Miyune

109 reviews

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)

Blog link

Reviews (107)

Restaurant: Poompui B'Staurant

Poompuin ruoka ei ihan vakuuttanut, kaupungista löytyy maukkaampiakin thaimaalaisia. Ravintola oli neljän jälkeen ihan tyhjä, mikä ei meitä haitannut. Sisustus on pelkistettyä ja siistiä, ja ravintola olikin siistissä kunnossa ja modernin oloinen.

Tilasimme seuralaiseni kanssa eri tofuannokset, joita löytyi listalta mukavasti. Toinen annos oli punaista currya riisin kera, omani oli riisinuudelia ja vähemmän currykastiketta sekä pieniä tofunpaloja. Tofut olivat tosiaan hakattu melko pieneksi eikä niissä ollut mitään makua. Monesti tämän tyyppiset ravintolat käyttävät Suomessa uppopaistettua tofua, joka on melko lailla maukkaampaa kuin suoraan paketista leikattu. Kastike oli ihan okei, mutta maistui hyvin lähelle sitä, mitä saan kotona aikaiseksi kaupan valmiscurrytahnoilla. Annos oli valtava ja siinä oli mukana hieman tuoretta kurkkua ja muita vihanneksia sekä runsaasti ituja, mikä oli tietysti mukavaa. Kokonaisuutena annos oli kuitenkin melko mauton eikä makumaailmaltaankaan edustanut sellaista raikkaan mausteista, mitä olen parhaissa helsinkiläisissä thaimaalaisissa maistanut.

Ruokailumme aikana useampi henkilö ja seurue kävi hakemassa ravintolasta ruokaa mukaan, mikä on ilmeisesti hieman suositumpaa. Hinnat eivät olleet järisyttäviä, mutta valitettavasti maku ainakin omasta kasvisruoastani puuttui. Palvelu oli oikein mukavaa, mutta ruoka ei ihan yltänyt samalle tasolle.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 01.03.2020
Rating: 0

Restaurant: Frida's Modern Mexican

Frida's on mukavan moderni, muttei tarjoile mitään erityistä. Sisustus on Kungfu Kitchenin jälkeen päivitetty hieman eteläamerikkalaisemmaksi, ja jotenkin samalla melutaso on noussut hieman. Ravintolan tilat ovat edelleen mukavat, rennon tyylikkäät ja sisustus on suunniteltu moderniksi pienillä väriläiskillä.

Valitsin alkuun house guacamolen, joka muuten kannattaa jakaa! Maissilastuja tulee niin valtava kulhollinen, että se kävisi jo pienestä pääruoasta. Guacamole itsessään on oikein hyvää ja raikasta ja sopii maissilastujen kanssa juuri niin hyvin kuin kuuluukin. Pääruoaksi tilasin queso fundidon kasvisversiona, muita kasvispääruokia listalta ei löydy. Se on samanhintainen kuin lihaa sisältävä annos, muttei sisällä mitään proteiinia juuston lisäksi! Chorizon ja sienten sijaan annokseen on vaihdettu tulisempaa paprikaa ja maissia. Kaikessa juustoisuudessaan ruoka on hyvää (ja tulista!), mutta olisin ehdottomasti kaivannut jotain jännittävämpää vegesisältöä. Edes niitä sieniä! Tässä muodossaan ruoka on vain tylsä kasa juustoa.

Alku- ja pääruoan jälkeen olimme niin täynnä, ettemme tilanneet jälkiruokia. Viinivalikoima on ihan mukava ja paikan verdejo oli erinomaisen raikas valinta. Tarjoilu oli erittäin miellyttävää ja ystävällistä, ja tunsin oloni todella tervetulleeksi aidolla tavalla. Hinnoiltaan Frida's on helsinkiläistä keskiluokkaa, ja liharuoissa saa varmasti hieman enemmän vastinetta rahoilleen. Kasvissyöjälle tämä ravintola ei kuitenkaan tuo juuri mitään erikoista verrattuna moneen muuhun.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 16.02.2020
Rating: 0

Restaurant: Penélope

Liian harvoin saa antaa viisi tähteä ruoasta. Penelope lunastaa ne kuitenkin helposti, sillä tässä ravintolassa ruoan monipuolisuuteen ja makuun on todella panostettu. Entisen Amarillon osittaisiin tiloihin remontoitu ravintola on sisustukseltaan modernin hämärä, mutta lämminhenkinen. Mikään ei ole liian kliinistä tai suunnitellun näköistä, vaan tilat kutsuvat istumaan vaikka vain baaritiskille (josta voi muuten katsella kun kokit tekevät annoksia!).

Palvelu meinasin alkuun olla mielestäni hieman epäkohteliasta, eikä meitä meinattu huomioida pöytään istumisen jälkeen ennen tilausta kunnolla. Tarjoilija vaihtui tilatessa, mikä korjasi tilanteen erinomaiseksi. Ravintola oli arki-iltana mukavasti lähes täynnä, mutta silti ruokia ei tarvinnut odottaa ollenkaan liian pitkään.

Viinivalikoima on todella laaja, halvempia viinejä ei ihan hirveästi ole tarjolla. Penelope ei kuitenkaan muullakaan tavoin profiloidu halvimpana ravintolana, vaikka mielestäni mikään ruoka ei ole ylihinnoiteltu. Ruokalistalta löytyy myös kasvisyöjälle hyvä määrä vaihtoehtoja, joilla saa itsensä kylläiseksi - tai hieman ylikin. Annokset ovat hyvän kokoisia, eivät mitään minikulhoja, mutta eivät kuitenkaan niin suuria, että ei jaksaisi kokeilla useampaa. Testasin lähes kaikki listan kasvisvaihtoehdot, joista ainoastaan falafelit eivät vakuuttaneet. Suosittelen ehdottomasti tilaamaan pöytään leipää ja kaikkia mahdollisia tahnoja ja levitteitä, mitä ravintola tarjoaa. Ne ovat taivaallisia. Myös munakoisoannos oli erinomainen, jokseenkin nykyään lähes jokaisessa välimerellisessä/lähi-itätyylisessä ravintolassa tarjotaan munakoisoa granaattiomenoiden ja jogurtin kera. Siitä huolimatta se oli loistavaa.

Erityisen maininnan ansaitsee jälkiruokavispipuuro. Se oli paras koskaan syömäni jälkiruoka, komponentit tukivat toisiaan erinomaisesti ja maut olivat uskomattoman hyvin kohdallaan. Se jäi mieleen varmasti ikuisiksi ajoiksi ja sitä on vaikea minkään muun ravintolan päihittää! Ehdottomasti suosittelen jokaiselle. Myös seuralaisen suklaajälkiruoka oli mainiota, sopii äärimmäiselle suklaafanille.

Kokonaisuutena Penelope oli järjettömän positiivinen kokemus ja menen tänne mielelläni uudestaan. Rakkaus ruokaa näkyy ja maistuu.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 12.01.2020
Rating: 0

Restaurant: Broo pizza

Broo ei kyllä ylttänyt lähellekään Helsingin parhaita pizzoja. Paikassa tilataan tiskiltä, josta otetaan myös vedet ja muut ruokailuvälineet. Tämä kielii pikaruokamaisuudesta, ei välttämättä hirveästi edusta viihtyvyyttä ravintolassa. Listalla pari vegevaihtoehtoa, mutta ruokalistaahan ei löydy netistä mistään. Raflalla ei ole verkkosivuja, ainoastaan Facebook-sivut, joista en tahdo löytää ruokalistaa ollenkaan. Tämä kannattaisi päivittää tälle vuosituhannelle.

Pizzat tulivat nopeasti (ravintolassa ei ollut juuri muita asiakkaita), ja ne olivat oikein mukavan kokoisia. Hyvin perinteisen näköinen lätty, joka oli paahtunut ihan kivasti. Mausta ei hirveästi voi sanoa, pizza oli ihan hyvää muttei tosiaan mitään erikoista. Vegepizzassa oleva munakoiso oli tosin grillattu ennen uuniin menemistä, siitä propsit. Munakoiso on usein raakaa ravintoloissa. Kaiken kaikkiaan Broo ei säväyttänyt, ravintolahan on viikonloppuisin auki aamukolmeen, ja kyllä tämä kebab-pizzan voittaa mennen tullen, mutta se näkyy myös hinnassa. Ehkä tämä ravintola sopii paremmin aamun pikkutunteihin.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 27.12.2019
Rating: 0

Restaurant: Sentro

Sentro oli vielä alkuillasta hiljainen arkipäivänä, mutta vilkastui hyvin nopeasti. Filippiiniläisjuurisen ravintolan sisustus on mukavan pelkistettyä ja modernia. Ravintola on melko pieni ja kotoisa ja siksi hyvin mielenkiintoinen. Tarpeeksi lyhyellä mutta kattavalla ruokalistalla on ihanasti merkitty kasvisvaihtoehtona saatavat ruoat erikseen, ja niitä onkin monta! Myös vegaanivaihtoehtoja löytyy useita. Vegevaihtoehdot tarjoillaan tofun tai nyhtöherneen kanssa. Jokaisen ruoan kylkeen suositellaan lisuketta (riisiä, salaattia tai kimchiä), sillä ruoka itsestään ei sisällä varsinaista hiilarinlähdettä.

Söimme alkuun tokwan, eli tofua ja munakoisoa, joka oli ihanan raikkaan makuinen! Annoksessa oli käytetty mielenkiintoisia makuja, eikä se ollut yhtään tunkkainen tai rasvainen. Otimme myös baot, jotka olivat ihania pieniä ruokahalun herättäjiä jakkihedelmällä. Valitsin pääruoaksi sizzling sisigin vegenä, joka tuli nyhtöherneen kera. Annos oli oikein sopivan kokoinen ja makuja löytyi tästäkin runsaasti. Nyhtöherne itsessään on aavistuksen tunkkainen raaka-aine, ehkä nyhtökaura olisi sopinut paremmin. Jälkiruoaksi otin senchan, jossa oli suklaakakkua matcha-jauheella. Se oli sopivan kokoinen jälkiruoka, mutta valitettavasti todella kylmä, jonka vuoksi kaikki maut eivät tulleet parhaalla tavalla esiin.

Palvelu oli erinomaista ja miljöö muutenkin viihtyisä. Sentro on ihana pieni ravintola, joka on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 27.12.2019
Rating: 0

Restaurant: Ravintola Kaarti

Kaartin brunssi oli elähdyttävä kokemus kauniissa miljöössä. Lähdimme ystävien kanssa brunssille ilman mitään ennakkokäsityksiä, olin vain tarkistanut, että paikasta saa myös kohtalaisesti vegeä. Brunssi on hinnaltaan todella kohtuullinen, 23 €. Kasvisruokaakin on tarjolla ihan kohtuullisesti, muttamutta. Paikan päällä missään ruoassa ei lue, mitä se on. Pöydän alkupäässä on kyllä ruokalista, mutta pöytään on tupsahtanut eri ruokalajeja kuin mitä netissä lukee, ja näistä muutamasta saa vain arvailla sisältöä.

Kylmä pöytä on kyllä erittäin runsas ja sisältää myös vegelle kiitettävästi syötävää, mutta lämpimässä pöydässä niitä ei sitten hirveästi olekaan, mikä ei toki tule yllätyksenä. Ruoka on yksinkertaisesti hyvää, mutta ei hirveästi sen enempää. Mitään makujen ilotulitusta ei löydy, mutta perusmaut ovat kohdillaan. Myös jälkiruokapöytään on kaikkien brunssien tavoin panostettu runsaasti.

Kaiken kaikkiaan Kaartin brunssista ei oikein osaa sanoa, mitä mieltä siitä jälkikäteen olisi. Koko seurueemme oli kyllä tyytyväinen varsinkin hinta-laatusuhteeseen, rakennus ja sisustus oli klassisen ja perinteisen helsinkiläistä ja siistiä, mutta hirveitä intohimoja paikka ei jättänyt.

     
     
     
Experience: Breakfast / brunch Price: 23€ Added: 27.12.2019
Rating: 0

Restaurant: Capperi, keskusta

Keskustan Capperiin hirveän hypetyksen jälkeen. Kuuntelin yli vuoden melko ylitsepursuavaa ylistystä Ogelin Capperista, mutta en ikinä saanut aikaiseksi mennä sinne. Keskustan Capperi paikkaa nyt tätä vajetta, ja se onkin kivalla paikalla ja näyttää sisältäkin sympaattiselta. Pöydät ovat melko lähekkäin, mutta siihen on jo tottunut monessa ravintolassa.

Tilasin Bufalina DOP -pizzan, jossa on tomaattikastike, buffalomozzarellaa ja basilikaa. Täytyyhän sitä testata perinteinen taidonnäyte, sillä yksinkertaisilla mauilla pizzan täytyy olla huippuluokkaa, jotta se ei ole tylsä. Valitettavasti Capperin pizza ei ihan yllä huippuluokkaan. Tomaattikastiketta on niin paljon ja se on niin kosteaa, että koko pizza ui siinä ja kaikki rakenne on hyvin pitkälti kateissa. Mozzarellan, tomaatin ja basilikan yhdistelmä ei toki mene pieleen, mutta pizza jää kyllä sinne tylsän puolelle. Pohja on ihan ok, mutta ei mielestäni tarpeeksi paistunut. Vegepizzoja löytyy listalta muutama muukin, mutta niissäkään ei mitään järkyttävää innovativiisuutta ole käytetty. Suurin osa on erilaisia tomaatin ja mozzarella-kombinaatioiden variaatioita. Harmillista, mutta Capperi ei nyt yltänyt kaupungin italiaisten pizzerioiden parhaimmistoon. Ehkä lihapizzojen kanssa olisi parempi onni?

     
     
     
Experience: À la carte Added: 27.12.2019
Rating: 2

Restaurant: Ravintola Impress

Impress jatkaa ravintola Basilikan hengessä ytimessä. Basilikassa ei tullut koskaan vierailtua, sillä sen ulkokuori oli erittäin nuhjuinen ja sotkuinen. Ainakaan ikkunoita Impressin väki ei ole edelleenkään saanut pestyä, niistä häthätää näkee ulos. Sisältä ravintola ei muutenkaan ole erityisen viihtyisä, ehkä pikaiseksi lounasravintolaksi tarkoitettu tusina-aasialaisfuusioravintola ei olekaan tarkoitettu tyylikkääksi. Voisiko ravintolasta silti tehdä hieman lämpimämmän ja siistimmän oloisen?

Ruokaa on jes-tas miten montaa sorttia. Sushit, lämpimät ruoat, salaattipöytä purkkitavaroineen ja jälkiruokapöytä kekseineen alkavat olla tavaramerkkikamaa suomalaisessa aasiabuffetissa. Näistä kun karsisi kolmasosan pois ja panostaisi siihen lämpimään ruokaan (ja vaikka sushiin), saataisiin jo huomattavasti laadukkaampaa ruokaa tarjolle. Kasvissyöjälle ei löydy hirveästi vaihtoehtoja verrattuna sekasyöjään. Lämpimät kasvikset, paistettu nuudeli ja tofu omituisen mauttomassa soosissa sekä muutamat kasvissushit (no nekin mauttomat) muodostavat vegelautasen Impressissä. Yksinkertaisesti mitään makuja natriumglutamaatin lisäksi ei löydy, kaikki on kyllä syötävää eikä ollenkaan pahaa, mutta makuja ei vain löydy. Jos haluaa halvalla lounasaikaan kuvun täyteen, tämä on varmasti hyvä paikka. Aasiabuffetteja on kyllä kaupungissa parempiakin.

     
     
     
Experience: Lunch Added: 27.12.2019
Rating: 0

Restaurant: Korea House korean

Korea House on tarjonnut jo vuosikausia Helsingin parasta korealaista. Tämän maan ravintoloita ei Stadissa juurikaan näy, ja Korea House edustaa niistä perinteisintä ja vanhinta kastia. Olen vieraillut ravintolassa useasti viime vuosien aikana, ja laatu on säilynyt tasaisena tähän päivään asti. Täysin autenttista korealaista tästä ravintolasta ei saa, sillä pöydässä grillattua ruokaa ei Suomessa ilmeisesti saa tarjoilla.

Ravintola on pienehkö ja usein täynnä korealaisia seurueita, mutta sekaan mahtuu kuitenkin yleensä ruuhka-aikaankin. Pöytävarauksesta ei toki ole haittaa esim. perjantai-iltana. Sisustus on melko sekalainen kokoelma kaikenlaista tavaraa, mutta tässä ravintolassa se ei ole pääosassa. Palvelu on Korea Housessa aina ollut hyvää, ja ruoat on saatu pöytään sopivassa ajassa, vaikka ravintolassa olisi ollut muitakin asiakkaita.

Listaa on hieman supistettu viimeisten parin vuoden aikana, mutta sinne on edelleen onneksi jätetty pari kasvisruokaa (saisi niitä olla muutama lisääkin!). Bibimbapin sekä yhden nuudeliannoksen saa ainakin vegeversiona, bibimbapista vielä versiot sekä tofulla että ilman. Ruoat ovat runsaita ja täyttäviä, ja mielestäni erinomaisesti hintansa arvoisia. Saattaa olla, että makuja on hieman typistetty suomalaiseen makuun sopivaksi, mutta mielestäni ruoka ei täällä todellakaan ole mautonta. Olen maistanut parissa muussa korealaisessa ravintolassa oikeasti mautonta, mutta Korea Housessa löytyy hyvin tasapainotettua ja maukasta ruokaa. Jälkiruokaan ei täällä tosiaan kannata panostaa, se lista on lyhyt ja äärimmäisen tylsä. Korean parhaat osat, riisiruoat ja kimchi kuitenkin ovat äärimmäisen hyviä ja Korea Housea voikin suositella varauksetta kaikille näiden makujen ystäville.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 27.12.2019
Rating: 0

Bricco on ihanan rento ja mutkaton viinibaari. Palvelu oli todella välitöntä ja saimme juuri sellaiset viinit, kuin halusimme. Listalta saisi tilattua ruokiakin, sekä pieniä naposteltavia viinin rinnalle. Näitä emme tällä kertaa maistelleet, mutta varmasti ensi kerralla!

Paikka on melko pieni, ja sopivan intiimi tunnelma tuntuu autenttisen italialaiselta, mutta tarpeeksi suomalaiselta. Viinilista on tarpeeksi suppea, jottei tule valinnan vaikeutta, mutta sen verran laaja ja mielenkiintoinen, että täältä löytyy varmasti jokaiselle maulle jotain. Hinnat ovat toki melko korkeita, mutta viinit on varmasti tarkoin valikoituja ja kaikki erittäin laadukkaita.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 24.09.2019
Rating: 0


Followers

Followers (1)