Closed now

Penélope

Rating 4 / 5

Customer experience

Vegetarian

Reviews (2)

Liian harvoin saa antaa viisi tähteä ruoasta. Penelope lunastaa ne kuitenkin helposti, sillä tässä ravintolassa ruoan monipuolisuuteen ja makuun on todella panostettu. Entisen Amarillon osittaisiin tiloihin remontoitu ravintola on sisustukseltaan modernin hämärä, mutta lämminhenkinen. Mikään ei ole liian kliinistä tai suunnitellun näköistä, vaan tilat kutsuvat istumaan vaikka vain baaritiskille (josta voi muuten katsella kun kokit tekevät annoksia!).

Palvelu meinasin alkuun olla mielestäni hieman epäkohteliasta, eikä meitä meinattu huomioida pöytään istumisen jälkeen ennen tilausta kunnolla. Tarjoilija vaihtui tilatessa, mikä korjasi tilanteen erinomaiseksi. Ravintola oli arki-iltana mukavasti lähes täynnä, mutta silti ruokia ei tarvinnut odottaa ollenkaan liian pitkään.

Viinivalikoima on todella laaja, halvempia viinejä ei ihan hirveästi ole tarjolla. Penelope ei kuitenkaan muullakaan tavoin profiloidu halvimpana ravintolana, vaikka mielestäni mikään ruoka ei ole ylihinnoiteltu. Ruokalistalta löytyy myös kasvisyöjälle hyvä määrä vaihtoehtoja, joilla saa itsensä kylläiseksi - tai hieman ylikin. Annokset ovat hyvän kokoisia, eivät mitään minikulhoja, mutta eivät kuitenkaan niin suuria, että ei jaksaisi kokeilla useampaa. Testasin lähes kaikki listan kasvisvaihtoehdot, joista ainoastaan falafelit eivät vakuuttaneet. Suosittelen ehdottomasti tilaamaan pöytään leipää ja kaikkia mahdollisia tahnoja ja levitteitä, mitä ravintola tarjoaa. Ne ovat taivaallisia. Myös munakoisoannos oli erinomainen, jokseenkin nykyään lähes jokaisessa välimerellisessä/lähi-itätyylisessä ravintolassa tarjotaan munakoisoa granaattiomenoiden ja jogurtin kera. Siitä huolimatta se oli loistavaa.

Erityisen maininnan ansaitsee jälkiruokavispipuuro. Se oli paras koskaan syömäni jälkiruoka, komponentit tukivat toisiaan erinomaisesti ja maut olivat uskomattoman hyvin kohdallaan. Se jäi mieleen varmasti ikuisiksi ajoiksi ja sitä on vaikea minkään muun ravintolan päihittää! Ehdottomasti suosittelen jokaiselle. Myös seuralaisen suklaajälkiruoka oli mainiota, sopii äärimmäiselle suklaafanille.

Kokonaisuutena Penelope oli järjettömän positiivinen kokemus ja menen tänne mielelläni uudestaan. Rakkaus ruokaa näkyy ja maistuu.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 12.01.2020
Rating: 0

Ruoka oli taidokkaasti tehtyä ja nautinnollista. Tarjoilu oli erittäin ystävällistä, mutta ruoan tulo käsittämättömän hidasta: alkupaloja odoteltiin tunti, jälkiruoka saapui vasta kolme tuntia tilauksesta! Piinaa lisäsi hömppämusiikin tauoton jumputus. En suosittele nälkäisille, enkä niille, jotka haluavat aterian aikana keskustella.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 49€ Added: 01.06.2019
Rating: 0

Community

Fans (1)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (0)


Location

Mikonkatu 9, 00100 Helsinki - Route
https://ravintolapenelope.fi/

Options