Kitchen is open

Ravintola Bacco

Rating 4.3 / 5

Customer experience

Vegetarian

Reviews (2)

Bacco toi lisätuulahduksen Italiaa Helsinkiin laadukkaalla tavalla. Myöhäiseen lounasaikaan ravintola ei ollut täynnä, asiakkaita oli sopivasti mutta ei liikaa. Tilaaminen ja maksaminen hoituivat lounaalla kätevästi tiskiltä, sitten vain pöytään odottamaan.

Sisustus on pelkistetyn tyylikäs ja ravintola on ulkoasultaan erittäin miellyttävän näköinen. Keittiöön näkee salista ja tiskille on katettu ihanaa rapeakuorista vaaleaa leipää suupalaksi.

Palvelu on erittäin ystävällistä ja ainakin yksi italialainenkin tarjoilija kuuluu ravintolassa olevan. Tilasimme pizzan ja burgerin (!), jotka saapuivat ripeästi. Molemmat annokset olivat todella kauniita ja muistuttivat autenttisia italialaisia ravintolaruokia. Pizzan taikina on ilmeisesti todella monta vuorokautta kohotettu, minkä pitäisi vähentää sen mahdollisesti aiheuttamia vatsavaivoja. Pohja onkin todella rapea ja maukas, ja pitkän kohotusajan huomaa. Makua löytyy myös erittäin paljon, pizza on harmonisesti tasapainossa ja hivelee makuhermoja. Seuralaiseni burgeri ja sen lisukkeina olleet lohkoperunat uppoavat myös erinomaisesti, vaikka burgeri ei olekaan se ensimmäinen asia, jota italialaisesta tilaisi.

Kaiken kaikkiaan kokemuksena uusintakierroksen arvoinen, seuraavalla kerralla varmasti à la carten perässä.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 03.07.2018
Rating: 0

Bacco on helmikuun alussa Lönnrotinkadulle auennut italialaistulokas. Ravintolan nimi viittaa roomalaiseen viinin jumalaan, mikä entisestään nostaa odotuksia paikkaa kohtaan. Helsingissä ei muutenkaan liiaksi ole italialaisia ravintoloita, siis muita kuin pizzapaikkoja.

Baccon erikoisuus on pizzataikina. Pizzataikina valmistetaan kuuden jauhon seoksesta ja sitä nostatetaan 96 tuntia, jolloin hiivan käymisprosessi ehtii loppuun asti. Tällöin taikinasta tulee mahdollisimman helposti sulavaa (”highly digestible”). Ravintolassa on lisäksi pizzoihin vihkiytynyt Roomasta kotoisin oleva pizza master, mikä on aika kova veto.

Baccon ruokalista koostuu neljästä osiosta: juustoista ja leikkeleistä, joita saa erikokoisina annoksina, antipasto-henkisistä annoksista eli spuntineista, pizzoista sekä jälkiruoista. Mieli olisi tehnyt nautiskella pitkän kaavan mukaan, mutta kireähkö aikataulu ei antanut myöden. Kuulun siihen heimoon, joka uskoo, että ravintolan nimi ruoka-annoksessa on laadun tae. Tähän uskomukseeni vedoten otin alkudrinkiksi Nero di Bacco -nimisen juoman (13 €) sekä Bacco-pizzan (17,90 €).

Drinkkini, joka oli rakennettu mm. punaisesta vermutista, rommista ja sitruunamehusta, tuotiin ihastuttavasti pecorino-juustopalan kanssa. Tarjoilija kertoi, että juuston maistamisen jälkeen juoma nousee omiin sfääreihinsä. Kutakuinkin näin tapahtuikin. Hyvää oli ja oikein tyylipuhdas avaus.

Pizzani koostui mozzarellasta, sinihomejuustosta, herkkusienistä, parmankinkusta ja rucolasta. Vahvasta ja suolaisesta makumaailmasta erottui voimakkaimmin sinihomejuusto, mutta kokonaisuus oli siitä huolimatta varsin tasapainoinen ja maukkaan herkullinen. Herkkusienissä ja kinkussa ei ollut säästelty. Pizzan pohja oli esimerkillinen, sopivasti rapea ja pehmeä. Näinä roomalaisen ja napolilaisen pizzakoulukunnan rajakiistojen aikoina on miellyttävä nauttia pizzasta, joka ei erityisemmin kumarra mihinkään ilmansuuntaan, vaan menee puhtaasti laatu edellä.

Baccon miljöö on tyylikäs mm. tiiliseinän ja valaistuksen myötä. Värimaailma on harkitun elegantti. Mainittakoon yksityiskohtana, että tuolit olivat nekin tyylitajulla valittuja, mutta selkäni mielestäni niiden funktionaliteettiarvot olivat jääneet esteettisten arvojen polkemaksi. Tarjoilu sujui tehokkaasti monen tarjoilijan toimesta, sillä henkilöstökustannuksia ei ainakaan meidän käyntikerralla ollut liiaksi mietitty. Laskin nimittäin jossakin kohtaa, että näin kahdeksan työntekijää yhdellä silmäyksellä. Palvelu oli ylitsepursuavan ystävällistä – muistaakseni kolme eri tarjoilijaa kävi kysymässä meiltä pizzojen onnistuneisuudesta ja kaksi drinkkini oivallisuudesta.

Bacco jätti itsestään erittäin positiivisen kuvan, vaikka käyntimme oli verrattain hätäinen ja keskittyi pizzaan. Muu jäi odottamaan ensi kertaa, joka on ehdottomasti tulossa – sen verran herkulliselta nimittäin kuulostavat spuntinit, kuten mozzarellalla täytetyt riisipallot sekä punaviinirisotto fenkoli-tuoremakkaralla!

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 18€ Added: 17.06.2018
Rating: 0

Community

Images

Fans (0)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (1)


Location

Lönnrotinkatu 18, 00100 Helsinki - Route
+358 50 310 2722

Options