Miyune

82 arvostelua

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)

Blogi

Arvostelut (80)

Ravintola: Momotoko Freda Japanilaista

Edellisillä SYÖ-viikoilla testiin tuttu Momotoko, tällä kertaa Fredan toimipiste. Momotoko on viime vuosina laajentunut yllättävän moneen paikkaan, ja Fredankaan ravintola ei varsinaisesti säväytä. Paikka on pieni, mutta mahduimme SYÖ-viikoilla vielä toiseksi viimeiseen tyhjään pöytään. Sisustus Momotokoissa tuntuu nojautuvan yksinkertaisuuteen, mikä on kyllä viihtyisää.

Momotoko on pikaruokamainen, mutta hieman väärällä tavalla. Ramenin kuuluukin olla pikaruokaa, jota hörpitään tiskillä notkuen, mutta laadun kuuluisi kuitenkin olla mukana joka siemauksella. Tätä kyseinen ravintola ei kuitenkaan tarjoa, sillä jo vege ramen -annokseni rucola aiheuttaa edelleen hämmennystä. Soijamaitoon keitetty liemi on makea, eikä sitä auta makea maissi, joka annokseen kuuluu. Tofu on hyvää ja sitä on mielestäni tarpeeksi, mutta vain SYO-viikkojen kymmenellä eurolla. Normaalihinnalla Momotoko on mielestäni ylihintainen siihen nähden, että se ei tarjoile aitoa ramenia. Varsinkin, kun ramenravintoloita on noussut Helsinkiin pari muutakin, en enää viitsi tässä ravintolassa vierailla. Jos kaipaat ihan ok -tasoista nopeaa ja lämmintä ruokaa, Momotoko voi olla vaihtoehto.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 24.01.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Andrea Anatolialainen keittiö

Andrea nosti hotelliravintolakonseptin tasokkaalle jalustalle ja tarjosi tasaisesti hyvän kokemuksen. Kävimme ravintolassa pari kuukautta sitten edellisen menun aikana, tässä välissä se on jo ehtinyt uudistua. Ravintolan sisustus on lämmin ja miellyttävä, valaistusta voisi kutsua tunnelmavalaistukseksi, mutta se ei ole lainkaan ärsyttävän pimeä. Pitkä baaritiski ravintolan toisella seinustalla on kaunis, mutta sen vierestä on näkymä keittiöön tiskinurkkaukseen, mitä ei tietenkään ole mielekästä tuijotella.

Tilaamme muutaman alkupalan (mezzen) sekä yhden kasvispääruoan ja yhden lihapääruoan. Kasvisruokia on mezzejen muodossa enemmänkin, mutta pääruoaksi vaihtoehtoja on vain yksi. Tämä on ymmärrettävää, sillä pääruokia on muutenkin vain yksi "lajiaan". Lista on mielenkiintoinen ja monipuolinen ja siitä löytyy tuttuja makuja hieman jännittävämmässä muodossa.

Mezzet osoittautuvat erinomaisiksi ruokahalun herättäjäksi ja niistä pystyy jakamaan kolmelle henkilölle pienet maistiaiset oikein oivasti. Maistamme myös vegepiden, välimerityyppisen pizzan, joka on todella maukas ja myös hyvin kaunis annoksena. Pääruoaksi valitsin kokonaisen munakoison, josta oli hauskasti poistettu kuori (toisaalta kuori on kyllä munakoison kaunein osa) ja täytetty. Tämäkin annos oli todella kauniisti aseteltu ja makukin oli kohdallaan. Ei välttämättä maailman eksoottisin munakoisoannos, mutta oikein hyvää. Jälkiruoka jatkoi esteettistä linjaa, kermavanukas tahinilastuilla oli ihana kombinaatio suolaista ja makeaa, eikä missään suhteessa liian överi. Kaikissa annoksissa kauniit tarjoiluastiat korostivat ruokaa loistavalla tavalla, mikä oli ilahduttavaa.

Palvelu toimi koko vierailumme ajan, ruokalista selitettiin hyvin ja tarjoilija osasi kertoa myös viineistä. Hyvällä paikalla sijaitsevaan Andreaan voi ehdottomasti mennä vierailemaan, vaikka ei hotellissa yöpyisikään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 24.01.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Kitchen & Bar by Maannos Kasvispainotteinen

Maannos pyyhkäisee monet kaupungin ravintolat pöydän alle modernilla otteella. Kävimme kokeilemassa (valitettavasti vain!) yhden ruokalajin, mutta lisää on saatava. Maannos tarjoilee vaihtuvia menukokonaisuuksia, kala- tai lihapääruoilla. Kasvisruokaa ravintolasta saa, mutta nettisivuilla mainitaan, että näissäkin käytetään lihaliemiä, kuivattua kalaa jne. "antamaan syvyyttä". Tästä annan kasvissyöjänä ison miinuksen, sillä en halua syödä mitään eläinperäistä. Todennäköisesti ilman näitä on mahdollista saada räätälöityä myös oikeaa vegeruokaa.

After work -aikaan nappasimme listalta yhden pääruoan. Söimme molemmat vegevaihtoehdon, jossa oli kotimaisia sieniä, hiillostettua sydänsalaattia ja paljon muuta antamassa makua. Ja sitä makua todella löytyi! Yhdistelmä oli maanläheinen, suomalainen ja ihanan syvä, mutta ei lainkaan tunkkainen. Keittiössä todella osataan käyttää laadukkaita kotimaisia raaka-aineita hyödyksi ja loihtia niistä ihastuttavia annoksia, joissa näkyy intohimo ja rakkaus ruokaan.

Tarjoilija istahti pöytäämme hetkeksi selittämään ruokalistan auki, mikä oli hauska yksityiskohta. Ravintolan sisustus on pelkistettyä, mutta tyylikästä. Jos kävelet paikan ohi, suosittelen lämpimästi avaamaan oven.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 27.10.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Ônam vietnamilainen

Pho oli pettymys, mautonta eikä lähelläkään autenttista ruokaa. Kävimme lounaalla ja seuralaiseni otti paistettua riisiä kanalla, itse valitsin kasvis-phon. Jouduin pettymään rankasti, sillä pho oli todella mauton, tylsä, laimea ja ei todellakaan antanut kokemusta autenttisesta vietnamilaisesta keittiöstä. Liemi, joka kuitenkin on phon ydin, ei maistunut juuri miltään. Annoskoko oli kyllä ainakin lounasruoaksi hyvä, mutta illallisella tällainen ruoka harmittaisi valtavasti. Seuralaiseni paistettu riisikin oli todella tasapaksua ja juuri ja juuri kategoriassa "ok", kuten monet ovat tätä kuvailleet. Harmillista, sillä vietnamilaisia ravintoloita ei Helsingissä ole liiaksi asti.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 27.10.2018
Arvosana: 1

Ravintola: Ravintola Gurans nepalese cuisene

Gurans on varma valinta hyvälle nepalilaiselle ruoalle. Á la carte on edullista ja ruokaa on todella runsaasti. Kasvisannoksia on nepalilaisten ravintoloiden tapaan useita ja ne ovat oikein maukkaita. Palvelu on erittäin ystävällistä ja ravintolassa on senkin vuoksi tullut vierailtua useasti, tosin vain take away -annoksia tilaten. Toimitus myös foodoralla on iso plussa!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 11.10.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Haiku Sushia

Haikun lounas on perusvarma sushilounas yllätyksettömässä ympäristössä. Lounaasta löytyy ne tavalliset sushit, perusvalikoima kasvissusheja, misokeitto ja pari salaattia. Salaatit kummeksuttavat minua aina sushiravintoloissa, mutta niitä näköjään täytyy Suomessa tarjota.

Lounas on kohtuuhintainen, sushivalikoima ei ole kaupungin suurin, mutta kasvissyöjällekin riittävä. Palvelu on tavanomaista, ja sisustus ravintolassa hyvin pelkistetty. Ravintola ei hirveästi houkuttele viettämään iltaa, mutta ehkä sitä ei siihen tarkoitukseen ole suunniteltukaan. Sushit ovat hyviä ja vaihtuvuus on nopeaa, vaikka välillä misokeitto pääseekin loppumaan. Kokonaisuutena hintansa arvoinen, vaikka Helsingistä löytyy kyllä parempiakin buffeteja.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 11.10.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Pobre Aasialainen Parhaat

Aivan mahtava ravintola, filippiiniläinen ruoka pökerryttää raikkaudellaan ja mauillaan. Vierailimme ravintolassa ilta-aikaan, ja pieni ravintola oli jo lähes täynnä, mutta mahduimme vielä sekaan. Ystävällinen tarjoilija tuli pian tuomaan listat ja selasimme ne läpi. Kasvisruokia on eri ruokalajien läpi tarjolla pari per kategoria, mikä on ihan riittävästi ja ymmärrettävää. Lista on lyhyt, mikä ilahduttaa aina.

Valitsin nuudeliannoksen tofulla, ja se tarjoiltiin oikein ripeästi vaikka ravintola oli täynnä. Annos oli järkyttävän kaunis, monivärinen, tasapainoinen ja erittäin maukkaan näköinen. Makua todellakin löytyi, uusia, erilaisia makuja, käsintehdyissä nuudeleissa oli ihana koostumus ja pöytään tuotiin vielä pari talon soosia maustamaan. Niistä löytyi tulisuutta sekä lisää uusia makuja, joita kokeilin mielelläni.

Palvelu oli välitöntä ja ystävällistä, ravintolan tunnelma läheisine keittiöineen on viihtyisä ja miellyttävä. Kaiken kaikkiaan Pobrea täytyy suositella todella lämpimästi!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 17€ Lisätty: 11.10.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Sandro Kallio afrikkalaista

Sandron sisustus on lämmin ja tyylikäs, ruoka on maukasta ja esteettistä. Ravintola oli kesäiltana käydessämme lähes tyhjä, mikä ei tietysti haitannut ollenkaan. Tutkimme listaa ja päädyimme ottamaan seuralaiseni kanssa alkuun leipää baba ganoushilla, pääruoaksi itselleni veefiä ja seuralaiselleni lammasta, ja jälkiruoaksi panna cottaa halvan sekä aprikoosien kera, seuralaiseni valitsi suklaakakkua.

Alkuruoka tuli nopeasti ja oli esillä todella kauniisti. Baba ganoush oli erinomaista, kuten rapeakuorinen ja lämmin leipäkin. Pääruoat saimme myös pian alkuruokien syömisen jälkeen, ja taas sain huomata, että Sandrossa todella on panostettu esillepanoon sekä tarjoiluastioihin! Lautaset olivat todella ihania, välimerelliseen tyyliin värikkäitä ja kuviollisia. Veefini sisälsi kikhernepohjaista veefiä jogurttipedillä sekä granaattiomenoita. Annos oli kokonaisuudessaan melko hapokas, ja veef jokseenkin kitkerää, vaikka kasvissyöjänä kaikkia "lihankorvikkeita" rakastankin. Jälkiruokani panna cotta oli vähän liian tanakkaa, mutta marinoidut aprikoosit ja halvanpalaset olivat hyviä.
Viinivalikoima oli mielestäni hyvällä hintahaitarilla ja valitsemamme viinit olivat oikein maittavia.

Paikalla olleet kaksi tarjoilijaa olivat hieman erilaisia, parasta palvelua en tästä ravintolasta saanut ja se harmitti. Kokonaisuutena ruoka oli juuri ja juuri nelosen arvoista, sillä esillepano ja tarjoilu nostivat sen pykälää ylemmäs. Maistaisin mielelläni vielä joitain muita ruokia, onneksi Sandrosta löytyy kasvissyöjälle useita vaihtoehtoja, jotta palatakin voi!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 24.09.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Pupu Stockmann Salaatteja

Ensimmäinen Pupu-visiittini osui Stockalle ja salaatit veivät mennessään. Pupu on tänä vuonna avannut pari uutta liikettä Helsinkiin ja tuonut yhden keskeiselle paikalle Stockan kulmalle. Ravintolan tilat ovat hieman hankalat, sillä sisätilat ovat melko pienet ja kapeat, mutta näin kesäaikaan terassi on aivan ihana paikka nauttia tuoreista salaateista.

Ensimmäinen positiivinen yllätys löytyy listasta, jossa on useampi kasvisvaihtoehto (lihaversioiden lisäksi toki). Valitsen nice and spicyn, jossa on kotijuustoa lehtikaalipohjalla, paahdettuja kikherneitä ja bataattia. Salaatti tulee pöytään todella nopeasti ja on yllätyksekseni todella runsas. Erittäin esteettinen ja instailijoidenkin suosima salaatti on tasapainoisen näköinen - ja todella myös sen makuinen! Kevyt, raikas, mutta täyttävä salaatti on rakennettu todella hyvin toisiinsa sopivista komponenteista ja pääraaka-ainetta on todella runsaasti, mikä ilahduttaa aina. Gluteeniton leipä, joka salaatteihin kuuluu, ei ole ehkä maailman parasta glut. leipää, mutta mukava lisä annokseen. Koko salaatin jaksaa kyllä syödä mutta kyllä siitä täyteenkin tulee. Pupuissa voi vierailla hyvällä omallatunnolla hieman useamminkin.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 03.07.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Sori Taproom amerikkalaista, panimo

Kun ei niin ei. Ensinnäkin, vegeburgereita on vaikea tehdä. Jos lihaa syövä ja tilaava seuralaisenikaan ei välitä paikan burgereista, jotain on vialla. Olimme liikkeellä pöytävarauksen kanssa ja välittömästi kauhistuin paikan pienuutta ja pöytien läheisyyttä. Ravintolassa joutuu istumaan niin lähellä toisia seurueita, että heidän juttunsa kuulee väistämättä. Jos tämä ei häiritse, siirrytään eteenpäin.

Listalla on yksi vegeburgeri, fine, näin on aina enkä muuta odotakaan. Tämä versio vain huusi epäonnistumista, sillä pihvinä oli jokin hämmentävä hampunsiemen-punajuuri-vuohenjuusto-setti. Tilaan sen, eikä tarjoilija mainitse lisukkeista mitään. Odottelemme mielestäni ihan sopivan ajan ja burgerit saapuvat. Seuralaiselleni hänen tilaamiensa lisukkeiden kera, minulle pelkkä burgeri. Niin, tähän olisi pitänyt tajuta tilata lisuke erikseen, joten kävelen tarjoilijan perässä ja valitsen erittäin tympeästä valikoimasta bataattiranet. Lisukkeeksi ei esimerkiksi saa mitään kivaa tai innovatiivista salaattia, vain coleslaw'ta tai marinoituja kurkkuja. Olisin kaivannut jotain raikasta, mutta mentiin bataattiraneilla.

Ruoan ääreen päästyäni havaitsen ensimmäisellä sekunnilla sen olevan kuivempaa kuin pelkkä leipä itsessään. Mitenkö se on mahdollista? Kastikkeita on minimaalisesti ja niiden virkaa toimittavat pöydässä olevat erilaiset soosipullot, joissa on mm. bbq-kastiketta ja ketsuppia. Okei, maistelen ne läpi ja lopulta joudun työntämään purilaiseni väliin melkoisen töräyksen parhaaksi valitsemaani kastiketta, sillä burgeri on oikeasti NIIN kuiva ja mauton. Seuralaiseni lihaburgerin kanssa täysin sama juttu, eli ei mitään hurraa-huutoja näiden suhteen. Bataattiranet sentään toimivat, niissä ei mitään valittamista.

Burgeri jättää niin valtavan pettymyksen, että tähän ravintolaan ei enää ole asiaa. Ehkä pelkille olutharrastajille tämä toimii, mutta ruoan perässä en valitettavasti suosittele ovea avaamaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 41€ Lisätty: 03.07.2018
Arvosana: 0


Seuraajat

Seuraajat (1)