Miyune

89 arvostelua

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)

Blogi

Arvostelut (87)

Ravintola: Yes Yes Yes Kasvisruokaa

Yes yes yes jätti hieman ristiriitaiset tunnelmat. Ravintola on omaan makuuni todella tyylikäs ja sisustukseltaa omaperäinen sekä viehättävä. Tarpeeksi hipsteriyttä, mutta selkeät linjat sekä värit. Avokeittiö on hauska lisä, kunhan kokit muistavat jättää ronskimmat vitsit takahuoneeseen. Ovella meidät otettiin vastaan erittäin ystävällisesti ja ohjattiin pöytään. Pöydät ovat tosiaan todella lähekkäin, joten yksityisyyttä ei tässä ravintolassa saa.

Tilasimme parit alkuruoat, tandooriuunissa paistettua leipää sekä parit pääruoat. Yes yes yesin annokset on tarkoitettu jaettavaksi, joten annoksia kannattaa tilata reilummin, jos on oikeasti nälkä. Annokset eivät ole pieniä, mutta eivät missään nimessä tavallisen pääruoan kokoisiakaan. Lisäksi kaikkia ravintolan erityyppisia makuja on kiva napostella yhdessä ja miettiä, mikä paletti omaan suuhun sopii.

Kaikkia ruokia yhdisti kekseliäisyys ja monipuolisuus, sekä hieman erilaisemmat raaka-aineet. Kaikki olivat erittäin laadukkaasti valmistettuja, joten näistä täytyy vain löytää ne maut, joista itse pitää. Pari hutia tuli meillekin, mutta esimerkiksi halloumiranskalaiset ja tandooriuunissa paistettu leipä olivat tajunnanräjäyttävän hyviä. Niitä olisi voinut tilata vaikka toiset annokset saman tien.

Illasta Yes yes yesissä tulee melko hintava, jos haluaa syödä nälkäänsä, sillä annoksia joutuu tilaamaan kahdelle henkilölle n. 6-8. Tämä poislukien ravintola on kaikin puolin oikein viehättävä, ja listakin uudistuu aika ajoin, joten kyllästymään ei pääse. Kokonaisuutena jäin hieman miettimään, olivatko kaikki ruoat hintansa arvoisia, mutta jos laskun loppusummalla ei ole niin väliä, Yes yes yes on käymisen arvoinen paikka.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.05.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Niska Helsinki saaristolaipizzaa

Niska aiheutti järkyttävän pettymyksen suurten mainospuheiden jälkeen. Niska kuvailee itseään termein, joita en voisi hyvänäkään päivänä käyttää kuvaamaan ravintolan tarjontaa. Ravintola on saapuessamme neljän aikaan tyhjä, mikä on odotettavaa. Sisustus on edellisen munakasravintolan jäljiltä käytännössä sama, edelleen hyvin karu ja yksinkertainen. Tarjoilijasta ei välity kuvaa, että hän aidosti haluaisi palvella meitä, mutta toisaalta saamme tilattua hyvin nopeasti, sillä mitään small talkia tai juomaehdotuksia ei tule.

Valitsin Magdan eli perinteisen margherita-tyyppisen pizzan. Pizza näyttääkin jo tavalliselta pakastepizzalta ja maistaessani huomaan sen myös muistuttavan sitä hyvin paljon. Pohja ei todellakaan ole mikään rapea, ja ahvenanmaalaisen meijerin juusto on todella tympeän makuista. Pizzassa ei ole mitään omaleimaista enkä todellakaan voi väittää, että se on yhtään parempi kuin kaupan Ristorante pakastealtaasta. Valitettavasti tämä kokemus jäi viimeiseksi tässä ravintolassa, enkä voi suositella Niskaa kokeilemisen arvoiseksi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.05.2019
Arvosana: 0

Ravintola: No Pizza Pizzaa

No pizza jatkaa pizzerioiden alanvaltausta ja tarjoilee oikein mukiinmenevää ja simppeliä ruokaa. Citycenter on panostanut ravintoloihinsa urakalla, sillä lähes jokaisesta kauppakeskuksen raflasta saa oikeasti hyvää (ja myös vähän perusburgerihötöstä eroavaa) ruokaa. No pizzan lista on ytimekäs ja sisältää 2-3 kasvisruokavaihtoehtoa. Valitsen näistä perinteisen mozzarella madnessin, jossa on mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja. Pizza on kooltaan oikein rittävä viemään nälän nälkäisemmältäkin syöjältä ja maut ovat siinä erittäin kohdallaan. Hinnassa näkyy ehkä keskeinen kauppakeskussijainti, mutta mielestäni hinta ei ole riistoa, sillä laatu on hyvää. Palvelu ei säväytä, mutta en sitä juuri tällaisessa paikassa odotakaan. Ravintola on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, jos vierailee kauppakeskuksessa tai pizzanälkä yllättää rautatieaseman läheisyydessä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 21.05.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Vibami vietnamilaista

Vibami jatkaa Helmen jälkeen aasialaisen ruoan parissa ja onnistuu kyllä - ainakin ruoassa. Ravintola sijaitsee erikoisesti baarin yläkerrassa, ja Helmeen verrattuna joitakin seiniä on maalattu, mutta muuten sisustusta ei ole kovin järeästi muutettu. Vibamin (ja tämän tilan yleinen) ongelma on pitkä käytävämäisyys, sillä pöydät ovat peräkkäin ja tästä tulee hieman ruokalamainen tunnelma. Muutenkin ravintolan sisustus on olematonta ja vanha baaritiski lojuu ravintolan toisessa päässä vieden hurjasti tilaa. Saapuessamme ravintolaan meidät ohjataan pöytään, mutta emme oikein tiedä, pitäisikö ruoat tilata tiskiltä. Lopulta tarjoilija tulee ottamaan tilaukset pöydästä ja ruoat saapuvat kohtuullisessa ajassa. Ravintolassa on muitakin asiakkaita ja taustalla soi jokin musiikki, mutta tunnelma on silti hieman epämääräinen ja kiusallinen.

Kasvisruokien määrä on tasoa "ihan ok", joistakin ruoista saa tofu- tai soijakinkku(?)version. Valitsen nuudeliannoksen, josta löytyy jos jonkinlaista: bataattifrittejä, kevätrulla, pikkelöityjä kasviksia ja monta muuta. Ruoka on kyllä maukasta ja sitä tuleekin valtava kulhollinen! Bataattifritit eivät ole aivan tuoreita ja ehkä jotain eksoottisempaa tai käsintehdympää olisin kaivannut annokseen, mutta hyvä se on näinkin. Paikan pho olisi mielenkiintoinen kokeilla, sen nimittäin saa vegaanisena.

Ravintola jää hämmentämään, sillä järin viihtyisä se ei ole, mutta ruoka on hyvää. Palvelu on etäistä, mutta tämä vaatinee toisen käynnin, jotta voin vakuuttua ruoan laadusta jonkin toisenkin ruokalajin kohdalla. Suosittelen silti kokeilemaan Vibamia, sillä vietnamilaisia ruokia ei Helsingistä liikaa saa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 11.05.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola tandoori villa intialainen

Tandoori villaa Woltilla, eikä ruoka antanut mitään säväyksiä. Tilasin kasviscurrya, ja vaikka nettisivut mainostavat runsaita intialaisia makuja, en annoksestani löytänyt näitä yhtään. Ruoka oli hyvin tylsää, geneeristä ja sitä ei ollut kauhean runsaasti. Naanleipä oli kuivaa ja kovaa, ja raita mautonta. Kokonaisuus jäi hyvin pliisuksi, ja koska alueella on paljon muita hyviä nepalilaisia/intialaisia, en palaa Tandoori Villaan enää.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 11.05.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Popot Cafe Bistro bistro jossa viinibaari

Popot kärsii tällä sivustolla arvosteluiden iästä, ja ravintola onkin ollut yksi niiden joukossa, jotka ovat nostaneet Lahden ravintolatarjontaa hieman korkeammalle askelmalle. Lounasaikaan ravintola on lähes aina täysi, mikä kertoo siitä, että jotain tehdään oikein. Listalta löytyy lounaalla salaattipöytä sekä keitto, tai vaihtoehtoisesti annoksia. Keitto ei ole joka päivä kasviskeitto, eikä annoksissa mielestäni ole juuri koskaan ollut kasvisvaihtoehtoa. Vegen täytyy osata tulla oikeana päivänä saadakseen parhaan mahdollisen ilon irti Popotin lounaasta.

Valitsin keitto- sekä salaattipöydän lounaakseni, ja ensivaikutelman tekevät jo kauniit astiat. Keitto on hyvää ja siihen kuuluu ripotteita, joka on plussaa. Salaatteja on tarjolla useita eri vaihtoehtoja ja niissäkin on käytetty mielikuvitusta sekä mausteita, eli mistään pliisuista jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkkusekoituksista ei ole kyse. Joissain salaateissa näkyy kalaa tai kanaa, mutta yhdessäkään ei ole kerrottu, mitä salaatti sisältää. Tästä iso miinus, sillä arvailu on aina inhottavaa ja muutenkin asiakkaalle on järkevää kertoa, mitä pääraaka-aineita kussakin salaatissa on. Näiden lisäksi tarjolla on leipää, joka alkaa jo olla melko kuivaa tässä vaiheessa serviisiä. Jälkiruoaksi löytyy makeaa piirakkaa.

Ruokien maut ovat kohdallaan ja kaikista jäi sellainen olo, että jotain on uskallettu kokeilla. Tylsiä makuja ei löytynyt ja pidin kovasti kaikkien tasapainoisesta olemuksesta. Palvelu oli oikein hyvää, ja tilakin on oikein viihtyisä, joskin hieman meluisa kiireiseen lounasaikaan. Hinnaltaan lounas on Lahden hintoihin verrattuna kallis (salaattibaari ja keitto 12 €), ja hinta-laatusuhde jää kiikkumaan tuonne kolmeen pisteeseen. Kokonaisuutena ainakin lounas on kokeilemisen arvoinen, ja itsekin menisin mielelläni uudelle visiitille Popotiin.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 11.05.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Bangkok 9 Thairavintola

Ihanan autenttinen, uusi lempparithai Helsingissä! Bangkok 9:n ehdottomiin etuihin kuuluu sen sijainti. Citycenterin pari vuotta sitten uudistetussa ravintolamaailmassa sijaitseva thaikku on yllättänyt nyt moneen otteeseen myös ruoallaan. Ravintola on lähes aina sen ohittaessani täynnä, ja pöytävarauksen tekeminen ilta-aikaan on suositeltavaa. Olen vieraillut ravintolassa kahteen otteeseen, ja molemmilla kerroilla saanut erinomaista ja mielestäni erittäin autenttista thairuokaa.

Ravintolan sisustus on melko moninaista ja runsasta, ja tunnelmaa luo myös hyvin harkittu ja toimiva valaistus. Krääsää ei ole liikaa ja pöydät ovat mukavan rustiikkiset. Ravintolassa on miellyttävää istua useita tunteja, vaikka palvelu onkin keskivertoa, kuten useassa aasialaisessa ravintolassa olen joutunut toteamaan. Palvelu sikseen - ruokaahan tänne on tultu syömään.

Á la carte -vierailuni aikana tilasin alkupalaksi friteerattua tofua chilikastikkeella ja pääruoaksi tofuwokkia. Alkupalan chilisoosi meinaa viedä tajun, mutta chilin ja tulisuuden ystäville nämä ovat varmasti miellyttäviä kokemuksia. Kerrankin siis paikka, jossa tulinen ei tarkoita vain srirachaa. Alkuruoka on aseteltu todella kauniisti jollekin lehdelle ja koristeltu tyylikkääksi. Pääruoat tulevat kukin omalla pannullaan ja lisukeriisi jaetaan pöydän kesken. Pääruoan tofu on hyvää perustofua, ja itse wokin maut päätähuimaavia. Jokainen vihannes on tuore ja sen maistaa! Kastikkeessa on kaikki maut tasapainossa ja ruokaa myös on riittävästi. Juomavalikoima on runsas niin alkoholittomien kuin alkoholillistenkin osalta, ja erityisesti mieltä ylentävä on erikoislimonadien valikoima.

Vierailin ravintolassa kymppiviikkojen aikaan, mutta normaalipäivänäkään hinnat eivät ole yliviritettyjä, vaikka sijainti onkin näin keskeinen. Bangkok 9 on ehdottomasti lunastanut paikkansa top 5 -ravintoloissani Helsingissä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 11.05.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Momotoko Freda Japanilaista

Edellisillä SYÖ-viikoilla testiin tuttu Momotoko, tällä kertaa Fredan toimipiste. Momotoko on viime vuosina laajentunut yllättävän moneen paikkaan, ja Fredankaan ravintola ei varsinaisesti säväytä. Paikka on pieni, mutta mahduimme SYÖ-viikoilla vielä toiseksi viimeiseen tyhjään pöytään. Sisustus Momotokoissa tuntuu nojautuvan yksinkertaisuuteen, mikä on kyllä viihtyisää.

Momotoko on pikaruokamainen, mutta hieman väärällä tavalla. Ramenin kuuluukin olla pikaruokaa, jota hörpitään tiskillä notkuen, mutta laadun kuuluisi kuitenkin olla mukana joka siemauksella. Tätä kyseinen ravintola ei kuitenkaan tarjoa, sillä jo vege ramen -annokseni rucola aiheuttaa edelleen hämmennystä. Soijamaitoon keitetty liemi on makea, eikä sitä auta makea maissi, joka annokseen kuuluu. Tofu on hyvää ja sitä on mielestäni tarpeeksi, mutta vain SYO-viikkojen kymmenellä eurolla. Normaalihinnalla Momotoko on mielestäni ylihintainen siihen nähden, että se ei tarjoile aitoa ramenia. Varsinkin, kun ramenravintoloita on noussut Helsinkiin pari muutakin, en enää viitsi tässä ravintolassa vierailla. Jos kaipaat ihan ok -tasoista nopeaa ja lämmintä ruokaa, Momotoko voi olla vaihtoehto.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 24.01.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Andrea Anatolialainen keittiö

Andrea nosti hotelliravintolakonseptin tasokkaalle jalustalle ja tarjosi tasaisesti hyvän kokemuksen. Kävimme ravintolassa pari kuukautta sitten edellisen menun aikana, tässä välissä se on jo ehtinyt uudistua. Ravintolan sisustus on lämmin ja miellyttävä, valaistusta voisi kutsua tunnelmavalaistukseksi, mutta se ei ole lainkaan ärsyttävän pimeä. Pitkä baaritiski ravintolan toisella seinustalla on kaunis, mutta sen vierestä on näkymä keittiöön tiskinurkkaukseen, mitä ei tietenkään ole mielekästä tuijotella.

Tilaamme muutaman alkupalan (mezzen) sekä yhden kasvispääruoan ja yhden lihapääruoan. Kasvisruokia on mezzejen muodossa enemmänkin, mutta pääruoaksi vaihtoehtoja on vain yksi. Tämä on ymmärrettävää, sillä pääruokia on muutenkin vain yksi "lajiaan". Lista on mielenkiintoinen ja monipuolinen ja siitä löytyy tuttuja makuja hieman jännittävämmässä muodossa.

Mezzet osoittautuvat erinomaisiksi ruokahalun herättäjäksi ja niistä pystyy jakamaan kolmelle henkilölle pienet maistiaiset oikein oivasti. Maistamme myös vegepiden, välimerityyppisen pizzan, joka on todella maukas ja myös hyvin kaunis annoksena. Pääruoaksi valitsin kokonaisen munakoison, josta oli hauskasti poistettu kuori (toisaalta kuori on kyllä munakoison kaunein osa) ja täytetty. Tämäkin annos oli todella kauniisti aseteltu ja makukin oli kohdallaan. Ei välttämättä maailman eksoottisin munakoisoannos, mutta oikein hyvää. Jälkiruoka jatkoi esteettistä linjaa, kermavanukas tahinilastuilla oli ihana kombinaatio suolaista ja makeaa, eikä missään suhteessa liian överi. Kaikissa annoksissa kauniit tarjoiluastiat korostivat ruokaa loistavalla tavalla, mikä oli ilahduttavaa.

Palvelu toimi koko vierailumme ajan, ruokalista selitettiin hyvin ja tarjoilija osasi kertoa myös viineistä. Hyvällä paikalla sijaitsevaan Andreaan voi ehdottomasti mennä vierailemaan, vaikka ei hotellissa yöpyisikään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 24.01.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Kitchen & Bar by Maannos Kasvispainotteinen

Maannos pyyhkäisee monet kaupungin ravintolat pöydän alle modernilla otteella. Kävimme kokeilemassa (valitettavasti vain!) yhden ruokalajin, mutta lisää on saatava. Maannos tarjoilee vaihtuvia menukokonaisuuksia, kala- tai lihapääruoilla. Kasvisruokaa ravintolasta saa, mutta nettisivuilla mainitaan, että näissäkin käytetään lihaliemiä, kuivattua kalaa jne. "antamaan syvyyttä". Tästä annan kasvissyöjänä ison miinuksen, sillä en halua syödä mitään eläinperäistä. Todennäköisesti ilman näitä on mahdollista saada räätälöityä myös oikeaa vegeruokaa.

After work -aikaan nappasimme listalta yhden pääruoan. Söimme molemmat vegevaihtoehdon, jossa oli kotimaisia sieniä, hiillostettua sydänsalaattia ja paljon muuta antamassa makua. Ja sitä makua todella löytyi! Yhdistelmä oli maanläheinen, suomalainen ja ihanan syvä, mutta ei lainkaan tunkkainen. Keittiössä todella osataan käyttää laadukkaita kotimaisia raaka-aineita hyödyksi ja loihtia niistä ihastuttavia annoksia, joissa näkyy intohimo ja rakkaus ruokaan.

Tarjoilija istahti pöytäämme hetkeksi selittämään ruokalistan auki, mikä oli hauska yksityiskohta. Ravintolan sisustus on pelkistettyä, mutta tyylikästä. Jos kävelet paikan ohi, suosittelen lämpimästi avaamaan oven.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 27.10.2018
Arvosana: 0


Seuraajat

Seuraajat (1)