Suljettu nyt

Korea House

korealaista
Arvosana 3.2 / 5

Asiakaskokemus

Kasvisruokaa

Arvostelut (126)

Korea House on tarjonnut jo vuosikausia Helsingin parasta korealaista. Tämän maan ravintoloita ei Stadissa juurikaan näy, ja Korea House edustaa niistä perinteisintä ja vanhinta kastia. Olen vieraillut ravintolassa useasti viime vuosien aikana, ja laatu on säilynyt tasaisena tähän päivään asti. Täysin autenttista korealaista tästä ravintolasta ei saa, sillä pöydässä grillattua ruokaa ei Suomessa ilmeisesti saa tarjoilla.

Ravintola on pienehkö ja usein täynnä korealaisia seurueita, mutta sekaan mahtuu kuitenkin yleensä ruuhka-aikaankin. Pöytävarauksesta ei toki ole haittaa esim. perjantai-iltana. Sisustus on melko sekalainen kokoelma kaikenlaista tavaraa, mutta tässä ravintolassa se ei ole pääosassa. Palvelu on Korea Housessa aina ollut hyvää, ja ruoat on saatu pöytään sopivassa ajassa, vaikka ravintolassa olisi ollut muitakin asiakkaita.

Listaa on hieman supistettu viimeisten parin vuoden aikana, mutta sinne on edelleen onneksi jätetty pari kasvisruokaa (saisi niitä olla muutama lisääkin!). Bibimbapin sekä yhden nuudeliannoksen saa ainakin vegeversiona, bibimbapista vielä versiot sekä tofulla että ilman. Ruoat ovat runsaita ja täyttäviä, ja mielestäni erinomaisesti hintansa arvoisia. Saattaa olla, että makuja on hieman typistetty suomalaiseen makuun sopivaksi, mutta mielestäni ruoka ei täällä todellakaan ole mautonta. Olen maistanut parissa muussa korealaisessa ravintolassa oikeasti mautonta, mutta Korea Housessa löytyy hyvin tasapainotettua ja maukasta ruokaa. Jälkiruokaan ei täällä tosiaan kannata panostaa, se lista on lyhyt ja äärimmäisen tylsä. Korean parhaat osat, riisiruoat ja kimchi kuitenkin ovat äärimmäisen hyviä ja Korea Housea voikin suositella varauksetta kaikille näiden makujen ystäville.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 27.12.2019
Arvosana: 0

Illallisaika, 2 henkeä. 2vko sitten olimme vielä Koreassa. Alkuruokina korealaisittain maustettu salaatti ja friteeattu vihannes-kala sekoitus. Pääruokina nauta-ja porsasbulgogi. Kaikki nämä hyvin miedosti maustettu, suomalaiseen, eikä niinkään korealaiseen tyyliin, vaikka mausteet olivat selkeästi korealaiset. Lisäksi kun bulgogi tehdään keittiössä itse grillaamisen sijaan (joku laki/direktiivi?) olivat annokset paitsi viileitä myös upotettu valmiiksi maustekastikkeeseen. Sääli. Menun jälkiruokajäätelöstä en keksi kommentoitavaa. Koreassahan ei juuri jälkiruokia harrasteta. Espresso tehty kylmään kuppiin. Heikko 3/5 pistettä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 05.06.2019
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Päivitys muutaman tuoreen käyntikerran jälkeen. Joka ikinen kerta olen saanut täällä erinomaista ruokaa ja palvelua. Tiettävästi Suomen (tai ainakin Helsingin) ainoa korealainen. Korealaiskokemuksia minulla ei ole muualta, joten ruuan autenttisuudesta en osaa sanoa mitään. Tulinen possubulgogi on suosikkiannokseni täällä ja kamppailee kovasti Helsingin parhaan aasialais(lounas)annoksen tittelistä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 13€ Lisätty: 10.05.2017
Arvosana: 0

Olen usein syönyt korealaisissa ravintoloissa, ensin anglosaksisissa maissa, sitten (Etelä-) Koreassa, ja viimeeksi tässä. Kokemus oli lähimpänä noita anglosaksisia, mutta sitten vielä sieltä enemmän suomalaisugrilaiseen suuntaan kuin korealaiseen.
Itse söin bulgogin (nautaa, tässä muodossa standardiruoka anglosaksisten maiden korealaisissa, ei niinkään Koreassa), ja seuralainen bibimbapin (standardiruoka myös Koreassa). Oli OK, mutta mielummin menisin kyllä Koreaan syömään.
Ehkä pitäisi käydä uudestaan. Arvelen, että koska asiakaskunta on melkein yksinomaan suomalaista, reseptejä (tarpeettomasti) suomalaistetaan (oletettuihin) makutottumuksiin. Tämä on pitkään ollut ongelma esim. Helsingin kiinalaisten ravintoloiden kanssa, jopa siinä määrin, että oikeasta kiinalaisesta ruoasta pitävät jättävät nuo raflat väliin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 09.12.2016
Arvosana: 0

Tunnelma oli kohdallaan, kun koko tupa oli täynnä korealaisia. Korealaisen ruuan ensikertalaisena ruoka maistui erittäin hyvältä. Palvelu toki oli suomi-tasoa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 03.08.2016
Arvosana: 0

Suosittelen! Ruoka oli tosi hyvää, palvelu pelas ja sisustuskin ihan jees.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 26.05.2016
Arvosana: 0

Suomalaisittain tehtyä korealaista ruokaa. Ilman Kimchia en olisi erottanut syönkö "suomalaista" vai korealaista ruokaa. Ravintolan sisustus on pysynyt samanlaisena vuosia. Alku- ja pääruokan kanssa 35€. Koin sen vähän kalliiksi. Palvelu oli nopea ja ystävällistä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 16.12.2015
Arvosana: -1

Lounaassa maut kohdallaan, mutta liha hiukan sitkeää. Lounaslistan hinnat hiukan korkeat. Täytyy kokeilla paikkaaa a la carte -listalta myöhemmin uudelleen.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 11.12.2015
Arvosana: 0

Suosittelen ehdottomasti!
Ruoka oli hyvää ja tarjoilijat olivat ystävällisiä, tulen varmasti maistamaan toista ruokaa

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 19.11.2015
Arvosana: 0

Neljän hengen porukkalla liikkellä. Otimme menun 4 hlö:lle. Alkupala aika mitäänsanomaton, lähes fiasko. Pääruoka pelasti tilanteen. Bulgogi oli hyvin maustettu ja ja kohdillaan. Jälkiruoka perusjäätelöannos eli vaniljajäätelöä ja suklaakastikettta. Onneksi siis pääruoka onnistunut, joten illan ruuasta, palvelusta ja tunnelmasta arviot plussan puolella.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 15.11.2015
Arvosana: 0


Sijainti

Mariankatu 19, 00170 Helsinki - Reitti
(09) 135 7158
http://www.koreahouse.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita