Foodiac

33 arvostelua

Paljon eri paikossa syönyt ( 84 maata tähän mmennessä) aikansa kuluksi aikansa kuluksi huomion arvoisia paikkoja arvosteleva herrasmies/mies/tyyppi/ M****u?. Yritän keksiä aina jotain positiivistakin, se vaan ei aina ole mahdollistas, Toisaalta kaikista keskivertokuppiloista ei viitsi mitään kirjoitella. Minulla on kaksi skaalaa: paikallinen ja globaali, ja yleensä paikallisarvostelu (eat.fi) on lievempää kuin globaali mielipide (tripadvisor.com). Vertailun pohjana pidän sitä että ABC on 2 pistettä lähtökohtaisesti. Mäkkäri 1 pisteen paikka. 3 pisteen päikassa voi jo hyvin syödä arkena. Ei tähän maahan vaan mahdu kovin monta todella hyvä ravintolaa...

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)

Blogi

Arvostelut (33)

Ravintola: Sorsanpesä A la Carte a la carte

TILAUSRAVINTOLAILTA: Yhdistyksemme vuosijuhlaillallinen. Ymmärrän, että on vaikea tarjoilla 230 ihmiselle ruuat kuumina, mutta kun menu ja tulijamäärä on etukäteen tiedossa tulisi ruuan edes aineksiltaan olla sitä mitä luvataan tai edes muuten asiallista. Ravintopetos? Ainakin totaalinen riman alitus: vertaa tuotosta luvattuun menuun. Muka filettä eli ohut viipale kuivaa, kylmää sitkeää paistia ja, liian pippurinen valmiskastike, rupiset perunat, mauttomat vihannekset, kananmunan makuinen juustokakku ja sen seurana maaiman laihin kahvi. Kyseisessä tilaisuudessa ei siis ollut oikein mahdollisuutta palauttaa annosta ja pyytää vaikka hampurilainen tilalle. Kannustava kritiikki seuraavaksi: Kannattaisi varmaan jatkossa keskittyä ydinliiketoimintaan eli lonkeron ja siiderin myyntiin nuorisolle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 08.02.2019
Arvosana: 0

Ravintola: Ravinteli Bertha moderni bistro

Happamia ovat. .
Valittavana joko 4 tai nälkäiselle suositeltu 6 ruokalajin menu, siitä myöhemmin lisää...
Joukko nuoria ammattilaisia keittiössä tekee uusia versioita perinteisistä ruuista tutuilla raaka-aineilla. Suurimmalta osalta hyvin onnistuneesti, mutta esimerkiksi seitin seläke ja härän sydän eivät olisi kaivanneet väkiviinaetikassa uitettuja kaalinlehtiä tai "mummon kurkkuja". Lisäksi kokonaisuuteen kuului hyvin niukasti proteiinia, minkä takia aikaisen illallisen ja myöhäisen nukkumaan menon välissä ehti jo nälkä tulla uudestaan. Juomat: mikä on hyvä etikkaruoka viini? Ehkä toisena juomamenuvaihtoehtona tarjottu olut-menu olisi toiminut paremmin? Talon samppanja ja mielestäni yksinkertaisesti vielä raaka tempranillo olivat viinitarjoilun heikoimmat lenkit. Kalifornialainen täyteläinen ja lähes tammeamaton Chardonnay taas täysosuma.
Kiva paikka, jossa yritetään käydä uudestaan kun menu taas vaihtuu.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 65€ Lisätty: 15.09.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Fisken på Disken kalaa ja merenherkkuja

Onneton Fis´n´´ Chips
Alkupalat eli silakka ”bocarones” ja tartar ihan hyviä, tuo silakk- alkuruoka toki oli vain raakaa silkkaa, Sen lisuke-tapanadi olisi ehkä kaivannut rasvaisen kalan seurassa enemmän happoa tai edes suolaa. Turistille varmaan ainutkertainen elämys. Tartar oli perusesitys, ei kovin mausteinen.
Pääruokina olleet fish and chips olivat onneton esitys, vaikka nälissämme ne söimmekin. Kala oli kuivaa, ilmeisesti pakastimesta jo jonkin aika sitten sulatettua ja nesteensä hukannutta (turskaa?) Oman fileeni toinen pää oli aivan liian suolainen. Kuoressa oli ideaa: sesaminsiemen koristelu, mutta kuori oli paksu, kuiva, liian kova ja liian kauan liian kuumassa rasvassa uinut. ”Chips ” olivat pannulla paistettuja perunalohkoja, ajatuksena OK, mutta nämä myös osittain kärsivät ihan samoista vioista kuin kala. Liian paistettuja. Ihanan muodikkaat herneenversot eivät pelastaneet kokonaisuutta. Tekemällä kotona huolella kalapuikot ja uuniranskalaiset saa parempaa.

Kallit ja osittein mielestäni epäonnistuneet annokset eivät houkuta uuteen käyntiin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 14.09.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Coco grill venezuelalainen ravintola

Varovainen maustaminen. Venezuela on maahanmuuttajien maa ja siellä on monia eri tyylisiä keittiö, tämä ravintola edustaa lähinnä eurooppalaista tyyliä, jossa on kisänä joitain etelä-amerikkalaisia piirteitä. Hämmästyttävän perinteinen mutta lupaavan lyhyt menu. Avokado, katkarapu (gambas) ja munakoiso alkuruuat: Hyvin valmistettuja, itseä otin katkarapuja, jossa ravintolan ruoanlaittotapa oli jo ilmeinen: hyvin valmistetut, mutta hyvin varovasti maustetut ruuat. Makeaa balsamicoa jokaisella alkuruokalautasella. Koristeena vain? Mielestäni ei sopinut muuten lähes maustamattomille katkaravuille hyvin. Pääruoka seurasi samaa linjaa: päivän kala (lohta) kananrinta ja paella kaikki hyvin valmistettu, paellassa maku ja mausteet kunnossa. Kananrintaosa olisi voinut tulla mistä tahansa ravintolasta. Todella isot annokset. Mutta onko “more is better” aina totta? Päivän suklaakakku oli hieman kuiva ikävä kyllä. Palvelua sai välillä odottaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.01.2018
Arvosana: 0

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: El Greco eleganttia kreikkalaista

Pitkään synonyymi kreikkalaiselle ruualle Helsingissä. Ja oikein hyvä edelleenkin.
Poikani kanssa kävimme näkäisinä alkupalajitelman ja mixed grillin kimppuun. Erittäin hyvällä taidolla tehtyja ruokia, reseptit kyllä ihan samoja kuin silloin kuin mamma ja pappa kreikassa osallistuvat valtion kustantamille ”kreikkalaista ruokaa turisteille” kurssille. Mutta näin mehukkaita lampaankyljyksiä ja hyvästä naudasta juuri sopivasti grillattua souvlakia ei juuri kreikasta noista paikoista saa! Ja itsekin saa kamppailla, että kanan rinta kotona jäisi yhtä mehukkaaksi.
Jotain tilaamistamme ruuista oli kokki päässyt tuunamaan: baklava. Pitäkää huoli että ainakin yksi henkilö seurueesta ottaa sen. Tarjoilu sitten vähän ontuikin, yksi juoma unohtui ja odotusta oli kohtuuttomasti huomioiden lähes tyhjä ravintola ja espresso tuli tietysti kylmässä kupissa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 55€ Lisätty: 09.02.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Huvila ala carte, lounas,

Ravintola Huvila: Nyt kannatti tehdä mutka matkaan
Hyvä palvelu. Kiva vanha rakennus, hirret paljaana sisällä, vanha apteekki Terijoelta kuulemma. Ihan positiivinen vaikutelma heti alkuun.
Ruuat hyvin tehtyjä perinteisillä resepteillä varsin virheettömästi, vähän uutta twistiä mukaan. Cross kitchen italialaisella pohjalla tai jotain sinne päin. Ansaitsevat kyllä 4/5 pistettä. Alkuruuat: Lohi ”chevice” lainausmerkit menussakin, sokerisuolattua lohta höysteillä, joista rapumajoneesi sai nuoriso-osaston rypistelemään kulmiaan,mutta vanha Foodiac tykkäsi, toisena alkuruokana itse koottu annos: tuoremakkaraa sipulimajoneesilla, joka oli kuin mietoa hienojakoista perunasalaattia, oikein onnistunut lisuke makkaralle. Aranchineissa sisällä lammasjauhelihaa, uusi yhdistelmätuttavuus. Huvilan hampurilainen oli hyvä, ei erinomainen ihmeellinen, hieman hankala syödä korkeutensa vuoksi ”piikki” puutui. Ramen-keitto oli oikein hyvä, liemi voisi olla kirkkaampaa ( ja jonkin verran enemmän ruokahalua herättävämpää kuin nyt tarjottu ruskea liemi )Jonkunlaista lisäsyvyyttä siihen olisi kaivannut. Kauniita ruokia kokonaisuutena kaikki kyllä.
Jälkiruokina buttercream dacquise-leivos, makea, makea. Ja oikeaoppinen creme brule.
Toinen käyminen harkinnassa, mukavaa kun Helsingin ulkopuolelta löytää tälläistä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 75€ Lisätty: 03.03.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Ristorante il Trio italialainen

Il Trio: pieni italianmatka. Mutkaton ei liian kumarteleva palvelu, pieni paikka, osa henkilökunnasta ilmeisesti Italiasta. Ihan positiivinen vaikutelma heti alkuun.
Ruuat hyvin tehtyjä perinteisillä resepteillä varsin virheettömästi, ei erikoisen innovatiivista, mutta ansaitsevat kyllä 4/5 pistettä. Sitä sai mitä tilasi. Antipastolautanen: salamia,kinkkua,juustoa, Mozzarella-salaatissa hyvälaatuista juustoa ja tuorepestoa kapriksista. Kasviscannelonet runsaassa maukkaassa kastikkeessa. Ainoa mietinnän paikka olivat toisen pääruuan, papardelle ai fungi, kastike ja sienet, mutta koska mukana oli myös tatin jalkaa täytyi ainakin osan sienistä olla tuireita, ehkä aromivahvennetta kastikkeessa saisi vähentää? Kirpeyttä oli mukana, mikä herätti epäilyn säilykesienistä.
Jälkituokina eräät täydellismmistä koskaan pannacotta ja tiramisu. Ja espresso vielä kuumassa kupissa!
Tänne vielä palataan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 03.03.2017
Arvosana: 0

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Ravintola Santa Fe tex-mex

Väsynyt paikka. Keskeisen sijainnin lisäksi ei ole mitään syytä mennä. Rafla-ketjuun ( jonka muutkaan paikat eivät gourmet-elämyksiä tarjoa) kuuluva ketsusyöttölä. Taso ei ole laskenut avajaisista vuodelta 1991, jolloin hiiligrillatut annokset olivat todella uutta ja hyvää. Muu maailma vain on ajanut ohi ja vauhdilla. Ruokalista käsittää ihan samat tex-mex einekset kuin kaikkialla muuallakin mistä tahansa Amarillosta Myyrmäen ostoskeskuksen ravintolan kautta Rovaniemen Rossoon.
Ei teknisesti suurta vikaa annoksissa, ei poltettuja pihvejä, tai kylmää ruokaa, mutta ei mitään erikoista syytä ihastuakaan, niitä pikkoja, joissa kolmen kerran jälkeen on jo vaikea keksiä haluaako listalta mitään.
Keskeinen sijainti takaa kävijävirran.
P.s. voisiko sen Corona-olut mainoksen poistaa, kun ko. olutta ei ole ainakaan 10 vuoteen saanut Santa Fe:stä? Toki on tarjolla lievästi hiiva-aromista vapaata sielua.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 22.01.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Finnjävel suomalainen fine dining

Desing edellä mennään sekä ruuassa että muussa.
On kiehtovaa miten perinneruokia voi dekonstruoida ja tarjota uusina komponentteinaan, mutta menun hintataso viineineen on liian korkea. Kaikki ruuat sinänsä teknisseti moitteettomasti valmistettuja ja tarjosivat uusia elämyksiä: esim rössy ( sianveri-jauho ruoka) voi olla herkullista.
Onhan paikalla käsintehdyn kirnupiimän tarina hieno, mutta noin 8€ lasillisesta sitä tai pienpanimo-olutta osa ”viini-menua” on härskiä lähinnä. Viinit ovat aina makuasioita, mutta yksikään seurueestamme ei syttynyt tarjotuille hyvin hentoaromisille enimmäkseen ranskalaisille viineille.
Hintatasoa tietysti selittää henkilökunnan runsaus, kerrankin ihan amerikkalaista tasoa. ja palvelu sitä mukaa
Sopii erikoisuuksienmetsästäjille ”kerta-wau” kokemukseksi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 22.01.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola AlppiTori eurooppa, välimeri

Ruuat hyviä, mutta pleitattu kylmille lautasille, samoin espresso tehty kylmään kuppiin.
Tarjoilu toimi suomalaisittain eli välillä sai huitoa ja odottaa. Valitettavsti ruuat, joissa kyllä oli ideaa, jäähtyivät hyvinnopeasti kylmillä lautasilla.
Kaikista purilasista pidettiin, runsaat oheis perunat ja bataatit iso +, possun kylki olisi voinut olla mureampaa. Sopiva suola + mausteet kyllä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.01.2017
Arvosana: 0


Seuraajat

Listat

Kirjanmerkit


Suosikit