Avautuu 12:00

Vapiano

italialaista
Arvosana 3.6 / 5

Kansainvälisesti menestyvä casual dining ravintola. Herkulliset ja maukkaat salaatit, a la carte pastaruoat ja pizzat valmistetaan sinuun silmien edessä. Jälkiruokahvin tai drinkin voit nauttia mukavassa ympäristössä Vapiano-loungessa. Vapiano on täydellinen paikka pikaiselle lounaalle, iltapäivän kahvipaussille tai illalliselle yhdessä ystävien tai perheen kanssa.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa

Arvostelut (164)

Erittäin positiivinen yllätys, olen aiemmin karsastanut tällaisia "pika" italialaisia, mutta aivan turhaan. Ruoka oli erinomaista, erityisesti olin ilahtunut laajasta kasvissyöjälle sopivasta listasta. Samoin palvelu oli erinomaista. Toki liukuhihnameininki on pikkasen häiritsevää, mutta juuri ennen leffaa se ei meitä haitannut :-)

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.09.2017
Arvosana: 0

Ihana. ihana lasagne. Nopea, hyvä ja toimiva. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Myös tomaattikeitto hyvä vaihtoehto. Ikävä kyllä melkein kaikki jälkiruoat olivat loppu!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 23.05.2017 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Ruoka ok, jono lannistavan hidas. Okei, oma vika, kuka käski tulla Vapianoon lauantai-iltapäivällä kun Syö Helsinki-kampanja on meneillään. Kaikilla pasta-tiskeillä oli kohtuullisen pitkä jono ja me yritimme valita lyhimmän. Kävi niikuin näissä yleensä aina käy, oma jono veti kaikista hitaimmin, ja kun vielä edessä oli kiinalainen seurue, jotka tilasivat annokset myös pöydässä istuville kavereilleen, oli jonotus puuduttavan pitkä, n. 40 minuuttia.

Kun lopulta pääsimme itse asiaan, eli tilaamaan, alkoivat asiat kirkastua. Kokkina oli kiva nuori nainen jonka kanssa heitimme kevyttä juttua pasta-annosten päivittäisestä määrästä. Tilasin Syö Helsinki-tarjoukseen kuuluneen pastan (Pasta scampi: paistettuja jättikatkaravunpyrstöjä, kevätsipulia ja tuoretta tomaattia itse tehdyssä tomaattikastikkeessa.), joka valmistui noin viidessä minuutissa.

Saimme pastat ja löysimme ikkunapaikat yläkerrasta. Pasta oli yllättävänkin hyvä, scampit eivät olleet lainkaan sitkeitä niinkuin ne yleensä tuppaavat olemaan pakastettuina. Chili-valkosipuli-tomaattikastike toimi varsin hyvin ja annoskokokin oli aika miehekäs. Ei siis valittamista! Mutta se jonottelu...

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 10.04.2017
Arvosana: 0

Ihan hirveää ylikeitettyä pastaa & todella ylimielinen ja ikävä henkilökunta. Hyvää jatkoa vaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 01.02.2017
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 16.01.2017
Arvosana: 0

Suomikin on saanut omat pastajononsa. Edullista, tosin tätä konseptia hyödyntävät ravintolat ovat monissa Euroopan maissa vielä edullisempia. Hyvää pastaa, mutta in the end vain pastaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 04.09.2016
Arvosana: 0

Käytiin testaamassa niinsanotun hyvän hintalaatusuhteen omaavat pastat. Valintana oli peruslasagne, jonka kuvaa etukäteen katsellessa näytti siltä että ihan ok kokoinen annos tulossa 14e hintaan, mutta annoksen käteen saadessa tuli huomattua että annoskoko onkin sellanen normi lasten annosta vähän pienempi annos, nimittäin aivan jäätävän pieni. Ravintolassa lähtiessäni nälkä oli kovempi mitä ravintolaan tullessani :/, itse lasagnen maku oli sellanen 5/10, ei mitään ihmeellistä, ihan perussafkaa, muualta saa kyllä parempaa halvemmallakin. Lihaprosentti annoksessa oli ehkä 3%, joten tuohon 14e hintaan aikamoista ryöstöä. Ravintola muuten ihan mukavan oloinen mesta ja tyylinä vähän erikoisempi systeemi, joka oli ihan jees, jos haluaa säästää tarjoilukuluissa nimittäin :). Loppujenlopuksi en näe kyllä mitään suosittelemisen arvoista mestassa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 13.08.2016
Arvosana: 0

Palvelu oli hidasta ja asiakkaat joutuivat seisoskelemaan jonossa sillä aikaa, kun kokki valmisti annosta. Jono kertyi aikamoiseksi. Tarjoilija joka keräsi lautasia pois pöydistä oli epäkohtelias ja lasit lentelivät pitkin pöytiä. Ravintolassa ei ollut ruuhka, joten en tiedä mistä kiire tuli. Tyttö, joka otti vastaan asiakkaita ei tuottanut kovin hyvää asiakaspalvelua.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 22.04.2016
Arvosana: 0

Todella hyvä hintalaatusuhde. Varsinkin kaikki yksinkertaisimmat pastat ja pizzat ovat hyviä ja laadukkaita. Monimutkaisimmista ja paljon täytteitä sisältävistä vaihtoehdoista ei välity niin tuore tai laadukas vaikutelma. Jos täällä ei tarvitsisi jonottaa niin kauan, niin voisin käydä vaikka joka päivä lounaalla. Sopii periaatteessa hyvin esim. lapsiperheille, mutta lasten kanssa jonottaminen ja/tai yksin tarjottimien kantaminen on aika hankalaa. Voisi olla myös sillä piipparisysteemillä myös muut linjat kuin pizza.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 29.02.2016
Arvosana: 0

Kiire odottamaan. Suomalaisten kansantauti eli jonottaminen täällä pääsee uusiin sfääreihin ruokia jonottaessa. Salaattipuolelle jono on onneksi lyhyt mutta tilauksessa ja ruoan valmistuksessa kestää silti varsin pitkään. 10€ Syö Helsinki Insalad reef n beef on ihan hyvä salaatti, liha- ja raputäytettä on vähän mutta pieneen nälkään loistava annos ja sivussa tarjottavat leivät olivat lämpimiä ja maistuvia oliiviöljyn kanssa.

En suosittelisi ainakaan ruuhka-aikaan, mutta jos pieni tai vähän pidempikin jonotus seisaallaan ei haittaa niin mikäjottei.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 31.01.2016
Arvosana: 0


Sijainti

Mikonkatu 15, 00100 Helsinki - Reitti
+35896981225
http://www.vapiano.fi