Killimaha

179 arvostelua

Syön paljon, usein ja mieluiten hyvää ruokaa. Arvostan hyvää palvelua ja siistiä ympäristöä oli kyseessä sitten rento lähiravintola tai fine dine. Haluan syödä mahdollisimman kotimaisista raaka-aineista tehtyjä ruokia, etnisiä herkkuja unohtamatta. Lisää siis (alkuperä)merkintöjä menuihin kiitos! :)

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)
Laatuarvostelija: Saanut eniten +ääniä

Blogi

Arvostelut (176)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Pjazza pizzaa ja jazzii

Pizzaa ja jazzii. Tässä osoitteessa on epäonni ja ihmiskato vainonnut ravintoloitsijoita, mutta nyt ainakin alku on lupaava; tupa on tiistai-iltana täpösen täysi. Tosin silloin onkin jazzi-ilta. Asiakaskunta oli hieman kypsempää, mutta oikeastaan hyvin laidasta laitaan.

Remontti on onnistunut, sisustus on siisti, simppelikin, mutta viihtyisä. Palvelu oli ihan sujuvaa, tosin ilmeisesti osa henkilökunnasta ei puhu suomea. Itselle se toi vain eksoottisen lisän. Samoin kuin omistajaisännän suloinen hauva eräässä pöydässä vahtimassa menoa.

Listalla perusitalialaisia herkkuja pizzaa, pastaa, salaatteja, antipasteja. Talo tarjoaa leipää ja öljyä. Pizzat ovat upean rapeapohjaisia. Täytteiden määrä on alkuperäisen mukaisesti suppeahko eikä tomaattisosetta löydy mehevöittämässä läheskään kaikkia lättyjä.

Jos kaupanpäällisiksi ei olisi tullut jazz-esitystä, niin silloin 16e annoksesta olisi tuntunut pahalta. Viinipullot kohtuuhintaisia.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 13.11.2014
Arvosana: 1

Ravintola: Vapiano Tuoretta italialaista!

Odottaisin mieluummin pöydässä. Etenkin kaupunkikierroksen jälkeen on mukava istahtaa alas ja odotella ruokaa vettä siemaillen, alkupalaleipää nakerrellen, eikö vain? Kun sen sijaan seisot tarjotin sylissä ruoankäryisessä jonossa ei tunnelma voi kauhean korkealla nousta - ainakaan nälässä.

Paikkahan on ihan siisti, uudehko kun vielä on ja hinnat kohdallaan.

Tomaattipasta oli ihan oolrait ja itse asiassa annoksesta riitti jopa kahdelle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 9€ Lisätty: 18.10.2011
Arvosana: 2

Ravintola: Skiffer Erottaja pizzaa

Nyt ei uinut pursi kotisatamaan. Ohikulkiessa olin ihastellut lämmintä, mutta coolia tunnelmaa, täysiä pöytiä ja iloisia kasvoja. Tämän täytyy olla huippumesta!

Mutta ei. Lankkua pitkin laittaisin kävelemään kokin, joka keksii laittaa koiranruokasianrustosaparon kenenkään lautaselle. Siinä meni nimittäin koko seurueen ruokahalut samalla, ei vain niiden, jotka luuta ja nahkaa koittivat sisukkaasti järsiä.

Chorizo-pizzan maut olivat ok, mutta tosiaan olisi hyvä tarjota niitä sitruunaisia kosteuspyyhkeitä asiakkaille, jotka rapuja joutuvat omin käsin kuorimaan.

Miikat vielä kliinisen kolhosta puuterihuoneesta.

Ei tule kovin helposti mentyä uudelleen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 13.02.2013
Arvosana: 3

Ravintola: Splizzeria pizzaa, salaattia

Alkuhässäkkää. Tällaiselle huonolle päättäjälle ja ikuiselle annoskateilijalle idea on briljantti, mutta joku mätti kokemuksessa.

Paikka on valoisa ja tietysti vielä hohtaa uutuuttaan, mutta hieman kalseaksi tunnelma jää. Ei missään nimessä romanttisille treffeille soveltuva. Viimeistään se korviahuumaavasti piippaava ruokahälytin tappaa fiilikset ;)

Splizzojen makuyhdistelmät ovat kivasti erilaisia ja uusia, mutta ei ihan täysin istu omaan makumaailmaani. Savulohipizza oli kyllä hyvää, mutta Spicy Vege zalaatti oli himppusen erikoinen. Kuten myös kaverin kinkkuhässäkkä. Miinusta tilaamisen vaikeudesta (kieli menee solmuun) ja hitaudesta. Plussaa koristeyrteistä ja rohkeasta konseptista.

Nyt ainakin paljon uteliaita kokeilijoita, nähtäväksi jää kuinka monesta tulee vakkari. Itsellä ei kova kiire takaisin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 16.11.2014
Arvosana: 5

Ravintola: Foto Cafe sisustuskahvila

Rauhallinen ja tyylikäs kahvila arvokkaassa miljöössä. Vanhassa Postitalossa, historiallisessa salissa, jossa nyt vaikuttaa suuri valokuvausliike, sijaitsee salainen aarre: hyvätasoinen kahvila!

Ei ketjumeininkiä vaan pientä suolaista sekä makeaa kohtuuhintaan, ilman hälyä vaikka keskeisellä sijainnilla.

Etenkin salaatit ja uuniperunat ovat herkullisia. Lounastarjontaa en ole vielä ehtinyt testata, mutta listalta löytyy mm. lasagnea.

Myynnissä myös kauniita ja hieman parempilaatuisia sisustustavaroita.

Tavallaan toivon, ettei suuri yleisö löytäisi tänne, sillä näin rauhaisat ja tyylikkäät sopet ovat stadissa harvoin tarjolla, mutta pakko myös tukea pienyrittäjää, sillä ovat asiakkaansa ansainneet!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 22.11.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Rulla kesärullia ja salaatteja

Fresh! Raikas ja kevyt lounas. Saa valita mieluisia rullia, joita onkin aika moneen makuun ja ruokavalioon sopivia. Lisäksi soppaa, jossa testin aikaan ainakin bataattia, porkkanaa ja inkivääriä. Täyteläistä ja hyvää.

Pöydissä on hieman ahdasta isojen istuintyynyjen ja vieruspaikkojen vuoksi, joten syömiskokemus hieman kärsi siitä, mutta miljöö on muutenkin raikkaan erilainen ja ekokaupasta saattaa hyvinkin tehdä heräteostoksia syömisen ohessa tuotteita silmäiltyään. Ei se ole välttämättä paha asia.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 15.10.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Töölön Sävel

Kiva, rento palvelu ja pientä suolaista oluen oheen. Etenkin ohut pizzamainen flambee-lätty on täydellinen hiukopala jaettavaksi lasillisen äärellä. Itsekseen syötynä ainakin kasvisversio oliiveineen, fetoineen ja creme fraicheineen on melko suolainen ja tuhti setti. Eikä ole vähälaktoosinen.

Listalla myös Hakiksesta tutut burgerit, leivät ja salaatit. Tuoppi oli kohtuuhintainen.

Paikassa on paljon pieniä rappuja, joten ei tod ole esteetön, vaan harha-askel voi sattua kenelle vain.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 26.06.2014
Arvosana: 1

Ravintola: Ravintola Strindberg ravintola

Bakfickan lounas. Galleria Esplanadin (ent Kämp Galleria) yläkerroksessa, nimensä mukaisesti Strindbergin takataskussa on oiva lounaspaikka. Sopii smart casual edustuslounaisiin loistavasti, sen verran tyylikäs, muttei liian hieno, paikka on.

Tavallista, mutta tasokasta suomalaista kotiruokaa on tarjolla buffetista, josta saa 9,70e hintaan valita lautaselleen kahdesta eri pääruoasta tai vaikka molemmista.

Harmi, että jos keittoa ottaa, hinta pompsahtaa 12,50 euroon. Salaattipöydän valikoima ei ole suuren suuri, mutta tuore ja laadukas sekin.

Miinusta ahtaasta noutokulmauksesta ja wc-tilojen hieman hankalasta lokaatiosta.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 11.09.2013
Arvosana: 1

Hyvä ruoka, mutta viihtyisyyteen voisi vielä panostaa. Ruokailijaa tervehtii ensimmäiseksi avonaiset wc:n ovet, sekalainen esitepöytä sekä eripari narikat. Ravintolasalin oviaukossa kauniit kynttilälyhdyt, mutta muoviset hautalyhtyjä muistuttavat öljytuikut eivät ehkä paras valinta...

Palvelu on hyvin ystävällistä ja huolehtivaa, naan-leipä iso ja laadukas, soosit samoin. Mutta edelleen huomio kiinnittyy lähes sinapinvärisiin seiniin. Etenkin kun sali on niin avara, toisin sinne vaikka viherkasveja tai itämaisia sermejä tilanjakajiksi. Toisaalta, syömäänhän tänne tullaan eikä asumaan...

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 11€ Lisätty: 03.02.2013
Arvosana: 2

Ravintola: Theron Eat & Work Ruoholahden Tähti lounasravintola

Runsas valikoima ruokalatunnelmassa. Ruoan maussa ja laadussa ei moitittavaa. Valikoima päivittäin niin laaja, että valinnan vaikeutta ei voi välttää.

Etenkin ns. parempi salaattitiski on huippu ja vaikka kuinka koittaisi jättää tilaa keitolle tai jälkkärille, en ole vielä kertaakaan kyennyt.

Paikka onkin suosittu ja melko täynnä, ahtaahko, hälinäinen - kuin kouluruokalassa konsanaan. Hieman vaatii meikäläiseltä totuttelua jakaa pöytä täystuntemattomien kanssa.

Hinta tosi kohtuullinen 8,40e ja henkilökunta mukavaa. Myös keitrauksesta hyvä kokemus.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 8€ Lisätty: 18.11.2011
Arvosana: 8


Kuvat


Seuraajat