Kitchen is open

Kuja Bar & Bistro

Rating 2.5 / 5

Customer experience

Child friendly
Vegetarian

Reviews (72)

Hakaniemen torin kupeessa sijaitseva Kuja ei pidä itsestään meteliä, vaikka lounasaikaan kävijöitä riittää. Tuntuukin siltä, että ravintola on paikallisten suosikki, oma pikkusalaisuus. Paikan burgereita olen kuullut kehuttavan ja olenpa joskus sellaisen tainnut käydä testaamassakin. Mutta siitä on vuosia. Viime aikoina olen sen sijaan käynyt Kujassa muutamaan otteeseen lounaalla, vaikkei se ihan omilla kulmilla olekaan.

Kujan lounaassa parasta on kenties alkusalaattipöytä. Arvostan herkullisen omaperäistä alkusalaattipöytää. Tavaraa ei tarvitse olla paljoa tarjolla, mutta sen vähän on parasta olla laadukasta ja hyvää. Kujassa homma toimii. Olen maistanut siellä mm. kasvispiirakkaa, leipäjuustoa, marinoituja vihanneksia, sienisalaattia, couscous-pohjaista salaattia, perunasalaattia ja pastasalaattia. Viimeisimmällä käyntikerrallani eteeni osui myös ihastuttavaa pähkinäistä myslileipää.

Lounaan pääruoat (normiannos 10 €, burgeri 10,40 €) tilataan ja maksetaan tiskillä sisään tultaessa. Pääruokina olen syönyt savulohi-perunasalaattia sinappikastikkeella, jauhelihaburriton ranskankermalla ja ananassalsalla sekä tattirisoton. Kaikki annokset ovat olleet tasokkaita nappisuorituksia. Keittiössä selvästi osataan tehdä herkullisia annoksia maailman eri kolkkien keittiöiden vaikutteista. Monipuolista ja veikeää. Kahvi kuuluu lounaan hintaan, kuten asiaan kuuluu. Kävipä kerran maanantailounaalla niinkin, että oli tainnut edellisviikonlopun brunssilta jäädä jonkinlainen kakkupala, jota oli kiva järsiä kahvikupposen kera.

Ruuhkaisimpaan lounasaikaan meininki Kujassa voi olla ahdasta. Joka kerta on kuitenkin paikka löytynyt. Miljöön silmäily on noilla kerroilla jäänyt vähemmälle. Baaritiski jakaa tilaa ja luo jonkinasteisen pullonkaulan. Salaattipöytä on perätuhdolla. Palvelu on tehokasta ja vähäeleistä. Homma toimii.

Kujan lounas on vakuuttanut joka kerta. Näkemykseni perusteella se onkin Hakaniemen torin lähialueiden lounaiden ykköspaikka.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 17.06.2018 View previous reviews (2)
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Hamburger tarkoittaa yksiselitteisesti jauhelihapihviä. Poikkesin lounaalla pitkästä aikaa ja tilasin tomaatti-mozarella -purilaisen. Satunnaisena kasvissyöjänä minulle kelpaa toki juusto-kasviskin, enkä suinkaan kaipaa lihaa, mutta lihattomuus pitäisi ilmaista selkeämmin. Jäi harmittamaan vain sen takia että purilainen oli huono. En jaksa ymmärtää kenen makunystyröissä makea kaalisalaatti, tomaatti ja pesto osuvat yhteen, varsinkin kun pestoon oli vielä sotkettu majoneesia. Mozzarellasta oli lisäksi saatu kumia, lieneekö vähärasvaista. Purilaisen ulkonäkö vastasi sotkuista makua ja ison tomaatin kovaa kanta oli jätetty annokseen.

Salaattipöytä ja leipä on Kujan parasta antia ja lounaalla ehkä kannattaa ottaa vain se. No, ranskalaiset olivat ok, eikä edellisen kerran tapaan tönkkösuolattuja.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 05.12.2016
Rating: 0

Lounaskokemus. Iso annos ribsejä, jotka uitettu makeassa kastikkeessa, jolla yritetty ilmeisesti kompensoida sitä, että liha on rutikuivaa ja itsessään mautonta. Kyljessä iso läjä ranskalaisia, jotka eivät väräytä viisaria mihinkään suuntaan. Lounaaseen kuuluu kahvi ja salaattipöytä, tätä henkilökunta ei kuitenkaan kerro, kuten ei oikeastaan mitään muutakaan kuin ottaa tilauksen vastaan. Yleisvaikutelma : ketään työntekijää ei kiinnosta. Puitteet ovat ihan kivat, joten pienellä yrittämisellä tästä saisi varmasti hyvän ravintolan.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 09.11.2016 View previous reviews (2)
Rating: 0

Päivitetty kokemus Kujalta. Arki-iltana (ei viikonloppu eikä pikkulauantai) paikka on tupaten täynnä kovin itsestään numeroa tekeviä hipstereitä. Varmaan heidän porukoissaan paikka on viihtyisä, mutta näin satunnaisen ihmettelijän näkökulmasta tunnelma on vähintäänkin elitistinen "me ollaan parempia" -kupla. Viimeksi testattu Kuja-burger on edelleen pätevä eine, joskin vieläkin syön sen liian hitaasti ja koko komeus kerkeää jäähtyä nopeasti.

Edellisessä arvostelussa mainitut puutteet ovat edelleen voimissaan eli tarjoilijoiden puute on suorastaan huutava. Pöydät notkuvat täynnään tyhjiä juomalaseja, likaisia lautasia on pinottu kerroksiin ikkunalaudoille. Ruokatuotteissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mitä nyt odotusaika on ilmeisesti (?) ruuhkaisena n. tunti.

Kokonaisuuskuva ei ainakaan tästä käynnistä tullut positiivisemmaksi. Ruokatuote on edelleen jees, bistromaisuuden ymmärrän kyllä, mutta palvelun puute on edelleen iso miinus. Kalliota mainostetaan ainakin ulkomailla Helsingin New Yorkina, ei kyllä päde palveluun.

Olen toiveikas, että tästä pittoreskista kulmabistrosta voisi tulla vielä hintansa väärti olohuone. Vuoden kuluttua uudestaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 26€ Added: 08.10.2016 View previous reviews (2)
Rating: -1

Useiden lounaskäyntien keskiarvo on erittäin hyvä. Sopivan kokoiset annokset, nälkä lähtee mutta ähkyä ei tule.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 23.08.2016
Rating: 2

Lauantaibrunssin ruoka oli hyvä! Sekä leipää ja leikkeleitä että erilaisia salaatteja ja lämmintä ruokaa. Jälkiruoat myös maukkaita ja henkilökunta oli ystävällistä.

Ainut mutta tosi iso miinus oli kuumuus ja kauhea käry ja huono ilma salissa. Ennen kuin saavat ilmastoinnin toimimaan, en suosittele lämpimällä ilmalla. Sen jälkeen ja syksyllä taas, ehdottomasti menisin uudelleen :)

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 21.05.2016
Rating: 1

Kujan perinteinen nimikkoburgeri ei pettänyt. Burgeri on aina burgeri ja massasta erottuu jos nenän eteen tuodusta annoksesta huokuu käsityö ja artesaanileipä.

Kujan burgerissa nämä asiat olivat kunnossa. Pihvi oli jätetty oikein hyvin roseksi ja leivän väliin kombinaatiossa mukana mm.. Aiolia, emmentalia, cheddaria, kananmunaa, coleslaw, rucolaa. Lisukkeena herkullisia fritattuja-bataatteja ja chilimajoneesi. Annoksella sen verran kokoa että osa baateista piti jättää syömättä. Kiitos :)

FOLLOW @Kokki_ja_kamera: https://www.instagram.com/p/BETrz6hTVgg/?taken-by=kokki_ja_kamera

     
     
     
Experience: À la carte Price: 18€ Added: 18.04.2016
Rating: 0

Burgeri oli kuiva, vihanneksia ja kastiketta yms. lisukkeita olisi saanut olla enemmän. Majoneesi oli teollisen makuista. Bataattiranskalaiset olivat sitkeitä ja liian tummia. Ruoka ei minusta ollut ok, muitta kun seuraava arvosana on "lähes syömäkelvotonta" piti valita tämä arvio.Lähes puolet annoksesta jäi kuitenkin syömättä.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 25.03.2016
Rating: 0

Excellent brunch & nice atmosphare & very good service. Reservation is recommended!

     
     
     
Experience: À la carte Added: 20.03.2016
Rating: 0

Kujaburger on reippaan kokoinen, erittäin mehukas ja maukas burgeri. Lisukkeena bataattiranskalaiset toimivat hyvin, dippi on mainiota ja tämä on kyllä hinta-laatusuhteessaan Helsingin parhaimpia burgereita.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 17.03.2016
Rating: 0


Location

Hakaniemenkatu 7, 00530 Helsinki - Route
0400-461 008
http://www.kujabarbistro.fi

Options