Avautuu 16:00

Bar Favela

fun dining
Arvosana 4.3 / 5

Keittiö suljetaan noin klo.22.00


Arvostelut (27)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Vaikkei Mechelininkatu aivan jonon keulilla ollut silloin, kun kaduille kauneutta jaettiin, ei siitä slummia tule ensimmäisenä mieleen. Siitä huolimatta kolmisen vuotta sitten kyseiselle kadulle avattiin Brasilian slummeihin viittaava Favela-niminen katuruokabaari. Favela on ollut muistilistallani pitkään, mutta se ei millään ole osunut luontaisten kävelyreittieni varteen. Senpä vuoksi kului kohtuuttoman pitkä aika ennen kuin pääsin testaamaan paikan ja sen tarjoamat antimet.

Favelan ruokalista on lyhyt kuin kultakalan muisti. Tästä huolimatta kysyin tiskillä suosituksia tarjoilijalta, joka niitä ryhtyikin auliisti jakamaan. Niiden perusteella päädyin härkäleipään (8 €) ja talon perunoihin (5 €). Ruoka tuotiin pöytään lyhyen odottelun jälkeen. Pariin otteeseen paistetut ranskalaiset olivat herkullisen maukkaita, oikein hyvin tehtyjä. Niitä komppaamassa oli paria soosia, avokado- ja tomaattihenkistä. Avokado oli parempi. Viiden euron hinta kokonaisuudesta tuntui vähintäänkin kohtuulliselta. Burg… anteeksi leipä oli myös veikeä setti. Ylikypsä härkä ja muut tilpehöörit muodostivat oivallisen tasapainon: sopivasti makuja ja tulisuuttakin oli. Itse tehty leipä toimi burg… öö leivässä hienosti.

Favela on miljööltään hieman skitsofreenisen oloinen. Lopputulos näyttää siltä kuin teini-ikäinen Salvador Dalí olisi jätetty kotiin, kun vanhemmat lähtivät sunnuntaikirkkoon. Värejä on monenlaista ja kokonaisvaikutelma lähinnä sekava. Seiniltä löytyy ostettavaa taidetta (Dalía en löytänyt), tosin omaan kotiini en mitään kivaa löytänyt. Miksipä ei tuollaisessa ympäristössä viihtyisi pidempäänkin ja useammin. Myös ulkoapäin Favela erottuu. Ajanhenkeen sopivaa rouheutta on siis niin ulkona kuin sisätiloissa.

Favelan omistaja Niko Peltomaa on sanonut, että ravintolan tiloissa aiemmin toimineessa Mechessä oli vielä sellainen meininki, että piti olla joku syy mennä sinne syömään. Favelassa sen sijaan syyksi riittää se, että sattuu kävelemään ohi. Se on minusta hienosti sanottu! Harmi vain, etteivät omat askeleet tosiaan kovin usein osu Mechelininkadulle.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 19.07.2017
Arvosana: 0

Erittäin maukasta ruokaa ghetto-henkeen. Ravintoloitsija kokeili fine-dining konseptia ravintola Mechessä, jossa konstailematon hampurilainen maksoi 35 euroa. Ilmeisesti kostoksi perustettiin Töölön minkkiturkkikaupunginosaan ghetto-henkinen Bar Favela. Tarjonnassa on 8-10 euron leipiä, keittoja ja muita pikkuannoksia. Ruoka on laadultaan ja maultaan erittäin korkeatasoista ja listalla on aina vaihteleva tarjonta erikoisannoksia kauden tuotteista. Alkoholitarjonta on erittäin hyvää ja valinnat laadukkaita. Erityisenä bonuksena Monkey 47 Gin. Kokonaisuus on rosoisen reipas ja rento. Baarin voi pistäytyä grogille ja napata samalla leivän. Hintalaatusuhde on todella kohdallaan. Erityinen maininta palvelualttiista ja reippaasta henkilöstöstä. Hipsteri-mesta ilman turhaa pönötystä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 18.03.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 2

Huikea palvelu, tunnelma ja ruuat! Olen maistanut kaikkia listan annoksia ja yhä uudestaan palaan Favelaan rentoutuun työpäivän päätteeksi tai seurustelemaan kavereiden kanssa! Henkilökunta osaava ja rento. Ehdottomasti Helsingin paras baari!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 31.01.2016
Arvosana: 0

Herkullinen härkäleipä ja Fish'n'Chips. Ystävällinen palvelu, ei turhaa yliyrittämistä. Kiva, rento sisustus ja tunnelma. Tätä voi suositella pieneen nälkään ja janoon.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 7€ Lisätty: 08.11.2015
Arvosana: 1

Ihana paikka, sisustus värikäs ja palvelu ystävällistä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 23.09.2015
Arvosana: 0

Ihanan rento mutta ammattimaisella otteella johdettu töölöläinen olohuone. Sopivan kokoisia herkullisia leipiä (härkä), omaperäinen rapusalaatti (etikan, seesamin ja chilin maut puskevat esiin) ja laaja valikoima juomia. Kiva palvelu!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 09.07.2015
Arvosana: 2

Ankkaleipä oli erittäin maukas, laatutaso yllätti positiivisesti. Myös drinkit olivat hinta/laatu-suhteeltaan erinomaiset.

Rento ja hyvä tunnelma, suosittelen!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 9€ Lisätty: 14.06.2015
Arvosana: 0

Härkäleipä & talon perunat ylitti odotukset!

Monien suositusten jälkeen oli pakko käydä tsekkaamassa mistä on kyse.

Perjantai-ilta ja paikka näyttää olevan täynnä. Löydämme kuitenkin viimeisen vapaan pöydän. Yleisilme vaikuttaa olevan siisti ja rento. Käymme tiskiltä tilaamassa härkäleivät ja talon perunat. Olut- ja viinivalikoima näyttää hyvältä.

Ruoat saapuvat suht nopeasti ja näyttävät hyviltä. Härkäleipä on samaan aikaan raikas ja tulinen (tulisuuden saa valita itse). Liha itsessään on hyvin maustettu ja kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Perunat ovat rapeita ja päällä näyttäisi olevan persiljaa ja parmesania. Hyviä, mutta erityiskiitosta saa quacamole-tyyppinen dippi joka on todella raikas ja kuohkea. Myös tomaattidippi on hyvää mutta jää hopealle.

Leivän hinta oli 7 euroa, jossa hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Toki nälkäinen mies syö näitä vaikka kolme, mutta baari-istuskelun pikkunälkään erittäin toimiva ja mielestäni jopa halpa. Kyllä tästä nälkä lähti. Perunat maksoivat 5 euroa, joten suhteessa hieman kalliimmat mutta kokonaishinta oli edelleen halpa.

Täällä tulee käytyä jatkossakin!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 26.05.2015
Arvosana: 5

Hyvä, rento kuppila. Tälläisiä lisää stadiin. Järkihintaista pikkupurtavaa ja laadukkaita juomia. Tulee mentyä uudestaankin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 15.03.2015
Arvosana: 0

Keitto maukas ja härkäleipä (kuten myös possu) toimi, perunat dippeineen maistuivat. Olut varmaankin sopiva näille parhaiten mutta löytyi myös viininjuojille sopiva viini. Rentopaikka ja hyvä palvelu.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 14.03.2015
Arvosana: 1


Sijainti

Mechelininkatu 13, 00100 Helsinki - Reitti
+358 10 292 8090

Vaihtoehtoisia ravintoloita