Avautuu 11:00

Onda

Maailmanruokaa
Arvosana 2.7 / 5

...


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa
Vegaaniruokaa
Huomioi erityisruokavaliot

Arvostelut (61)

Monipuolisia makuja!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 28.06.2019
Arvosana: 0

Suolan ja öljyn määrää kun vähennätte safkas nii bueno, jos viis päivää viikos käy vetää safkaa nii taattu slaagi :D

Buffet / pata safkalla on toki haasteensa saada "monelle perus plösölle maistuvaks".

Anyway lounasmenu ideana hyvä. Pitäs testaa ilta-aikaan annos ruokia.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 06.11.2018
Arvosana: 0

Voisiko joku kertoa miten he onnistuvat tekemään kaikesta ruuasta aina saman makuista. On sama onko sopassa kanaa, kalaa vai nautaa niin sama perus kastike tuntuu kaikissa olevan takana. Tämä jo hiukan vaivaa sillä olisi kiva maistella jotain uusia makuja eikä aina samaa hiukan tunkkaista kastiketta. Salaattipöydän taso on myös jonkun verran laskenut aiemmasta. Paikka on aina tupaten täynnä ja istumapaikan löytäminen voi olla haastavaa. Lyhyesti pidän paikkaa nykyään ylihinnoiteltuna hipstereiden kohtaamispaikkana.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 12.02.2018 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Kaikkien pitämä ja monien rakastama Onda koki kovan kohtalon vuodenvaihteessa, kun ravintolan toiminta jäi taloyhtiöremontin jalkoihin Toisella linjalla Kalliossa. Uusia tiloja etsittiin, mutta ne myös löydettiin: Siltasesta! Onda avautui vapun jälkeen ja on siitä lähtien vastannut Siltasen ruokahuollosta.

Ondankin lounaat on testattu niin kesällä terassilla auringonpaisteessa varpusia (ei sentään lokkeja, huh!) hätistellessä kuin kylmien kelien aikaan sisällä. Ondan lounaalla kasvis- ja vegaaniruokailija ei pety, mutta eipä pety myöskään lihaa syövä kansanosa. Toinen buffaruoista on aina lihaa tai kalaa ja toinen kasvisruokaa, kuten on asian laita myös lautasannosvaihtoehtojen kohdalla. Näiden lisäksi lounaalla tärkeässä osassa on ”salaattipöytä”. Sillä käsitetään ne monenkirjavat kipot ja kulhot, joista voi ottaa mitä värikkäimpiä ja mielikuvituksellisimpia salaatteja ja tahnoja. Ne ovat oikein maistuvia ja niiden ainoa miinus seisookin siinä, että kulhojen antimista omalla lautasella saa harvoin kovin kuvauksellisia ottoja.

Olen usein ottanut buffetin (10,80 €), mutta joinakin kertoina myös ns. porvarivaihtoehdon eli lautasannoksen (kasvis 12,20 € tai liha 13 €). Tällöin on katiskaan tarttunut esim. grillattua pikkumustekalaa valkosipuliperunamuusilla tai ansaan jäänyt souvlaki grillivartaita tsatsikilla ja perunoilla. Kuten sanottu, buffethommat menevät helposti lautasella iloiseksi sekamelskaksi, mutta homma pysyy aika hyvin kasassa lautasannosten kohdalla. Sen minkä ne kenties häviävät koossa, voittavat ne makurintamalla. Huomioitakoon kuitenkin se tosiasia, että buffa kuuluu lautasannosten hintaan. Lounaan miinus on se, että kahvista joutuu maksamaan päälle, mitä voidaan yleisen elämänkokemuksen perusteella pitää lähinnä rikoksena ihmisyyttä vastaan.

Vaikka ruokatuote ja miljöö ovat muuttuneet sitten Lie Min, on jollakin tapaa sama rennon letkeä ja rosoinen meininki pystytty Ondassa säilyttämään.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 28.11.2017 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Ondan lounassalaattipöytä on hyvä ja terveellinen, sieltä löytyy varmasti jokaiselle (ainakin kasviksia syövälle) jotain ;) Paria erillisannosta tilanneena lohi oli todella hyvän makuinen, liha-annokseen sen sijaan oli lipsahtanut melko paljon suolaa. Tunnelma paikassa on kiva ja yhteisöllinen. Palvelu ei herätä kummempia tunteita eli sujuu ihan hyvin.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 13€ Lisätty: 19.10.2017
Arvosana: 0

Loistava kasvispainotteinen brunssi ok-hintaan. Nihkeästi tuotiin lisää kalaa, joka vaikutti olevan yksi suosituimmista komponenteista.

     
     
     
Kokemus: Aamiainen / brunssi Hinta: 22€ Lisätty: 05.01.2017
Arvosana: 0

Ei yllä aivan Sandron lounaan tasolle, mutta positiivinen kokemus joka tapauksessa. Vaikutti suositulta paikalta lounasaikaan. Miinusta siitä, ettei kahvi kuulu lounaan hintaan. Myös lounaan esillepanoon voisi kiinnittää huomiota – näyttää nyt laitos-/kouluruokalan linjastolta. Pääasia eli ruoka oli kuitenkin hyvää, raikasta ja maukasta. Kiva kun luomu-, kasvis- ja vegaaniruokiin panostetaan. Henkilökunnalla oli kiire ja hoppu, mutta silti ystävällisyys muistettiin. Voisin tulla illallakin.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 10.06.2016
Arvosana: 0

Enemmän viherpiipertävä-tyylistä lounasmättöä kuin mainstreamia. Tällaisen puolivegen ehkä vaikea löytää mitään "hyvää" buffetlinjastosta jos on vähän nirso. Laatu ei mielestäni ole kovin kummoinen, ehkä kouluruoan tasoa. En ihan ymmärrä innostusta tätä paikkaa kohtaan. Esim. Sandro on aivan toista luokkaa tähän verrattuna. Silti ihan ok, jos hakee jotain itu-hapankaali-siemen salaattia.. A la Carte -listalla lounaalla selkeästi laadukkaampi ruokavaihtoehto, hinta vähän kalliimpi. Moni kyllä tykkää tästä paikasta, mutta soveltuu varmaan paremmin vegaaneille jotka ovat kotonaan tämän tyyppisen ruoan kanssa.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 29.02.2016
Arvosana: 0

Aivan ihana paikka, tunnelmaltaan rento mutta samalla energinen. Olen käynyt lounaalla useasti ja joka kerralla ollut hyvin rakennettu, laaja valikoima erilaisia kasvis- ja vegaaniruokia, kuitenkin myös lihaa löytyy.
Ondan lista on ytimekäs, mikä jo itsessään kielii siitä, että annoksiin todella panostetaan.
Sekä lounaalla että listalla on kansainvälistä menoa, joka kuitenkin erottuu lähialueen muusta tarjonnasta selkeästi. Mukavaa bonusta ovat noin joka toinen perjantai järjestettävän keikat, joita voi ihastella joko ruokailun lomassa tai muuten vaan. Erityismaininta Ondan omalle leivälle ja hummukselle sekä seksikkäille kokeille, loistavaa kamaa kaikkinensa!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 21.12.2015
Arvosana: 0

Söimme molemmat luomulammaskebabin. Liha oli hyvänmakuista eikä kuivaa. Koko annos oli upea kokonaisuus lisukkeineen.
Maut täydensivät toisiaan. Jälkimaku mukava, hyvä!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 03.12.2015
Arvosana: 0


Sijainti

Hämeentie 13 B c/o Siltanen, 00530 Helsinki - Reitti
0440660530
http://www.ondaruokala.fi

Vaihtoehtoisia ravintoloita