Boullabaise

141 arvostelua

Uskon, että herkullisuus on mahdollista yhdistää terveellisyyteen myös ravintolaruoassa. Pidän yleensä raikkaista mauista ja kasvisvoittoisesta ruoasta, jota ei ole pilattu liialla paistamisella. Mieleisin ravintolaympäristöni on kaunis ja rauhallinen. Haluaisin myös käydä kahviloissa ja ravintoloissa, joissa ei ole Wi-Fi'ä.

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)
Laatuarvostelija: Saanut eniten +ääniä
Sankari: Päivittänyt valtavasti tietoja

Arvostelut (141)

Ravintola: El Greco kaunista kreikkalaista

Palanut sivumaku ruoassa. Ruoka, etenkin alkupalalautasen ainekset, oli voimakkaasti grillattua, ja siinä oli selvä sivumaku, jota seuralaiseni arveli kaasulla valmistamisesta jääneeksi mauksi. Leipä oli aivan valkoista ja pullamaista, ja outoa oli, että leivän kanssa tuotiin voita, mitä ei odottaisi kreikkalaisessa ravintolassa. Olisn toivonut mieluummin oliiviöljyä tai vaikkapa härkäpaputahnaa.

Pääruokana nauttimamme meribassi oli alkupalalautasta vähän parempaa. Se oli maustettu hyvin yrteillä. Pääruokaan kuuluneet naurettavat kaksi pientä kasvista oli grillattu lähes karstaksi.

Viinilistalta löytynyt valkoviini, Halkidi, oli hienostumatonta. Kaiken kaikkiaan ylihinnoiteltu ruoka oli pettymys, ja se jäi kauas jälkeen Kreikan kreikkalaisten ravintoloiden ruoista. Viimeksi olemme syöneet Kreikassa puolisen vuotta sitten.

Parasta käynnissä oli hyvä kreikkalainen live-musiikki. Myös palvelu oli miellyttävää. Mutta ruoan vuoksi emme tule uudelleen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 33€ Lisätty: 09.09.2017
Arvosana: 0

Ravintola: WILD suomalaista

Herkullisen täyteläistä lounasruokaa. WILD on kahvila sisustusliikkeen perällä -- epätavallinen paikka syödä. Ruoka oli todella maukasta ja täyteläistä umamimakuineen. Jäin kaipaamaan tuoreita vihanneksia, joten ollakseen täydellinen ateria olisi tarvinnut pienen alkuruokasalaatin. 7,5 euroa viinistä oli vähän kallis hinta. Ei halpaa mutta kiinnostavaa ja makunystyröitä kutkuttavaa ruokaa. Annos hieman pieni. Kaiken kaikkiaan paikalla on taiteellinen ote ruokaan, mikä on harvinaista lounasruokapaikassa. Oli mukavaa, kun aterian jälkeen oli tilaisuus kysyä kokilta aterian pohjana olevasta liemestä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 13€ Lisätty: 29.08.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Momotoko japanilaista (mm. ramen)

Annos ällöttävän makea. Luulin tilanneeni ramenia, mutta sainkin jotain muuta: kulhon, jossa oli kanaa riisipedillä. Seassa oli myös rucolaa sekä hieman maissia, kurkkua ja merilevää. Olin pettynyt siihen, että annos ei ollutkaan ramenia vaan jotain muuta. Lisäksi annos oli ällöttävän makea.

Momotoko on hälyinen paikka. Vastaanotto oli hymyileväistä mutta valmis annos tuotiin pöytään edes katsahtamatta kohti, mikä tuntui tylyltä ja välinpitämättömältä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 23.08.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Hanko sushi Itis sushiravintola

Ylihinnoiteltua sushia levottomassa miljöössä. Sushit vaikuttivat tuoreilta mutta makit olivat huolimattomasti tehtyjä ja epämääräisen muotoisia, eivät pyöreitä. Nigirit oli leikattu huonosti.

Hanko Sushin ketjusisustus on aika kaunis teko-orkideoineen mutta muuten paikka on epäviihtyisä. Taustalla kuuluu hälyisiä kauppakeskuksen kuulutuksia ja ravintolan teräväreunaisilla selkänojattomilla jakkaroilla on epämukavaa istua.

Palvelu oli kassalla tylyhköä mutta annosta tuotaessa hymyileväistä ja läsnäolevaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 18€ Lisätty: 16.07.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Tapas Barcelona Helsinki tapas

Nahistunutta salaattia, haaleaa keittoa. Tämä oli ensimmäinen käyntini ravintolassa ja täytyy sanoa, että käynnistä jäi ketjuravintolamainen maku suuhun.

Salaattibuffet oli aika niukka ja vihreä salaatti oli pahasti nahistunutta. Ei pitäisi tehdä salaattia koko päivää varten, kun se ei kerran kestä lämpimässä.

Keitto oli haaleaa ja aivan liian suolaista, kuten myös leipä. Keiton olisi pitänyt olla boullabaissea eli ranskalaista kalakeittoa mutta keitossa ei ollut kalaa, tomaattia eikä sahramia.

Plussaa melko viihtyisästä sisustuksesta, rauhallisuudesta sekä kohdalleen osuneesta valkoviinisuosituksesta.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 07.07.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Kappeli skandinaavista

Kauniissa miljöössä hyvää, mutta suolaista ruokaa. Söin tällä kertaa kahvilan puolella katkarapusalaatin. Maku oli hyvä mutta ruoka liian suolaista -- katkarapusalaattiin oli ilmeisesti lisätty suolaa vaikka ei tarvitsisi. Salaatissa tuore punasipuli olisi parempi valinta kuin vetinen marinoitu. Kappelin miljöö on ihana.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 02.07.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Pompier kansainvälinen

Aggressiivinen ja kovaääninen rock häiritsi ruokailukokemusta Espan Pompierissa. Sisään tullessani minut ohjattiin mukavasti sopivaan pöytään ja kerrottiin hyvin, miten systeemi toimii.

Salaattibuffet oli melko monipuolinen ja maistuva. Keitto oli maukas ja melko voimakkaasti maustettu. Siinä tosin oli lievää palaneen makua, joka oli mahdollisesti peräisin savupaprikasta. Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin ruokaan tyytyväinen.

Ruokailukokemusta häiritsi vahvasti se, että kaiuttimista soi kovaäänisesti aggressiivinen rock, joka ei sopinut lainkaan ruokailutilanteeseen. Muutenkin paikka oli vähän rauhattoman oloinen. Jos musiikin saisi kokonaan pois tai vaihdetuksi paljon rauhallisempaan, voisin tulla uudestaankin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 30.06.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Mount Everest Nokka nepalilaista

Lammaspyörykät haaleita. Annos tuli pöytään hämmästyttävän nopeasti tilaamisen jälkeen ja vaikuttikin vähän hätäisesti valmistetulta: lammaspyörykät olivat haaleita. Naanleipä oli pinnaltaan vähän raakaa mutta pohjastaan palanutta.

Ravintolassa on vähän tunkkainen pinttyneen suitsukkeen tuoksu.

Taidan pitää vähän taukoa ennen kuin tulen uudestaan tähän ravintolaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 04.06.2017
Arvosana: 0

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Mount Everest Nokka nepalilaista

Toinenkin käynti oli pettymys. Päätin antaa edellisen kerran pettymyksen jälkeen ravintolalle vielä mahdollisuuden, mutta ei olisi kannattanut. Ensin tarjoilijaa sai odottaa kohtuuttoman pitkään. Vettä ei tuotu ennen ruoan tuloa. Tilattu lammas oli palaneen makuista, muuten mautonta ja sitkeää.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 01.08.2010
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Aangan nepalilainen

Ystävällinen palvelu, ruoka korkeintaan keskinkertaista. Lammaspyörykät olivat kuivia, mahdollisesti siksi. että ne eivät olleet tuoreita. Niiden kanssa tullut kastike oli kuitenkin hyvin maustettua.

Palvelu oli Aanganissa todella ystävällistä. Kun ruoka jätti kuitenkin paljon toivomisen varaa, niin paikka ei nouse suosikkinepalilaisteni joukkoon.

À la carte -annokset hieman ylihinnoiteltuja tasoon nähden.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 15.04.2017
Arvosana: 0


Kuvat


Seuraajat