Ei tietoa

Ravintola Pompier

kansainvälinen
Arvosana 4.6 / 5

Legendaarisesta Helsingin Vapaapalokunnan (VPK) talosta löytyy ravintola Pompier (ransk. palomies), jossa hyvä ruoka ja juoma tunnelmallisessa 1950-luvun miljöössä antaa energiaa ja voimia arjen tulipalojen sammuttamiseen.
Pompier avasi ovensa vasta tammikuussa 2014, mutta jo nyt siitä on tullut ilmiö, johon tullaan tutustumaan pitkienkin matkojen takaa.

Pompierissa tarjoamme lounasta kaikkina arkipäivinä klo 11-14.00. Lauantaisin ja sunnuntaisin on runsas brunssi tarjolla klo 11.30-14.30. Muina aikoina ravintola muuttuu tilaus- ja juhlaravintolaksi, jossa voimme toteuttaa monenlaisia tilaisuuksia 160 hengen juhliin asti. Ravintolassamme on valmiudet myös ohjelman toteuttamiseen.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa
Vegaaniruokaa
Huomioi erityisruokavaliot

Arvostelut (43)

Aina hyvät salaatit ja suosittelen .

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 19.02.2018
Arvosana: 0

Pompier Espa, Helsinki. Kaikkien aikojen suosikkini Postresin raunioille noussut rennompi ruokapaikka. En ollut koskaan aiemmin käynyt, nyt päätettiin testata. Oltiin liikkeellä nelistään, kaksi pariskuntaa.

Tervetulotoivotus oli ihan ystävällinen, samoin pöytään ohjaus. Ruokalistat olivat pöydässä valmiina. Meille ei suositeltu listalta mitään eikä kerrottu ruuista mitään, vaan jäätiin valitsemaan ruokia aika lailla oman onnemme nojaan. Juomasuosituksia emme myöskään saaneet oikeastaan minkäänlaisia, ja vaikka ruokalistassa mainittiin viinipaketit menuille, ei tarjoilijamme millään tapaa yrittänyt niitä meille myydä, vaikka otimme neljän ruokalajin yllätysmenut. Tarjoilijamme kysyi, millaisia ruokajuomia haluaisimme, mitta siihen emme oikein osanneet sanoa mitään koska emme tienneet menujen ruokalajeja. Tässäkään vaiheessa hän ei suositellut meille viinipaketteja, joten päädyimme sitten juomaan koko aterian läpi shamppanjaa.

Ensimmäinen ruokalaji oli härkätartaria sipulin ja savumajoneesin kera. Tartar oli oikein maukasta ja olin annoksesta iloinen, koska sellaista aika harvoin saa. Lisukkeena oli savumajoneesia, josta en kyllä savun makua löytänyt, mutta joka silti oli oikein hyvää.

Toisena alkuruokana tarjoiltiin maa-artisokkakeittoa omenan kanssa. Rakastan artisokkakeittoa ja tämäkin oli oikein hyvää. Omena oli pieninä kuutioina, ja se toi kivaa kirpeyttä keiton täyteläisyyteen.

Pääruokana oli turskaa ja rapukastiketta. En ole mikään turskan ylin ystävä, mutta tämä oli todella maukasta, kiinteää ja mehevää. Rapukastike oli todella herkullista, joskin hieman suolaista. Yksinkertainen puikulaperunamuusi tämän annoksen lisukkeena oli täysosuma.

Jälkkärinä oli talon creme brulé tyrnimarjahillolla terästettynä. Lisäksi päällä oli täysin turhaan crumblea, joka oli kovaa ja kuivaa. Tyrni maistui kirpakalle, mutta itse creme brulé oli mauton ja lattea esitys, jossa rakenne oli kyllä oivallinen mutta makuna ei ollut muuta kuin sokeri.

Ruoka oli ihan okei, mutta ei herättänyt minkäänlaisia intohimoja mennä toiste. Hintatasoltaan paikka oli tasoisekseen edullinen ja hinta-laatusuhde ruuan suhteen erinomainen. Minua häiritsi se, että salin puolen tekemisestä puuttui tietynlainen intohimo ja tekemisen ylpeys ja jonkinlainen...miten sen sanoisi, palo tehdä asiakkaalle hyvä ravintolakokemus. Suoraan sanottuna tuntui ravintolassa ollessa siltä, kuin kaikille olisi ollut oikeastaan ihan se ja sama, olimmeko siellä vai emme ja mitä tilasimme ja oliko valintamme yhtään onnistunut vai ei. Ruokien puolesta Stadissa on varmasti kymmeniä yhtä hyviä paikkoja. Ruoka oli hyvää eikä harmita, että käytiin tuolla, mutta siinä kaikki. Heille oli ihan sama, kävinkö siellä vai en. Minulle on ihan sama, käynkö siellä enää koskaan. Ei mitään sellaista, että en haluaisi käydä tms, ainoastaan ihan sama. Voin käydä tai olla käymättä. Vähän kuin olisi käynyt Martinassa. Ruoka vain parempaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 03.12.2017
Arvosana: 0

Albertinkadun ravintola tarjoaa Suomen parhaan lounaan, olen suositellut kaikille Helsingissä asuville ja siellä vieraileville!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 14€ Lisätty: 20.09.2017
Arvosana: 0

Yksi ehdoton suosikki. Mukava palvelu ja todella hyvää ruokaa! Aina hyvät salaatit ja suosittelen myös testaamaan kun tarjolla on burgeria!

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 07.09.2017
Arvosana: 0

Aggressiivinen ja kovaääninen rock häiritsi ruokailukokemusta Espan Pompierissa. Sisään tullessani minut ohjattiin mukavasti sopivaan pöytään ja kerrottiin hyvin, miten systeemi toimii.

Salaattibuffet oli melko monipuolinen ja maistuva. Keitto oli maukas ja melko voimakkaasti maustettu. Siinä tosin oli lievää palaneen makua, joka oli mahdollisesti peräisin savupaprikasta. Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin ruokaan tyytyväinen.

Ruokailukokemusta häiritsi vahvasti se, että kaiuttimista soi kovaäänisesti aggressiivinen rock, joka ei sopinut lainkaan ruokailutilanteeseen. Muutenkin paikka oli vähän rauhattoman oloinen. Jos musiikin saisi kokonaan pois tai vaihdetuksi paljon rauhallisempaan, voisin tulla uudestaankin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 30.06.2017
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Pompier ei petä koskaan, ja ruoka on erinomaisen herkullista. Raaka-aineet ovat ensiluokkaisia, ja ruoka on maustettu hyvin ja välillä erikoisempiakin – mutta toimivia – yhdistelmiä käyttäen. Huomaa, että keittiössä on aiempaa kokemusta fine dining -ravintoloista. Suosittelen lämpimästi!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 24.08.2016
Arvosana: 0

Poikkesimme ravintolaan (Espalla) hieman lounasajan päättymisen jälkeen, mutta se ei haitannut vaan saimme tilata lounaslistalta. Alkuun erinomainen tuore leipä + levite ja salaattipöytä, ruoaksi valitsimme halstrattua kirjolohta sitruunakermaviilillä, punajuurella ja vuohenjuusto-perunapyreellä. Annos oli erittäin laadukas, olisi kelvannut mainiosti illalliseksikin. Hinta laatuun nähden käsittämättömän edullinen ja palvelu superystävällistä, joten ei voi kuin suositella.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 11.07.2016
Arvosana: 0

Etenkin Esplanadin Pomierissa on aivan huikeat eväät. Varmaan Helsingin paras lounas. Albertinkadulla myös oiva ja tunnelmallinen buffet, vanhassa VPKn tilassa. Esplanadilla erityisesti huikeat ruuat - hieman ehkä normilounasta kalliimpi, mutta helposti hintansa arvoinen.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 14€ Lisätty: 15.01.2016
Arvosana: 0

Ravintolan lounaalla on mielestäni kaupungin paras hinta/laatusuhde. Ruoka on lounaalla tasaisen erinomaista ja paikka onkin useimmiten lounasaikaan täynnä. Kannattaa tulla yhdentoista maissa tai puoli yhden jälkeen, jos haluu saada jonottamatta istumapaikan.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 15.10.2015
Arvosana: 0

Poikkesimme ravintolaan arki-iltana nauttimaan pääruoat ja jälkkärin. Ravintola oli kaikin puolin miellyttävä kokemus. Ruoka oli äärimmäisen maistuvaa. Hieman kokoeroa annoksillamme oli, kala-annos oli seuralaiseni pasta-annosta huomattavasti pienempi. Pasta-annos olikin sitten varsin runsas. Myös jälkkäriksi nautittu tarte tatin oli erinomainen. Ravintolassa oli myös mukavan rauhallinen tunnelma. Mielestäni erittäin hyvä hinta-laatusuhde.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 13.10.2015
Arvosana: 0


Sijainti

Albertinkatu 29, 00180 Helsinki - Reitti
+3589663301
http://www.pompier.fi

Vaihtoehtoisia ravintoloita