Yitzhak

30 arvostelua

Ansiomitalit

Blogi

Arvostelut (30)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Lucha Loco meksikolaista

Lounasbuffettia en ole testannut, mutta kävin syömässä tacoja illallisaikaan.

Ravintolan ruokalista oli melko lyhyt. Pääruuat näyttivät erikoisilta, en ole törmännyt moisiin Meksikossa. Listalla taisi olla tällä hetkellä ainakin lihapullia, lohta ja paistettuja sieniä. Hinnat olivat parinkympin tienoilla, vähän ylikin.

Voi olla, että pääruoka on ihan hyvää, mutta lista ei tehnyt pääruokien osalta aitoa meksikolaista vaikutelmaa siitä huolimatta, että kaikissa annoksissa tietysti on käytetty meksikolaisia mausteita ja lisukkeita kuten korianteria. Pääruuat jätettiin tällä kertaa kokonaan tilaamatta ja keskityttiin tacoihin.

Tacot olivat alkuruokalistalla yhdessä mm. cevichen kanssa. Vaihtoehtoina olivat kana ja kala, kahden tacon annos kustansi 8-9 euroa. Yleensä pääruuaksi tarvitaan neljä pientä tacoa, joten tämä vaatii kahden annoksen tilaamista. Ikävästi listalta puuttuivat kokonaan carnitas- ja pastor-tacot, joita ilmeisesti on kuitenkin saatavilla lounaalla tacobuffetissa (?).

Kalatacot olivat hieman snadimman kokoisia kuin kanatacot, koska niissä oli vähemmän täytteitä. Maut sinänsä olivat hyvät molemmissa, täällä käytettiin maissitortilloja. Korianteri maistui sopivasti ja näin edelleen, mutta kalatacoissa olisi saanut olla enemmän majoneesipohjaista kastiketta, samoin kalaa. Paras ratkaisu olisi tietysti ollut tuoda tacot pöytään kastikekuppien kera. Nyt esitys jäi kokonaisuutena vähän vaisuksi, koska tacojen tuunaaminen lisukkeilla ei ollut mahdollista.

Pöydästä puuttuivat kokonaan pienet kupit, joista olisi voinut itse annostella tacoihinsa pico de galloa (tomaatti-sipulisalsa) sekä punaista ja vihreää salsaa. Myöskään limelohkoja ei ollut tarjolla. Guacamole ja avokado loistivat myös poissaollaan, edes cevichessä ei ollut yhtään avokadoa. Sinänsä ceviche oli ihan ok, mutta outona ainesosana mukana oli käytetty maissia.

Alkuruuaksi pöytään tuotiin pieni määrä nachoja paperipussissa, ilman salsaa ja guacamolea. Listalta olisi kuitenkin voinut alutessaan tilata alkuun erikseen isommat nachot ja guacamolen.

Yhteenvetona sanottakoon, että tarjolla oli hyviä makuja kokonaisuuden ollessa melko lailla helsinkiläisittäin ylihintainen. Tietynlainen nuukailu näkyy pyrkimyksissä karsia raaka-aineiden ja tarjolla olevien lisukkeiden määrää. Sain netistä sen käsityksen, että illallislistalla on aiemmin ollut enemmän vaihtoehtoja, jotka vaikuttavat aidosti meksikolaisilta nykyisten lohen ja lihapullien sijaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 26€ Lisätty: 18.09.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Woolshed Helsinki Australian Gastropub

Steik änd lobsteri eli piffi ja halkaistu hummeri perjantaisella lounaalla olivat ihan ok. Pihvi oli tosin paistettu suomalaisittain liian kypsäksi! Siitä annetaan miinusta. Miksei voi jättää reilusti mediumiksi, vaikka sen kypsempänä nautaa ei sovi tarjoilla?

Lisukkeina oli kalakeittoa ja pastasalaattia, sekä jotain ryynejä tomaattilohkojen kera. Liekö jokin kuskusviritelmä? Ja olihan perunaakin. Jälkiruuaksi suklaakakkua pieninä paloina.

Muistaakseni lounaan hinta oli 9,70 euroa, mihin nähden tietysti on hienoa saada tapettua nautaa ja puolikas hummeri. Suomalainen lohikeitto oli aivan hyvää myös, tosin aluksi se oli loppu ja vasta myöhemmin tuotiin lisää. Pastasalaatti ei ollut kovin mielikuvituksellista. Sisustus on melko kolkko, teollinen ja valoisa ja terassin ympäristö on hälyinen.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 15.08.2014
Arvosana: 1

Ravintola: Vivo's Roba lähi-itä takeaway

Paikka näyttää valoisalta. Annoskoko ei ole valtaisa, mutta tavalliseen nälkään riittävä. Annoskokoon nähden ruoka on hieman ylihinnoiteltua: voisi olla muutaman euron halvempaakin. Päivän lautanen maksoi 10e. Maut annoksessa olivat ihan ok, mutta köfte eli tiivis jauhelihapihvi oli lämmitettynäkin lähes täysin kylmä. Mehut ovat hyviä. Fiilikset ovat hieman ristiriitaiset sen suhteen viitsiikö testata uudelleen. Jos viitsii, sitten ehkä ihan perinteisellä shawarmalinjalla.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 02.06.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Viikinkiravintola Harald skandinaavista ruokaa

Ravintola on ketjupaikka, jossa viikinkiteema. Osa tarjoilijoista on kohteliaan pirtsakoita, toiset nuivempia.

Ruokalistalla ei mainita juomavaihtoehtoja, eikä tarjoilija oma-aloitteisesti tarjoa juomalistaa ollenkaan.

Havainto siitä, että osa alkupaloista on "suoraan purkista" pitää sinänsä paikkansa. Silti alkupalat ovat maultaan aivan hyviä. Ruoka on muutenkin hyvää keskitasoa. Pääruokien ja viinien hinnat ovat melko korkeat, mutta paikka onkin tarkoitettu lähinnä keski-ikäisille työporukoille, jotka tulevat tänne viihtymään kainalot hiessä tuhdin sapuskan ääreen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 14.01.2014
Arvosana: 3

Ravintola: Itamae Sushi Lasipalatsi sushia

Iltapäivällä paikka oli täydehkö, melkein kaikki asiakkaat olivat nuorehkoja naisia. Saattaisi olla hyvähkö iskupaikka nuorehkoille tai miksei vanhemmillekin miehille. Siis: mahdollisuus ahdistella villakangastakit päällä jakkaralla istuskelevia ja ruokaansa odottavia naisia tökeröillä repliikeillä ja päällekäyvällä habituksella, kalan ja oluen katku omassa hengityksessä.

Paikan rahastaja joillekin kohteliaampi, toisille vähäpuheinen ja jopa tylyhkö. Ruuan tuleminen kestää pitkähkön ajan. Annokseen piti kuulua grillatun lohen ja naudan lisäksi myös siikaa, mutta siika puuttui kokonaan ja tilalla oli pelkkää lohta. Lista myös suppeahko, ainakaan useimpiin sekasetteihin ei kuulu mitään kovin mielenkiintoisia paloja. Perussushit myös melko mauttomia. Hinta kuitenkin edullisehko verratuna joihinkin muihin ravintolavaihtoehtoihin. Onneksi jääkaapissa on Asahia ja toistakin erikoislageria, jotka voi jättää tilaamatta korkean hinnan vuoksi ja juoda sen sijaan pöydästä löytyvää lämmintä vettä muovikannussa.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 14€ Lisätty: 17.10.2013
Arvosana: 0

Ravintola: Ristorante & Vinoteca Como Helsinki italialainen ravintola

Kylmä kuudentoista euron pasta. Kuin suoraan kaupan einestiskistä, paitsi ei kunnolla lämmitettynä, eikä joukossa juuri lainkaan kastiketta. Suorastaan säälittävä esitys, siis. Alkuruoaksi kitkeräksi sitruunoitua rapua salaatin kera. Sisustus niin hyvä kuin ostarin sisään voidaan väkertää, tarjoilijat asiallisia ja jopa kohteliaita. Harmi vain, ettei italialainen eli de facto suomalainen keittiö kohoa gastronomisiin sfääreihin tälläkään kertaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 21.09.2013
Arvosana: 1

Ravintola: Belge bar&bistro belgialaista

Tämä ravintola ei juuri arvosteluja kaipaa. Johtuen osittain siitä, että niitä on jo tähän mennessä kertynyt runsaasti, ja toisaalta taas siitä, että kyseessä on pubimainen S-ketjuravintola. Perinteisesti S-ketjussa ei kannata ruuan laadulta liikoja odottaa. Belgen suppeahkolta listalta on kuitenkin mahdollista löytää snackia oluen oheen. Etanat toimivat ja leipä on hyvää. Frittilautanen oli tuhti annos jopa kahden kesken jaettuna. Onneksi kaikki friteerattuna tarjoiltu ei ollut suoraan pakastimesta tyyliin valmiit sipulirenkaat, vaan annos sisälsi jopa aitoa kanaa ja lihapullaa. Tarjoilu on hieman hapuilevaa ja varsinaista ravintolasalia pyritään kontrolloimaan pöytiinohjauksella. Muistaakseni olen syönyt täällä joskus lounasaikaan tyydyttävän pihvin, mutta näillä hinnoilla en uskaltaisi kokeilla a la carte -listalta monen parjaamaa entrecôtea.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 21.09.2013
Arvosana: 1

Ravintola: Kantipur nepalilaista

Ruualle voisi antaa melkein täydet pisteet omassa kategoriassaan. Lammas oli mureaa, kaikki kastikkeet ja naan-leipä hyviä. Palvelukin oli hyvää ainakin aluksi, mutta vähän jäi sellainen käsitys, että kenties seurueemme oli liian riehakas ja naurava, kun jälkiruokaa ei tarjottu ollenkaan, vaan lautaset pelkästään korjattiin pois, eikä listoja enää tuotu takaisin. Tämä vaikuttaa väistämättäkin kokemukseen pisteitä laskevasti. Näissä etnisissä ravintoloissahan on iltaisin usein hiljaista ja jopa tyhjähköä, täällä ei niin tällä kertaa ollut, mutta aika estoisen näköistä ja itseensä käpertynyttä porukkaa taisi olla syömässä, jonkun isomman seurueen ohella. Lounaallehan näihin kannattaa tulla, kun tunnelmalta ei paljoa vaadita ja ruuan hinta-laatu on silloin parhaimmillaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 18.02.2013
Arvosana: 0

Ravintola: FLQ aasialaista

Ruokahan täällä on hyvää. Sekä thaimättö buffetista että sushi. Viimeksi ostin sushia mukaan. Setin hinta on tähän mennessä ollut aina pari euroa halvempi kuin listahinta. 12 palaa kustansi 11,50e, listahinta 13,50e. Sushi on oikeasti hyvää ja tuoretta. Palvelu on myös ystävällistä; sushia odotellessa tarjottiin ottamaan odotellessa kahvia. Erittäin bueno. Jos jotain miinuksia paikalle pitäisi keksiä, mainitsisin voimakkaan ruuankäryn sisätiloissa. Sinänsä en jaksa ryhtyä moittimaan tilaa epäviihtyisäksi, sisustus on hieman ruokalamainen, mutta tuolit ja pöydät ajavat asiansa. Buffetista saa vatsansa täyteen ja mätöt ovat maukkaita.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 29.04.2013
Arvosana: 1

Ravintola: Ravintola Tokyo55 japanilaista, sushia

Joo, olihan se sushi ihan hyvää. Paloja oli vähintään sen seitsemää sorttia. Laatua luonnehtisin perustasoiseksi. Olen saanut muuallakin yhtä hyvää tai parempaa, mutta monissa buffeteissa valikoima ei ole näinkään laaja. Yleisö koostuu muiden muassa pukumiehistä ja naisista, joilla on Louis Vuitton -laukkuja. 15 euron hinnalla varmaan yritetään pitää asiakaskunta toivotunlaisena ja vähentää paineita kontrolloida asiakkaiden syömän ruuan määrää, kuten joissain paikoissa saattaa tapahtua.

Ravintolatila on alakerrassa jokseenkin ahdas ja tämän vuoksi pientä ruuhkaa saattaa kehkeytyä lounasaikaan, mutta tällä kertaa ei jouduttu seisoskelemaan eteisessä. Sushin lisäksi tarjolla on salattia. Toisen salaattikulhon päällä oli runsaasti vetisiä pakastekatkarapuja.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 14.11.2012
Arvosana: 3


Kuvat


Seuraajat