Suljettu nyt

Lounaskahvila Raiku

lounaskahvila
Arvosana 3.1 / 5

Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa

Arvostelut (73)

Kotitekoisen ruuan makuista eli toisinaan todella hyvään ja alkukeitto on mukava lisä.
Hampurispäivä on todella suosittu ja kasvisruokailijat arvostavat varmasti luonaan kasvisvaihtoehtoa.
Oikeastaa ainoa miinus tulee hiukan nuivasta palvelusta ja huumorin puutteesta.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 12.10.2018
Arvosana: 0

Lounas on hyvä ja maittava. Kasvisruuat ovat täynnä makua, mausteita on käytetty hienosti ja suolassa ei säästelty. Salaattipöytä kattava ja palvelu mukavaa. Ruoka on kotiruokamaista pienellä twistillä, eli oikein mukava peruslounas. Ympäristö ei ole mikään kaunein mahdollinen, mutta sopii hieman rujoon Kallio-ympäristöön. En ole kertaakaan lähtenyt täältä pettyneenä, vaan ruoka on ollut aina maistuvaa.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 20.04.2018
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Hakaniemen kauppahallin välittömässä läheisyydessä sijaitsee vain lounaisiin keskittyvä Raiku. Lounaskahvila Raiku on rehellinen koko kansan kuppila, josta saa perusvarmaa kotiruokaa tutuilla mauilla. Tarjolla on buffetissa liha-, kasvis- ja keittovaihtoehto. Pienehkö salaattibuffakin löytyy linjaston varrelta. Värisuora maksaa lounarin verran eli 10,30 €, jolla saa myös kahvin. Pari muutakin hintavariaatiota löytyy.

Olen käynyt Raikussa lounaalla muutamia kertoja, enkä ole koskaan ollut täydellisen ihastunut, mutta en toisaalta myöskään pettynyt. Kylläisenä olen aina lähtenyt. Raikussa on maistunut niin pinaattikeitto, lohispagetti kuin Lindströmin pihvit ja lihapullat muusilla. Pääruoat ovat olleet pelkistetyn tasapainoisia ja maistuvia annoksia. Salaattipöytäkin on ollut kohtalaisen monipuolinen ja vaihdellut käyntikertojen välillä mukavasti.

Meininki ja miljöö Raikussa on Hakaniemen alueelle sopiva. Sisustuslehdet eivät kuulu omistajaportaan tilausvalikoimaan, eikä tietenkään tarvitsekaan. Seinät ovat värikkäitä ja niiltä löytyy erilaista taidetta. Kutikutoisuus tulee mieleen, kun tarjottimen kanssa liikkuu. Lopuksi muuten tarjotin palautetaan tarjotinkärryyn. Palvelu Raikussa on kasvotonta, eikä mieleenpainuvaa kohtaamista oikein pääse syntymään.

Raiku on täydellinen paikka sellaisiin päiviin, kun nälissäsi haluat perusvarman kotilounaan, mutta et välttämättä jaksa ottaa kontaktia kehenkään. Sellaisia päiviä meillä kaikilla on joskus.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 28.11.2017
Arvosana: 0

Kerrassaan ihastuttava kokemus! Vilpitöntä ja aitoa, maukasta ja monipuolista kotiruokaa, kasvissyöjät huomioitu hyvin. Salaatit myös plussaa. Raiku on suomalainen versio Etelä-Euroopan lokalna -tyyppisistä ravintoloista/ruokapaikoista. Tupa oli lounasaikaan täynnä, mutta silti mahduimme kolmen pienen lapsen kanssa onneksi sekaan. Konstailematon ja hyvä tunnelma. Tarjoilijarouva persoona pelkästään myönteisellä tavalla. Tulen varmasti uudestaan, kun Helsingissä liikun!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 9€ Lisätty: 12.02.2016
Arvosana: 1

Aivan karmea "palvelu"! Kassarouvan tiuskinta sitä luokkaa, että harvoin moista kohtelua saa. Rouva koki erittäin hankalaksi kyselyni kahvileipien laktoosittomuudesta. Tätä kuppilaa ei kiinnosta, he kuulemma leipovat kaiken laktoosipitoisiksi ja asiakkaat ostavat, jos ostavat eli asiakkaan huomioon ottaminen ei heitä todellakaan kiinnosta. Edellisellä kerralla muutama vuosi sitten, samainen täti kävi vihaisena keräämässä astiat pöydästämme todeten, että " tehän olettekin sitten valmiit lähtemään." Juu, kyllä olimme emmekä enää mene vaivaamaan henkilökuntaa tästä lähtien.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 16.01.2016
Arvosana: 0

Mainio peruslounaspaikka. Tämä on yksi niistä lounaspaikoista, josta en ole koskaan kuullut kenenkään poistuneen nälkäisenä. Täällä käyvät siksi jopa palomiehet ja nuoret urheilijapojat. Joka perjantainen lihapullat on klassikko ja vieläpä erinomaisen maittava. Olen kerran omin silmin todistanut erään herran syöneen salaattinsa jälkeen 15 lihapullaa ilmeenkään värähtämättä.

Salaattipöytä on aina raikas ja keskivertoa monipuolisempi. Kaikki raasteet ym. tehdää tietenkin käsin. Alkuruoaksi voi ottaa keiton, joka useinmiten on se osa ruokaa johon kokki on sijoittanut eniten sydäntä. Keitot vaihtelevat suomalaiselle maulle tuunatusta, mutta edelleen hyvin maukkaasta thai-keitosta erinomaiseen yrtti-pinaattikeittoon tai mainioon mustajuurikeittoon. Syksyiset sienikeitot itse poimituista metsäsienistä ovat tehneet kokista legendaarisen.

Pääruoat ovat enimmäkseen hyvinkin maittavia ja ehdottomasti ravitsevia peruskotiruoka-annoksia.

Talon salaatit ovat harvinaisen maukkaita ja runsaita ! Kahvi kuuluu annoksen hintaan.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 10.02.2015 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 1

Hyvä kotiruoka, vaihtuvuutta on mukavasti. Sallattipöysässä löytää muutakin kuin kaalia.

Lounas 9,7€

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 27.08.2013
Arvosana: 0

Sitä miltä kuulostaa ja näyttää.

Simppeliä kotiruokaahan täältä sai, niin kuin odotimmekin. Kasvis-minestronekeitto oli toimivaa. Leivät olivat hiukan kuivia, mutta oliivilevite oli loistava lisä.

Hiukan yllätti, että myös päivän pääruoka eli hampurilainen koottiin itse seisovasta pöydästä. Ei se mitään, ihan hyvä hampurilainenhan siitä tuli kuitenkin, erityisesti mainion pihvin ansiosta, mutta salsan rooli annoksessa jäi hiukan epäselväksi. Lohkoperunat olivat suoraan sanottuna aivan helvetin hyviä.

Salaattipöydästä ei jäänyt erityisen paljoa sanottavaa sen lisäksi, että oli se olemassa.

Seuralaisen ananas-halloumisalaatti vaikutti erittäin pätevältä sekin - grillattu ananas oli ihan oikeaa sellaista eikä mitään säälittävää purkkiananasta, ja juustokin oli grillattu kunnolla.

Pastellinvärinen sisustus ei ole mitenkään erityisen viehättävä ja henkilökunta oli ensikertalaisille hiukan etäistä. Vaikutti kuitenkin siltä, että henkilökunnalle tuttuja kanta-asiakkaita paikassa käy paljon.

Kotiruokaa lounasravintolassa, ei sen kummempaa. Kyllä täällä vatsansa täyteen saa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 17.08.2013
Arvosana: 2

Vuosia raikussa käyneenä voin suositella. Tosin leipien taso on heikenyt viimeisen puolen vuoden aikana ja mikä välillä myös vaivaa on hillitön valkosipulin käyttö. Välillä sitä on liikaa ja välillä sellaisissa ruuissa mihin se ei todellakaan edes sovi. Muuten perus hyvää settiä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 09.08.2013
Arvosana: 0

Ystäväni tilasi Raikussa salaatin, joka tuli keittiöstä. Koska olimme kyseisessä paikassa aivan ensimmäistä kertaa, niin ystäväni otti vahingossa myös salaattipöydästä salaattia. Tarjoilija tuli asioikseen sanomaan salinpuolelle, että salaatti EI kuulu annokseen, jonka hän oli juuri tilannut. Ystäväni pahoiteltua kovasti virhettä, tarjoilija toteti että se on ihan ok, jos mitään ei jää lautaselle! Myöhemmin menin pyytämään hänelle take away-boxia annokselle jonka hän OLI maksanut, johon tarjoilija vastasi tuskaisesti, että" se salaatti ei kuulu siihen, siksi juuri kun sitä ei kukaan jaksa syödä!" Apuaaa...Ensi luokkaista!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 19.06.2013
Arvosana: -2


Sijainti

Hämeentie 1, 00530 Helsinki - Reitti
09-344 3116
http://raiku.net/

Vaihtoehtoisia ravintoloita