Avautuu 11:00

Nikolai II

kahvila laiva
Arvosana 4.5 / 5

Nikolai II rakennettiin 1903 Hietalahden telakalla ja on vanhin edelleen liikennöivä alus Helsingin laajoilla vesillä. Alus, joka alun perin sai nimekseen Nautilus, rakennettiin kalastusta ja merentutkimusta varten ja siinä oli kolme isoa akvaariota sekä oma laboratorio. Aluksella tutkittiin kaikkea piikkikaloista jättimäiseen eurooppalaiseen sampeen, joka saavutti parhaimmillaan kunnioitettavan 300 kg painon.

Voimme tänä päivänä kiittää Nautilusta ja sen miehistöä nykyisestä tiedostamme merestä ja sen asukkaista. Elämä aluksella ei kuitenkaan aina ollut rauhallista kulkemista kohti horisonttia vaan Nautilus on myös osallistunut vauhdikkaimpiin tehtäviin. Mitä muuten sanoisitte siitä, että Nautilus toi maahan neljännesmiljoona elävää ankeriasta Saksasta tai siitä, että alus oli lähellä upota Helsingin edustalla väärin sijoitettujen merimerkkien takia? Puhumattakaan vuoden 1905 seikkailusta jolloin ahvenanmaalaiset epätoivoisesti tarvitsivat uutisia mantereelta. Toimittaessa iloiset uutiset, että koko maan kattava lakko oli ohi ja että venäläistäminen vaikutti olevan ohi, altistui Nautilus vaikealle myrskylle ja myöhemmin tiheälle sumulle. Aluksen lopulta saapuessa perille Ahvenanmaalle vastaanottivat asukkaat uutiset ilolla. Nyt parempia aikoja oli odotettavissa!

Kun ensimmäinen maailmansota oli alkamaisillaan, siirtyi Nautilus uusiin tehtäviin. Vuonna 1916 aluksen kylkeen maalattiin punainen risti valkoiselle pohjalle ja se toimi sairaala-aluksena tsaari Nikolai II:n armeijassa. Suomen itsenäistymisen jälkeen Nautilus siirtyi alkuperäiseen tehtäväänsä ja jatkoi vuosikymmenten ajan Itämeren tutkimista ja kartoittamista.

Vuosien kuluessa alusta on kunnostettu mutta alkuperäinen henki on säilytetty. Myös moottori on päivitetty nykyaikaisempaan versioon. Nautiluksen kaltaisia aluksia ei aina arvostettu ja moni alus myytiinkin romutettavaksi. Tuntemattomista syistä Nautilus onnistui välttämään tämän kohtalon ja se myytiin 1980-luvulla sen sijaan huutokaupassa yksityiselle omistajalle. Mittarilaitteisto vaihdettiin keittiöön ja toimivaan kahvinkeittimeen ja alus on siitä lähtien toiminut kahvilana ja ravintolana. Kesällä 2016 Nikolai II avattiin uusien yrittäjien voimin ja toivotamme teidät kaikki tervetulleiksi nauttimaan hyvästä ruoasta, virvoittavista juomista ja loistavasta tunnelmasta! Toivomme teidän viihtyvän tällä historiallisella aluksella joka on 113 vuoden aikana kokenut kaikenkaista.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa

Arvostelut (4)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Helsingin rennoin kahvila/baari jossa nuorekas henkilökunta saa sinut tuntemaan itsesi tervetulleeksi. Viihtyisä ympäristö jossa musiikki soi ja WIFI on ilmaista. Laaja valikoima alkolijuomia sekä alkoholittomia juomia ja hyvää ruokaa. Talveksi Nikoilain maukas lohiketto lämmittää sekä kroppaa että mieltä! suosittelen lämpimästi!!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 22.10.2013
Arvosana: -1

Super ystävällistä porukkaa tiskin toisella puolella. Kourassa yks parhaimmista hodareista mitä olen ikinä maistanut ja kylmää bissee jääkaapit täynnä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.10.2013
Arvosana: -1

Ainutlaatuinen, rento ja persoonallisen viihtyisä paikka. Laivastaan ja asiakkaistaan pitävä, ystävällinen henkilökunta. Ruokalista kotitekoinen, hyvässä mielessä. Ei täyttä illallista etsivälle, enemmän kahvilan / baarin antimia. Yksi kaupungin parhaimmista olohuoneista !

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 14.10.2013
Arvosana: -1

Oli ihana istua viinilasillisella yläkannella, otin syötävaksi "french omelette", maistui todella hyvälle. Ystävällinen henkilökuntakin. Tulen uudestaan!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 14.09.2013
Arvosana: -1

Yhteisö

Kuvat

Fanit (0)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.


Sijainti

Eteläranta, 00130 Helsinki - Reitti
0468816482
http://www.nikolai2.fi/fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita