aleksisi

265 reviews

Syön nälkääni ja juon päihtyäkseni, mieluiten ravintolassa..

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)

Blog link

Reviews (265)

Restaurant: Gandi intialaista

Noh.

Beef vindaloo lounaaksi. Hieman tulista, maku ei kaksinen, mutta menettelee lounasbulkkina. Naan -leipä ja raita lounaaseen sisältyi, hyvä niin, sillä oli aterian parasta antia.

Kahviakin olisi tarjolla ollut, mutta jo alkusalaatti oli niin väsynyt, etten jaksanut antaa kahville edes mahdollisuutta.

Eniten kuitenkin tässä kokemuksessa tunteita herätti musiikki, tarkemmin sanottuna sen puute. Yleensä näissä paikoissa soi samansuuntainen oriental-soundträk, jonka aina mieltää hieman teennäiseksi, mutta nyt kun se puuttui, tajusin että sehän on vähintään puolet kokemuksesta. Etenkin näin aurinkoisena kevätpäivänä, jolloin kurakelien jäljiltä vielä likaisten ikkunaruutujen läpi siivilöityvä valo saa paikan tuntumaan entistä nuhjuisemmalta..

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 27.03.2018
Rating: 0

Restaurant: Ton Khaow thaimaalaista

Hmm. Keskinkertaista, johtunee kai siitä että buffa-lounaassa ei oikein mikään pääse esiin. Kaikki ruokalajit hieman rasvaisen tunkkaisia. Ei ollenkaan freesiä kuin thai-ruoka parhaimmillaan. Ainoastaan Chang pitää tasonsa.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 21.03.2018
Rating: 0

Restaurant: Weeruska ruokaravintola

Paikallisvakio.

Johtuen edesmenneestä asumuksesta tämän ravintolan välittömässä läheisyydessä, perustuu arvio yhden käynnin sijasta ainakin viiteenkymmeneen, ellei jopa sataan kokemukseen. Ruokaa on sekä nautittu paikanpäällä, että haettu ns. sunnuntaipitsana kotisohvalle.

Ruokalajeista on maisteltu varmaankin kaikki mitä muutaman vuoden aikana listoilla on ollut. Pääsääntöisesti keittiö pitää tasonsa, minkä oikeastaan ravintolan sloganikin sanoo, "reilua ruokaa". Eli ei mitään turhia kikkailuita, annoskoot myös ihan riittävät.

Pitsat krapulaan ok, joskin jotkut vähän liian täytteisiä, ehdottomasti kuitenkin hintansa arvoisia, miinuksena mainittakoon, että toisinaan noutotilauksen valmistumisaika ilmoitettu väärin, mikä on aiheuttanut turhauttavaa norkoilua ravintolatiloissa.

Paikan bursat vähintäänkin ruokaisia, mikä ehkä nykyajan burgeribuumin aikaan on jo huono, sillä weeruskan bugeissa ehkä välillä hieman liikaa sisältöä.

Ehdoton suosikkiannos kuitenkin on chilileike. Toimii niin darraan kuin ihan tavan nälkäänkin.

Paikassa kuitenkin ehdottomasti parasta on henkilökunta, joka on pääsääntöisesti erittäin ystävällistä, mukavaa ja palvelualtista. Toki välillä on käynyt niin ettei ole kaikki ihan onnistunut kun tarjoilija on mieluummin istunut pöydässä kavereiden kanssa ja on saanut odotella heidän huomiotaan. Aina ei toki voi onnistua, vaikka suotavaahan se olisi.

Ja koska mikään ei ole täydellistä tulee myös mainita miinuspuolesta, joka on ehdottomasti musiikki. Tuntuu että täällä soi ainoastaan vain elämää kappaleet. Lisäksi epäviihtyisyyttä aihettavana tekijänä sanottakoon, että kun ravintolassa tulee "pilkku", niin toteutetaan se ns. baarityyliin, eli musat pois (huonokin musiikki voi toki olla parempaa kuin hiljaisuus) ja valot päälle. Eli jos vaikka tähän saakka olikin ollut viihtyisää, niin ei ole enään, vaan tunnet olevasi ei toivottu henkilö..

..paskasta musiikista ja valomerkistä huolimatta, erinomainen kortteliravinteli. Vilpitön suositus paikalle, kunhan siellä vain käy ennen sulkemisaikaa..

     
     
     
Experience: À la carte Price: 17€ Added: 27.02.2018
Rating: 0

Restaurant: Korean Kitchen korealaista

Ihan lehtijutun ansiosta tämäkin länsimetroseikkailu tuli koettua.

Ensinnäkin, paikkahan oli melko vaikea löytää, kun ei varsinaisesti sijaitse ostarin sisällä, ja sisäänkäyntikin r-kiskan kanssa samasta ovesta. Noh, viimein löytyi, ja tarjolla lounasmeinkiä, vaihtoehdot vähän hankalaselkoisesti tussitaululla. Tilaus kuitenkin onnistui, sitten jännityksellä odottamaan mitä tuleman pitää.

Hyvänä merkkinä voitaneen pitää sitä, että ruoan tulo kestää enemmän kuin että jos se vain kauhottaisiin jostakin lautaselle, tekemisen meinikiä siis.

Nauta-annos ihan mukava, joskaan ei mikään makujen ilotulitus, kuitenkin ihan hyvää lounaskamaksi. Tosin tunnelmaa nostatti epälounasmaisesti juomana nautittu asahi.

Henkilökunta mukavaa, mutta paikka hieman epäviihtyisä. Tosin, ostarin ketjuravintoloitakaan ei voi kovin viihtyisiksi kutsua, joten kyllä kannattaa tälle symppikselle paikalle antaa mahdollisuus.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 27.02.2018
Rating: 0

Restaurant: Taste of Nepal Nepalilaista

Lounasnepal (joskin paikan nimi taisi olla Mayur? )

Kohtelias palvelusväki, lienee itse omistaja. Englanniksi asiointi. Chililammas, listan tulisuus kahden chilinkuvan verran, ei silti mikään infernaalinen kokemus. HiLaSu lounas meinigeissä silti hyvinkin kohdillaan.

Hieman säälittävä salaattivalikoima tarjolla, niihin en ryhtynyt, kahvikaan ei ehkä parasta laatua, mutta lounaan kyytipojaksi kun kuului niin ei malttanut olla maistamatta.

Hieman nuhjuinen paikka jossa epämukavat keinonahkaistuimet, mutta koska annos oli ihan kelvollinen ja ravintoloitsija mukava ja kohtelias, jäi vierailusta positiivinen maku. Voisin käydä toistekin.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 27.02.2018
Rating: 0

Restaurant: Taste of Nepal Nepalilaista

Lounasnepal.

Kohtelias palvelusväki, lienee itse omistaja. Englanniksi asiointi. Chililammas, listan tulisuus kahden chilinkuvan verran, ei silti mikään infernaalinen kokemus. HiLaSu lounas meinigeissä silti hyvinkin kohdillaan.

Hieman säälittävä salaattivalikoima tarjolla, niihin en ryhtynyt, kahvikaan ei ehkä parasta laatua, mutta lounaan kyytipojaksi kun kuului niin ei malttanut olla maistamatta.

Hieman nuhjuinen paikka jossa epämukavat keinonahkaistuimet, mutta koska annos oli ihan kelvollinen ja ravintoloitsija mukava ja kohtelias, jäi vierailusta positiivinen maku. Voisin käydä toistekin.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 27.02.2018
Rating: 0

Restaurant: Yeti-Nepal nepalilaista

Kaikin puolin hyvinkin perusnepalilainen.

Palvelu jälleen kohteliasta, ruoka maukasta, ja se tuli nopsaan.

Hinta taisi vähän olla korkeampi kuin ehkä jossain toisaalla. Puitteet hieman väsähtäneet, mutta sekin kyllä kuuluu tämän tyylin ravintoloihin.

Gurkha- olut maistuvaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 18€ Added: 26.02.2018
Rating: 0

Restaurant: Ravintola Casa Mare ravintola

Tarjoilija noteerasi sen verran, että kehoitti siirtymään pienempään pöytään, sillä kahdelle hengelle ei kuulemma ollut soveliasta pitää varattuna kahdeksan hengen pöytää. Tämän jälkeen seuraavaa kontaktia odoteltiinkin sitten lähes puoli tuntia. Tässä vaiheessa oli nälkäkin jo kadonnut, joten lähdimme etsimään toista ravintolaa. Heikko suoritus casa marelta, jos on kiire niin lisää väkeä töihin, ei tekosyitä.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 24.02.2018
Rating: 0

Restaurant: Salve finnish

Lumituiskusta eteiseen, jännittävä äänimaisema tuulikaapissa, lienee tarkoitus simuloida sataman ääniä, siis lokkeja kirkumassa.

Opaste kehoittaa odottamaan pöytiinohjausta. No, siinä sitten odotellaan, jonkinlainen kiirehetki henkilökunnalla, mutta vaikka meidät huomaavat, niin eivät huomioi.

Pöytä viimein järjestyi, siitä sitten ruokalistaa pläräämään. Bliniviikot ja klassikkoruokia. Hinnoiteltu yläkanttiin. Turistilisää surutta.

Viimein valikoitui wieninleike sekä seuralaiselle kolme bliniä. Alkuruokapuolelle löytyy klassinen raastepöytä joka ei todellakaan säväytä, tasoltaan abc-aseman lounasbuffa. Ai niin, samaa ketjuahan tässä ollaan..

Raasteet puhelimeen ja pääruokia odottelemaan. Kyllä, niitähän odotellaan. Jossain vaiheessa tullaan toteamaan että kohta tulevat, ensimmäinen blini ei ollut kuulemma kelvollinen tarjoiltavaksi, joten tehdään lisää. Hassua sinänsä, luulisi että bliniviikkojen ollessa kyseessä, olisi niihin varauduttu volyymituotteena, nyt taisi mennä lähes tunti niiden saapumiseen, ja tulivatten vieläpä kahdessa erässä (1+2).

Kumpainenkin annos kuitenkin ihan maistuva, niinkuin tähän hintaan kuuluukin kyllä olla. Wieninleike ei ehkä ollut sellainen lautasen kokonaan peittävä niinkuin kovin usein tapana on, mutta ihan riittävä kyllä. Rapea ja rasvainen.

Ruokailun aikana ravintola tyhjeni, ja samalla ovenavauksella taisi lähteä myös suurin osa henkilökunnasta, sillä ruokailun loputtua joutui hetken huhuilla tarjoilijaa hakemaan lautaset ja tuomaan laskua vaikka ravintola oli jo lähes tyhjä.

Kokonaisuutena kyllä kokemus oli aika valju. Paikka rahastaa historiallaan, joka sekin kyllä on jäänyt suurelta osin vastarannan vanhaan liiketilaan. Hinnat korkeat, mutta palvelu ja sitä myötä kokemus s-ryhmäläistä turistipaikkaa, ei kai tarvitse yrittää kun ihmiset haluavat tulla tämän "klassikon" kokemaan kuitenkin.

Jonkinlainen välinpitämättömyys paistaa läpi koko toiminnassa. Sisustuksessa merisälää, mutta taulut lätkitty seinille miten sattuu, sellainen harkittu puolihuolimattomuus olisi ihan OK, mutta tästä tuli vaan paha mieli..

     
     
     
Experience: À la carte Price: 25€ Added: 23.01.2018
Rating: 0

Restaurant: McDonald's Ruoholahti pikaruokaa, hampurilaisia

Mäkkiin ja bäkkiin. Hetki aikaa ja nälkä, McVegan vielä kokematta.

Sinne siis, hamppari ihan ok, ei niin rasvaisen oloinen kuin perinteiset tuplajuustot jne. Pihvi ehkä vähän kuivakka. Ei kuitenkaan mikään kamala kokemus.

Paikassa huomioitu lapset isolla leikkinurkalla missä sopii huutaa, ja huutavathan ne, mekkala on melkoinen. Onneksi kyse on pikaruoasta, kauempaa ei ehkä olisi viihtynyt..

     
     
     
Experience: À la carte Price: 3€ Added: 09.01.2018
Rating: 0


Images


Followers