aleksisi

288 arvostelua

Syön nälkääni ja juon päihtyäkseni, mieluiten ravintolassa..

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)

Blogi

Arvostelut (284)

Perjantaipitsaa alkuillasta.

Ajoitus oli loistava, pöytä löytyi välittömästi. Hetken päästä kaikki pöydät varattuina, ja näin varmaan jatkui sulkemisaikaan saakka, sillä jono kassalle oli tauoton. Huolimatta suosiosta ja näennäisestä tungoksesta tuntui jokaiselle järjestyvän pöytä, tai ainakin nurkka sellaisesta.

Pitsauuni komea monumentti, ja pitsat sen mukaista. Eli laatua, sitkoa, makua. Ehkä tosin hieman lisää potkua olisi bee sting- pitsaan toivonut. Huolimatta suosiosta, odotusaika oli hyvin maltillinen. Myös paikan nimikko-olut kelpo suoritus.

Napolilaisuudesta johtuen ei voida välttää vertailua kantakaupungin toiseen vastaavan kaltaista pitsaa tarjoavaan paikkaan. Tämä vertailu menee ehdottomasti daddy greensin eduksi, sillä jos vaikka itse ruokatuote on laadultaan molemmissa ensiluokkaista, niin täällä iloinen palvelu ja lämmin kortteliravintolamainen tunnelma pesee keskustan 100-0.

..Ehkä terävämpiä veitsiä toivoisin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 01.10.2018
Arvosana: 1

Ravintola: Thai Orchid Konepaja Thairavintola

Woltattuna Nam Tok Muu.

Chiliä riittävästi, mutta kurkkua vain muutama viipale, lisäksi sipulia. Luvattua limeä ei joko ollut, tai sitten sitä oli niin vähän ettei sitä huomannut.

Possua kyllä oli annoksessa melko paljon, mutta oli sekä kuivaa että sitkasta. Grillatuksi possun-niskaksi siis ei kovin mairitteleva suoritus.

Annos oli suoraan sanottuna häpeäksi thai-keittiölle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 09.09.2018
Arvosana: 0

Ravintola: FoodHouse kiinalaista japanilaista

Kurssilounas!

Sijaintihan antaa olettaa perinteistä konttorikiinteistön lounasraflaa, mutta keittiö edustaakin jotain ihan muuta.

Linjastossa tarjolla niin Intia/Nepal akselin kormat ja tikka masalat, lisäksi kiinalaisen keittiön friteerattuja asioita sekä nuudelihässäkät. Näiden lisäksi vielä yksi tiski väärällään sushia.

Kormat ja muut meiningit aikalailla perushuttua, kuten nyt odottaa sopikin. Susheja tuli koettua muutamia, ja ne olivat kyllä ihan kelvollisia etenkin kun ottaa huomioon että kyseessä oli lounasbuffa. Ulkonäöltäänkin melko särmiä.

Tarjolla oli myös mangolassia, mikä maistui hieman epäilyttävälle, mutta tuntui ne lounaskansalle uppoavan kaikesta huolimatta.

Lounasaikaan ei mitenkään viihtyisä ympäristö, mutta hintaansa nähden kai ihan OK kuitenkin. Jos tässä lähistöllä töissä kävisin, voisin toki toistekin täällä syödä..

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 23.08.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Gastro Cafe Kallio kahvii ja safkaa

Lähivakio.

Johtuen asumuksen läheisyydestä, on tässä paikassa tullut viime aikoina vierailtua melkeimpä viikoittain, toisinaan jopa useammin. Pääosin käynnit tosin aamias- ja lounas painotteisia.

Tämähän on siitä hassu vakiopaikka, että tuttua ja turvallista vakio annosta ei oikein voi olla, poislukien ehkäpä aamiainen sillä ruokalistaa varioidaan jatkuvasti. Tämähän on kuitenkin kerrassan mainio asia, sillä tulee sitten syötyä sellaistakin mitä ei ehkä muuten tulisi otettua.

Ruoka laadultaan on lähes poikkeuksetta erinomaista, lähtien lounaaseen kuuluvasta keitosta, ja etenkin leivästä. Annoskoot eivät ehkä mitään megalomaanisia, mutta kuitenkin aivan riittäviä, etenkin toimistoväelle tätä voi samasta syystä suositella perinteisten buffalounaiden korvaajaksi.

Paikka ja sen palvelu sekä tunnelma on jollakin sympaattisella tavalla hieman nyrjähtänyt, ja etenkin pimeään vuoden aikaan tunnelma muuttuu täysin siirryttäessä lounaasta hämärämpään illallisaikaan.

..Jos ja kun jostain parannettavaa pitää aina olla, niin viikonlopun aamiaisilla soisi kahviin kuuluvan santsikupin.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 26.07.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Roots Kitchen Hakaniemi kasvisravintola

Lounastunnelmissa tullut täällä käytyä, mukava seurata turistien ja paikallisten toikkarointia hallissa.

Ruoat todella freesejä, maut erinomaisia (tai toistaiseksi ei ainakaan ole mitään huteja kohdalleni osunut), vierelle leipää levitteineen, jotka myös olleet aina hyviä. Seuraavaksi kai pitänee kokeilla perjantaiburgeria, joista on Turun suunnilta kantautunut ylistäviä kommentteja..

Palvelukin aina oikein kivaa. Jos nyt jotain miinusta, niin avokeittiö/henkilökunnan osio ravintolasta toisinaan hieman epäjärjestyksessä..

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 11€ Lisätty: 26.07.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Laakonki kahvila-ravintola

Lauantaibrunssi.

Tarjolla vähän kaikkea, niinkuin brunssilla kai kuuluukin. Joten vähintääkin riittävästi tuli lautasta täytettyä. Cocktailpiirakoita, croisantteja, salaattia, makkaraa jnejne. Nykyajan brunssibuumiin verraten kuitenkin aika perinteistä valikoimaa, eli eksottisin makumaailma ei ehkä tästä brunssipöydästä löydy, ehkä ihan turvallinen valinta..

Terassilla mukava istuskella ja katsella ihmisiä ja ohi kulkevia vesiliikennevälineitä, kumma kyllä ei täällä ollut lokeista riesaa, vaikka rannalla ollaan. Ehkä Kotkalaiset merilinnut vielä osaavat itse kalastaa ruokansa, tiedä häntä..

Hellepäivänä tarjolle laitettu irtojäätelö ajatuksena ihan kiva, mutta toteutus ei kyllä valitettavasti kanna kovin hyvin, sillä melko pian oli aika nestemäistä tavaraa tarjolla..

     
     
     
Kokemus: Aamiainen / brunssi Hinta: 19€ Lisätty: 23.07.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Epic Foods ruokakontti

Helteinen Vallisaari.

Torpeedolahden konttikylä jossa muutama ravinteli sekä niiden välissä piknikpöytiä. Helteisen sään ansiosta lahteen pakkautuneen sinilevän löyhkä kokemisen arvoinen.

Ruokalistalta perunasalaatti johon tarjolla muutamaa eri lisuketta, valitsen kanan.

Kaikki tuotteet jääkaapista kertakäyttörasioissa, eli siis kylmä ruokalaji. Potaatit menetteli, ja porkkanat rapeita. Kanakin ihan kelvollista.

Annos on kevyeksi hellepäivän lounaaksi sopivan kokoinen, eli ei mikään järin suuri. Hinnasta voisi joku avautua, sillä 15 euroa on pienestä salaatista tosiaan aika paljon rahaa, mutta toisaalta yrittäjää kohden myös hieman ymmärrystä, sillä suomen kesässä tällaisten ulkoilmakonseptien toteutus on aina riskiä. Joten mielelläni tuen heitä jotka viitsivät muiden kesäpäivää rikastuttaa palveluita tuottamalla..

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 19.07.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Sandro Tapiola Pohjois-Afrikka

Futuropäissään ex-tempore brunssille.

Ravintola siisti, moderni ja hyvällä maulla kasattu. Vastaanotto mallikas, henkilökunta avuliasta, ulkomaan kielellä tosin.

Ikkunapöydästä näkymä on avara, joskin hieman virikkeetön. Pihalla terassi sekä pingispöytä, jossa jotkut koettivat puuskaista tuulta uhmaten pelata, huonolla menestyksellä...

Brunssivalikoima on mainio kokonaisuus erilaisia makuja ja vaihtoehtoja on riittävästi. Ainoa mitä ehkä suolaisten puolelta jäin kaipaamaan, oli vaihtoehdot leipäkoriin. Nyt yksi valinta, joskin hyvää oli sekin.

Suolaisten puolella tuli täytettyä itsensä jo niin, että makeitten osio jäi vähän varjoon, joskin tuli toki niitäkin kahvin rinnalla kokeiltua lähes kaikkia. Lisäksi löytyi vielä kelvollista smoothieta.

Kattaus on hinnoiteltu siihen tyyliin, että moni saa ymmärrettävästi allergisia reaktioita. Kuitenkin, hinta asettuu oikeisiin mittasuhteisiinsa mieltää brunssin mättöruokailun sijasta sunnuntain nautinnoksi jossa raaka-aineet ja tunnelma on ensiluokkaista..

..niin, ja alkujuomaksi tarjoiltiin mimosa!


     
     
     
Kokemus: Aamiainen / brunssi Hinta: 30€ Lisätty: 01.07.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Indian Express Intialaista

Tässä tilasssa aiemmin ollut, erittäin luokaton pitseria on muuntautunut Intialaiseksi, ja hyvä niin.

Juhannus-oloihin chicken curry lähetin tuomisina, toimitus nopea, annos suuri, ja mikä parasta kanat mureita. Sivusalaatti vähän mitäänsanomaton, mutta leipää vähintäänkin riittävästi.

En tiedä onko tila itsessään riittävän viihtyisä paikan päällä ruokailuun, mutta noutona/toimitettuna kelpo valinta. Suosittelen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 24.06.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Doi Thai thaimaalaista

Pad-krapow kanalla.

Ei vakuuttanut, tai sitten odotukset olivat liian korkeat. Tulisuus ja basillika loistivat poissaolollaan. Niljakkaita kananpalasia sekä paljon sipulia, toi mieleen enemmänkin kiinalaiset ruokalajit.

Riisi sentään oli OK, kuten myös palvelu siihen saakka kun piti laskua odotella lähes tyhjässä ravintelissa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 11.06.2018
Arvosana: 0


Seuraajat

Listat

Kirjanmerkit


Suosikit