Suljettu nyt

Baskeri & Basso

bistro
Arvosana 4.8 / 5

Tehtaankadulla sijaitseva Baskeri & Basso on imenyt vaikutteita Pariisin kodikkaista bistroista, San Franciscon rennoista kuppiloista ja Italian maaseudun pienistä osterioista. Pääruokakokoisten annosten sijaan listalla on yksinkertaisia, raaka-ainelähtöisiä bistroannoksia: 45 euron suositusmenyyseen kuuluu kaksi kylmää ruokaa, välipasta- tai risotto ja pieni lämmin ruoka. Tunnelmallisen bistron viinikaapista löytyy luonnonmukaisesti tehtyjä huippuviinejä ja kaupungin kiinnostavin naturalviinien valikoima. Keittiö on auki bistron sulkemisaikaan asti.


Arvostelut (11)

Huono ruoka ja palvelu.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 60€ Lisätty: 18.05.2019
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

4 ruokalajia. Kuhachevichi oli erittäin hyvää, härkätartar, silli ja mozzarella hyvää. Sienirisotto oli loistavaa, salvia-voi -pasta hyvää. Siika oli erinomaista, pulpo oli pehmeää, sopivan kypsää, mutta miedon makuista. Suklaamousse oli varsinainen makuelämys, uuniomenat olisivat saaneet olla tasalaatuisemmin kypsiä, mutta annos oli kyllä maukas. Apropoo, muinaisten teekkareiden 12 vuotisen ravintolaputken ja 79 ravintolan kokemuksella tämä menee kokonaisuutena ilman muuta top vitoseen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 47€ Lisätty: 24.10.2017
Arvosana: 0

Aina yhtä ihana paikka! Piipahdan yleensä hieman myöhemmin katsastamassa, josko tilaa löytyisi ja usein sitä jotenkin aina järjestetään. Mahtava tunnelma, puhtaat , selkeät maut sekä sydämellistä ja palvelualtista henkilökuntaa. Täältä saa lohtua päiväänsä ja rakkautta aimo annoksen mukaansa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.09.2017
Arvosana: 0

Vaihtoehdot mielenkiintoisia. Alkupalaksi valittu tatticheviche toimi. Tarjoilijalta sai hyviä viinisuosituksia. Muutoin ruoka oli mielestäni kautta linjan liian suolaista. Olisin myös kaivannut makuihin väliin jotain piristävää raikkautta. Nyt mauista puuttui herkkyys ja nyanssit. Palvelu oli välitöntä ja ystävällistä siihen saakka kunnes olimme pyytäneet laskun. Tämän jälkeen meitä ei huomioitu ja laskua hoiteli parikin tarjoilijaa. Poistuessamme emme kuulleet asiakaspalveluun kuuluvia "kiitos", "näkemiin" "tervetuloa uudesstan" toivotuksia, mikä oli aika noloa ja jätti paikasta huonon loppufiiliksen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 10.09.2017
Arvosana: 0

Menun sai koostaa vaihtoehdoista, joita oli riittävästi. Alkuruokia kaksi: valkoiset parsat ja béarnaisekastike - makumuistini mukaan parasta, mitä olen tähän mennessä syönyt. Toisena alkuruokana oli isohko annos mozzarellan tapaista burrata-juustoa, mukana mintun- ja basilikanlehtiä. Burrata-annokseen makua saatiin suolalla ja pippurilla, jotka tuotiin samantien pöytään. Ei huono aloitus. Alkuruoan ja lämpimän pääruoan väliin sai kahdesta vaihtoehdosta valita väliruoan. Valitsin sitruunarisoton. Sitruunan hapokkuus tuli mukavasti esille ja vatsan täytettä oli mukavasti. Pääruoista valitsemani paistettu kuha oli paremmasta päästä, jonka kalaruokien ehdottomana suosijana uskallan vertaillen sanoa. Ei siis ihan ns. täydellistä, mutta olisiko siitä saanut parempaa ja miten? Enpä osaa tuohon vastata. Maistui joka tapauksessa.
Valisin vielä menun ulkopuolelta juustolautasen, ettei ateriahetki olisi jäänyt kesken. Ihana hillomainen mustaherukka eli chutney-lisäke antoi baskilaiselle ja ranskalaiselle juustoille maun, jota juustolautanen juurikin kaipasi. Myöskään jälkiruoka ei kuulunut menuun. Valisin mantelileivoksen ja se valinta kannatti. Lämmin vaniljakastikkeessa oleva ihanuus (en osaa muuten kuvailla ) antoi kauniin helmen kruunuun.
Kaikkinensa hyvä kokonaisuus. Ehdottomasti suosittelen.
Interiööri mielenkiintoinen ja keittiöpuolen työskentely läpinäkyvää. Kaikki samassa tilassa. Kokonaisuudessaan tila on ahdas ja asiakkaiden kulkureitit ahtaat. Ymmärrettävästi jokaisen neliösentin on tuotettava ja tyhjää ei saa olla. Tarjonnan sai lukea joko seinällä olevasta liitutaulusta tai jos niska ei kääntynyt, niin tarjoilijattaren tuomasta isohkohta ja hankalasti kuljetettavasta liitutaulusta. Erikoista kyllä mutta painokuluja ja painomateriaalia säästävää.
Baskeri käsittääkseni liikkui salissa, tarjoili ja kertoili viineistä. Basso laittoi annoksia tarjoilukuntoon liesien ääressä tarkasti ja keskittyneesti ahertaen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 61€ Lisätty: 01.04.2017
Arvosana: 0

Hieno miljöö, tunnelma ja ruoka.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 02.01.2017
Arvosana: 0

Täydellistä!

Kokonaisuus oli tosi hyvä ja annosten hintakaan ei kauhistuttanut. Liitutaululta 2 + 2 ruokalajin menu 45€; erittäin simppeliä mutta hyvää ruokaa. Ruoan täydensi hyvät luomuviinit ja uskomaton tunnelma upeassa ympäristössä. Kiitos BasBas!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 10.03.2016
Arvosana: 0

Kylmät alkuruoat olivat kovin tavanomaisia, rasvaisia kinkkuja ja rasvaista mozzarellaa. Olisi kaivannut jotain kevyttä ja raikasta mukaan. Väliruokana tarjottu pasta oli hyvänmakuinen, mutta annoksen ulkonäkö ei ollut houkutteleva, jotain väriä, edes yrttisilppua tms. olisi kaivannut. Pääruoka-annoksen kuvepaisti oli ok, mutta tylsää syödä pelkkää lihaa (pieni sipuli ja maustevoi eivät keventäneet tunnelmaa). Jälkiruoka oli ihan kelpo, hyvänmakuinen.
Tarjoilu pelasi kohtalaisesti. Kiirettä tuntui olevan ja osa tilatuista kahviannoksista jäi tulematta, ei enää ehditty huomauttaa ja jäädä odottamaan. Suuri pettymys ja ihmetyksen aihe oli se, ettei ravintolasta saa lainkaan teetä. 13 hengen seurueesta olisi 4 henkilöä juonut teetä. Tämä lienee ravintolan tietoinen valinta eikä vahinko. Tarkoilija totesi, että heiltä saa espressoa.Todella kummallinen veto, käynti jää viimeiseksi, sillä monet Helsingin ravintolat ovat ymmärtäneet satsata myös teehen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 53€ Lisätty: 10.03.2016
Arvosana: -3

Pienehkö pettymys. Maistelumenun, vadeista koko seurueelle tarjoillut, alkuruoat oli tehty hyvistä raaka-aineista, mutta maut olivat liikaa kadoksissa. Seuraavaksi tarjoiltu, tarjoilijan Helsingin parhaaksi mainostama, pasta oli hyvää ja illan paras anti. Pääruoka oli haalea ja vähän vaisuhko, vaikka liha laadukasta olikin. Jälkiruoka oli ok, mutta kaukana elämystasosta.

Palvelu oli hivenen kulmikasta ja paikoin tuntui että seurueemme unohdettin tyystin. Ravintolasali oli tupaten täynnä väkeä, joten kenties henkilökuntaa oli täyteen iltaan nähden yksinkertaisesti vain liian vähän?

Menun kasvisruokaversion ottaneet olivat vielä meitä muita pettyneempiä.

Miljööstä täydet pisteet.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 54€ Lisätty: 04.03.2016
Arvosana: 0

Aivan uskomattoman hyvät ruoat sekä palvelu

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 09.12.2015
Arvosana: 0


Sijainti

Tehtaankatu 27-29 (sisäpiha), 00150 Helsinki - Reitti
050 467 3400
http://www.basbas.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita