Keittiö auki

Poompui B'Staurant

Raikkaita thaimakuja
Arvosana 4.6 / 5

Raikkaita thaimaalaisia makuja isompaan ja pienempään nälkään. Jaettavia pieniä annoksia sekä täyteläisiä thai-curryja. Täällä tulinen on oikeasti tulista.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa

Arvostelut (6)

Poompuin ruoka ei ihan vakuuttanut, kaupungista löytyy maukkaampiakin thaimaalaisia. Ravintola oli neljän jälkeen ihan tyhjä, mikä ei meitä haitannut. Sisustus on pelkistettyä ja siistiä, ja ravintola olikin siistissä kunnossa ja modernin oloinen.

Tilasimme seuralaiseni kanssa eri tofuannokset, joita löytyi listalta mukavasti. Toinen annos oli punaista currya riisin kera, omani oli riisinuudelia ja vähemmän currykastiketta sekä pieniä tofunpaloja. Tofut olivat tosiaan hakattu melko pieneksi eikä niissä ollut mitään makua. Monesti tämän tyyppiset ravintolat käyttävät Suomessa uppopaistettua tofua, joka on melko lailla maukkaampaa kuin suoraan paketista leikattu. Kastike oli ihan okei, mutta maistui hyvin lähelle sitä, mitä saan kotona aikaiseksi kaupan valmiscurrytahnoilla. Annos oli valtava ja siinä oli mukana hieman tuoretta kurkkua ja muita vihanneksia sekä runsaasti ituja, mikä oli tietysti mukavaa. Kokonaisuutena annos oli kuitenkin melko mauton eikä makumaailmaltaankaan edustanut sellaista raikkaan mausteista, mitä olen parhaissa helsinkiläisissä thaimaalaisissa maistanut.

Ruokailumme aikana useampi henkilö ja seurue kävi hakemassa ravintolasta ruokaa mukaan, mikä on ilmeisesti hieman suositumpaa. Hinnat eivät olleet järisyttäviä, mutta valitettavasti maku ainakin omasta kasvisruoastani puuttui. Palvelu oli oikein mukavaa, mutta ruoka ei ihan yltänyt samalle tasolle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 01.03.2020
Arvosana: 0

Lounas: Nykyisin Thai Buffet, joka tarjoilee mautonta ja vetistä höttöä teräksisistä tarjoiluastioista. Riisi on kuivaa mössöä. Vaikea käsittää miten ravintola on saanut näin hyvät arvostelut, todennäköisesti ala carte on parempi. Plussat paikka on siisti ja tarjoilu pelaa vaikka ravintola on täynnä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 11€ Lisätty: 02.10.2019
Arvosana: 0

Ruoassa ei ole havaittavissa samanlaista maun full HD terävyyttä kuin alkuaikojen Pinto B'staurantin annoksissa. Ruoka on mielestäni maultaan keskinkertaista ja hieman mitäänsanomatonta. Se on vain kalpea haamu entisaikojen loistavista mauista. Kaipaan tuoreita yrttejä ja voimakkaampia makuja harmonisessa tasapainossa. Riisiä oli yllättävän vähän.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 30.07.2019
Arvosana: 2

Todella mukava lounasravintola, jossa on hyvä palvelu ja maukkaat ruoat saa buffetista nopeasti.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 28.01.2019
Arvosana: 0

Poompui on Kurvissa sijaitsevan Pinto B’staurantin pikkusisko. Tai jos kokoja ruvetaan vertailemaan niin paremminkin isosisko, sillä asiakaspaikkoja on noin kolminkertainen määrä Pintoon nähden. No, joka tapauksessa taustaomistus ravintoloilla on sama. Thaimaalaista ruokaa löytää lähitienoolta muutenkin hyvin.

Olen käynyt pariin otteeseen Poompuissa lounaalla. Lounasannokset (10,50 €), joita on kolmea erilaista, vaihtelevat päivittäin, mutta pääraaka-aineeksi voi valita esim. jättikatkarapuja, tofua, kanaa tai naudanlihaa. Settiin kuuluvat myös vegaaninen salaattipöytä sekä kahvi ja keksiä. Alkusalaatit ovat olleet konstailemattomia. Ensimmäisen käyntikerran kimchi yllätti pelkästään sillä, että sitä oli tarjolla. Itsetehdyt kastikkeet ovat toimineet kivasti. Salaatit tunnistaa Pinton hengenheimolaisiksi. Ne ovat simppeleitä, mutta niissä on aina jokin juttu.

En ole pistänyt muistiin testaamieni pääruokien nimiä, enkä voi väittää tuntevani thaikeittiötä niin hyvin, että tunnistaisin ruoat vain kuvien perusteella. Molemmissa lounasannoksissa oli joka tapauksessa keittopohjan lisäksi nuudeleita, vihanneksia ja chiliä. Ensimmäisessä annoksessa pääraaka-aineena oli rapuja, toisessa naudanlihaa. Edellinen annos toimi kaikin puolin jälkimmäistä paremmin. Keittoliemi ei ole ollut erityisen maukasta, mutta chilipotkua on löytynyt senkin edestä. Jura-keittimestä tuleva kahvi keksin kera antaa sekin potkua loppupäivän aherrukseen.

Sisustus Poompuissa on vaalean valoisa, avara ja freesi. Seinillä on kohtuullisesti, mutta ei mauttoman paljon, erilaista thaihenkistä taidetta. Isossa tilassa vapaita pöytiä on aina löytynyt, mikä ilahduttaa entistä Pinton ovensuussa ympäripyörähtäjää. Tarjoilu on pelannut ystävälliseen ja nauravaiseen tyyliin.

Siskoksia on vertailtu maailmansivu. Poompuikin vertautuu siskoonsa Pintoon. Käytyäni pari kertaa molemmissa julistan Pinton piirun verran paremmaksi ruokatuotteen puolesta. Miljööltään taas Poompui vie pidemmän korren.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 11€ Lisätty: 17.06.2018
Arvosana: -2
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Hyvää ja laadukasta thai-ruokaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 31.03.2018
Arvosana: -2

Yhteisö

Kuvat

Fanit (0)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet (1)


Sijainti

Hämeentie 28, 00530 Helsinki - Reitti
040 130 8868
http://poompui.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita