Closed now

Natura

Rating 4.6 / 5

Customer experience

Child friendly
Vegetarian
Special diets

Reviews (22)

Nautimme 7 ruokalajin aterian. Jälkiruoka yoghurt 2013 oli aivan loistava. Pääruoka porsaankylki oli kohtalainen pettymys. Kokonaisuus oli omaperäinen ja pääosin onnistunut.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 59€ Added: 11.04.2018
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Reilun puolentoista vuoden ikäinen Natura on nopea liikkeissään. Nuoresta iästään huolimatta se on ehtinyt viime kesän aikana kokea jo ensimmäisen faceliftinsä. Kasvojenkohotuksen lopputuloksena onkin tyylikkään rosoinen lopputulos: auki revityt tummanharmaat betoniseinät, seinästä kasvava männynoksa hienona yksityiskohtana, korkeat tilat sekä tietysti avokeittiö, josta voi sivusilmällä seurata kokkien työtä. Luonto on tuotu Roban urbaaniin kaupunkiympäristöön, kuten ravintoloitsijat asian pukevat.

Naturan ruokalista koostuu menuista tai lista-annosvaihtoehdoista. Menujen kuningas on All out! (89 €), joka sisältää ravintolan kaikki annokset. Päädyimme kuitenkin poimimaan annoksemme listalta. Todettakoon, että ruokalista vaihtuu päivittäin sesongin ja raaka-aineiden saatavuuden perusteella, joten nettisivuilla esitellyt annoksetkin ovat vain suuntaa antavia.

Keittiön tervehdyksenä toimi kananmaksasta ja marjoista tehty suupala. Annos oli rohkea, mutta maistuva avaus. Myös talon hapanleipä toimi erinomaisesti. Ensimmäinen virallinen annokseni oli burrata-juuston ympärille tehty taidonnäyte (10 €). Valitettavasti aika on tehnyt tepposensa, enkä enää täsmälleen muista muita annoksen raaka-aineita. Tuo mozzarellasta ja kermasta tehty juusto joka tapauksessa maistui taivaalliselta muiden osien kanssa. Seuralaiseni avokado-annos (14 €) mantelien ja sitruunamelissan kera puolestaan oli pienehkö pettymys.

Seuraavaksi saimmekin nauttia illan kohokohdan kurpitsakeiton (10 €) muodossa. Hurmaavaa kurpitsaa ryydittivät feta ja siemenet. Tasokkaan annoksen ainoa huono puoli oli se, että se loppui liian nopeasti, vaikkei pienenpieni ollutkaan. Vaikka viime aikoina on uutisoitu sirkoista tehdystä leivästä, halusimme ”pääruoaksi” rehellistä lihaa härän muodossa. Hereford-härkä sienten, päärynän ja endiivin (17 €) kera toimi tässä roolissa. Annos oli suunmukainen, mutta ei vetänyt vertoja burratalle tai kurpitsakeitolle.

Tarkoituksenamme oli siirtyä jälkiruokiin käymällä luontevasti makumatkalla juuston, hiilinäkkärin ja perunahillon maailmassa, mutta jouduimme kylläisyydessämme jättämään tämän reissun väliin. Annokset olivat tehneet tehtävänsä, vaikkeivät valtavia olleetkaan. Otimme jälkiruoaksi molemmille ”Frozen Yogurt 2013” -klassikkoannokset (9 €). Saimme eteemme lumikasan, josta tuli mieleen taannoinen käynti Tehtaankadun La Maisonissa. Lumitöiden lomassa maistoimme annoksesta jogurttisorbettia, basilika-hunajamoussea, hunajakennoa, sitruunaa ja orvokkia. Olisin halunnut pitää erikoisesta annoksesta enemmänkin, mutta valitettavasti se jäi minun kohdallani vajavaiseksi. ”Lumi” eli sorbetti takertui hassusti kitalakeen eivätkä maut täysin erottuneet toisistaan. Pisteet kuitenkin kiehtovasta esillepanosta!

Ilo ei loppunut tällä kertaa laskun maksuun, sillä saimme päättää makumatkan caneleihin (onpa vaikea sana). Canelé on pieni ranskalainen leivos, jossa on karamellisoitu pinta ja pehmeä sydän. Naturan versiossa makumaailma koostui rommi-rusinasta ja mehiläisvahasta. Verraton suupala, josta pidin itse asiassa enemmän kuin lumitöistä.

Naturan annokset ovat moderneja, kiehtovia ja useimmiten onnistuneita. Kunnianhimo ja ammattitaito lyövät onnistuneesti kättä. Miljöön tummanpuhuva industrialismi ei kumarra vaaleaan skandinaavisuuteen, mikä miellyttää silmää. Palvelu oli nuorekkaan ystävällistä. Natura on laadukas valinta illalliselle.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 46€ Added: 01.01.2018
Rating: 0

Olen kaikkiruokainen ja mielestäni ennakkoluuloton ravintolasyöjä, mutta tämä ravintolakokemus oli outo. Liikaa yritystä? Lämmin avokado pääruokana oli tosi erikoinen kokemus, maultaan ei kovin raikas eikä ollenkaan hyvä sekä liian pelkistetty. Muutkaan kasvisannokset kuten alkupalana kuiva kasa zuccinia ja macajauhetta ei vakuuttanut. Kasvisruuissa hinta-laatu aika pielessä. Ei jäänyt hyvä, kylläinen ja tyytyväinen olo.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 17.11.2017
Rating: 0

En ole mikään nillittäjä, mutta jos haluat etsiä maapallon pienimmän ruoka-annoksen seitsemällä eurolla, kannattaa mennä syömään tänne alkupala-annos nimeltään Salmon. Jostain on kaivettu pikkurillin paksuinen lohipala ja siitä on leikattu millin paksuisia siivuja 7 kappaletta lautaselle. En vain ymmärrä miksi tämmöisiä on edes listalla. Samantien voitaisiin myydä öylättejä 5€/kpl. Seuralaiselle tulleet kasvisruoka-annokset olivat myös aika mitäänsanomattomia. Esimerkiksi avokado annos oli, no se oli käytännössä avokado. Ei siis ihan liikaa mielikuvitusta oltu käytetty. Oma pääruoka Pork oli hyvä, mutta seuraksi myyty 18 euron viinilasi (16cl) imi kyllä mehut siitäkin. En mene taatusti toista kertaa, mutta meitä on moneksi. Näyttää olevan paljon hehkutustakin ja kokonaispisteethän on mitä mainioimmat.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 45€ Added: 17.11.2017
Rating: 0

Menu iloisen kekseliäs kääntymättä kertaakaan turhaksi hifistelyksi - kauniisti esille laitettuja yhdistelmiä, joiden maku on täydessä harmoniassa ulkonäön kanssa! Päälle aidon lämminhenkinen ja asiantunteva henkilökunta, joka selkeästi nauttii työstään! Todella helpot viisi tähteä!

     
     
     
Experience: À la carte Added: 30.10.2017 View previous reviews (2)
Rating: 0

Mukava ruokailu hetki ystävien kesken. Ruoka oli hyvää ja viinit erittäin hyviä. Puhtaita, raikkaita ja sopivat erinomaisesti ruokien kanssa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 70€ Added: 20.09.2017
Rating: 0

Söimme 7-9 ruokalajia menun. Menun alkuruoat olivat erittäin maistuvia mutta jäivät kaipaamaan kuitenkin sitä jotain. Alkuruuista ehdottomasti maukkain oli osteri. Keltajuuri annos oli maistuva mutta siitä puuttui tekstuuri. Punajuurikeitto myös maukas mutta olisi kaivannut jotain.. Pääruoka minulla kuha, seuralaisellani possun kasler oli heinosti toteutettu ja itseäni miellytti eniten lisukkeet
jotka olivat kekseliäästi laitetti " väärin päin ", tarkoittaen että kalalle normaalisti tarjottavat lisukkeet olivatkin lihalla ja lihalle suunnatut kalalla. Jälkiruokalajitelmasta ehdoton hitti oli yllättävä selleriannos." Sangria "- meloni ei säväyttänyt, olisin kaivannut lisää kekseliäisyyttä. Tyrni-sulkaa oli hyvä mutta ihan tavallinen. Kuitenkin ehdoton hitti oli frozen-jugurtti joka oli mielettömän upea kokonaisuus ruusuvesipyreineen kaikkinensa. .

     
     
     
Experience: À la carte Price: 59€ Added: 13.02.2017
Rating: 0

Vuoden paras makukokemus! Kaikki maistelemistamme 5-11 euron pikkuannoksista olivat nerokkaita. Noin 4 kpl riittää viemään nälän (jos syö ihania leipiä lisäksi). Ihanaa vihannesten ja juuresten käyttöä. Hinta-laatusuhde yllätti kerrankin positiivisesti. Pieni miinus ilmeisesti kiireestä johtuneesta ruokien saapumisen ja palvelun hitaudesta. Mutta eipä täällä haitannut istua 3 tuntia.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 16.10.2016
Rating: 1

Mainio illallinen, loistavia eikä liian isoja annoksia. Perkkiön possu erinomainen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 59€ Added: 10.10.2016
Rating: 0

Fantastinen kokemus. Lauantai-iltana ravintola oli ääriään myöten täynnä ja hälinä oli sen mukainen. Taustamusiikki soi ihanan hiljaisesti ja peitti hälinän. Keskimmäinen maistelu menuu oli fantastinen. Ruoka oli eriomaista ja viinit sopivat. Annokset olivat vaihtelevia, tuoreita ja maukkaita. Ja niitä riitti ja riitti. Mieleenpainuvimpina maissikeitto, zuccnini-rullat, possunkylki ja jugurttiunelma. Mutta ne eivät olisi olleet yhtään mitään ilman kerta kaikkiaan hyvää palvelua. Molemmat tarjoilijat huomioivat asiakkaan täydellisesti mutta eivät tunkeilleet

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 19.09.2016
Rating: 0


Location

Iso Roobertinkatu 11, 00120 Helsinki - Route
040 689 1111
http://www.restaurantnatura.com/

Options