Kitchen is open

Shelter

Rating 4.2 / 5

Customer experience

Vegetarian

Reviews (6)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Shelterin avajaisia vietettiin viime kesän lopulla. Ennen ovien aukeamista piti tosin tehdä huolella remppaa, sillä vanhan tiilivaraston tilat olivat aiemmin toimistokäytössä. Tiloista tehtiin lopulta hyvin tummasävytteiset ja modernit. Valaistus on hämärä, eikä kesäauringosta saa liiaksi irti. Valonkajastusta tuo kuitenkin tyylikkäästi valaistu SHELTER-logo tilan peräseinällä.

Juhlan kunniaksi päädyimme ottamaan neljän ruokalajin Menu Shelterin (52 €), vaikka myös a la carte -listalta poimittuja annoksia mietittiin. Kärkeen kuitenkin kuplivaa eli bulgarialaista, samppanjamenetelmällä tehtyä kuohuviiniä (7,8 € lasi). Viinin maku yllätti, sillä se oli kuivaa ja muistutti espanjalaista cavaa. Todettakoon, että myöhemminkin pääruokien yhteyteen paritetut viinilasilliset natsasivat ruoan makuihin osuvasti. Alkupurtavaksi tuotiin herkullista leipää kahta lajia (maalais- ja mallasleipää) ja niiden kanssa ruskistettua voita. Nam!

Menun aloitti ihastuttavan maukas ja raikas tomaattinen gazpacho-keitto. Siinä oli marinoitua melonia, oliiviöljyä ja Queso Fresco -juustoa. Se meni tunteisiin, oli niin hyvää. Seuraavaksi eteemme tuotiin tartar naudan ulkoseläkkeestä lipstikan, tomaatin, sipulin, rapeaksi tehdyn naudanrasvan ja jogurttismetanasoosin kera. Kyse ei ollut perinteisimmästä tartarista, mutta se ei makua haitannut! Eri makukomponentit oli taitavasti saatu pelaamaan samaan maaliin, ja lopputulos oli ensiluokkainen.

Pääruokien kohdalla tiemme ristesivät vaimoni kanssa hänen ottaessa kuhaa, kun itse päädyin karitsaan. Pöytään tuotaessa kuha tosin oli muuttunut ahveneksi. Pääsin maistamaan myös tätä annosta, ja hyvä niin! Vaikka annos näytti ylitsepursuavalta ja makujen sekamelskalta, se ei sitä suinkaan ollut. Ahven oli erinomaista, kuten myös sitä komppaava mäti-voikastike. Lehtikaali toi oman lisäsäväyksensä annokseen. Oma karitsani jäi hieman ahvenen selkäevän alle. Vuorokauden haudutettu karitsanniska toimi, mutta ei onnistunut aiheuttamaan hurraa-huutoa. Sen sijaan hernepyree ja paahdettu kukkakaali olivat täysosumia – itse asiassa kukkakaali oli parasta maistamaani ikinä.

Jälkiruoka oli nimetty yksinkertaisesti ja ajankohtaisesti raparperiksi. Annos piti sisällään marinoitua raparperia, jogurttijäätelöä, valkosuklaata sekä paahdettua kauraa. Jo kuvailu saa sylkirauhaset töihin, vai mitä? Annos olikin taivaassa tehty. Yksi parhaista jälkkäreistä pitkiin aikoihin.

Ruoan lisäksi Shelter onnistuu erinomaisesti yksityiskohdissa – ne on helppo huomioida ja ne jäävät positiivisella tavalla mieleen. Ankkurinkuvalla varustetut lautasliinat ovat harvinaisen tyylikkäät ja omaperäiset. Astiastokin on uniikki. Palvelu oli alun hapuilun jälkeen varmaotteista, nuorekkaan persoonallista. Shelterissä otetaan rennosti. Yläkerran cocktailbaari Rustyn testaaminen jäi ensi kertaan.

Shelter ei nojaa mihinkään tiettyyn keittiöön, tyylisuuntaan tai ismiin. Tämä antaa vapaat kädet tehdä niin hyvää ruokaa kuin osataan. Käyntikerran perusteella osaaminen onkin loistavalla tasolla. Vahva suositus.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 52€ Added: 19.07.2017
Rating: 0

Hinta/laatu kohdalla.
Voisin kuvitella että alueella on aika hyvä kilpailu asiakkaista. Ehdottomasti positiivinen kokemus.

kirjoitin blogiini arvostelun ravintolasta:
http://aitoaarkiruokaa.fi/kokkit-meni-syomaan-ravintola-shelter/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 56€ Added: 25.12.2016
Rating: -2

Kaksijakoinen tunnelma. Ruoka oli hyvää pientä niiausta lukuunottaamatta mutta tunnelma. Sali oli täysi ja häly, jopa melu, sen mukainen. Kattoon on laitettu akustolevyjä mutta eivät ne ihmeenseen pysty kun tila on niin matala.
Viiden ruokalajin menuun avasi sipulia monella tavalla, erittäin hyvä. Välissä kanarulla ei miellyttänyt koko seuruetta. Kolmantena maa-artisokkakeitto oli täydellinen ja lautasen pohjalla perunarieska hieno idea.
Pääruoka oli karitsaa kahdella tavalla. Kahdella todella. Ylikypsä oli eriomaista, paistettu file, ulkofile puolitettuna, niin kalvoinen että sen syömien ei onnistunut vaikka liha oli kyllä pehmeää.
Jälkuruokana mustikkamunkki ja sorbettia, huippu.
Viinit sopivat erinomaisesti.
Ja kun pääruoka jätettiin kokonaan laskusta pois niin mielikuva jäi positiiviseksi.
Hyvää ruokaa, huono tila

     
     
     
Experience: À la carte Added: 19.12.2016
Rating: 0

Kysymysmerkki.

Shelterin 5 ruokalajia viinipaketilla. Annokset kauniita, sopivasti kokkien teknistä osaamista, maut ok ja viinit hyviä. Kokemuksena kuitenkin aika "tylsä" eikä menu kokonaisuutena oikein toiminut. Olisin toivonut rohkeampia makuja ja enemmän yllätyksellisyyttä/leikkisyyttä. Palvelu aika jäykkää ja kasvotonta. En suosittele sillä samalla rahalla Helsingistä löytyy kymmeniä parempia paikkoja.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 56€ Added: 13.11.2016
Rating: 0

Viihtyisä miljöö. Toiveet otettiin erinomaisesti ja luontevasti huomioon. Ruoka ja viinit olivat poskettoman hyviä. Yllätysmenuu oli tasapainoinen ja maistuva kokonaisuus. Pullajäätelö oli yllättävän hyvää, pisteet siitä. Palvelu oli ystävällistÄ. Pikku horjahdus oli suodatinkahvissa, mutta palautteeseen vastattiin hyvin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 43€ Added: 03.11.2016
Rating: 0

Paras ruoka tähän asti Helsingissä. Avattu 3 viikkoa sitten. Ravintola oli täynnä mikä aiheutti tosi kova melua. Huomautimme siitä ja korjaavat asian heti. Tosi ihana alkupala ja pääruoka myös. Palvelu nopeaa, ystävällistä (Suomessa!!?), sopivan rentoa. Kymmenen pistettä ja +++ Uusia makuyhdistelmiä, joita harvoin saa kokea. Viinilistakin hyvä.Varmasti vien kaikki vieraani sinne syömään.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 43€ Added: 21.10.2016
Rating: 0

Community

Images

Fans (1)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (1)


Location

Kanavaranta 7, 00160 Helsinki - Route
09666118
http://www.shelter.fi

Options