Opens at 11:00

Mei Lin Chinese Restaurant

special and different
Rating 4.2 / 5

Mei Lin Restaurant is located in the center of Helsinki with historic beautiful stone building. The decoration of Mei Lin has merged Oriental and Scandinavian elements. Simple and comfortable.
Everything on Mei Lin's menu is handcrafted, using the freshest ingredients by fantastically dexterous chefs. When you visit here you will get real Chinese food taste with warmth service.


Customer experience

Child friendly

Reviews (60)

Hot pot kahdella oli loistava! Ruokaa tuli enemmän kuin tarpeeksi. Kahden hengen setistä olisi riittänyt 3-4 hengelle. Hot pot on mukavaa sosiaalista syömistä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 28€ Added: 22.10.2017 View previous reviews (2)
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Muutama vuosi sitten auennut Mei Lin mainitaan aina niissä karkeloissa, kun käydään herrasmiesmäistä debattia kaupungin parhaasta kiinalaisesta ravintolasta. Sehän toki täytyy tehdä selväksi, että kiinalainen ruokakulttuuri koostuu useammasta alueellisesti eroteltavasta keittiöstä, joten siinä mielessä kiinalaisesta ravintolasta puhuminen vastaa eurooppalaisesta keittiöstä puhumista. Mei Lin edustaa sichuanilaista keittiötä, joka on tunnettu runsaasta mausteiden käytöstä.

Testasin Mei Linin sen alkuaikoina kertaalleen, mutta se kerta jäi mieleen tasapaksuna. Ehkä siksi näiden käyntikertojen väliin jäi lähes neljä vuotta.

Lounaalla Mei Lin tarjoaa kymmenen annosta listalta, jossa kaikki annokset maksavat 10 euroa. Rakastan nuudeleita, joten lähes aina valitsen sellaisen annoksen, jossa on nuudeleita ja jotakin lihaa. Niin nytkin. Paistettua naudanlihaa ja nuudeleita oli näin ollen selvä valinta. Annoksessa ei ollut mitään vikaa, mutta toisaalta siinä ei ollut mitään ihmeellistäkään.

Lounaalla on tarjolla myös jonkinlainen alkusalaattipöytä. Sen kuitenkin löysimme vasta siinä vaiheessa, kun menimme syötyämme maksamaan lounaita tiskille. Joku väittäisi, että tarjoilija olisi voinut sellaisesta meille vaikkapa vinkata. Eihän alkusalaattipöytä miltään maailmoja syleilevältä näyttänyt, mutta olisi sitä voinut kokeilla. Muuten tarjoilu oli vähäeleistä, mutta ystävällistä.

Ravintolan miljöö on skandinaavisen vaalea ja suoraan sanoen karu. En sano, että kiinalaista ruokaa tarjoavien ravintoloiden tulisi olla täynnä mauttomuuksia, kuten kättään heiluttavia kissoja, tulta syökseviä lohikäärmeitä ja punaisia lyhtyjä, mutta kenties jonkinlainen välimalli olisi löydettävissä.

Ravintolalla on selvästi intohimoa ja edellytyksiäkin asemoitua tusinakiinalaisten yläpuolelle. Aivan ylimpään kärkeen se ei minusta kuitenkaan yllä.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 13.11.2016 View previous reviews (4)
Rating: 1

Munuaista ja tuplapaistettua possua, Ihan kelpo annoksia molemmat. Hinnaltaan kai ihan normaalia etelä-Helsingin kinkkiä. Ruokalista tuntui olevan hieman suppeampi kuin tämän genren ravintoloissa yleensä.

Palvelu hoitui englanniksi, toiminta kohtuu tehokasta ja eleetöntä.

Ravintolan sisustuksesta puuttuu melkolailla kaikki kinkkiravintoloiden peruskliseet. Itseasiassa vaikutti siltä että käytännössä kaikki sisältä löytyvät asiat on haettu kerralla IKEAsta.

Se kai on ihan hyvä merkki että sekalaisten ruokailijoiden joukossa oli myös yksi pöydällinen kiinalaisia turisteja..

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 17.07.2016
Rating: 0

Mei Lin teki sen jälleen. Toinen kerta jo tämän vuoden puolella tässä loistavassa kiinalaisessa ravintolassa. Täältä löytää niitä aitoja ihania makuja mitä kiinassa on saanut kokea. Isolla porukalla on mahdollisuus maistella monia eri ruokia ja ne ovat toinen toisensa jälkeen täysin ainutlaatuisia. Suosittelen liha ja kasvisruokia. Lammasta ja ankkaa kannattaa ehdottomasti maistaa. Myös tofu ja munakoiso uskomattoman täyteläisen makuisia. Myös viinit olivat hyviä ja ruualle sopivia. Tästä paikasta tulee vakiokohde, kun tekee mieli matkata aasian makuihin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 20.03.2016
Rating: 0

Harvoin arvostelen, mutta nyt oli pakko !

Tilasin naudanlihaa ja sipulia mukaan la 20.2.2016 .
Ensinnäkin täsmälleen sama ruoka maksaa muualla 8-12e - nyt 16euroa.
Toiseksi ruoka oli sellaista sontaa, että harvoin petyn niin pahasti kiinalaiseen ruokaan!
Naudanliha oli niin sitkeää purkkaa että puolet lihasta jäi lautaselle ja sipulin tilalla olikin paprikaa, muutama hassu sipuli.

Ainoa plussa oli asiakaspalvelu –siitä en 16euroa enää jatkossa maksa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 25.02.2016
Rating: -1

Varmaankin autenttisin kiinalainen ravintola Helsingissä. Edustaa siis sichuanilaista keittiötä. Sen näkee esimerkiksi siitä, että suurin osa ravintolan asiakkaista on kiinalaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että monet ruoista ovat jotain ihan muuta kuin sitä hapanimelää katiketta kumisten lihanpalojen kanssa. Kannattaa kuitenkin katsoa vähän mitä tilaa. Olen kahdella viimeisellä kerralla onnistunut valitsemaan niin voimakkaasti maustetut ruoat, että annos on jäänyt osaltani kesken, vaikka siedän ehkä keskimääräistä mausteisempaa ruokaa todella hyvin. Ainakin kivipiirassa ja kokonaisessa grillatussa kalassa sichuaninpippurin määrä on todella ronski. Sen sijaan seuralaisteni ruoat ovat olleet erinomaisia.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 28.11.2015
Rating: 0

Olen lyyessä ajassa syönnyt kolme kertaa siellä, viimeiseksi hot pot. Maut hyvin aitoja. Ennen kaikea ruuan maku erinomainen.Tarjoilijoiden kielitaito/ymmärtäminen hieman rajoittaa. Raaka-aineet joissa annoksissa näyttävät siltä että ovat ostettu lähikauppasta, esim. broileri"suikale" ei ole veitsellä tehty, hot potin lammas on eines eli siinä voisi hieman parantaa. Tofu erittäin hyvä. Korostan että ruoka oli valmistettu ja maustettu taidokkaasti. Lisäksi on vaikea saada oikea lasku, pöytään jätettään välilaskukuitti joka ei kelpaa verottajalle, vain pyynnöstä sain lopullisen kuitin. Sisustus karu mutta se ei häiritse.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 11.11.2015
Rating: 0

Mei Lin on aina ollut maukas ja omalaatuinen kiinalainen. Maut ovat olleet monipuolisia ja erottuvia, mutta nyt oli kaikki toisin. Kevätrullat tai niiden kastike työnsi luotaan ja liharuuista, mitä niitä nyt oli jäljellä 12:30 lounasaikaan, oli jäljellä vain öljyinen makujen mössö.

Tänne ei ehkä kannata enää mennä lounaalle klo 12.00 jälkeen.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 10.11.2015
Rating: 0

Karu sisustus hämää, ruoka on hyvää ja erilaista kuin yleensä! Ravintolassa ei ole juuri panostettu huonekaluihin eikä se millään muotoa näytä kiinalaiselta ravintolalta, mutta tämä asia sikseen, ruoka on maukasta. Tilasin sichuanilaisen nuudeliannoksen, jonka pyysin naudan sijaan tofulla, ja tämä onnistui heti. Hienoa! Kasvisruokia nimittäin ei juuri ole ja nekin ovat melko tylsän kuuloisia. Seuralaiseni otti hapanimeläkanaa, joka maistui myös, vaikka kastike vaikutti melko valmiilta sweet chililtä. Sitähän se taitaa olla joka paikassa.

Annoskoko on melkoisen valtava eli nälkä lähtee, ja chiliä löytyy myös kun siitä mainitaan. Ruoka ei ole samanlaista tunkkaista mössöä kuin monessa muussa kiinalaisessa, vaan siinä maistuu erilaisia vivahteita. Omassa ruoassani jokin oli tosin hieman kärventynyt, mutta se ei häirinnyt hyvää makua juurikaan (ihme).

Palvelu sujui englanniksi ja ystävällisesti. Hinnat ovat joissain ruoissa melko korkeita, mutta uskonpa että sen arvoisia varsinkin liharuoissa. Ehdottomasti kokeilemme uudestaan!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 21.08.2015
Rating: 0

Hyvin poikkeava kiinalainen! Kävin seuralaiseni kanssa noin klo 18 aikaan ja paikka oli puolilleen täynnä ja ruokailun mittaan yhä enemmän ruokailijoita eksyi sisään. Tilasin Sichuan Dan Dan-nuudelit, joissa hämmästykseni oli omaan makuuni ihan reilusti potkua! Monissa kiinalaisissa tulisuus on luotu ihan jollain muulla kuin chilillä, jota tässä oli ihan nimeksi. Seuralaiseni otti paistettua kanaa hapanimeläkastikkeella ja piti siitä. Annokset olisivat tosiaan riittäneet vaikka jaettavaksi kahdelle, sen verran kokoa niillä oli. Oikein mukava paikka, tulee mentyä varmasti toistekin!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 29.06.2015
Rating: 0


Location

Lönnrotinkatu 33-35, 00180 Helsinki - Route
045 1032688
http://www.meilin-fi.com/

Options