verrida

36 arvostelua

Ansiomitalit

Laatuarvostelija: Saanut eniten +ääniä

Blogi

Arvostelut (35)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Shishkebab kurdilainen, shishkebab

Kebab! Oikea kebab! Pakkohan tämä oli päästä testaamaan, kun hyvän kebabin saaminen Suomesta on muutamaa harvaa ravitsemusliikettä lukuun ottamatta sula mahdottomuus. Mutta täältä löytyy kunnon kebbe. Testissä kolme varrasta; kana, lammas ja jauheliha. Parasta en pysty valitsemaan, pitää suorittaa vielä muutama koeajo ennenkuin annan lopullisen tuomion. Kaikki nimittäin sitä sarjaa hyviä, että parhaan valitseminen on liki mahdoton tehtävä. Näin mehevään kanaan en ole hetkeen törmännyt missään, lammas vie kielen mennessään ja jauheliha on herkullista. No okei, tässä kohti Halikarnaksen adana şiş ajaa kyllä ohi.

Miljöö ei ehkä ole ihan romanttisia treffejä varten mutta ei se mitään, koska safka on niin hyvää. Siistiä kuitenkin on ja tilaan mahtuu isompikin porukka. Palvelu ystävällistä. Monesti hyvän etnisen paikan mittari on asiakaskunnan koostumus ja täällakin se käy toteen - tänne on kokoonnuttu kotipuolen ruuan ääreen. On vanhempaa pariskuntaa ja nuorisoa, kaikki sulassa sovussa. Alkoholia ei saa mutta jogurttijuomaa kylläkin, autenttista sekin.

Kolmen vartaan setin lisäksi olisi tosiaan saanut vielä salaattipöydän ja keiton (ehkä myös teen?), mutta kun ne kolme varrasta rullailee leipäkääryleinä lisukkeiden kanssa kitusiinsa niin en kyllä osannut enää kaivata lisätäytettä. Seuralainen nappaa loput mukaan, itse vetelen lautasen tyhjäksi ja kierin tyytyväisenä ulos. Tänne on tultava uudestaan!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 14.03.2013
Arvosana: 1

Ravintola: Chez Dominique michelin-gourmet

CityDealilla testaamaan CD illallisella lounaskeikan jälkeen. Olen monesti miettinyt ravintoloiden suhdetta tällaisiin alennuskuponkihommeleihin. Voisi kuvitella, että tämän tyyppinen sisäänheittotarjous on olemassa juuri siksi, että saadaan uusia naamoja houkuteltua paikalle ja toivotaan että kokemus oli niin hyvä että he palaavat omilla rahoillaan. Useamman kerran olen joutunut toteamaan kuponkiaterian jälkeen, että normaalihinnalla en kyseistä ateriaa nauttisi.

Niinhän se kävi sitten CD:ssäkin. Aiempi lounaskokemus oli mielettömän hyvä ja siksi odotukset korkealla myös illallista ajatellen. Vastaanotto oli suhteellisen lämmin, mutta jotenkin tuli sellainen viba että osaa henkilökunnasta jurppi diilin mukanaan tuoma karvalakkikansa, noin karrikoiden. Pääosin saamamme palvelu oli ystävällistä ja toimivaa, huumoriakin oli kehissä mikä ei todellakaan haittaa mutta eräillä ei selkeästi ollut hyvä päivänsä asiakkaiden suhteen. Emme kuitenkaan kokeneet tätä häiritseväksi, lähinnä nauratti.

Ensimmäiset amuset olivat oikein hyviä ja antoivat odottaa hyvää jatkoa, pöytään saapunut ensimmäinen varsinainen annos kuitenkin meni aivan metsään. Kasviksia erilaisissa olomuodoissa, kauniisti ja kekseliäästi aseteltuna mutta valitettavasti maku oli jäänyt jonnekin matkan varrelle. Ei nimittäin oikeasti maistunut yhtään millekään. Ei näin. Tämän tason ravintolassa ei pitäisi tuollaisia huteja päästä joukkoon. Muut ruokalajit olivat hyviä (tosin iänikuinen hanhenmaksa kyllästyttää) ja osa erinomaisia eli täysin suohon ei pääse haukkumaan.

Suurin ongelma mielestäni oli se, että kun menee kahden michelin-tähden ravintolaan sitä odottaa tietynlaista wow - efektiä. Aina ei tarvitse tajuntaa räjäyttää, mutta se jokin viimeinen silaus pitäisi olla eikä sitä tällä visiitillä nähty. Viineissä ei ollut moittimista ja joukosta löytyi todellisia helmiäkin, mutta viinipaketin hinta oli loppujen lopuksi aika holtiton. Hintaanhan tässä loppujen lopuksi tullaan. Jos ravintolakäynti maksaa näinkin paljon, niin sillä rahalla sietää odottaa jo jotain erityistä. Mutta oliko kyseessä se, että CityDeal - tarjouksella ei saanut parasta mitä ravintolalla on tarjota? Ja jos näin, niin tämä ei todellakaan houkuttele menemään täydellä hinnalla paikalle. Taisi olla viimeinen visiitti, jollei joku nyt sitten halua välttämäti tarjota illallista :D Tai no, lounaalle voisin edelleen poiketa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 125€ Lisätty: 03.04.2012
Arvosana: 6

Ravintola: Halikarnas turkkilaista

Päivitys 18. 12.2012

Halikarnas on palannut! Yli vuoden kestänyt remontti sai jo pelkäämään, että yksi lempiravintoloistani on poistunut Helsingin ravintolakartalta mutta ratikkamatka ysillä paljasti ovien olevan taas auki. Nettisivutkin ovat saaneet kasvojenkohotuksen, joten eikun tarkistamaan tilanne.

Ja eipä voi moittia. Sisustus on pantu kokonaan uusiksi ja nukkavieru look on poissa, ravintolasalin koko on samalla ainakin kaksinkertaistunut ja mukavalta näyttää. Lista näyttää aika lailla samalta kuin ennenkin (onneksi), mutta pizzasta Halikarnas on luopunut. Halusivat ilmeisesti keskittyä ydinosaamisalueeseensa eli ehtaan turkkilaiseen ruokaan. Testattiin luottoannos, eli aiemmassakin arvostelussa mainittu meze-lautanen ja adana şiş emmekä päässeet pettymään. Hyväähän se. Erittäin hyvää. Eikä hinnalla pilattu. Jaoimme meze-lautasen, siihen pääruoka seuraksi ja jälkkäriksi baklavaa, joka muuten oli vielä entistäkin parempaa. Oluen kanssa lasku huimat 35€. Sunnuntai-iltana ei ketään muita asiakkaita, toivottavasti muutkin löytävät tänne! Nykyisin on lounastakin tarjolla myös viikonloppuisin klo 17 asti, ilmeisesti siis buffet on pystyssä. Mmmm, adana şiş. Söisin vaikka heti uudestaan.

Hinta/laatu-suhde erinomainen. Alkupalana meze-valikoima ja pääruuaksi adana sis, ei petä koskaan. Miljöö hieman nukkavieru, mutta kotoisa. Palvelussa ei moitittavaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 28€ Lisätty: 18.12.2012
Arvosana: 8

Ravintola: Patrona Modern Mexican Kitchen mexican

V-i-h-d-o-i-n-k-i-n! Tätä paikkaa odotettiin kuin kuuta nousevaa ja viimeinkin se on täällä. Pari kertaa olen nyt käynyt, eikä Patrona ole pettänyt. Sapuska on laadultaan jo Nopalista tuttua, mutta nyt käytössä on laajempi lista. Lista on tosin sen verran lyhyt, että toiveissa on sen muuttuminen säännöllisin väliajoin.

Sisustukseltaan ja ilmapiiriltään Patrona on mahtava. Tai no, kaikki tuolit eivät huonoselkäiselle ole ihan ideaaleja mutta kyllä sen kestää kun kaikki muu on kohdallaan. Ensimmäisellä visiitillä ruuat tulivat reippaalla tahdilla pöytään, toisella visiitillä saatiin pääruokia odotella mutta ei tuo meikäläista haitannut, sillä: drinkkilista! Margaritojen ja tequilan ystävälle lista on oikein passeli, tosin jos drinkkejä innostuu ryystämään lähes koko listan läpi nousee illan kustannukset huomattavasti mutta se nyt ei ole mikään yllätys tässä maassa.

Palvelu on erinomaisen ystävällistä ja huolehtivaa, tosin tuvan ollessa täynnä voi asiakas unohtua pöytään joksikin aikaa. Tacot tässä paikassa osataan, ja kaverin lautaselta maisteltu chiles rellenos oli erinomaisen herkullista. Alkuun nautittu neljän ruokalajin lajitelma oli myös herkullinen, tosin meikäläisen makuun saisi olla vielä tulisempaakin sortimenttia tarjolla. Kasvissyöjille lista ei ole kovin laaja, mutta ilmeisesti pääruokiin voi vaihtaa lihan tilalle kasvisvaihtoehdon. Kannattaa ainakin kysyä jos tarve on.

Tulee varmasti käytyä vielä monta kertaa!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 02.04.2012
Arvosana: 12

Ravintola: Chef & Sommelier luomu fine dining

Eihän tällaista olekaan :o

Pöytää oli yritetty varata jo aikaisemmin, mutta koska ravintola on pieni niin aina on oltu liian myöhään liikkeellä. Huolellisesti etukäteen suunniteltu varaus osui sitten kohdalleen ja viimeinkin pääsi testaamaan kovasti kehuttua ravintolaa.

Ja syystä onkin kehuttu. Heti alusta lähtien ravintolassa otettiin homma haltuun ja meille tarjottiin ihanuuksien ilta. Se maa-artisokkakeitto! Ne maa-artisokkalastut! Kaikki! Seitsemän ruokalajia tilattiin ja nautittiin onnellisina. Varsinkin seurueen kasvissyöjä oli ekstaasissa, sillä tämän tasoista kasvisruokaa saa tästä kylästä todellakin etsiä. Kuten jo muutkin ovat todenneet, on palvelu ensiluokkaista ja lämmintä. On ihanaa, että ravintoloitsijat suhtautuvat suurella intohimolla tekemiseensä ja välittävät sen tunteen myös sinne salin puolelle. Kaikki toimi niin saumattomasti, että ajan kulua ei edes huomannut ennenkuin pois lähtiessään.

Varmasti myös paras hinta/laatu-suhde mitä tulee fine diningiin Helsingissä. N. 100€ seitsemän ruokalajin menusta viinipaketin ja kahvien sun muiden kanssa on käsittämättömän halpaa tämän tasoisesta ruuasta. Nyt kun on tullut hankittua enemmän perspektiiviä fine diningiin sekä Suomesta että maailmalta niin on todettava että C & S on oikeasti yksi parhaista ravintoloista missä olen koskaan käynyt ja Helsingissä kevyesti ykkösenä vaikka mitään tähtiä ei ole jaeltukaan. Tämän jäkeen nimittäin ei oikeasti tee mieli kantaa rahojaan niihin tähtipaikkoihin joissa on käynyt. Ja ei, eivät ne muut nyt ole varsinaisesti huonoja, C & S vain tarjoaa sellaisen elämyksen että sinne on päästävä uudelleen. Ja ehkä vielä senkin jälkeen uudelleen.

Viinipaketti oli muuten suunniteltu kivasti. Ei jokaiselle ruokalajille omaa viiniään, vaan parille peräkkäiselle ruokalajille omansa jolloin yhteensä meille tuli muistaakseni neljää eri viiniä. Viinit olivat myös varsin makoisia ja sommelier todellakin osaa asiansa.

Tahtoo uudestaan!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 65€ Lisätty: 02.04.2012
Arvosana: 7

Ravintola: Funky Burger - Urban Sports Bar laatuburgerit ja urheilua

Funky! No ei vaiskaan, ihan perusmestasta kyse. Sisutus näyttäisi olevan sama, mitä tiloissa aiemmin ollella Coronitalla mutta eipä tuosta niin väliksi kun asiansa ajaa.

Jotain matsiahan siellä katsottiin, mutta tultiin vain syömään. Kamppeet pöytään ja tilaamaan tiskiltä, palvelu ystävällistä ja rentoa mutta ei mitenkään erityistä. Mieleen jäi lähinnä baarimikon suositukset - mistä ruokalajista kysyitkään niin vastaus oli aina sama (Mikä leipä menis tän burgerin kanssa? No mun mielestå toi chiapatta [sic].) Ihan mukavan oloinen tyyppi, mutta oliko sitten sen verran huoleton että asioita jäi matkan varrelle. Tilattiin burgerit ja ne saapuivat kohtuullisen pian joten eikun kimppuun! Tässä kohti tuli se moka - olin tilannut burgerini ekstratulisena (Team Mexico Burger), mutta tulista burgeri ei ollut nähnytkään. Yritin bongailla baarin takaa tarjoilijaa jotta pääsisin asiasta mainitsemaan, mutta tiskin takana oli tyhjää. Nälkä oli kova, joten jätin asian sikseen ja tyydyin syömään ateriani sellaisenaan.

Ranskikset aterian lisänä olivat oikein maukkaita ja itse purilainenkin oikeasti hyvä. Paras burgeripihvi mihin olen Suomessa törmännyt, eikä muussakaan moitittavaa. Ainoa varsinainen moite tulee avokeittiöstä lähtevästä rasvankärystä. Ilma oli sinisenään savua ja kärtsä hervoton, niin että vaatteet haisivat ihan huolella ja pääsivät pyykkiin heti kotona. En tiedä onko kyseessä jokapäiväinen ilmiö vai sattuma, mutta sen verran paksua oli ilma ettei huvittanut jäädä istumaan pitemmäksi aikaa. Ilman käryä olisimme viihtyneet hyvin vielä muutaman tuopin verran. Tästäkin olisi voinut mainita henkilökunnalle, jos sellaista olisi näkynyt. Jos sattuu olemaan naapurustossa ja burgeria tekee mieli, niin ehdottomasti mieluummin tänne kuin esimerkiksi Kampin kauppakeskuksen Ääs-korttilaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 03.04.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Hoshito japanilaista

Kehujen perässä kokeilemaan. Pikkiriikkiseen ravintolaan varaus näköjään pakollinen, arki-iltanakin tupa täynnä heti avaamisaikaan. Miellyttävän vähäeleinen tila ja rauhallinen tunnelma, kovin henkilökohtaisia ei tosin kannata jutella koska pöydät ovat varsin lähekkäin. Voisin kuvitella sopivaksi treffipaikaksi keskellä viikkoa.

Täältä luetut kehut saivat odottamaan paljon, mutta ihan ylisanoihin ei kokemus yllä. Ruoka oli hyvää, palvelu toimi ja tunnelma kiva mutta enemmän olisin toivonut ruuilta. Hinta/laatuhan on täällä kyllä kohdillaan, 36€ viiden ruokalajin menusta ei missään nimessä ollut liikaa ja koska viiniä ei ole tarjolla niin alkoholilaskukaan ei pääse kovin suureksi. Plussaa siitä, että tarjolla oli myös iki beeriä. Mutta niin, se ruoka. Alkuun tarjottu sashimi oli mainiota lisäkkeineen, seuraavaksi tarjottu kurpitsakeitto oli oikein hyvää mutta kolmanneksi tarjottu liha-peruna oli vähän blah. Ei missään nimessä pahaa, mutta tasan sellaista mitä teen itsekin kotona. Kala-annoksen nieriä oli taas sitten oikein hyvää! Miinusta tulee suolaisuudesta, sekä liha-peruna että kala olivat pikkuisen turhan suolaisia tällaisen suolahullunkin makuun. Olut onneksi toimii hyvin janojuomanakin. Jälkiruokavanukas oli ihan hyvää, mutta persoonaton valinta.

Kaiken kaikkiaan positiivinen fiilis jäi, mutta ei tullut sellainen olo että haluan heti uudestaan. Arki-illalle sopiva ravintola.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 36€ Lisätty: 03.04.2012
Arvosana: 2

Ravintola: BLINIt venäläinen

Tää on niin symppis. Alueen ravintolatarjontaan hyödyllinen lisäys eikä haittaa yhtään että ei todellakaan ole hinnalla pilattu. Sisustus on hauska ja kieltämättä henkilökunnan kasakkavermeet yhdistettynä farkkuihin on hymyilyttävä kombo.

Niin se ruoka. Hyväähän se oli! Kala- ja juustotäytteinen blini oli varsin täyttävä ja maultaan mainio, kalana graavilohi sillä kertaa. Tämä ilmeisesti vaihtelee jonkin verran. Ruokajuomaksi kvassia tai itsetehtyä mehua, ja löytyyhän se samovaarikin. Vettä tosiaan saisi olla vaikka kannullinen pöydässä, kvassi- tai mehulasillinen on ihan hinnoissaan kokoonsa nähden.

Syöppö meinasi ensin että eihän tuollaisesta letusta mitään kylläiseksi tule, mutta kummasti sitä maha täyttyi ja seuralainen jopa passasi jälkkärin. Jälkkäriksi lettu ja hunajaa, hyvää oli. Pitänee testata lettu kondensoidulla maidolla seuraavaksi. Toivotaan paikalle suosiota suurta jotta säilyykin, ainakaan hinta/laatu-suhteesta ei voi moittia ja sapuska on vallan mainiota.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 6€ Lisätty: 02.04.2012
Arvosana: 4

Ravintola: Ravintola White Lady lapsiystävällinen

Pizzaa ja pihviä, silakkaa ja muusia. Perusruokaa siis käytännössä. Meitä oli isohko seurue ja tyytyväisiä oli suurin osa. Mitään ihmeellistähän White Lady ei tarjoa, mutta kun kokoonnuttiin porukalla ja tarvittiin tältä alueelta ravintola niin toimii ihan hyvin. Silakat ja perunamuusi olivat itse asiassa oikein hyviä, muu seurue oli aika vahvasti pizzalinjalla ja hyvin näytti maistuvan.

Ryhmä handlattiin hyvin. Laskut saatiin oikeille henkilöille kivuttomasti ja ilman säätämistä. Palvelu sinällään nyt ei mitään ylisanoja nostata, mutta eipä tuota nyt suuremmin pääse moittimaankaan. Vähän sellainen kulahtanut esikaupunkiravintola White Lady on, mutta näköjään asiakkaita riittää. Menisinkö uudelleen? Joo, jos siellä päin liikkuessa sattuu nälkä yllättämään. Ei sinne erikseen kuitenkaan lähtisi, kun perussapuskaa saa kuitenkin eri puolilta kaupunkia.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 02.04.2012
Arvosana: 4

Ravintola: Café de Nopal meksikolaista

Viimeinkin! !! Oikeata meksikolaista on Helsinkiin odotettu ja nyt sellainen on saatu. Kolmiosainen lounas oli hintansa väärti, ja en malta odottaa että pääsen testaamaan myös muuta listaa. Tila ei ole kovin iso, joten jos ehdottomasti haluaa tiettyyn aikaan päästä niin kannattanee varata. Palvelu oli ystävällistä ja toimivaa. Jos käsityksesi meksikolaisesta on peräisin Helsingin texmex-paikoista, niin Nopal näyttää minkälaista se oikea meksikolainen on - tuhannesti parempaa!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 31.12.2010
Arvosana: 2


Seuraajat