Kitchen is open

Löyly

Rating 2.6 / 5

Reviews (8)

Tapahtui Vapun alla: 12 hengen seurue tilasi yhteisen pöydän illanviettoa varten hyvissä ajoin, kuukautta aikaisemmin. Saunomisen jälkeen viihdyttäisiin mukavasti yhdessä ravintolan puolella. Pettymys oli suuri kun tajusimme, ettei pöytävaraus 12 henkilölle tarkoitakaan yhtä yhteistä pöytää, vaan kahta pöytää. Yritimme ehdottaa kahden pöydän yhdistämistä tai salissa olevan pitkän tyhjän pöydän käyttöönottoa. Mikään ei sopinut ja pyyntöömme suhtauduttiin närkästyen. Ihan on selvää, että tämän episodin jälkeen koko pöytäseurueen tunnelma oli pilalla. Lisäksi lista oli juuri vaihtumassa, joten osa listan ruuista ei ollut enää tilattavissa ja esim.drinkkiin kuuluvaa basilikaa "säästeltiin" seuraavaksi päiväksi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 25€ Added: 08.07.2017
Rating: 0

Savulohisalaatti oli melko keskinkertainen, annos oli pienehkö ja olin pettynyt saadessani sen eteeni. Lohessa mukana ollut nahka ei myöskään saanut näyttämään annosta houkuttelevalta. Salaatti oli lopulta ihan ok, mutta en söisi sitä toiste, enkä ehkä muutenkaan tulisi tänne ruokailemaan. Hyvää oli kuitenkin tarjolla ollut saaristolaisleipä! Paikkana kiva, mutta musiikki soi illalla niin kovaa, että oli vaikea jutella vierustovereiden kanssa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 23.06.2017
Rating: 0

Ruoka hyvää. Kokemus loistava. Hinta yli.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 02.01.2017
Rating: 0

Harva paikka pystyy inspiroimaan minua niin että keskeytän leppoisan sunnuntaipäivän lyllertämisen ja ryhdyn kirjoittamaan, mutta tässä sitä ollaan. Löylyn sisustus on mukava ja ruokasalista avautuu hienot näköalat merelle, mutta se suurin inspiraatio syntyi kumminkin ruoasta.
Alkupalaksi meille tuotiin riistapyöryköitä puolukkahillon kera sekä lautasellinen juustoja. Pyörykät maistuivat ihan hyvälle ja juustot juustolle, eli siihen mennessä kaikki oli jees. Vaikeustaso ei sinäänsä ollut vielä kovinkaan huikea, juuston hakeminen kaupasta vaatii kokilta lähinnä muutaman (2-4) raajan hallintaa sekä pääomaa, lihapullan valmistus puolestaan perusymmärrystä käsitteistä “liha” ja “geometria”. Valitettavasti pääruoka oli sitten Löylyn keittiölle liikaa, olimme tilanneet sen monen kokin kauhun, eli hamppari raneilla..
Hampurilaisen leipä oli ilmeisesti ostettu juustoista ylijääneillä hiluilla, perus family pack pahvipulla seesamsiemenillä roiskittuna. Maultaan cheddaria muistuttava hampurilaisen väliin ammuttu kuumaliima sitoi leivän tiukasti kiinni pihviin, tämä tosin oli hieman yliampuva varotoimenpide sillä koko hoito oli lävistetty nätisti solmuun vedetyllä puukepillä. Ehkä heillä on on ollut huonoja kokemuksia ikävästi itsestään hajoavista hamppareista, parempi katsoa kuin katua, parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa jne. Makuhan on tietenkin se joka loppupeleissä ratkaisee ja ensimmäisen puraisun jälkeen tämä puoli vaikutti ihan lupaavalta, mutta nielaistuani muutaman haarukallisen suuhuni hiipi hyvin omituinen kalan maku. Tässä vaiheessa haluan täsmentää että en ollut tilannut kalahampurilaista. Aloin miettimään että onkohan Jasper & Co korvanneet kastikkeet muinaisten Roomalaisten suosimalla garumilla. Garum oli entisaikojen “ketsuppi” joka valmistettiin fermentoimalla kalanperkeitä jättämällä ne viikko kausiksi aurinkoon jonka jälkeen näihin kertyneet käyneet nesteet puristettiin pulloon. Hulluja nuo roomalaiset.
Hampurilaisateriaan kuului luonnollisesti myös ranskalaiset joita kaikkien ruokailijoiden iloksi oli lautasella runsaasti. Ranet oli koostumuksen ja ulkonäön perusteella valmistettu edellisenä päivänä keittämällä ja yön yli Löylyn saunan lauteilla kuivattamalla. Ketsuppi tuli pöytään pienellä viiveellä, tämä tarjoiltiin Hesburgerista haetuista paperikupeista. Lähin Hese sijaitsee Jätkäsaaressa eli viive oli sinäänsä ymmärrettävää. Nopein tapa matkustaa kyseiseen Hesburgeriin ilman omaa kulkuvälinettä on juosten, HKL ei tarjoa mitään suoraa yhteyttä. Matkaa näiden kahden ravitsemusliikkeen välillä on 2,6 km ja nykyisellä juoksukunnolla arvioisin että matka taittuisi minulta noin 17 minuutissa, tiedän tämän koska Löylyn tarjoama ainutlaatuinen “Belzeburgeri” herätti minussa käsittämättömän voimakkaan kaipuun Turkulaisen majoneesipommin perään.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 18.09.2016
Rating: -3

Mahtava näköala ja elävä, eurooppalainen fiilis kauniina kesäpäivänä. Annokset reilun kokoisia ja maukkaita. Hieman sekava tilaussysteemi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 11.08.2016
Rating: 0

Löyly on puitteiltaan hieno ja maisemat upeat. Ruoka oli mautonta ja annos ruma. Söin poropyörykät, jonka alla oli sekaisin muusi ja kastike. Toivoisin myös, että ruoka tuotaisiin pöytään saakka.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 18€ Added: 11.08.2016
Rating: 0

Ruoka niin keskinkertaista ettei tänne tarvitse uudelleen tulla ruokailemaan. Saman kivan terassikokemuksen saa saman rannan edelliseltä terassilta. Ei sen kaiken hypen arvoinen vaikka rakennus onkin kiva.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 23€ Added: 03.08.2016
Rating: 0

Löylyn aurinkoisella ulkoterassilla. Täällä kävimme nautiskelemassa hiukan cavaa ja cesar salaatit. Salaatit, sekä kana että katkarapu, olivat reilun kokoisia ja maukkaita. Annokset tulivat suht nopeasti, vaikka paikka oli täynnä ihmisiä nauttimassa tuulisesta auringonpaisteesta. Paikka on mielenkiintoinen. Erityisesti kauniiden päivien lekotteluun sopiva, mutta sisätiloja upealla merimaisemalla oli myös sen verran, että tänne kannattaa tulla, vaikka aurinko ei paistaisikaan. Erikoisuutena, että ruoka-annokset täytyi itse hakea tiskiltä, kun olivat valmiit.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 15.07.2016
Rating: 0

Community

People interested in this restaurant


Location

Hernesaarenranta 4, 00150 Helsinki - Route
+358 9 6128 6550
http://www.loylyhelsinki.fi/