Pikku Hukka
Customer experience
Reviews (51)
Jälleen kerran erinomainen (täydellinen) ateria viihtyisässä miljöössä.
Ihana lämmin tunnelma.
Kiitos!
Herttoniemessä Erätorin vieressä oleva bistro Pikku Hukka - ystäväni Dublinista kutsui sitä gastropubiksi -on noussut kohteeksi, josta puhutaan kaupungilla ja jonne tullaan ruoan takia kauempakin. Toisen polven ravintoloitsija Hanna Paksulalla (Hukan Hanna) on pitkä ja monipuolinen kokemus alasta. Sommelierinkin menestynyt Hanna on korona-ajan vaikeuksien jälkeen saanut ympärilleen samanhenkisistä huippuammattilaisista koostuvan pienen tiimin.
Keittiömestari Antero Aurivuo on tullut tutuksi mm. vuonna 2015 vuoden ravintolaksi valitun Ravintola Spisin osa-omistajana ja keittiöpäällikkönä. Hukan Hannan ollessa poissa pienen ja viihtyisän ravintolansalin asiakkaista vastaa suomalaistunut ranskalainen keittiömestari Eric Pierre. Jo 13-vuotiaana keittiöuransa aloittanut ja ranskalaisissa huippukeittiöissä työskennellyt Eric on tuttu mn. kahden ranskalaisen ystävänsä kanssa Helsingin keskustassa aikoinan pyörittämästä huippuravintolasta Les 3 Mousquetaires.
Vierailin Hukassa muutaman päivän sisällä kahteen otteeseen lounasajan jälkeen. Ensimmäisellä kerralla nautin Yön yli haudutettua häränlapaa ja piparjuurikastiketta täydellisen samettisen perunamuusin kanssa. Kauniisti aseteltu yksinkertainen annos jätti täyteläisen monipuolisen maun suuhun. Piparjuuri kastikkeessa sopi oivallisesti pehmeäksi haudutettuun härän lapaan. Makupaletin täydensi Hukan Hannan huolella ruokalistan makumailmaan sovittamalta lyhyeltä viinilistalta valittu viini.
Toisen kerran nautin listalla olleen Mitä Hanna söisi - suosituksen mukaisen täyteläisen makuisen Samettisen maa-artisokkakeiton sekä Vasikan kateenkorva-annoksen
karamellisoidun sipulin ja pikkelöidyn omenan kera. Valitettavasti herkullista miedon makuista käteenkorvaa ei kuluttajille ole myynnissä. Se myydään suoraan harvoille ravintoloille. Onneksi keittiömestari Anterolla on hankintaverkosto kunnossa.
Pikku Hukan hinnat ovat hieman lähiöpubin hintoja korkeammat, mutta on tarjonta kyllä hintansa väärtti. Lisäksi lounaalla on takuu: "Jos nälkäsi on annoskokoamme isompi, tarjoamme lounaalla mielellämme santsia!"
Lounaalla, tietysti myös listalla, on aina tarjolla kasvis-, kala-ja lihavaihtoehto. Myös lapset otetaan huomioon.
These reviews don't affect the average
Kotoisa paikka, ruoka hyvää.
Itä-Helsingin helmi! Yksi Stadin aidoimmista ravintoloista jossa ruoka on erinomaista ja palvelu viimeisen päälle. Suosittelen ehdottomasti tulemaan kauempaakin testaamaan.
KOSKA TE OLETTE AUKI? ?? ei viikonloppuisin...ei ma iltana..ei ti iltana..koska sitten???? Teillä on väärää tietoa noissa aukioloajoissa..kannattas korjata ne. T Kohta entinen asiakas :(
Loistava ruoka, old skool meininki niinku pitää ollakkin. Aito rehellistä ruokaa isolla sydämmellä.Tykkään ja käyn jatkossakin.
salaattipöytä ja kahvi kuuluivat hintaan 10e aivan mahtava ruoka , metsästäjänleike
Lounaalla mainio tukeva itse tehty metsästäjänpihvi eli jauhelihapihvi sienikastikkeella. Pyynnöstä sai muusia ja paistettuja kasviksia puolet/puolet. Seuralainen söi samalla muusi/kasviskaavalla paistettua lohta maukkaassa kastikkeessa. Suosittelen, kun liikut Hertsikan suunnalla nälkäisenä.
Syötiin kaverin kanssa leikkeet. Henkilökunta sanoi että leikkeen saa paistetuilla kasviksilla perunoitten sijaan, mutta näin ei ollut. Kaverin annoksessa oli muusin lisäksi yhtä paljon kasviksia kuin minulla ja 2 suolakurkkua jotka omasta annoksestani puuttuivat. Aika tympeä veto. Tunsin oloni huijatuksi. Täällä ei taideta arvostaa asiakkaan toiveita.
Positiivinen hyppy menneeseen. ..hyvä ruoka, ystävällinen ja välitön palvelu ja todella lapsiystävällinen ravintola.
Community
Images
Fans (5)
These people have marked this restaurant as a favourite.
People interested in this restaurant (5)
Location
(09) 827 5350