Opens at 12:00

Vapiano

italian
Rating 3.6 / 5

An Italian casual dining restaurant where fresh pasta, pizzas, antipasti and salads are prepared in front of the guests and to their own personal preference. Vapiano is the perfect setting for a quick lunch, an afternoon break, or a pleasant dinner with friends or family. Those guests who want to enjoy an after-dinner coffee or drink can move from their table to the bar or the comfortable lounge. Also the terrace is open at summertime.


Customer experience

Child friendly
Vegetarian

Reviews (164)

Erittäin positiivinen yllätys, olen aiemmin karsastanut tällaisia "pika" italialaisia, mutta aivan turhaan. Ruoka oli erinomaista, erityisesti olin ilahtunut laajasta kasvissyöjälle sopivasta listasta. Samoin palvelu oli erinomaista. Toki liukuhihnameininki on pikkasen häiritsevää, mutta juuri ennen leffaa se ei meitä haitannut :-)

     
     
     
Experience: À la carte Added: 21.09.2017
Rating: 0

Ihana. ihana lasagne. Nopea, hyvä ja toimiva. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Myös tomaattikeitto hyvä vaihtoehto. Ikävä kyllä melkein kaikki jälkiruoat olivat loppu!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 23.05.2017 View previous reviews (2)
Rating: 0

Ruoka ok, jono lannistavan hidas. Okei, oma vika, kuka käski tulla Vapianoon lauantai-iltapäivällä kun Syö Helsinki-kampanja on meneillään. Kaikilla pasta-tiskeillä oli kohtuullisen pitkä jono ja me yritimme valita lyhimmän. Kävi niikuin näissä yleensä aina käy, oma jono veti kaikista hitaimmin, ja kun vielä edessä oli kiinalainen seurue, jotka tilasivat annokset myös pöydässä istuville kavereilleen, oli jonotus puuduttavan pitkä, n. 40 minuuttia.

Kun lopulta pääsimme itse asiaan, eli tilaamaan, alkoivat asiat kirkastua. Kokkina oli kiva nuori nainen jonka kanssa heitimme kevyttä juttua pasta-annosten päivittäisestä määrästä. Tilasin Syö Helsinki-tarjoukseen kuuluneen pastan (Pasta scampi: paistettuja jättikatkaravunpyrstöjä, kevätsipulia ja tuoretta tomaattia itse tehdyssä tomaattikastikkeessa.), joka valmistui noin viidessä minuutissa.

Saimme pastat ja löysimme ikkunapaikat yläkerrasta. Pasta oli yllättävänkin hyvä, scampit eivät olleet lainkaan sitkeitä niinkuin ne yleensä tuppaavat olemaan pakastettuina. Chili-valkosipuli-tomaattikastike toimi varsin hyvin ja annoskokokin oli aika miehekäs. Ei siis valittamista! Mutta se jonottelu...

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 10.04.2017
Rating: 0

Ihan hirveää ylikeitettyä pastaa & todella ylimielinen ja ikävä henkilökunta. Hyvää jatkoa vaan.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 01.02.2017
Rating: 0
     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 16.01.2017
Rating: 0

Suomikin on saanut omat pastajononsa. Edullista, tosin tätä konseptia hyödyntävät ravintolat ovat monissa Euroopan maissa vielä edullisempia. Hyvää pastaa, mutta in the end vain pastaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 04.09.2016
Rating: 0

Käytiin testaamassa niinsanotun hyvän hintalaatusuhteen omaavat pastat. Valintana oli peruslasagne, jonka kuvaa etukäteen katsellessa näytti siltä että ihan ok kokoinen annos tulossa 14e hintaan, mutta annoksen käteen saadessa tuli huomattua että annoskoko onkin sellanen normi lasten annosta vähän pienempi annos, nimittäin aivan jäätävän pieni. Ravintolassa lähtiessäni nälkä oli kovempi mitä ravintolaan tullessani :/, itse lasagnen maku oli sellanen 5/10, ei mitään ihmeellistä, ihan perussafkaa, muualta saa kyllä parempaa halvemmallakin. Lihaprosentti annoksessa oli ehkä 3%, joten tuohon 14e hintaan aikamoista ryöstöä. Ravintola muuten ihan mukavan oloinen mesta ja tyylinä vähän erikoisempi systeemi, joka oli ihan jees, jos haluaa säästää tarjoilukuluissa nimittäin :). Loppujenlopuksi en näe kyllä mitään suosittelemisen arvoista mestassa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 13.08.2016
Rating: 0

Palvelu oli hidasta ja asiakkaat joutuivat seisoskelemaan jonossa sillä aikaa, kun kokki valmisti annosta. Jono kertyi aikamoiseksi. Tarjoilija joka keräsi lautasia pois pöydistä oli epäkohtelias ja lasit lentelivät pitkin pöytiä. Ravintolassa ei ollut ruuhka, joten en tiedä mistä kiire tuli. Tyttö, joka otti vastaan asiakkaita ei tuottanut kovin hyvää asiakaspalvelua.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 13€ Added: 22.04.2016
Rating: 0

Todella hyvä hintalaatusuhde. Varsinkin kaikki yksinkertaisimmat pastat ja pizzat ovat hyviä ja laadukkaita. Monimutkaisimmista ja paljon täytteitä sisältävistä vaihtoehdoista ei välity niin tuore tai laadukas vaikutelma. Jos täällä ei tarvitsisi jonottaa niin kauan, niin voisin käydä vaikka joka päivä lounaalla. Sopii periaatteessa hyvin esim. lapsiperheille, mutta lasten kanssa jonottaminen ja/tai yksin tarjottimien kantaminen on aika hankalaa. Voisi olla myös sillä piipparisysteemillä myös muut linjat kuin pizza.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 29.02.2016
Rating: 0

Kiire odottamaan. Suomalaisten kansantauti eli jonottaminen täällä pääsee uusiin sfääreihin ruokia jonottaessa. Salaattipuolelle jono on onneksi lyhyt mutta tilauksessa ja ruoan valmistuksessa kestää silti varsin pitkään. 10€ Syö Helsinki Insalad reef n beef on ihan hyvä salaatti, liha- ja raputäytettä on vähän mutta pieneen nälkään loistava annos ja sivussa tarjottavat leivät olivat lämpimiä ja maistuvia oliiviöljyn kanssa.

En suosittelisi ainakaan ruuhka-aikaan, mutta jos pieni tai vähän pidempikin jonotus seisaallaan ei haittaa niin mikäjottei.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 31.01.2016
Rating: 0


Location

Mikonkatu 15, 00100 Helsinki - Route
+35896981225
http://www.vapiano.fi