Ravintola Gösta
Reviews (7)
These reviews don't affect the average
Parasta ruokaa Tampereen ja Jyväskylän väliltä.
Pieni mutta toimiva lista.
Osaava henkilökunta.
Tulen uudestaan
Tänäkin kesänä hieno kokemus. Ruoka erinomaista ja lapset huomioitu hienosti. Annokset ovat (hampurilaista lukuun ottamatta) fine dining -kokoa ja ruokailuun on syytä (ja kannattaa) varata aikaa.
Menimme syömään katseltuamme näyttelyt.
Ruokailijoita oli vain pari pöytää, mutta ehkäpä varauksia oli joskus tulossa lisää, sillä tarjoilija tarkkaan tiiraili pöytäkarttaa ennen kuin ohjasi meidät pöytään. Tilasimme vain pääruoat ja niille lisukkeet, sillä olimme vielä menossa kahville muualle. Tilasimme lehtiyrteillä maustettua viljariisiä, marinoitua parsaa, Bouillabaisse: kampasimpukkaa, katkarapuja, sateenkaarirautua ja kala-äyriäislientä sekä Paahdettua karitsan seläkettä, tummaa sitruunakastiketta. Lisukkeiksi kaikki ottivat maalaisranskalaiset.
Parsa-annos oli onnettoman pieni ja pettymys: kaksi pientä hentoista parsaa ja puolikas porkkana. Viljariisi oli lähes mautonta, sillä maku oli niin hento. Karitsa-annoksessa oli karitsaa laitettu muutamalla eri tavalla (toisin kuin lista antaa ymmärtää), ja se oli onnistunut. Samoin bouillabaisse oli fine dining- ruoan tapaan tehty hieman erilailla, se ei ollut keittomainen. Siinäkin oli enemmän eri kalaleja kuin mitä listassa sanotaan. Annos oli onnistunut. Karitsa- ja kala-annokset olivat sopivan kokoiset (tyypillistä fien dining -kokoa, jossa suuniteltu syötäväksi alku-, pää- ja jälkiruoka) kala-annoksesta olisin jopa jättänyt lisukkeet tilaamatta (toisin kuin tarjoilija suositteli). Tosin itselläni ei ollut kovin kova nälkä. Viinit olivat mitäänsanomattomia espanjalaisia viinejä (Bodegas Murviedro Crianza ja Vox Populi Oak Aged Bobal ).
Tarjoilu oli periaatteessa ystävällistä, mutta hakusessa. Palvelun pitäisi olla tämän hintatason paikassa kohdillaan. Nyt listoja ei esitelty, ei pöytään tuotua leipää. Sen sijaan kaksi eri tarjoilijaa kävi esittelemässä ruoka-annokset, saimme kahdet eri esittelyt: erittäin suppean ja tarkemman. Hakusessa on vielä siis vastuualueet. Ruokia pöytiin tuotaessa huudeltiin, kenelle tuli mikäkin annos. Tämän hintaluokan ravintolassa tarjoilijoiden pitäisi olla niin ammattitaitoisia, että osaavat käyttää pöytäkarttoja ja tuoda annokset oikein. Lisäksi koko ravintolassa oli vain kaksi muuta pöytää meidän kolmen hengen pöydän lisäksi.
Ravintolatilassa on hienoet lasiseinät kartanon puistoon. Pöydät oli tosin aseteltu hassusti niin, että toisella puolen pöytää istuvat joutuivat tuijottamaan portaikkoa ja sen edessä olevia tarjoilijoiden apupöytiä. Taustamusiikkia ei ollut, joten äänet kuuluivat selvästi salissa. Lisäksi pöydillä oli paperiset kaitaliinat. Tällaisessa hintaluokassa sietäisi olla kankaiset liinat, kuten sevietitkin olivat. Nyt tunnelma oli lähinnä kuin lounasravintolassa.
Hintatasoltaan ravintola on ylihinnoitellut itsensä. Nyt se on samaa hintatasoa Helsingin fine dining / casual -paikkojen kanssa, jopa hitusen kalliimpikin. Tällaisessa paikassa hinnan pitäisi olla Helsingin tasoa alhaisempi, sillä sielläkin saa vastaavan tasoista, jopa parempaa ruokaa, halvemmalla pienistä laadukkaista ravintoloista.
Olimme suurella työporukalla virkistymispäivilläMäntässä ja pitkämatkalaisia. Lounas oli varattu viikkoja aikaisemmin.Olimme nälkäisiä ja paikka vaikutti viihtyisältä.Jouduimme odottamaan alkupaloja 45 min.Lohitartar suurella lautasella oli niin vähäistä,että hämmästyimme suuresti.Odotuksemme suuresta lounaasta varmaan vielä palkittaisiin.Kunnes puolentunnin päästä saimme taas suuret lautaset eteemme,kananmunankokoinen lihanpalanen,ruokalusikallinen pussimuusia ja neljä pikkulillin pituista neulapapua.Apua,itku meinasi tulla,nälkä kurni mahassa.Niin pienet,kuin isommatkin mahat jäivät tyhjiksi.Jälkiruoka myös oli niin vähäistä,että teki mieli nuolla vielä muutaman työkaverinkin lautaset.Kysyin tarjoilijalta,onko tämä totta,että teillä on todellakin näin pienet annokset?Tarjoilija vastasi tyynesti,että se on niin yksilöllistä,viitaten kuka tulee täyteen ja kuka ei.En suosittele kenellekkään tätä paikkaa,valitettavasti retki meni piloille tyhjän vatsan kanssa.Aikaa kului kaksi tuntia ravintolassa ja syömiseen noin 7 minuuttia.Kun vihdoin pääsimme pois,teki mieleni kysyä tarjoilijalta,missä täällä olisi joku ruokapaikka,oisi voinut poiketa syömään jotain nälkäänsä.
Ravintola oli puolityhjä ja tarjoilijoita paljon. Kuitenkin jos joku erehtyi istumaan pöytään ilman ohjausta, tarjoilijat tulivat paikalle tiedustelemaan varausta jha mielestäni nolaamaan asiakkaat. Palvelu oli luvattoman hidasta: olimme tulleet näyttelyä katsomaan, mutta osa näyttelystä jäi väliin, koksa olimme lähes 2 h ravintolassa. N. tunnin kuluttua yritimme pyytää nopeampaa palvelua, mutta saimme selityksen, että kaikki annokset valmistetaan alusta alkaen paikan päällä vasta tilattaessa. Tuskin kuitenkaan tilaamiamme jälkiruokia (kaukku ja jäätelö). Olimme siis koko ajan ravintolassa, jossa asiakkaita oli n. 20 % asiakaspaikoista. Ruoka oli ok, mutta tarjoilijat pihalla.
Erinomainen. Loistavaa, että lapset saivat normaalilta listalta annokset puoleen hintaan. Lisää tällaista ruokakulttuurin edistämistä!
Hienoa että Mänttään on tullut upeiden taide-elämysten kylkeen myös mahdollisuus kulinaarisiin nautintoihin.
Ensi kokemus ravintola Göstasta oli vielä hapuileva. Jouduimme odottamaan pöytään ohjausta varaamaamme pöytään tyhjässä ravintolassa, noutaa itse listat ja vesikannu. Juuri kun olimme noutaneet listat, tuli tarjoilija ottamaan meiltä tilausta. Kun kerroimme että emme ehtineet vielä tutustua listaan em. syystä, tarjoilija kysyi että oliko meillä edes varausta...
Varsinaiseen ruokaan. Tilaamamme kolmen ruokalajin menu oli raikas ja kevyt. Leipien tarjoilussa jännittävä pussukka. Nälkäisen kannattaa pyytää leipää, sillä annokset olivat pieniä. Pääruuassa kaksi palaa erinomaista lihaa ilman lisukkeita, jälkiruuassa yksi mansikka halottuna neljään osaan kera marenkipöly ja lisukkeet. Viinisuositukset olivat erinomaiset.
Community
Fans (0)
These people have marked this restaurant as a favourite.