Culinaresse

11 reviews

Badges

Blog link

Reviews (11)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: 1-Jaskan Grilli grillkiosk

Jaskan Grillin valikoima on todella vertaansa vailla ja päätä huimaava. Tänne ei kannata mennä snägärineitsyenä, vaan kokemuksesta saa parhaat tehot irti kun perussnägäritietous on jo hallinnassa. Perusruokalista on erittäin kattava, ja lisäksi erikoisannoksia on lukuisia. Myös hintaan sisältyvien perusmausteiden valikoima on erittäin kattava.

Itse valitsin annoksen Tabiksen möhnä, joka koostui lihiksestä, jauhelihapihvistä, parista kinkkusiivusta ja kananmunasta kaikilla muilla mausteilla paitsi ananasmurskalla ja lisämaksusta paistetun sipulin (suosittelen ehdottomasti satsaamaan tähän ekstraeuron). Seuralaiseni otti tavallisen hodarin kahdella nakilla sekä erittäin mittavan fantasia-annoksen, jonka myyjä mukisematta kokosi. Myyjä yritti myös tarjota seuralaiselleni samankaltaista annosta, jotta annos ei tulisi niin kalliiksi, mutta ei niskuroinut, kun seuralaiseni piti päänsä.

Ruoka oli hyvää, sitä oli ehdottomasti riittävästi. Snägäriruuaksi laatu oli erinomainen, pihvi oli hyvää, pekoni kypsää ja rapeaa ja leivät ja lihis meheviä. Omassa annoksessani täytteet oli tosin lykätty vain toiseen reunaan, mutta täytteitä oli runsaasti.

Oma lihikseni painoi 500g (ja valikoimasta löytyy vielä isompi lihis). Hodari painoi 350 ja fantasia-sämpylä 350g.

Kasvissyöjille tarjolla oli tietysti ranskalaiset ja lisäksi kasvispihvi. Listalla oli myös muutama valmis kasvisannos.

Palvelu oli ilotonta, mutta ei töykeää. Suosittelen, mutta jo perustaidot omaaville!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 8€ Added: 14.01.2012
Rating: 2

Restaurant: Helmi restaurant

Helmeen ei arka suomalainen välttämättä helposti eksy, mutta piipahdus sisäpihalle Eerikinkadun vilinästä kannattaa. Astuttuamme arki-iltana tyhjään alakertaan seuralaiseni arveli raintolan olevan kiinni, mutta itse spottasin kyltin, jossa neuvottiin kiipeämään yläkertaan. Ylhäällä päädyimme erittäin hyviin käsiin ja suurimman erikoismaininnan Helmi saa erinomaisesta palvelusta.

Meillä kävi erinomainen tuuri, sillä saimme ravintolan ja tarjoilijan täysin omaksemme hiljaisena arki-iltana. Tämän johdosta palvelu oli kiireetöntä, hyväntuulista, ammattitaitoista ja paneutuvaa. Kaiken kaikkiaan viihdyimme aivan erinomaisesti.

Ravintolan sisustus on persoonallinen ja rohkea, ei liian vakavamielinen, muttei liian levotonkaan. Pöydät ovat melko lähellä toisiaan, joten kiireempänä aikana tunnelma voi olla erilainen kuin arkena. Suosittelenkin lämpimästi nauttimaan tällaisesta hemmottelusta nimenomaan tavallisena iltana.

Ruoka oli aivan erinomaista, ja annokset ovat kekseliäitä ja tyylikkäitä. Tarjoilija kuvaili annokset fine dining tyyliin tarkasti. Alkuruokani kampasimpukka oli aivan erinomaista, ja erityisesti vanilja oli kekseliäs, toimiva makulisä annokseen.

Pääruuaksi tilasin tapojeni vastaisesti kalaa, haukea. Seuralaiseni tilasi onnekseni myös tarjoilijan lämpimästi suosittelemaa porsasta, sillä päädyimme vaihtamaan annoksia. Koska yleensä en pidä porsaan mausta, en olisi uskaltanut annosta tilata, mutta maukas, pehmeämakuinen porsas tukevalla kastikkeella pesi minun listallani hauen mennen tullen, sillä olen voimakkaampien makujen ystävä. Porsaan suussasulava, lähes voisen pehmeä koostumus oli elämys. Näin hyvää porsasta en ole eläessäni syönyt. Seuralaiseni nautti haukiannoksestaan yhtä lailla täysin rinnoin, joten miedommista ja herkemmistä mauista pitäville hauki on yhtälailla eriomainen valinta.

Suklaarakastajana eri suklaita yhdistävä annos kruunasi aterian maukkaasti. Maut pelasivat erinomaisesti yhteen eikä kokonaisuus ollut liian raskas tai tunkkainen.

Erityismaininta myös ainakin suomalaisille ravintoloille poikkeuksellisesta, laadukkaasta teevalikoimasta, joka tarjoilijan kertoman mukaan on peräisin Théhuoneelta.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 04.03.2012
Rating: 2

Restaurant: Kaakaopuu chocolate shop

Turhaan käyt, jos tässä paikassa jätät hyödyntämättä suklaakonvehdit tai kaakaon. Itse tuppaan ottamaan teen tai kahvin ja oheen konvehdin tai pari, kerran olen myyjän suosituksesta nauttinut erinomaista sitruunapiirakkaa. Teevalikoima on hyvä, kahvi hyvää kahvilatasoa ja kaakaovalikoima poikkeuksellisen hyvä. Konvehdit ovat ihania ja hyvin esillä. SIjainti on keskeinen ja niin viihtyisä, kuin seinätön paikka keskellä kauppakeskusta voi olla. Palvelu on aina ollut perusystävällistä, mutta myyjät saisivat ekstrapisteitä, jos juoman oheen olisi saatavilla konvehtisuosituksia. . Suklaakonvehteja on nimittäin lukuisia erilaisia, toiset selkeästi laadukkaamman oloisia kuin toiset. Olen ehtinyt maistaa vain murto-osaa, mutta eniten olen pitänyt Le Grand Alexandre konvehdista, jossa oli mukavasti paahteista, kotitekoisen kinuskin makua. Palvelu oli hiukkasen hidasta ja annoksen tulo pöytään kesti melko kauan. Kahvila oli melko täynnä.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 14.01.2012
Rating: 1

Aleksi13:n yläkerran salaattibaari on täyttäväm selkeä ja monipuolinen vaihtoehto. Tiskillä on kolme kerrosta, alimpana lihaisimmat vaihtoehdot, keskellä vihannes/ tapasmättöä ja ylimpänä siemen/pähkinä/kuivahedelmäosasto. Kaikilta riveiltä saat valita kaksi täytettä. Konsepti toimii kuin vanha kunnon Nethack-tietokonepeli: Systeemi on sama, tuttu ja toimivaksi havaittu, mutta lopputulos voi generoitua joka kerta erilaiseksi. Täytevaihtoehtoja on riittävästi, ja ne ovat riittävän erilaisia. Täytteiden laatu on hyvä: mm. juustot, artisokansydämet ja lohi ovat hyvää tasoa. Erityismaininta todella suurista annoksista. Itse vetelen salaatin joka kerta onnessani kitusiini, mutta useammat eri naisseuralaisena tuppaavat jättämään annoksen kesken mahalaukun rajallisen tilavuuden tähden. Palvelu on aina ollut ystävällistä. Sisustus on ihan peruskamaa, suurta ja avaraa tilaa on muun muassa jaettu väliseinällä kotoisammaksi ja vähemmän salimaiseksi.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 14.01.2012
Rating: 1

Restaurant: Iguana Kaisaniemenkatu tex-mex

Viikon lounaslistan näkee heti ovelta, mistä plussaa. Palvelu oli ystävällistä. Söin lounaaksi herkkusienikeiton, annokseen kuului salaattipöytä leipineen ja kahvi/tee. Ilmeisesti annoksen olisi kuulunut juoma, mitä en tajunnut tilatessani vain vettä, ja mitä kassapalvelija ei myöskään maininnut.

Salattipöydässä oli muun muassa viininlehtikääryleitä, marinoituja herkkusieniä ja marinoituja härkäpapuja, oliiveja, vihreää salaattia, pastasalaattia ja nachoja. Salaattipöydän valikoima oli laadukas ja hyvä, mutta osa kupeista tyhjeni, eikä täydennystä tullut minun asiointiaikanani. Leipä oli vaaleaa, ohessa tuorejuustoa, mutta ei valitettavasti voita.

Keittolautanen oli massiivinen. Sienikeitto oli paksua ja ihan perushyvää, ei valittamista, mutta ei erityismainintoja. Skippasin kahvin, koska otin hämäävän isoon lautaseen hiukkasen tarpeettoman suuren keittoannoksen ja täytin sillä itseni riittämiin. Ravintola oli oikein viihtyisä ja siisti. Lounaslistalla on aina jokin kasvisannos, eikä se välttämättä ole keitto.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 8€ Added: 14.01.2012
Rating: 1

Restaurant: Ravintola Motti

Tämä ravintolan katkarapujäätelö aiheutti ruokaorgasmin. Uudistettu Motti on sisältä erittäin tyylikäs ja viihtyisä. Sisustus on mielenkiintoinen, muttei kummallinen ja erityismaininta tulee antaa hauskasti ja elegantisti disainatuista wc-tiloista.

Palvelu oli yksi parhaista (kiitos Jaana) kokemuksista. Tarjoilijatar oli asiantunteva, tahdikas ja mukava. Viinisuositukset osuivat nappiin, vaikka annokset olivat makumaailmaltaan varsin erikoisia.

Seuralaiseni valitsi valmiin kuuden "motin" menun, itse kokosin kuusi mottia listalta, ja hintaero oli vain 2 euroa. Motit ovat pieniä annoksia, ja ruokailu perustuu useaan erilaiseen makuelämykseen. Ravintola-ateria juuri minun tyyliini, siis.

Motit oli jaoteltu alkuruoka-, pääruoka- ja jälkiruokamotteihin. Ruoka oli huippuhyvää. Ruoka oli innovatiivista, mutta linja selkeä "moderni skandinaavinen". Seuralaiseni söi elämänsä ensimmäiset kaalikääryleet, jotka olivat hänestä hyviä. Itse en koskaan tule unohtamaan katkarapujäätelöannosta leipäcrumblella. Annos oli jotain täysin ennenmaistamatonta, erikoista, mutta silti käsittämättömän hyvää. Mustatorvisienimakaroni oli seuralaiseni lempimotti. Suklaakakku oli erittäin suklainen ja intensiivinen, ei siis niinkään hirveän makea. Erinomainen siis. Itse ihastuin kuitenkin vielä enemmän erinomaiseen Tarte Tatin + omenajäätelöannokseen, johon tarjoilijatar suositteli täydellisen jälkiruokaviinin. Suosittelen, mutta en välttämättä lapsiperheille, jolleivat lapset ole erittäin hyväkäytöksisiä, sillä ravintolan tunnelma on enempi seesteinen ja tyylikäs.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 14.01.2012
Rating: 1

Restaurant: McDonald's Sokos

Mäkkäri toimii kuin junan vessa. Tiedät kyllä, mitä saat. Ihmiset jonottavat ja tilaavat siihen tapaan, että tunnelma on kuin neuvostoliittolaisessa ruuanjakelupisteessä tai karjan itsepalvelusyöttöautomaatissa. Itse vierailen äärimmäisen harvoin pikaruokapaikoissa, ja Mäkkärin tunnelma ja tahti on sellainen, että itse tunsin itseni hitaaksi ja vanhaksi kurpaksi. Palvelu oli kuitenkin ystävällistä, vaikka seisoinkin jonon tukkeena keskimääräistä kauemmin, kun en osannut ruokalistaa ulkoa vakiasiakkaiden tavoin. Mäkkärissä minulla on AINA syystä tai toisesta vaikeuksia löytää ruokalistaa, kun seinillä tunnutaan mainostavan vain uutuuksia. Peruskävijäthän toki tietävät jo, mitä valikoimaan kuuluu. Söin itse RuisFeastin, koska en diggaa vaaleaa leipää kuin uunituoreena, seuralaiseni otti BigBacon Premium -aterian. Ruissi oli ihan niin kuin pitikin, ranskiksissa ei mitään valittamista. Premium oli pettymys. Tuotettahan mainostetaan perusmättöä laadukkaampana. Sämpylä oli kuitenkin peruslöysä, eikä mitenkään ciabattamainen "kuoresta rapsakka sisältä pehmeä".

     
     
     
Experience: À la carte Price: 6€ Added: 14.01.2012
Rating: 1

Restaurant: Morrison's Grill & Green restaurant

Vinkki: Ota Morrisonsissa hampurilainen. Lauantai-iltana jouduimme odottamaan pöydän vapautumista, eikä tiskillä ole varsinaista baaritilaa, missä voisi nautiskella odottelujuomaa. Palvelu oli kiiireestä huolimatta oikein ystävällistä.

Minä ja kaksi seuralaistani otimme kaikki hampurilaiset lohkoperunoilla, ranskalaisilla ja salaatilla. Itse söin Rye Breadin lohkiksilla. Kaikki seurueemme jäsenet kehuivat hampurilaisiaan kilpaa, maku oli erinomainen ja kokoa oli riittävästi. Seuralaiseni kehui salaattilisuketta monipuoliseksi ja runsaaksi. Perunoita tuli myös maan perhanasti, ja äänestimme lohkikset vielä hiukan raneja maistuvimmiksi. Ravintola oli täynnä ja tiiviisti täytetty, mutta viihtyisyys oli ihan perustasoa. Olen myös lounastanut Morrisonssilla caesar-salaatin, joka oli leivitettyine kanapihveineen hyvänmakuinen, mutta äijämäisen tukeva.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 15.01.2012
Rating: 0

Restaurant: Ravintola Nolla bar-restaurant

Nolla on viihtyisä paikka miestenhuoneita lukuunottamatta. Edellisellä kommentilla viittaan seuralaiseni kertomaan ja siihen, että ikkunan ohi ulkopuolelta kävellessä voi hyvällä tuurilla nähdä lähimpänä vessan ovea sijaitsevan pisuaari, huonolla tuurilla myös pisuaarin käyttäjän.

Nollassa on yleensä nuiva palvelu, kerran olen saanut myös todella ystävällistä, joskin verkkaista palvelua. Lohisalaatti ja kylmä tapasvalikoima olivat ihan perushyvää laatua. Lohisalaatin kastike oli varsin hyvää. Menen Nollaan tunnelman, en niinkään tarjoilujen takia, eli silloin jos haluan tuntea itseni onnelisen keskiluokkaiseksi, nuorekkaaksi ja tyylikkääksi porvariksi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 15.01.2012
Rating: 0

Restaurant: Johto Cafe

Kävimme seuralaiseni kanssa salaatilla. Itse otin kolmen täytteen salaatin 8,60 ja seuralaiseni neljä täytettä 9,30. Jonottamaan joutui, mutta ennen kuin pääsi pääkallopaikalle täytteitä valitsemaan, ei ollut mahdollisuutta millään lailla etukäteen valita, mitä salaattiinsa haluaa. Valintapisteellä oli myös hiukan epäselvää, mitkä täytteistä lasketaan täytteiksi, ja mitkä kuuluvat perusannokseen. Tiskin takana työskentelevät neidit olivat kuitenkin tehokkaita ja ystävällisiä asiakaspalvelijoita. Salaattiannos oli kaikin puolin ok, mutta mikään ei herättänyt erityisiä fiiliksiä. Lihapullat olivat yllättävän mauttomia, eikä annos ollut erityisen suuri. Tilan viihtyisyys oli perus ostoskeskuksen kahvilan luokkaa, tai ehkä hitusen parempi modernisti suunniteltujen tuolien ansioista.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 9€ Added: 14.01.2012
Rating: 0


Images


Followers