Kitchen is open

Elite

restaurant
Rating 2.6 / 5

Customer experience

Child friendly

Reviews (121)

Töölöläislegenda Elite . Ravintolalla on pitkät perinteet taiteilijoiden suosimana paikkana ja täällä ovat nauttineet herkuista niin Tauno Palo kuin Martti Pellonpää.

Ruokalista oli melko traditionaalinen. A la Carte -listalla oli erikseen alku-, pää- ja jälkiruokien lisäksi klassikkolista, josta löytyi mm. Tauno Palon kermasipulipihvi, paistetut silakat, ja läskisoosi.

Ravintolasali oli ihan viihtyisä. Siitä ei ollut yritetty tehdä modernia, kliinistä tilaa, mistä plussaa. Vanhanajan säväystä toivat liekitysvaunut, joita ei monissa paikoissa enää näe. Tuolla ne kuitenkin olivat ihan aktiivisessa käytössä.

Tarjoilu toimi moitteettomasti koko ajan. Alkuun tuotiin leipää ja voita. Ruisleipä oli mitäänsanomatonta ja mautonta massareikäleipää, mutta vaalea leipä pinnasta rapeaa, sisältä sitkoisan kimmoista ja maukasta sekä ihanan tuoretta. Se kyyditsi mukavasti alkuruokaani, artisokkakeittoa, joka tarjoiltiin kurkkujugurtin ja muikunmädin kanssa. Keittoon oli lipsahtanut aika ravakasti suolaa, mutta ei niin että se olisi ollut kuitenkaan ihan myrkytettyä. Keitto oli samettista, täyteläistä ja yksinkertaisesti vaan hyvää. Muut seuralaiset kehuivat vuolaasti persilja-valkosipulietanoitaan.

Pääruokana söin grillattuja jättirapuja, joiden lisukkeena oli kukkakaalia jota ei mainittu menussa. Tämä harmitti, sillä en voi syödä kukkakaalia joten se meni haaskuun. Lisäksi oli reilusti mustajuuripyrettä ja rapuhollandaisekastiketta. Tässä onnistuin jotenkin itse mokaamaan enkä ollut huomannut että kastike on nimenomaan hollandaisea, jota minun ei pitäisi syödä laisinkaan. Ruoka oli hyvää, mutta kokkauksessa oli käytetty todella paljon kermaa ja voita ja siitä tuli todella raskas olo. Vaikka annokset eivät olleet suuren suuria, en jaksanut enää ottaa jälkiruokaa. Seuralaiset ottivat Tauno Palon pihviä sekä paistettua taimenta, joissa ei ollut niissäkään kuulemma moittimista. Kavereiden jälkkäreistä vuohenmaitojäätelö keräsi kiitosta, mutta Creme Brulen ansiot loppuivat täydelliseen kuoreen. Itse vanukas oli kovin pliisu ja mauton.

Jos pitää vanhan ajan ravintolatunnelmasta ja "perinteisestä ravintolaruuasta" pihveineen ja raskaine kastikkeineen, pitää varmasti myös Elitestä. Narikan hinnoittelu on kuitenkin silkkaa kiskontaa, se saisi jo jäädä unholaan. Etenkin kun vahtimestari ei edes auttanut takkia ylleni, vaan mieheni teki sen.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 08.05.2017
Rating: 0

Lounasannos oli aneeminen, olikohan siinä vain karitsan ossobuco ja reilu lusikallinen perunasosetta.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 10.11.2016
Rating: 0

Tyylikkäässä, perinteisessä ravintolassa perinteitä vaalitaan ehkä liiaksi. Ravintola on ulospäin pimeänä syysiltana todella kaunis ja ovella vastaan tulee vahtimestari, joka tuo välittömästi tiettyä tyylikkyyttä ja klassisuutta vierailuun. Pöytäänohjauksen jälkeen palvelu sujuu samaa tyylikkyyttä jatkaen, erittäin miellyttävästi.

Listalta löytyy kolme erillistä menukokonaisuutta á la carten lisäksi. Näistä harmikseni mikään ei ole kokonaan kasvismenu, joten tyydyn listan ainoaan kasvisruokaan, punajuuririsottoon. Viinilista on sopivan laaja, mutta läheskään kaikkia viinejä ei saa laseittain.

Alkupaloiksi tulee vaaleaa sekä tummaa leipää voin kera. Molemmat leivät ovat ihania ja tuoreita, erittäin loistava lisä! Risotto on kauniin näköinen ja sen kanssa tarjoillaan muutama punajuurisipsi sekä paistettuja herkkutatteja. Tatit ovat, kuten aina, melko löllöjä, mutta itse risotto on kategoriaa "ihan hyvää". Juustoa siinä ei hirveästi ole ja punajuurikin on ilmeisesti etikkapunajuuria pieninä kuutioita, mistä miinusta. Maku on kuitenkin suhteellisen raikas ja tasapainoinen, mutta aidosta italialaisesta risotosta tämä on kaukana. Koostumus on kuitenkin lähes al dente. Jälkiruoaksi valitsin passion creme bruleen, joka ei ihan täytä odotuksia. Sokeri päällä maistuu hieman palaneelle, mutta maku muuten on ihan hyvä.

Narikasta joutuu maksamaan ylimääräiset kolme euroa, mikä on todella hämmentävää tänä päivänä. Ravintolan miljöö on kaunis, mutta ei erityisen uniikki. Palvelu on laadukasta, mutta emme haastaneet tarjoilijoita kertomaan annoksista sen enempää. Ruoka pysyy "ihan hyvää" -linjalla, eli uutta suosikkiravintolaa tästä ei tule. Iso miinus kasvisruokien puuttumisesta, mutta perinteisten liharuokien ystävälle tässä on ehkä varteenotettava paikka.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 22.09.2016
Rating: 0

Saman koin minäkin tänään klo 19 aikoihin kuin Leevi pari päivää sitten. Terassilla oli valkeat liinat pöydillä ja ruokailuvälineetkin. Istuin pöytään ja tarjoilijakin kävi terassilla useamman kerran, mutta tuomatta tuokalistaa, kysymättä mitään ja ohitse katsoen. Odotin 20min ja poistuin. Jos ei haluta ruokailijoita terassille on turha pöytiä kattaakaan.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 13.09.2016
Rating: 2

Menimme lounaalle ajatuksena tarkastaa paikka ja tulla myöhemmin pitkälle illalliselle. Oli luettu ja kuultu paikasta negatiivista palautetta ja halusimme saada oman mielipiteen. Ainahan sitä paha puhutaan. No, illaliselle ei ehkä olla palaamassa, koska lounasta on vaikea arvioida sitä syömättä. Pari tarjoilijaa ohitti meidät monta kertaa ilman minkäänlaista huomioimista. (Vai lasketaanko läpi katsominen?) "Hei" olisi riittänyt. Ei ollut ruuhkaa tms. Naapuripöytään saapunut annos näytti ja tuoksui hyvältä.. Lähdimme muualle syömään.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 12.07.2016
Rating: 3

Vaihteeksi Eliteen. Alkuruokaparsat keitetty täydellisesti, mutta annoksen kingi oli kuitenkin hollandaise. Pehmeää, kuohkeaa ja sopivan sitruksista. Lautanen piti pyyhkiä puhtaaksi leivällä. Pääruuaksi maksaa, seuralaiselle läskisoosi. Pidän maksasta hieman kypsempänä kuin kokki sen haluaisi tarjota, joten annoin tilatessa ohjeet. Kypsyys ei jättänyt mitään toivomisen varaa ja lisäkemuussikin oli loistavaa. Miinuksena turhan ronskilla kädellä annosteltu kastike, joka oli kuitenkin maultaan ihan hyvä. Palautteena vihjattiin, että voisi olla hyvä veto tarjota se erillisessä kipossa. Läskisoosissa taas oli sitä soosia jokseenkin vähänlaisesti, mutta herkkua oli kuulemma. Kelpo viinitkin löydettiin kohtuuhintaiselta listalta.Jälkiruualle ei sitten tilaa ollutkaan, vaikka mieli olisi tehnyt. Mutta kun ei mahdu niin ei mahdu.
Palvelu oli alkuun vähän jäykkää, mutta uskaltauduimme vähän jututtamaan tarjoilijaa enemmänkin, koska ei mikään megakiire näyttänyt olevan. Loppu sujuikin ihan leppoisissa tunnelmissa. Musiikki oli välillä pikkuisen liian kovalla.
Elite ei pettänyt taaskaan. Erittäin hyvää ruokaa, vaikkei nyt mitään varsinaista ilotulitusta ollutkaan. Mutta se on kiva, että kaikenlaisen kulinaristisen kikkailun paineessa joku panostaa vielä perinteisiin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 23.05.2016 View previous reviews (2)
Rating: 0

Ekaa kertaa Elitessä ja odotukset olivat kovat! Alkuruoka maa-artisokkakeitto oli loistava, pääruoan pihvi taas sitkeä ja jälkkäri creme brulee pelkkää sokeria. Palvelu oli kuitenkin hyvää. Ihmetytti että tämän hintaisessa ravintolassa asiakaskunta oli niin nuhjuista, esim. mies viereisessä pöydässä istui pipo päässä, mutta kai se kuuluu asiaan. Ravintola ei ole rauhallisimmasta päästä, sillä sali on yhtä suurta tilaa jossa naapurien keskustelut kuuluu. Narikkamaksu voisi kuulua hintaan, se loi tympeän vaikutelman kun loppulasku ilman viinipulloakin oli kahdelle yli sata euroa.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 20.02.2016
Rating: 0

Käytiin Eliten liekitysviikoilla syömässä liekitysmenun . Alkuun Lohipastramia Pääruuaksi konjakilla lekitettyä chateaubriandia tryffeli-perunakrokettia ja pippurikermakastiketta. Jälkiruuaksi vadelma pannacottaa . Mukavinta oli kun kokki tuli liekittämään pihvin pöydän viereen sihenpä se sitten jäikin pihvi keskinkertainen .Kastike täysin mauton pippurista ei tietoakaan maistui haalealta kermalta. Tämän annoksen pelasti hyvä jälkiruoka vadelma pannacotta sulasi suussa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 15.02.2016
Rating: 0

The old milieu is nice. However, the service is bad and the food quality bad for the price range. Our warm main course was cold on arrival and everything took a really long time. Not recommended.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 14.02.2016
Rating: 0

Salipalvelu osaa olla toisinaan sillä rajalla ettei oikein tiedä onko se epäystävällisyydessään ja hymyttömyydessään vain koomista vai sittenkin todella ärsyttävää.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 29.01.2016
Rating: 0


Location

Eteläinen Hesperiankatu 22, 00100 Helsinki - Route
+358 9 6128 5200
http://www.royalravintolat.com