Haljapus

10 reviews

Badges

Blog link

Reviews (10)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
     
     
     
Experience: À la carte Price: 38€ Added: 19.01.2014
Rating: 0

Restaurant: Sandlådan

Ruoka loistavaa, salihenkilökunnalla parannettavaa.

Aluksi pöytään kannetut pienet makupalat olivat oikein onnistunut alku viiden ruokalajin illalliselle. Mikään viidestä ruokalajista ei suoranaisesti ollut ylitse muiden, mutta mieleen jäivät lihapääruoan kanssa ollut aivan uskomattoman hyvä kanaliemi sekä toisen alkuruoan mustekala.

Salin puolella koimme muutamia hieman harmillisiakin hetkiä. Jouduimme odottelemaan aulassa hieman liian pitkään, ennen kuin meidät ohjattiin pöytään. Toinen kömmähdys oli kun tunnin verran alkuruokaa odottaneena vihdoinkin saimme lautaset pöytään, ei ruokalajia lainkaan esitelty. Nuori miestarjoilija vain totesi "Olkaa hyvä". Hieman ihmetystä herätti myös se, että viereiseen pöytään reilu puoli tuntia meitä myöhemmin saapuneelle pariskunnalle tarjoiltiin ruokalajit ennen meitä.

Talon sommelier/hovimestari(?) oli loistava, hänen palvelussaan ei kerrassaan mitään moitittavaa. Näin se pitääkin hoitaa.

Sandlådanin ruoka on niin hyvää kuin sen pitääkin olla, palvelusta valitettavasti ei voi sanoa samaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 89€ Added: 25.11.2013
Rating: -1

Restaurant: Chef & Sommelier local organic fine dining

Toistamiseen Chef & Sommelierissa. Jälleen söimme listan kaikki yhdeksän ruokalajia. Missään ei yhtään mitään moitittavaa, mieleen jäi etenkin peruna&sipuli sekä juurta&sientä.

Edelleenkin mukavin ja miellyttävin ravintola missä olen käynyt. Kiitos!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 74€ Added: 28.10.2013
Rating: 0

Restaurant: Chef & Sommelier local organic fine dining

Söimme Chef & Sommelierin koko listan läpi.
C&S:n ruokaa voisi kuvailla sanoin "sitä itseään", enkä nyt tarkoita sitä mitä kyseisellä termillä yleensä tarkoitetaan.

Kaikki annokset olivat kekseliäitä ja todellisia ylistyksiä käytetyille raaka-aineille. Kalalautasen kohdalla pysähdyimmekin hetkeksi keskustelemaan, että miksi ihmeessä näistä "roskakaloista" ei useammin tehdä ruokaa? Lautasella ollut suutaripannacotta oli ehdottomasti yksi parhaista kalaruoista mitä olen koskaan syönyt.

Tällä kertaa C&S ei tarjonnut lainkaan punaista lihaa (erikseen tilatessa toki olisi ollut mahdollista) ja ihan rehellisesti sanoen en sitä jäänyt kaipaamaankaan. Kanaa ja endiiviä oli ainoa liha-annos listalla ja samalla myös selvästi heikoin. Vain kanankoivista tehty terriini pelasti kyseisen annoksen.

Kasvisruoat sitten olivatkin aivan huippuluokkaa, kuten C&S:lta sietää odottaakin. Harvemmin sitä kaksi nuorta miestä menee hiljaiseksi vihreän riisin edessä, tässä tapauksessa asia kuitenkin oli juurikin näin. Hieman saman efektin sai aikaan myös parsa ja linssit, appelsiinilla ja basilikalla(?) maustetut linssit olivat jotain uskomatonta. Miten näin yksinkertaiset asiat voivatkin maistua näin hyvältä yhdessä?

C&S:n raparperijälkiruoasta olin lukenut ja kuullut ylistyslauseita jo etukäteen, joten odotukset olivat todella korkealla kun kyseinen jälkiruoka lopulta tuotiin pöytäämme. Eipä tarvinnut pettyä, ehdottomasti paras jälkiruoka mitä olen eläessäni syönyt. Ei liikaa makeutta ja raparperin sekä kallioimarteen luontaiset maut olivat mahtavasti esillä. Kiitos ja kumarrus!

Palvelu oli alusta loppuun täysin moitteetonta, viinivalinnat tunnetusti hieman erikoisia, mutta erittäin toimivia.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 74€ Added: 15.05.2013
Rating: 1

Restaurant: Ravintola Merelle

Hiljainen lauantai-ilta Merellä. Valikoin alkupaloikseni lohirilletteä, skagenin ja kampasimpukkaa. Ei valittamista, mutta ei mitenkään mieleenpainuvaakaan. Pääruoaksi otin talon version pulled porkista, joka osoittautui virheeksi. Kovin keskinkertainen annos. Muu seurue kyllä tuntui olevan varsin tyytyväisiä valintohinsa, kuten haukiburgeriin. Plussaa jälkkäristä, kiva nähdä jälkiruoka jossa on käytetty olutta!

Viinilista ehkä turhankin varman päälle pelattu, mutta kiitosta tavallista laajemmasta olutvalikoimasta!

Sali oli hieman liian pimeä, tarjoilija hyvin ystävällinen ja osaava, mutta taisi olla tietämyksensä perusteella varsin uusi talossa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 45€ Added: 28.10.2013
Rating: 0

Restaurant: Kombo Winebar & Kitchen wines, food and a dog

Kävimme pikaisesti perjantaisena iltapäivänä syömässä pienet tapakset ja juomassa pari lasia viiniä. Paikka on todellakin niin pieni että vaikka menimme vain 15min aukeamisen jälkeen oli tyydyttävä jo varattuun pöytään, eli oli siirryttävä pöydän varanneiden tieltä pois aika piakkoin.

Ruoka oli hyvin posiitivinen yllätys, meiltä vain kysyttiin että syömmekö kaikkea vai olemmeko kasvissyöjiä. Etenkin chorizo ja vuohenjuustosalaatti jäi mieleen!

Viinien hinnat ovat kieltämättä hieman yläkanttiin, ja huomioda kannattaa että heillä yksi kaato on 8cl. Hienoa että listalla oli myös georgialainen viini!

Näen kyllä palaavani tänne vielä uudestaan ajan kanssa, lienee parasta tehdä pöytävaraus :)

     
     
     
Experience: À la carte Price: 6€ Added: 21.10.2013
Rating: 1

Restaurant: Loosister

Loosisterin pizzoja on tullut testattua neljään otteeseen. Popeda-pizza, Mexican pork calzone, chicken caesar ja viimeisimpänä Scandinavian Punks. Mielestäni kaikki pizzat ovat olleet ehdottomasti hintansa arvoisia ja todellakin tervetullut lisä näiden tavallisten kebab-pizzerioiden rinnalle. Suosittelen ehdottomasti!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 21.09.2013
Rating: 0

Restaurant: Stone's beer & burgers gastropub, burgers, beer

Kävimme Stone'sissa syömässä hieman isommalla porukalla ja valitsimme kaikki listalta hampurilaiset yhtä poikkeusta lukuunottamatta.

Oma valintani oli Pulled pork, joka ei valitettavasti mitään ihmeellistä tarjonnut. Itse liha oli ihan ok, mutta valitettavasti kastiketta oli aivan liikaa. Lisukkeeksi otin vielä listalta talon coleslawin, joka oli kyllä oikein onnistunut! Annoskoko oli ihan passeli, vatsa täyttyi, mutta kenties kaksi lisuketta hampurilaiselle olisi ollut hyvä valinta.

Satuimme ilmeisesti vähän huonoon aikaan paikalle, ja jouduimme odottelemaan ruokiamme varsin kauan. Tarjoilijamme asiallisesti ilmoittikin tilatessa, että saattaa mennä hieman tavallista pidempään.

Valitettavasti eräs pöytäseurueemme jäsenistä ei saanut hampurilaistaan kuten oli tilattu (feta puuttui) ja ylikypsän possunniskan tilannut joutui odottelemaan annostaan lähes puolitoista tuntia! Tätä odottelua kyllä pahoiteltiin useampaan otteeseen ja hyvityksenä hän saikin pari juomalipuketta.

Ehdottomasti plussaa tarjoilijoiden asenteesta ja hyvästä olutvalikoimasta, mutta gastropubiksi tätä paikkaa ei valitettavasti voi kutsua.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 18€ Added: 09.05.2013
Rating: 3

Restaurant: Pelmenit ukrainian

Pari kertaa olen täällä käynyt syömässä ja viimeksi päädyin valitsemaan päivän listalta jauhelihapihvit. Lautaselta löytyikin keitettyjä perunoita tillin kera, erittäin maukasta paprika(?)-tahnaa, smetanaa sekä kaksi todella paksua jauhelihapihviä.

Jauhelihapihvit olivat todella tiukkaa tavaraa, toista pihviä aloittaessani teki jo mieli ottaa päiväunet.

Kuten aiemmissakin arvosteluissa on todettu, tämän paikan tunnelma on se ykkösjuttu. Venäläisittäin (ukranainalaisittain?) suomea murtaen puhuva henkilökunta ei turhia hienostele.

Voin vilpittömästi suositella, jos vain rasvainen ja raskas itäeurooppalainen ruoka maistuu. Kannattaa varautua siihen että loppupäivä meneekin kotisohvalla annosta sulatellessa.

Hauskana yksityiskohtana naistyöntekijät tuntuivat tiskaavan ihan käsipelillä kaikki astiat :)

     
     
     
Experience: À la carte Price: 11€ Added: 15.04.2013
Rating: 1

Restaurant: Fafa's Sörkka

Aiemmat falafel-kokemukset rajoittuivat lähinnä kebabpizzerioista saataviin pakaste(? ) versioihin. Nyt kun Fafa's avasi toisen ravintolansa ihan kotikulmille, olihan se lähdettävä testaamaan.

Meni muuten kertaheitolla käsitys falafelista uusiksi, kaikki maistui niin tuoreelta ja muualla syödyistä falafeleista tuttu rasvaisuus loisti poissaolollaan.

Hieman joutuu antamaan miinusta paikan koosta, sisälle ei kovinkaan montaa asiakasta mahdu ja ulkopuolelle muodostuukin jono turhan nopeasti. Henkilökunta tuntuu muodostuvan parista oikeasta työntekijästä sekä useasta, oletettavasti harjoittelijasta. Välillä palvelu on vähän ontuvaa ja hidasta, mutta kaikesta huolimatta ihan positiivisia kokemuksia on Fafa'sista.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 9€ Added: 15.04.2013
Rating: 0


Followers

Lists

Bookmarks


Favorites