Pekkis123
3 reviewsBadges
Blog link
Reviews (3)
These reviews don't affect the average
Jos ravintolaillallisen aikana voi mennä kaikki pieleen, niin Grillsson Helsingissä onnistui alittamaan riman jokaisella mahdollisella osa-alueella.
Saavuimme ravintolaan pöytävarauksen mukaiseen aikaan. Pöytään ohjaamisen jälkeen tarjoilija tuli seuraavan kerran n. 20 minuutin kuluttua kyselemään alkudrinkkejä. Tässä vaiheessa ravintolassa oli kolme tai neljä muuta pöytäseuruetta, joten kovin ruuhkainen paikka ei ollut. Tilasimme drinkit, alkupalat ja pääruoat ja punaviinin samalla kertaa, tuossa oli ollut jo hyvin aikaa perehtyä listan tarjontaan.
Tässä kohtaa mentiin vielä jossain määrin rimaa hipoen, mutta sitten alkoi tapahtumaan. Alkupalat saatiin pöytään, alkudrinkkejä ei tosin ollut vielä tässä vaiheessa näkynyt. Drinkitkin sitten saatiin kyllä jossain vaiheessa pöytään mutta tosiaan kesken alkupalojen.
Alkupaloiksi tilasimme Grillsson Charcuterie -annokset. Listalla mainitaan, että annoksen saa pyydettäessä gluteenittomana. Sairastan keliakiaa ja tilauksen yhteydessä kävimme asian tarjoilijan kanssa seikkaperäisesti läpi, että annoksen on oltava oikeasti gluteeniton. Alkuun kaikki näyttikin hyvältä, sain jopa gluteenitonta leipää annoksen kanssa. Sitten kiinnitimme huomiota annoksen yhteen komponenttiin; paahdettuun sipulirouheeseen. Kokemuksen perusteella tuota kyseitä tuotetta ei juurikaan gluteenittomana valmisteta ja jätinkin tuon sitten omasta annoksesta syömättä. Tiedustelimme tuotteen gluteenittomutta tarjoilijalta joka lupasi selvittää asiaa keittiön kanssa. Ravintolan avokeittiössä käyty keskustelu tarjoilijan ja kokin välillä kuului varsin selväsanaisesti ravintolasalin puolelle. Kävi sangen selväksi, että keittiössä kenelläkään ei ollut aavistustakaan siitä, että onko annoksessa käytetyt ainekset gluteenittomia vai ei. Hieman myöhemmin kuulimme jatkokeskustelun keittiöstä jossa todettiin, että paahdettu sipulirouhe sisältää vehnäjauhoa! Jos en olisi ollut skeptinen tuon paahdetun sipulirouheen suhteen, minun ilta olisi päättynyt ruoan jälkeen pahimmillaan sairaalaan. Pisteenä iin päälle kokin välinpitämätön asenne asiaa kohtaan oli uskomaton, hänen kommenttinsa joka kuului salin puolelle erittäin selkeästi oli, että eipä hänelle ollut tullut mieleenkään että tuote ei ehkä olisikaan gluteeniton. Jos annos luvataan listalla pyydettäessä gluteenittomana ja asiasta on tarjoilijan kanssa selkeästi keskusteltu niin kyllä silloin kokin tulee olla selvillä jokaisesta annoksen komponentista, että asiakas saa ruokaa jota voi syödä turvallisesti.
Alkupaloista selvittyämme odotimme kuitenkin avoimin ja odottavin mielin pääruokaa. Tilasimme kumpikin listan 'lippulaiva-annoksen' joka kantaa ravintolan omaa nimeä, Grillssonin Härkää. Uskoimme, että loistavana pihvipaikkana itseään mainostava ravintola pystyy tällä saralla tarjoamaan huippuhyvän kokemuksen; annoksen hintakin, lähes 40€ antaa luvan odottaa jo hyvää kokemusta. Ikävä kyllä tässäkin mentiin metsään ja railakkaasti. Pyysimme pihvien paistoasteeksi medium, mutta kokin mielestä härän sisäfileepihvit oli hyvä paistaa läpikypsiksi. Mainitsimme asiasta tarjoilijalle joka kyllä meni keittiöön huutamaan kokille asiasta, samalla antaen palautetta joidenkin toistenkin asiakkaiden pihveistä jotka oli paistettu myös ylikypsiksi, ja kokki jatkoi samalla jo hyväksi todetulla asenteella ruoan laitosta; hyvin selkein sanoin hän ilmoitti aina paistaneensa pihvit samalla tavalla ja tekevänsä näin myös jatkossakin. Annoksen punaviinikastike - joka onneksi oli omassa kipossa eikä lautasella - ansaitsee myös erikoismaininnan, lähinnä sen suhteen että kastikkeesta ei kyllä osannut sanoa onko se punaviini- vai bbq- vai joku mikä ihan tahansa kastike, niin uskomattoman pahaa se oli että jäi kulhon täytteeksi.
Pääruoan aikana saimme myös todistaa keskustelua toisen pöytäryhmän ja tarjoilijan välillä, tämä pöytäseurue oli odottanut pääruokiaan kaksi tuntia. En tiedä miten tämä episodi päättyi, mutta kovin vahvaa kuvaa ravintolan toiminnasta ei tämäkään antanut.
Meidän kohdalla tarjoilija yritti vielä pelastaa tilannetta tarjoamalla jälkiruoat talon piikkiin. Sinällään vähintä mitä tässä vaiheessa voi odottaakin. Tilasimme Suklaabrownien ja Creme Brulee trion. Suklaabrownie oli seuralaiseni mukaan läpikuiva, maistui pakastetulta ja mikrossa lämmitetyltä. Creme brulee trio puolestaan muistutti kolmea jugurtti-annosta joiden päällä oli poltettua sokeria.
Laskun maksu sentään sujui ilman kommelluksia.
Kokonaisuutena tuo ilta oli surkuhupaisa katastrofi joka sisälsi ainekset vakavampaankin terveydelliseen riskiin. Kokemukseen perustuen en voi suositella kyseistä ravintolaa kenellekään.
Keliaakikon peruspastamesta.
Mukava syödä pastaa paikassa jossa voi todellakin olettaa, että annos on oikeasti gluteeniton. Hyvää perussettiä.
Hyvää perusbuffetmättöä, intialaiset sapuskat erittäin maistuvia.