idiotsavant

8 reviews

Hyvä ravintolakokemus tyydyttää kaikkia aisteja.

Badges

Blog link

Reviews (8)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Grilli Puskajussi

Ehdottomasti suosikkigrillini ollut jo pitkään. Omistajavaihdos joku vuosi sitten hiukan hetkellisesti huolestutti, kun henkilökunta vaihtui, mutta onneksi ei hätää huoleen.

Annosvaihtoehtoja on todella runsaasti, scanburgerin ketjulista ja lisäksi grillin omat perinteiset herkut, sekä toiveita saa esittää ja ne otetaan huomioon.
Myyjät vaihtuu usein, mutta pääasiallisesti palvelu on ollut aina asiallista, lukuunottamatta muutamaa neitoa, jotka laittaa -all in- mausteissa, vaikka erikseen pyydän jättämään sinapin pois. Lisäksi ärsyttää, että minulle annetaan se sinapilla pilattu annos anteekspyyntöjen keralla ilman minkäänlaista konkreettista hyvitystä: minä en syö sitä sinappista osaa ruuasta, jos kerran olen sen pyytänyt jättämään pois, joten joskus annoksesta jää paljonkin lautaselle. Fiksuimmat tarjoaa tilalle uutta, juuri oikeanlaista tilaamaani annosta.
Mausteita on reilusti ja ne laitetaan annoksen alle, toisaalta se estää kaikkien ranskalaisten litruuntumisen mössöksi esimerkiksi kotimatkan aikana.

Annoskoot on suuria, parhaimmillaan kebab-annokseni painoi 1kg100g!! Isollakaan miehellä ei kyllä jää nälkä! Lisäksi kebab on ehdottomasti koko suomen mittakaavalla toisiksi parasta, mitä ikinä olen missään saanut, pohjanmaalla parasta! Se on kunnon lihakönttejä, reilusti pureskeltavaa ja täyttävää, erinomaisella kastikkeella!
Ranskalaiset on valitettavasti niitä pitkiä, kovia, sileäpintaisia tikkuja, mutta niissä on aivan täydellinen mauste pinnassa!

Lisäksi vähän haittaa se valtava moninkertaisiin papereihin ja styroksilaatikoihin pakkaaminen, vähempikin usein riittäisi, etenkin jos annos nautitaan heti.

Hintataso on aika kova grilliksi, mutta toisaalta ruuassa on harvoin ollut sinappia kummempaa moitittavaa.
Pientä miinusta siitä, että henkilökunta käy työvuoronsa aikana grillin takaovella tupakalla, eikä heillä ole annoksia käsitellessään hanskoja kädessä.

Suosittelen grilliä aina kaikille Kurikassa käyville ja itsekin asioin sielä vähintään 1-2kertaa kuussa, joskus tiheämminkin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 9€ Added: 20.01.2013
Rating: 1

Restaurant: Uppalan Kartano

Kokemukseni ja arvosteluni Uppalan kartanosta perustuu isolle ryhmälle järjestetystä yksityistilaisuudesta toukokuulta 2013.

Järjestelyt onnistuivat vaivattomasti kartanon henkilökunnan kanssa.
Tilat ovat erittäin kauniit ja toimivat. Meidän 30 hengen seurueelle oli järjestynyt täysin oma tila ja rauha talon yläkerrasta. Sen verran kevät yllätti, että lampussa pörräävä ampiainen hätisteli siivillään mansetteihin kerääntynyttä pölyä, joka leijaili alas pöydälle kesken ruokailun, mutta pieni ja melko koominen ryppy muuten niin täydellisessä miljöössä vain nauratti kaikkia inhimillisyydellään.

Tarjoilijat olivat ehdottoman kohteliaita ja palvelualttiita. Tunsimme itsemme todella tervetulleiksi! Mahtavaa oli se, että kaikki järjestyi niin saumattomasti, ettei missään vaiheessa tuntunut siltä, että henkilökunta ei osaisi hommaansa. Ruoka vain ilmestyi tarjolle, kaikki oli kohdillaan ja ruoka oli todella lämmintä! Viiniä pöytiin tarjottiin sopivalla tahdilla ja muutakaan juomaa ei tarvinnut pyydellä. Ruokaa oli tarjolla runsaasti ja riittävän pitkään niin, että jokainen ehti syödä itsensä täyteen kuitenkin kiireettä.

Ruoka oli maultaan ehdottomasti positiivinen yllätys! Noutopöytään oli paikallisista lähiruokaherkuista koottu monipuolinen kokonaisuus, josta jokaiselle löytyi aivan varmasti oma annoksensa, vaikka ei niin olisi joka lajista tykännytkään. Hauskaa oli se, että melko rohkeasti oli tarjolla Ilmajokisia savumakkaroita ja suussasulavaa lohta samassa pöydässä. Terriinejä oli kahta erilaista ja kolmantena maksapatee, joka oli jo ehkä vähän liikaa samaa, vaikkakin suussasulavan herkullista. Salaateissa oli useampaa erilaista tarjolla, kaikki hyviä. Lohen parina oli uunissa haudutettua nautaa, joka oli niin pehmeää, että todellakin vei kielen mennessään!
En muista kaikkia, mitä pöydässä oli, mutta jälkiruokaan asti säilyi herkullisuus. Jokainen sai ruokaa riittävästi ja jokainen ruokalaji oli aina edellistään parempaa. Siihen kiinnitin huomiota, että jälkiruokakahvi oli ehkä parasta ravintolakahvia, mitä koskaan olen saanut! Se oli vastakeitettyä, siitä puuttui seisottamisen maku, eikä se maistunut kahvijauhoille.

Todella positiivinen kokemus isommalle ryhmälle! Jokainen osallistuja kehui ruokaa!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 29.06.2013
Rating: 1

Restaurant: Neste Jalastuuli

Poikettiin syömään Hesburgeri-mättöä ohimennessämme, koska paikka on sopivasti aina auki.

Henkilö tiskin takana oli hyvin ystävällinen ja kärsivällinen ruokatilausten kanssa, jonoa ei liiemmin ollut, vaikka ihmisiä oli melko runsaasti paikalla.

Tilat olivat kohtuu siistit, joitain pöytiin jätettyjä astioita ja tarjottimia näkyi, mutta pöydissä oli silti mukavasti valinnanvaraa.

Pidän aina hampurilaisateriaa ylihinnoiteltuna siihen nähden, että samalla rahalla saisin oikeankin ruuan. Nyt vain ei ollut aikaa odotella muuta.

Saimme ranskalaiset ja juomat pöytään mukaan. Ranskalaisten paistorasvassa on jokin omituinen sivumaku, ne eivät olleet mitenkään erityisen herkulliset, ei edes ketsupilla valeltuna.

Hyvin ystävällinen tarjoilija toi annoksemme pöytään ja kas, saimme vielä yhdet ranskalaiset jokaiselle! Ihmettelimme vähän, mutta tarjoilija totesi, että olkaa hyvät, ei hän niitä takaisinkaan vie. Vahinko oli tapahtunut, harmi, ettei perunat olleet mitenkään superherkulliset!

Kanahampurilainen oli -jälleen kerran- erinomainen. Pihvi oli hyvin paistettu, annos oli kuuma ja hampurilaisessa oli runsaasti hyvää majoneesia. Annos oli hyvin kasattu, helppo syödä ja oli oikein hyvää!

Sain myös reilut maistiaiset kerroshampurilaisesta, eikä siinäkään moittimista, hyvin perinteistä hese-ruokaa. Pihvi oli hyvin maustettu ja välissä runsaasti salaattia ja kastiketta.
Pysähdymme varmaan toistekin vaikka lounaalle seuraavaksi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 8€ Added: 13.07.2013
Rating: 0

Restaurant: ABC-liikennemyymälä

ABC-asema Ähtärissä vaatii pienen poikkeaman isolta tieltä niin, että asemalla on mukavan väljää ja vierailijat enemmänkin varmaan paikallisia ja mökkeilijöitä.

Päätin kokeilla paikallisesta Pöyrööt-speciaalimenusta Reuhutoonta purkeria ja otin sen vielä helahoitona, eli sain annokseeni vielä 5 dippiä ja juoman.
Ilmeisestä myyntihitistä ei ole kai kyse, koska myyjä ei tajunnut useammallakaan selittämisellä, minkälaisen annoksen oikein halusin. Paikalle pyydetty toinen myyjä oli varsin ammattitaitoinen ja avulias ja auttoi eteenpäin.
Dippivaihtoehdoista otin paprikan ja kurkkudipin ja jälleen kerran sain itse laskea juomani automaatista.

Ravintolatila on sisustettu ketjuvärein, mutta oli siisti, tarjotinkärryt oli tyhjät astioista, ei moitittavaa puhtaudesta. Plussaa päivän sanomalehdestä, jossa oli kaikki sivut tallessa!

Mutta saamani annos.
Pohjanoteeraus kyllä kaikista tähänastisista syömistäni kyseisen ketjun ruokaloissa!
Pitäisi kai varmistaa, että ei kai ruuan reseptiin kuulu tarjoilla se kylmänä?
Sain eteeni viileiden ja kovien sämpylänpuolikkaiden väliin läntätyt täytteet: alimpana teelusikallinen majoneesia, sen päällä lepäsi kuivaksi paistettu naudanpihvi, paneroitu kanafile joka oli reunoistaan musta, siinä välissä yksi paistettu pekoni keskeltä katkaistuna ja toinen teelusikallinen majoneesia.
Kukkurana yksi viipale cheddar-juustoa. Sämpylä oli niin pienikokoinen, että epäilin tilanneeni lasten ruokalistalta!

Lautaselle oli läjätty ranskalaisia ihan kiitettävä määrä, mutta ne oli paistettu niin kypsiksi, että niitä todella pystyi kutsumaan tikkuperunoiksi.
Annoksen asetteluun ei oltu käytetty sekuntiakaan enempää, mitä sen pinoamiseen lautaselle vaadittiin.

Mikäli annokseen ei olisi kuulunut niin montaa dippiä, en olisi pystynyt syömään niin kuivaa ruokaa! Jos ruoka on "rehuton", ei se kai tarvitse tarkoittaa kastikkeetonta tai pahaa?
Hintaakin mokomalla annoksella oli lopputulokseen nähden aivan liikaa!
En suosittele kenellekään tuota annosta.

Seuralaiseni nauttima Köppäänen taas pursusi täytteitä, kastikkeita ja oli hyvin tehty ja herkullisen näköiseksi kasattu.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 08.07.2013
Rating: 0

Restaurant: Rolls

Ruoka oli ihan perus Rollsin pikaruokaa. Ranskalaiset oli oikein kuumia ja hyviä, vaikkei niissä ollutkaan tarpeeksi suolaa, mutta sitä on kätevästi lisättäväksi tarjolla. Limsa oli oikein ok, hampurilainen perushyvä hampurilaiseksi.

Tilat oli kyllä onnettomat. Kulunutta, nuhjuista, repsahtanutta, kummallinen haju sisällä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 7€ Added: 03.07.2013
Rating: 0

Restaurant: ABC Jalasjärvi

Ajattelin antaa uuden mahdollisuuden Jalasjärven ABC:lle talvella kokemani jättimäisen pettymyksen jälkeen. Silloin ruoka oli kylmää ja kohtelu töykeää, joten toivoin asian parantuneen.

Muistin taas, miksei perjantai-ilta ei ole ollenkaan hyvä aika mennä syömään pienen paikkakunnan huoltoasemalle, joka ilmeisesti on paikallisten nuorten iltaelämän keskus. Aivan järkyttävä elämä asemalla, autoja oli parkkeerattu kuinka sattuu, mopot kiersi rallia pihalla ja nuorisoa seisoskeli tupakoimassa joka puolella siiderit käsissään. Olo oli kuin olisimme olleet ruokailemassa nuorisotalolla.

Sisustus paikassa on perin apsimainen, tylsät ketjuvärit, viihtyvyys nolla ja ruokarauha lähestulkoon minimaalinen, sillä ihmiset kulkevat sisälle juuri ruokailutilan halki. Lattioilla oli ranskalaisia, sanomalehtiä, ruokailuvälineitä ja roskaa, pöydillä tarjottimia jätteineen.

Kassalla oli meitä palvelemassa nuori tyttö. Hän otti vastaan tilauksemme, paikalliset Pöyröö-ateriat Notta ja Köppäänen helahoitona, toisessa siis isot kanapihvit, toisessa nautaa. Annokseen kuuluu todella ison hampurilaisen ja jättiannoksen ranskalaisia lisäksi juoma ja 5 erilaista dippiä, jotka on normaalisti saanut itse valita. Nyt valinnan mahdollisuutta ei annettu, kuivasti todettiin, että annokseen kuuluu "keskikokoinen juoma". Joka tietenkin pitää itse lorotella linjaston automaatista. Pidän tuota linjastolla jonottavien ihmisten välistä ronkkimista nolona, etenkin kun automaatti puskee aina ensin kupillisen limsavaahtoa ja astian täyttymistä joutuu odottelemaan jonon tukkeena liian kauan.

Pöytä, johon istuimme oli jotenkin rikki, sillä käsillä ei voinut nojata pöytään ollenkaan ettei se keikkunut.

Annos tuli yllättävän nopeasti ja talvella sattunut pettymys toisti itsensä.
Annokset tuodaan pöytään isolla lautasella. Keskellä lepää iso hampurilainen, jossa on keskellä kunnon pihviveitsi, mutta ei haarukkaa.
Annoksen ulkonäössä ei sinänsä ole moittimista, se on melko tavanomainen isoksi hampurilaiseksi, mutta täytteitä oli sopivasti, eikä kastikkeisiin tukehtunut, siitä pisteet. Ainekset on kauniisti sämpylöiden sisällä ja tasaisesti jokapuolella hampurilaista.

Mutta miksi annoksen sämpylä on aina kylmä? Ihan niin kylmä, että ensimmäiset haarukalliset maistuu ikävältä, ennenkö lämmenneet maustekastikkeet vähän levittävät lämpöä. Selvästi sämpylöitä on käytetty parilalla, mutta päällimmäinen leipä on valitettavasti niin kylmä, että se tekee annoksesta kokonaan haalean tekeleen. Kylmää ruokaa ei viitsi kovin monesti ostaa tälläisellä hinnalla, joten käyntikertamme jää nyt kyllä viimeiseksi.

Ranskalaiset maistuivat sille perustylsälle keittorasvalle, eikä niitä pelastanut edes aterian dippivalikoima. Viisi dippiä, joista kurkkudippi oli täysin syömäkelvotonta, aivan kummallinen, ilmeisesti sinappinen, sivumaku. Pelkkä majoneesi on aivan turha dippi ranskalaisille! Kolmessa purnukoista oli jotain eriväristä massaa, mutta kaikki maistuivat kutakuinkin samalle. Yhden mies tunnisti Chiliksi, kahdelle en keksinyt makua ja jätin nekin syömättä.
Mikäli hampurilaisen pihvi ei olisi niin hyvän makuinen, antaisin ruualle huonommat arvosanat. Mikään muu annoksessa ei ollutkaan erikoisen hyvää tai syötävää. Lisäksi kun vielä tarjoilu on epäystävällistä ja totista, jätämme tämän maanteiden muonituskeskuksen osaltamme rauhaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 29.06.2013
Rating: 0

Restaurant: Ocean Dragon

Sunnuntai-iltana päätettiin kokeilla Kurikan uutuutta ja testata ravintolan saamat kehut raahautumalla itse paikalle.

Parkkipaikkaa on vähän, mutta tervejalkaisina kipaistiin tien toiselta puolelta sisään. Onnittelimme itseämme siitä, että paikalla oli niin vähän väkeä, meidän lisäksi 3 ruokailuaan lopettelevaa ja juuri meidän jälkeemme tuli 4 henkinen perhe.

Paikka on sisustukseltaan erityisen onnistunut, pieni tila on saatu toimivaksi. Lisäksi taustalla soinut musiikki ei ollut erityisen rasittavaa, mistä plussaa.
Annokset olivat tuttuja ja turvallisia, kanaa ja possua sekä valkosipulihärkää, alkuruuaksi kaikille kevätkääryle, eli listalta oli helppo valita.

Kääryleessä ei suuremmin moitittavaa, maultaan ok, kokokin ihan hyvä!

Mutta voi sitä odottamisen määrää!! Melkein tyhjässä ravintolassa 4hengen ruokailuun kului aikaa 1h 45min ja skipattiin jälkiruoka ihan vain siksi, että ei jaksanut enää odottaa!
Juomat tuli melko nopeasti, mutta tarjoilija ei osannut myydä mitään uutta maistettava, joten pysyimme tylsällä vesi-lonkero-linjalla.

Annoksia piti odottaa aivan kohtuuttoman kauan, viereisen pöydän lapsiperhekin sai annoksensa ennen meitä! Lisäksi mieheni sai aluksi täysin väärän annoksen.

Friteeraustaikina oli melko mautonta, suolaa olisi tarvinnut lisää. Valkosipulinen ruoka oli hyvin mausteista ja riisiä oli joka annoksessa kovin vähän, se oli hyvää, silti sitä olisi voinut olla vaikka lisättäväksi pöydässä.
Kylläiseksi meistä ei tullut kukaan, ei toki nälkäkään jäänyt.

Lounaspaikkana en ole ravontolaa kokeillut, sen aion vielä tehdä, mutta palvelun hitauteen pettyneenä tuskin menen enää illalla ruokailemaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 17€ Added: 20.01.2013
Rating: 0

Kävimme ensimmäisen kerran tänään porukalla tässä ravintolassa syömässä.
Pöytävaraus onnistui vaivattomasti, mutta muussa palvelussa olikin sitten paljon parantamisen varaa hintatasoon nähden. Varmistimme varausta tehdessämme, että ehdimmehän ruokailla ennen teatteriin lähtöä varmasti 1,5h:ssa koko 6 hengen seurue. Näin luvattiin.

Ovesta sisään astuessa ravintolan tarjoilijat katsoivat kyllä meitä kohti, mutta tervetulotoivotusta jäimme kaipaamaan. Piti taklata joku henkilökuntaan kuuluva saadaksemme ohjeuksen oikeaan pöytään!
Myöhemmin huomasimme, että monet seurueet kääntyivät kynnykseltä, koska kukaan ei sisäänheittänyt ketään. Lisäksi ihmiset joutuivat nolosti odottamaan oviaukossa, vaikka tilaa olisi ollut kyllä pöydissä.

Saimme etukäteissuosituksia paikasta, joten odotukset oli kovat.
Paikka on hyvin viihtyisä, siisti ja kauniisti sisustettu.

Tarjoilija osasi neuvoa hyvin viinien kanssa, joka oli plussaa. Lisäksi vesi oli tarjolla juomaksi kauniissa karahveissa, sekin oli hyvä.
Ruoka tuli nopeasti ja kaikille yhtäaikaa. Ikävää vain oli, että tarjoilija ei tiennyt, mikä annos kenellekin kuului ja kreikkaa taitamattomana on mahdotonta muistaa, minkä nimisen annoksen tilasin!! Kiusallista. Huumorilla tuonkin tilanteen olisi voinut pelastaa.

Tsatsikista tuli kehuja jokaiselta, se oli erinomaista. Mutta oma kana-annokseni ei saanut mitenkään makuhermojani kutkuttamaan. Kastiketta oli kohtuullisesti lautasella, mutta vihannekset olivat ikävästi vettyneet litruiksi, riisiä oli todella vähän ja kana todella mautonta ja liian pintakuivaa. Lihaa oli kyllä määrällisesti paljon. Mautonta lihaa ei pelastanut edes annoksen jugurttikastike.

Possu oli myös viipynyt uunissa hyvin pitkään, sillä se oli niin kuivaa, että haarukka ei lihaan uponnut!

Päätettiin kokeilla jälkiruokia. Ilmoitimme tarjoilijalle, että meillä on vähän kiire teatteriin, että saammeko laskut heti, että ehdimme ajoissa näytökseen. Sillä ei ollut vaikutusta palvelun nopeuteen.
Oma pähkinäkakkuni oli ihanan pehmeää ja pähkinäistä ja annos oli iso, mutta suklaakakku oli tehty ilmeiseti muovailuvahasta. Suurin osa jätti sen syömättä, koska se oli mautonta ja kovaa. Äkkimakea jälkiruoka sai kiitosta herkullisuudellaan ja pehmeydellään, mutta pahin moka tuli jälkiruokakahvin kanssa.

Tarjoilija toi kahvin pöytään heti, eikä jälkiruuan kanssa, niinkuin oli ajateltu. Kermaa piti pyytää kahviin erikseen ja kahvi oli kylmää. Kun pyydettiin parempaa kahvia, sitä alettiin vasta sen jälkeen keittää lisää!! Tuore kahvi tuotiin pöytään, kun suurin osa meistä oli jo maksanut laskunsa ja se KAADETTIIN KUPPEIHIN KYLMÄN KAHVIN PÄÄLLE!! Kukaan ei juonut kahviaan. Tästä kylmästä kahvista tarjoilija ei edes pahoitellut, vaan totesi lakonisesti "ai jaa", eikä tarjonnut mitään hyvitystä, lisäksi kahvit laskutettiin täydellä hinnalla.

Tämä sinetöi kokemuksemme miinuksen puolelle niin, että tuskin menemme tuonne enää uudestaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 28€ Added: 20.01.2013
Rating: 0


Images


Followers

Lists

Bookmarks


Favorites