oak1981
7 reviewsBadges
Blog link
Reviews (7)
These reviews don't affect the average
Oikeaa Kebabia.
Olin kuullut paikasta jo monelta taholta ja eilen sitten ajoin Kontulaan varta vasten hakemaan iltaruoat täältä.
Sisään astumiseni herätti kanssaruokailijoissa uteliaita katseita, taisin olla ainoa kanta-Suomalainen paikassa.
Valitsin 15€ kolme erilaista varrasta (lammas,jauheliha ja kana) sekä joka annokseen kuuluvat lisukkeet: lämmintä leipää, grillattua tomaattia, punasipulia, sitruunaa ja persiljaa.
Jokainen vartaista oli aiempien kehujen arvoinen. Liha on erittäin mureaa ja mehukasta. Tällaista Kebabin kuuluisi olla aina, eikä mitään epämääräistä puristetankoa.
Kaiken kaikkiaan erittäin miellyttävä kokemus ja ruoka on todellakin hintansa väärtti.
Yllätysmenu 57€ (viinipaketti 38€)
Kaikenkaikkiaan kokemus oli yhtä tarjoilijaa lukuunottamatta loistava. Myös toinen haisi merkittävästi tupakalle. Purkkaa tai suuvettä päälle!
Ruoka oli vertaansa vailla ja annoksista huokui innovatiivisuus keittiössä. Pääruoan karitsa oli lisukkeita myöten napakymppi.
Astiat ja ambienssi Spissä on sopivan rento. Tietysti isolle rappaamattomalle seinälle voisi keksiä jotain, mutta nämähän ovat makuasioita.
Tästä paikasta tullaan varmasti kuulemaan vielä. Suosittelen lämpimästi. Vielä kun palvelupuolelta saadaan homma kuntoon, niin paikka hipoo täydellisyyttä.
Heikko esitys.
Kämp brasserie on ambienssiltaan yhtä arvokas kuin hotellikin. Historiallinen miljöö ja teeman mukainen kalustus luovat yhtälön jossa on kiva olla mukana.
Tarkoitus oli syödä lahjakortilla kokin maistelumenu, mutta sisällön kuultuamme halusimme vaihtaa toiseen vastaavaan kokonaisuuteen. Tämä osoittautui tarjoilijan mielestä perin hankalaksi, mutta hetken jankattuaan suostumus vaihtoon saatiin. Tarjoilijan asenne meitä kohtaan muuttui täysin; hän oli hankala ja ylimielinen, ilmeisesti siksi, että halusimme vaihtaa alkuruoan toiseen.
Itse ruoka oli maistuvaa. Alkuruokana Karitsa-punajuuri-remoulade. Annos oli kaunis, mutta yllättävän iso. Maut olivat kohdallaan ja erityismaininnan ansaitsee annoksessa ollut punajuurimacaron. Syvän lautasen muoto teki annoksesta erittäin vaikean syödä.
Jo tässä vaiheessa viileähkö palvelu muuttui jäätäväksi. Alkuruoan jälkeen, pääruoat antoivat odottaa itseään 50 minuuttia. Myös viereiset pöydät takkuilivat pahasti ja tuntemattomat pöytäseurueet löysivät yhteisiä puheenaiheita palvelun hitaudesta. Viereisen pöydän seurue katsoi parhaaksi lähteä muualle, kun pääruoat saapuivat ensin kylmänä ja keittiöön takaisin lähetyksen jälkeen ne eivät enää saapuneet. Jälleen kerran tarjoilijamme vain pyöritteli käsiään ja hävisi jonnekin.
Pääruoat saapuivat jossain vaiheessa toisen tarjoilijan tuomana. Annokset olivat seisseet jonkin aikaa, mutta onneksi meillä sentään olivat vielä lämpimät (uudelleen lämmitetty?). Vasikka-basilikaohra-päärynä osoittautui mauiltaan erinomaiseksi. Päärynä ja Xanté-kastike toivat mukavan makeaa tasapainoa Vasikanposkelle ja Basilikaohralle.
Tässä vaiheessa iltaa tarjoilijaamme ei näkynyt enää meidän puolellamme salia. Jälkkärit saapuivat nopeasti, mutta ilman viinejä. Jogurtti-Mango-Menthol oli historian tylsin annos ja jätti ateriasta vaisun kuvan.
Herää kysymys, onko Menun raaka-aineet ja hinta (55€) kohdallaan? Vasikanposkea, jogurttia, karitsa tartar, ohraa, couscousia ym. Teknisesti hienosti tehtyjä, mutta laadultaan aika edullisia. Ovatko nämä ne ruoat mitä halutaan laittaa Helsingin hienoimman hotellin nimikkoravintolan suositusmenulle?
Palvelutaso on myös todella hukassa ravintolan puolella. Tiimi on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Vaikka toiset tarjoilijat paikkasivat hyvin yhden töksäyttelyjä ja vastuunpakoilua, jäi silti illallisserviisistä heikko kuva. Keittiömestarilla voisi olla tiimipalaverin paikka.
Onneksi hotellia voin suositella vilpittömästi ja aamupalalla meininkikin oli kuin toisesta maailmasta.
Savonlinnan (ja melkein koko Suomen) parasta antia.
Vierailimme täällä oopperajuhlien avajaispäivänä. Paikka on hieman syrjässä, mutta kävelymatka "ytimestä" ei ole liian pitkä.
Söimme listalta jokirapukeittoa, nieriää, vasikanposkea, villisikaa, mantelikakkua ja portersuklaakakkua. Kaikki annokset olivat erittäin kauniisti esillepantu ja ruoan laatu oli erinomainen, Vastaavan ateriakokonaisuuden hinta pääkaupunkiseudulla olisi varmasti kalliimpi.
Annosten komponentit oli loppuun asti mietitty ja myös annoskoko oli miellyttävä, kolmen ruokalajin ja parin viini- ja olutlasin jälkeen olo oli kylläinen, muttei ähky. On pakko arvostaa keittiötä, johon lähes kaikki raaka-aineet tulevat läheltä (villisika taisi olla 20km päästä) ja kaikki tehdään alusta loppuun itse, puolivalmisteita käyttämättä.
Voin lämpimästi suositella paikkaa jokaiselle hyvän ruoan ystävälle. Olen syönyt maailman parhaissa ravintoloissa ja voin rehellisesti sanoa, että syömäni ateria täällä menee henkilökohtaiselle top 10-listalleni.
Kuinka saadaan aikaan paha mieli hampurilaisravintolassa.
Hetken mielijohteesta päädyimme lintsille lounastamaan mielikuvissa herkullisia gourmet- hampurilaisia. Kova nimi takana ja loistava idea, tarjoilla hamppareita pienellä twistillä, tuoda sinne mukaan se oma juttu, jolla erottautua massasta.
Ravintolasali oli aivan täynnä ruokailijoita lauantain alku-iltapäivästä, mutta ruokalistojen ja paikan saaminen oli vaivatonta. Tilauskin saatiin vielä nopeasti sisään, mutta sitten alkoikin odottelu.
Ilmeisesti paikassa oli miehistövajausta, koska tarjoilijoiden poukkoileminen pöytien välillä oli kerrassaan ihmeellistä. Ruokia tarjoiltiin vääriin osoitteisiin ja laskut menivät ristiin, tuntui, ettei homma ollut hallussa alkuunkaan.
Odottelua jatkuikin sitten yli puoli tuntia. Tilaus (2 eri hampurilaista, ranskalaiset, coleslaw ja juomat) saapui valmiiksi jäähtyneinä ja tietysti väärän pöydän kautta.
Ranskikset olivat selkeästi odotelleet lämpölampun alla jonkin aikaa ja olivat melko lötköjä.
Cheeseburger cheddarilla oli niin perus hampurilainen kuin voi vain olla, pihvi oli ok, muttei oikeastaan paljoa parempi mitä S-ryhmällä on tarjota.
Korean BBQ- hampurilainen olikin sitten jotain muuta: possunkylkeä, asian-slawta, koreavegejä ja chilimajoneesia. Viimeksi mainittua riitti, muita ei. Tai jos oli, niin sinne ne hautautuivat majoneesin alle. Lautanen lainehti ylivalunutta majoa, kun kaikki muu oli syöty. Ihmettelen vieläkin, missä olivat ne koreaveget? Kurkku,tomaatti ja salaatti eivät täytä lupausta.
Lopulta pääsemme coleslaw- salaattiin. 4€ kahdesta ruokalusikallisesta elämäni pahimman makuista coleslawta. Jopa kaupan eineshyllyn e-hirviöt olisivat voittaneet tämän. Jäi syömättä.
Kokemus oli ikävä pettymys, josta palautteen saatuaan tarjoilijamme oli aidosti pahoillaan, siitä melkein ainoat pisteet paikalle. Täytyy ihmetellä miten surkean tasoista ruoka paikassa oli. Viereisen pöydän pihvinsyöjäkin oli pettynyt annokseensa.
Koko lounaaseen saimme tuhrattua loppujen lopuksi reilusti yli tunnin, josta odotteluun meni n 45 min. Ei kannata vaivautua tänne, hinta ja laatu eivät kohtaa.
Soijanakeista Seitaniin.
Olin kyläilemässä aivan vegemestan naapurissa kun yhtäkkiä muistin paikan ja sen ympärillä vellovan hehkutuksen. Päätimme hakea iltapalaa neljälle ja tavoitteena oli tilata läpileikkaus mestan tarjonnasta.
Itse kopperohan on hyvin ahdas ja ainakin tiistai-iltana rasvan kärtsä oli niin raju, että odottelimme safkoja pihalla. Tilauksemme (4 kpl: Seitankebab, karri koira, sweet16 ja tuplajuusto) oli valmis viidessä minuutissa. Palvelu oli aavistuksen töykeää, mutta silti asiallista.
Ruoat olivat yllättävän hyviä. Seitankebab ja tuplajuuston "pihvit" menisivät aamuyön tunteina läpi lihastakin ja maustaminen oli erittäin onnistunut. Myös karrikoira oli maukas. Sweet16 sai raadilta järjestäen heikoimmat pisteet. Luvattu makea ja tulinen kastike ei maistunut ollenkaan ja tofupihvit olivat kertakaikkisen mauttomia, ananasta ei ainakaan minun suupaloihini myöskään eksynyt,
Paikan suosio ei ole mikään ihme. Ruoat olivat makoisia. Hinnoiltaan paikka on ehkä hieman kallis, mutta toisaalta kohderyhmä on sellainen, joka luultavasti maksaa mitä pyydetään, as long, as it's vegan.
Suositellaan,pienin varauksin.
Makuelämyksiä keskellä kaupunkia.
Kun puhutaan trendeistä, Suomi on yleensä takapajula, mihin kivat uudet jutut omaksutaan yleensä vasta siinä vaiheessa, kun mielenkiinto muualla maailmassa on hiipunut. Onneksi Taste of- festivaalin kanssa ei ole näin: saamme ensimmäisenä pohjoismaana nauttia erittäin mukavasta kaupunki-festarista ja mikä parasta, järjestäjätkään eivät ole onnistuneet pilaamaan tapahtumaa ahneudellaan.
Tapahtuman idea on hauska: sisäänpääsyn jälkeen on aika vaihtaa Eurot festarimarkkoihin ja näillä markoilla voikin sitten keräillä eri ravintoloiden tarjonnasta itselleen sopivan kokonaisuuden tai hengailla alueella koko kattauksen ajan ja närpiä menut läpi. Annoskoot ovat tarkoituksella pieniä, jottei maha täyttyisi liian nopeasti.
Tietysti jokaisessa tapahtumassa on heikot kohtansa, niin myös täällä. Pöytiä on aivan liian vähän. Ainakin vierailemassani torstain iltakattauksessa ihmiset herkuttelivat betoniporsailta ja uskaliaimmat maistelivat annoksiaan roskisten toimiessa pöytänä. Toivottavasti vakavammilta ruokamyrkytyksiltä vältyttiin.
Erityisen miellyttävän tapahtumasta teki ihmiset. Oli hauska huomata millainen ruoka-scene tämän päivän Suomessa vallitsee. Joukkoon mahtui niin tavallista kadunmiestä, kuin jahtinsa vierasvenesatamaan jättänyttä bättrefolkkia, nuoria pariskuntia ensitreffeillä ja eläkeläisiä vuosipäivän vietossa. Tapahtuma soveltuu kaikille, enkä koko illan aikana huomannut yhtään sanaharkkaa tai torikokousta, festivaali eteni sivistyneesti ja kaikilla oli kivaa.
Millaista se ruoka sitten oli? Erinomaista ja ennenkaikkea tasalaatuista. Seitsemän annosta viidestä eri ravintolasta, eikä yksikään ollut pettymys. Oli mahtava huomata, ettei mukaan lähteneet ravintolat ole tehneet kompromisseja annoksissaan, vaan tarjolla on suurelle yleisölle vähemmän tuttuja raaka-aineita: hevosta, vasikan poskea, vihersimpukkaa, kateenkorvaa ym.
On vain toivottava, että ennakkoluulot jäävät kotiin ja ihmiset rohkeasti maistelevat kaikkea vähän eksoottisempaakin. Mieleenpainuvaa oli myös ravintoloiden asenne festivaaliin. Poikkeuksetta joka paikassa oli erittäin mukava tunnelma. Henkilökunta oli iloista ja vitsit lentelivät keittiöiden ja nälkäisten asiakkaiden välillä.
Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli loistava ja toivon, että siitä paisuu jokavuotinen ja vieläkin monipuolisempi kattaus Suomen ruokakulttuurista. Mikä olisikaan parempi tapa viettää kesäinen viikonloppu, kuin syödä finedining- ruokaa pikaruokaakin halvemmalla?
Voin lämpimästi suositella käyntiä Taste of Helsinki- tapahtumassa.