HELSINGIN
PARHAAT
BURGERIT

Cityn toimitus valikoi Helsingin burgereiden parhaimmiston

14. Kesäkuuta, 2018

Cityn toimitus

City.fi testasi kaupungin parhaat burgerit


Suomalaiset rakastavat burgereita ja se näkyy myös katukuvassa. Hampurilaisilta osataan vaatia jo laatua, ja uusia premiumburgerpaikkoja on perustettu viime vuosina tiuhaan tahtiin. Testiin valikoitui sekä käsin syötäviä katumallin burgereita että ravintolatyylisiä lautasannoksia. Burgereita ei ole rankattu paremmuusjärjestykseen, sillä jokaisessa on omat hyvät puolensa.

Tällä kertaa keskityimme perinteisiin lihaburgereihin.Social Burgerjoint: Bronx Burger

Kurvin piskuiskessa Social Burgerjointissa burgerit vedetään ronskisti käsin, eikä täytteiden suhteen hienostella. Testikierroksemme suurin pihvi saa makunsa hiiligrillistä ja loppusilaus viimeistellään glaseerauskastikkeella. Myös Burger Lovers Finland on noteerannut paikan tarjonnan kaupungin parhaaksi, eikä suotta


[EAT social-food-burgerjoint]

Roslund: Rosburger

Roslundin Rosburger on testimme legendaarisimmasta päästä. Tätä herkkua on tarjoiltu hyvällä menestyksellä jo viiden vuoden ajan Teurastamon Portin lihakaupan kupeessa. Rosburgerissa paksu pihvi saa seurakseen pekonia, juustoa, coleslawia ja suolakurkkua ja on täytteidensä puolesta kierroksemme runsain burgeri.


[EAT teurastamon-portti]

Bronda: Cheese burger

Brondan cheese burger on testimme hienostuneimmasta päästä ja se näkyy myös hinnoittelussa. Brondan valttikorttina on Levainin arinauunista tulevat tuoreet sämpylät sekä keittiön iso grilli, joka antaa lisämakua pihveihin. Burgerissa todella maistuu tuoreus ja laatu, ja taidolla tehdyt kastikkeet viimeistelevät kokonaisuuden.

[EAT bronda]


Friends&brgrs: Classic brgr

Friends&brgrs edustaa testimme pikaruokaosastoa. Classic brgr on pieni ja kompakti, mutta tyydyttää pienemmän nälän nopeasti. Ketjun valttikortti on tasalaatuisuus. Raaka-aineet ovat aina tuoreita ja lisäaineettomia, sämpylät leivotaan paikan päällä ja jopa pihviliha jauhetaan itse. Friends&brgrs ei ehkä loista autenttisuudellaan, mutta tarjoaa oivallista premium-pikaruokaa.

[EAT friends-brgrs1]

Bites: Standard burger

Vallilan teollisuusalueen uumenissa sijaitsee burgerifanien pyhiinvaelluskohde Bites, joka erottuu edukseen simppelillä mutta toimivalla konseptillaan. Perusburgerin ainekset valmistetaan maustekurkkuja myöten itse, ainoastaan cheddar on tuontitavaraa. Bitesin burgerissa riittää kokoa ja makua, joten ei ihme että asiakaskunta on löytänyt paikan hankalasta sijainnista huolimatta.

[EAT bites-vallila]