4 X
MAUKKAAT 
PELMENIT

Pelmeni (ven. пельмени) on Venäjällä laajasti tunnettu ja alun perin Kiinasta kotoisin oleva raviolia muistuttava ruokalaji. Kokosimme alle neljä tunnelmallista ravintolaa, joissa pelmeneitä kannattaa kokeilla.  


17.10.2018

Eat.fi

Blinit
Alppila, Helsinki

Blinit tarjoilee venäläistä pikaruokaa Alppilan sydämessa, ja nimeään ylpeästi kantaen, ravintola lupaa myös tarjota parhaat blinit Helsingissä. Pelmen-tarjonta tässä ravintolassa on kuitenkin myös ehdottomasti kokeilemisen arvoinen – lihapelmenit, peruna-sienipelmenit, kanapelmenit ja lohipelmenit tarjoillaan keitettynä tai paistettuna 9.90 - 12.90 € hintaan, riippuen nälän ja annosten koosta.

Kuva: BLINIt


Tunnelma tässä pienessä ravintolassa on eittämättä viihtyisä ja "pikaruokala"-nimikkeestään huolimatta ruoassa maistuu autenttisuus. Ravintolan omistajat Daria Podstreshnaya ja Artemy Senko ovat kotoisin Pietarista.

Eat.fi ravintola-arvosteluissa paikkaa kuvailtiin näin: "Positiivisella tavalla kotikutoista, rentoa ja konstailematonta. Hyvän ruuan ja hyvän mielen paikka. Täytyy tulla toistekin."

Sturenkatu 9, Helsinki

[EAT blini]
Ravintola Troikka, Röölö

Kuva: Troikka

Troikka,

Etu-Töölö, Helsinki

Troikassa pääsee kokemaan venäläisen keittiön täyteläisen makumaailman ja sen parhaimmat herkut kala- ja liharuokineen. Kauniisti sisustettu Troikka on Helsingin parhaita ja vanhimpia venäläisiä ravintoloita ja on toiminut jo vuodesta 1968. Tunnelma kannattaa kokea!

Pelmenit on venäläisen keittiön klassikko. Nämä Siperiasta kotoisin olevat nyytit täytetään joko lihalla, sienillä tai kasviksilla. Troikassa voikin nauttia vertaansa vailla olevat, smetana-sienikastikkeella täytetyt Siperialaiset pelmenit 14,50 € hintaan.

Caloniuksenkatu 3, Helsinki

[EAT troikka]
PurPur

Kuva: PurPur


Purpur

Helsinki & Tampere

”Olen kuullut matkoillani, että yleensä ihmiset syövät elääkseen, mutta Georgiassa ihmiset elävät syödäkseen", sanoo ravintolan perustanut Ville Haapasalo. Tämä georgialainen ravintola löytyy sekä Helsingistä (Rikhardinkatu) että Tampereelta (Frenckellinaukio). Purpurissa pelmenit tarjoillaan joko etikalla tai paksun smetanan kera ja annos kustantaa tämänhetkisessä menussa 10 €. 

Paikallisesta georgialaisesta ravintolasta Purpur saattaa hävitä ainoastaan runsaudessa, lisukkeet kun eivät kuulu automaattisesti annoksen hintaan, mutta tunnelman Purpur tavoittaa täydellisesti ja se pelmen-annoksen kera on kokemisen arvoinen. 

Frenckellinaukio 4, Tampere/ Rikhardinkatu 4, Helsinki

Lue City.fi artikkelin Purpurista täältä.

[EAT purpur]

Video: City.fi

Rioni, authentic Georgian food

Haukilahti, Espoo

Pkhalit, eli pelmenien kaltaiset mutta nimenomaan georgialaiset kasvisnyytit tarjoillaan alkupalana 8€ satsissa, jossa täytteenä pinaatti, punajuuri ja kaali. Tämä piilotettu georgialainen helmi löytyy Haukilahden vanhan ostoskeskuksen uumenista eikä pröystäile puitteillaan, mutta tuoksut ja maku vakuuttavat ruokailijan samantien. Rionin tuoksut ja makuelämykset kannattaa lähteä kokemaan vaikka matka tuntuisikin vähän hankalalta. Omistajat Salminen ja Nikuradze halusivat tehdä Rionista juuri sellaisen paikan, jossa he itsekin viihtyisivät asiakkaina ja ovat todella onnistuneet tavoitteessaan.  


Rioni sijaitsee Haukilahden ostoskeskuksessa osoitteessa Ukkohauentie 9.

Lue City.fi artikkelin Rionista täältä.

[EAT ravintola-rioni]