Kahvila-Ravintola Palema
Ravintola Palema sijaitsee Sörnäisten Tukkutorilla Teurastamon alueella. Paleman tiloissa on toiminut ravintola yhtäjaksoisesti vuodesta 1933 asti.
Helmikuussa 2016 Paleman ohjaksiin astuivat Döner Harjun ja Harjun makkaratehtaan Jari Lönnberg ja Reima Mäenpää. Ravintolapäällikönä on salivelho Kaisa Merz ja keittiömestarina vanha mestari Markus Talikainen.
Palema tarjoaa loistavaa lounasta arkisin kello 10.30-14.30! Järjestämme myös mielellämme 30-120 hengen yksityistilaisuuksia.
Asiakaskokemus
Arvostelut (16)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Palema sijaitsee Teurastamon urbaanin rosoisessa ympäristössä.
Palema tarjoaa vain lounasta, muuna aikana se toimii tilausravintolana. Lounaan tarjoajana sillä on kuitenkin kunnioitettava historia – onhan samassa rakennuksessa toiminut ravintola 1930-luvulta saakka. Alkuvuodesta 2016 ravintola sai uudet omistajat, kun mm. Döner Harjusta tutut toimijat ryhtyivät pyörittämään Palemaa.
Paleman lounas ei ole mallia buffet, vaan lounasannokset tuodaan pöytään. Tarjolla on kasvis-, kala- ja lihavaihtoehtoja. Hinnat pyörivät kympin ja viidentoista euron välimaastossa. Alkukeitto ja Helsingin kahvipaahtimon kahvi kuuluvat hintaan. Mielenkiintoiselta kuulostavalta listalta valitsin Harjun Makkaratehtaan suolasitruunabratwurstia, marinoituja kasviksia ja porkkanaperunamurskaa veloutekastikkeessa (9,90 €). Sitä ennen otin kuitenkin mausteista bataattikeittoa, joka toimikin hyvänä nälän herättelijänä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Makkara-annos oli varsin vaikuttava kokonaisuus eteeni tuotaessa. Kaksi tuhtia makkaraa päällä, porkkanaperunamuusikeko sekä kasvikset niiden alla. Vaikka makumaailma ulkonäköä myöten oli tummanpuhuva, muhkea ja ronski, oli kokonaisuus erittäin toimiva. Maut oli hitsattu herkullisesti yhteen. Makkarat olivat laadukkaita ja valtavirrasta miellyttävästi poikkeavia. Marinoidut kasvikset olivat oivallisia, eikä porkkanaperunamuusissakaan ollut moittimista.
Ravintolan miljöö on simppeli. Sen voi tiivistää kahteen sanaan: vaaleaa askeettisuutta. Interiööri huokuu entisaikojen työmaaruokalaa – luultavasti se sillä nyökkääkin kunniaa menneille vuosikymmenille.
Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paleman lounaalla on aina muutama hyvä vaihtoehto, joiden välillä on vaikea päättää. Varma lounaspaikka ja laatu aika kohdillaan. Lounaaseen kuuluva keitto, leipä + kahvi takaavat hyvän diilin.
Perusvarma.
Matkaa Palemaan jonkin verran, joten ihan vakituisesti en käy, mutta mielellään käy kun on sopivasti aikaa. Ruoka on konstailematonta, hyvässä ja vähän huonossa. Yleensä ruoka on tehty suhteellisen yksinkertaisesti (pääraakka-aine + pottu + kasvislisäke) varmalla otteella ja laatu hyvin tasaista. Toisaalta mitään suuria yllätyksia tai makuelämyksiä ei ole luvassa. Satunnaisesti suolan käyttö karkaa lapasesta ja toisinaan soosi voi olla vähän eri opperasta.
Jos kahvin kanssa haluaa jälkkäriksi pientä makeaa, kannattaa ottaa muutama hyvä lepäpala ja lorauttaa hiukan hunajaa päälle - toimii niinkin. Toki ravintolan pieniä rahkamunkkejakin kannattaa kokeilla.
Lämmin tunnelma, hyvää ruokaa.
Mielestäni tämä ravintola on helmi jota ei kaikki tiedä. Ehdottomasti kannattaa käydä kokeilemassa, oman arvioni voi lukea blogistani:
http://aitoaarkiruokaa.fi/kokki-kavi-lounaalla-ravintola-palema/
tervetuloa lukemaan :)
Kiva miljöö, oikein laadukas ja runsas lounas. Uudestaan.
Kivan modernia lounasruokaa, vaatii vielä pientä fiilausta, hieno tila.
Lounastimme puolen päivän aikaan ja paikka oli aika täynnä ja päällä hyvä pöhinä.
Tilaukset otettiin vastaan tiskillä, jossa oli oikein reipas ja iloinen asiakaspalvelu. Sama taso jatkui koko vierailun ajan, siitä erityinen kiitos!
Tarjolla olleista pääruokavaihtoehdoista valitsimme Harjun makkaratehtaan makkaraa (saman omistajan) ja Saksanhirven entrecôte-pihviä. Alkupalaksi oli tarjolla maukasta kasviskeittoa, hyvä idea joka on tuotu Döner Harjusta tännekin.
Makkarat olivat maukkaita, rakenteeltaan napakoita ja sopivan kosteita/rasvaisia. Saksanhirven entrecôte ei sen sijaan säväyttänyt. Maku ja paistoaste olivat kohdillaan, mutta normaalin rasvan lisäksi kyseisessä palassa oli kalvoja melko runsaasti.
Lisäkkeinä tarjotut juurekset yrittikastikkeinen sopivat hyvin rustikkiseen saksanhirveen ja makkaroihin.
Viinivalikoima näytti olevan aika runsas, jota ei valitettavasi tällä visiitillä ehditty kokeilla. Tila on valoisa ja sisustus pelkistetty. Olen samaa mieltä kuin joku muukin arvioitsija; ilmanvaihtoa voisi hieman koittaa tehostaa.
Ansaitsee ehdottomasti uusintavisiitin, kokonaisuus oli selvästi hallussa!
Todella hyvää. Suosittelen.
Listalla monipuolisesti vaihtoehtoja ja ruoka maistui hyvältä. Kiva miljöö ja tunnelma. Toivottavasti paikan ilmastointi paranee. Vaatteisiin tarttuva ruuan käry oli häiritsevä. Siitä miinusta.
Uudet omistajat, uusi meininki.
Ensimmäisen käynnin perusteella todella hyvä lounaspaikka. Ryhmässämme kaikki olivat tyytyväisiä annoksiinsa (lihaa / kasvista, 10-12 eur). Alkukeitto oli erinomainen.
Karussa yksinkertaisuudessaan kotoisa miljöö, kaiuttimissa soinut Rauli Badding Somerjoki sopi tunnelmaan täydellisesti.
Tänne uudelleen! Toivottavasti taso pysyy.
Yhteisö
Kuvat
Sijainti
09-701 8552
http://www.ravintolapalema.fi
ravintolapalema@gmail.com