Avautuu 11:00

Bar & Bistro Kiusaus

kortteliravintola
Arvosana 4.1 / 5

Kiusaus on uusi ravintolatulokas Kruununhaassa. Valoisaan ja tunnelmalliseen ravintolaamme voit huoletta tulla syömään joko jotain pientä tai pidemmän kaavan mukaan isommallakin seurueella. Meillä on laadukkaita viinejä, laaja olut- ja drinkki valikoima.
Yksityisjuhlia tai kokouksia varten meiltä löytyy kabinetti n.15-20 hengelle.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa

Arvostelut (4)

Kiusaus on Kruununhaan rauhallisen kaupunginosan uusimpia ja ehdottomasti kiinnostavin ravintolatulokas. Se ei ole tulostaan metelöinyt eikä perinteinen tai sosiaalinen media ole sitä ymmärtänyt juurikaan hehkuttaa. Kaikesta hiljaisuudesta huolimatta halusin päästä testaamaan mielenkiintoisen ravintolauutuuden.

Alkuun tuotiin keittiöntervehdyksenä suolakurkkupalat hunajan kera tiloissa aiemmin kunnioitettavat 45 vuotta toimineen venäläisen Kasakka-ravintolan kunniaksi. Alkupalalista käsittää reilut 10 vaihtoehtoa simpukoista tartariin ja jättikatkaravuista mannapuuroon. Valitsin herkullisen kuuloiselta listalta neljä alkupalaa (yhteensä 19 €): tahmeaa porsaankylkeä ja kaalia, Krunan edamameja, sieniä leivän ja parmesaanin kera sekä Jukolan Cheddaria. Possunkylki oli mehevän makeaa ja maukasta ja syöminen sottaista, kuten näissä kinkereissä usein. Tuhdin makuista possua säesti oivasti raikkaan etikkainen kaalisalaatti. Edamamet sen sijaan eivät olleetkaan papuja kuten yleensä, vaan herneitä, mikä oli pettymys. Sienet ja Cheddar toimivat perusvarmasti.

Pääruoaksi ehdoton valinta oli burgeri (17 €). Tämä jo pelkästään sen vuoksi, että ruokalistassa todetaan sen olevan ”hampurilainen ilman turhia löpinöitä”. Mielestäni burgeriin ei pidäkään laittaa mitään ylimääräistä. Parhaimmat hampurilaiset ovatkin olleet hyvin simppeleitä lopputuloksia, kuten Social Food Burgerjointin ja Roslundin yksilöt. Kiusauksen listassa luvattiin vain Black Angusta, Jukolan Cheddaria, chiliä ja savua. Ranskalaiset tulee kylkeen. Hämmästys oli suuri, kun pöytään tuotiin peräti kaksi (2!) hampurilaista. Hampurilaiset eivät olleet suuren suuria, joten voisi ajatella, että ne yhdessä vastasivat yhtä täysikasvuista aikuisyksilöä. Kokonaisuus oli tasapainoisen pelkistetty, hallittu. Kenties liiaksikin, sillä vaikka burgerit olivat oikein suunmukaisia, eivät ne yltäneet esikuviensa tasolle. Jotain jäi puuttumaan. En osaa tarkalleen sanoa, että mitä. Ranskalaiset olivat keskitasoa, mutta ”ketsuppi” olisi saanut olla kunnollista tavaraa eikä mitään litkumaista chilisoosia.

Ruokien lisäksi pisteitä on annettava sille, että jos joku tässä hullussa maailmassa sattuisi kysymään ruokajuomaksi alkoholitonta vaihtoehtoa, hänelle ei ehdotettaisi limua, kuten alakouluikäiselle konsanaan, vaan esim. Fever-Treen Ginger Beeriä (5,2 €). Oli muuten todella hyvää!

Kiusaus tarjoaa hyvää bistromaista, moniin maailman keittiöihin nojaavaa ruokaa. Sillä on edellytyksiä pärjätä pitkään, mutta 45 vuoden tulevaisuutta en sentään uskalla vielä luvata!

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 36€ Lisätty: 08.04.2017
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 02.01.2017
Arvosana: 0

Hyvä tunnelma, tarjoilija (nainen) oli luonteva, ystävällinen. Omistaja kävi pöydässä myös. Tarjolla alkupalat Kasakka-ravintolan muistoksi, jonka paikalla nyt ovat. Tykkäsin sisustuksesta, ei prameilua. Ongelmaksi muodostuu jos ja kun tulen seuraavan kerran, onko menussa riittävästi uusia annoksia. Se jää nähtäväksi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 03.11.2016
Arvosana: 0

Todella jees illallinen vailla odotuksia. Jokainen pieni ja iso ruoka miellytti seuruetta ja mukana oli juuri riittävästi rohkeutta. Talon suosittelema valkoviini oli erinomaista ja lasku ei hirvittänyt. Sisustus, tunnelma ja palvelu myös kohdillaan - kohteliasta, mutta epämuodollista. Jos parannuksen varaa pitäisi väkisin keksiä, voisi ruokalista olla selkeämpi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 02.11.2016
Arvosana: 0

Yhteisö

Kuvat


Sijainti

Meritullinkatu 13, 00170 Helsinki - Reitti
0400153777
http://kiusaus.fi/