Keittiö auki

Grillsson

pihvi, hampurilainen
Arvosana 2.3 / 5

Elämännälkään tarvitaan kunnon evästä. Grillssonissa voit herkutella ensiluokkaisista raaka-aineista taidolla valmistetuilla pihveillä.Hyvät pihvit ovat meille sydämen asia ja ne valmistetaan aina laadukkaista raaka-aineista toiveidesi mukaan.

Erinomainen ruoka kaipaa rinnalleen myös arvoisensa palanpainikkeen - aperitiiveja ja digestiivejä unohtamatta. Pihviravintolassamme sinua palvelee laajalla valikoimalla varustettu baari, josta löytyvät laatuviinit, oivat oluet ja makuhermoja kirvoittavat napanterit.

Tahdomme sinun viihtyvän ravintolamme ajattomassa, rennossa ja kodikkaassa tunnelmassa. Anna seikkailijan sydämesi sykkiä elävän tulen loimussa ja ota Grillsson olohuoneeksesi.


Asiakaskokemus

Huomioi erityisruokavaliot

Arvostelut (54)

Viisi henkeä ex tempore -käynnillä lounasajan loputtua. Sisustus oli niin 70-lukulaista, että nauratti. Tiiliseinät, mäntypuiset paksut pöytälevyt ja pinnatuolit. Puuttui vain baarin keskikaljaukot karvahatut päässä... Alku oli kankea, kun meidät ohjattiin ensin yhteen ja sitten kuitenkin toiseen pöytään. Ruoan saaminen kesti myös kauan, mutta lopputulos oli hyvä. Burgerit ja pihvit olivat kaikki juuri sitä, mitä oli tilattu. Mitään kikkailua annoksissa ei ollut ja raaka-aineet olivat yksinkertaiset, mutta sopivan kypsät ja maukkaat. Hinta oli melko suolainen ja yhä jaksaa ärsyttää tapa kysellä tippiä. Kuinka kieltäytyä kohteliaasti, kun tarjoilija seisoo laitteen vieressä silmä kovana? Harjoittelen sitä seuraavaa kertaa varten, koska luulen vierailevani täällä toistekin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 15.11.2017
Arvosana: 0

Kävimme 10 hengen seurueella syömässä. Pöytävaraus onnistui hienosti ja toimitimme ruokatilauksemme jo etukäteen. Paikan päällä palvelu toimi sujuvasti ja vaikka kaikki maksoivat omat ruokansa erikseen, ei kuiteissa ollut virheitä.

Alkuun tilaamani lohipastrami oli herkullinen, mutta 250 gramman black angus -ulkofile kruunasi illan. Kypsyysaste oli juuri oikea ja liha mureaa. Valkosipuliperunalisuke oli riittävä. Gluteenittomuus onnistui muitta mutkitta.

Pieni kauneusvirhe, että paikasta löytyi vain 6 punaviinilasia. Kuulemma uusia oli tilattu, mutta eivät olleet vielä tulleet.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 11.10.2017
Arvosana: 0

Jos ravintolaillallisen aikana voi mennä kaikki pieleen, niin Grillsson Helsingissä onnistui alittamaan riman jokaisella mahdollisella osa-alueella.

Saavuimme ravintolaan pöytävarauksen mukaiseen aikaan. Pöytään ohjaamisen jälkeen tarjoilija tuli seuraavan kerran n. 20 minuutin kuluttua kyselemään alkudrinkkejä. Tässä vaiheessa ravintolassa oli kolme tai neljä muuta pöytäseuruetta, joten kovin ruuhkainen paikka ei ollut. Tilasimme drinkit, alkupalat ja pääruoat ja punaviinin samalla kertaa, tuossa oli ollut jo hyvin aikaa perehtyä listan tarjontaan.

Tässä kohtaa mentiin vielä jossain määrin rimaa hipoen, mutta sitten alkoi tapahtumaan. Alkupalat saatiin pöytään, alkudrinkkejä ei tosin ollut vielä tässä vaiheessa näkynyt. Drinkitkin sitten saatiin kyllä jossain vaiheessa pöytään mutta tosiaan kesken alkupalojen.

Alkupaloiksi tilasimme Grillsson Charcuterie -annokset. Listalla mainitaan, että annoksen saa pyydettäessä gluteenittomana. Sairastan keliakiaa ja tilauksen yhteydessä kävimme asian tarjoilijan kanssa seikkaperäisesti läpi, että annoksen on oltava oikeasti gluteeniton. Alkuun kaikki näyttikin hyvältä, sain jopa gluteenitonta leipää annoksen kanssa. Sitten kiinnitimme huomiota annoksen yhteen komponenttiin; paahdettuun sipulirouheeseen. Kokemuksen perusteella tuota kyseitä tuotetta ei juurikaan gluteenittomana valmisteta ja jätinkin tuon sitten omasta annoksesta syömättä. Tiedustelimme tuotteen gluteenittomutta tarjoilijalta joka lupasi selvittää asiaa keittiön kanssa. Ravintolan avokeittiössä käyty keskustelu tarjoilijan ja kokin välillä kuului varsin selväsanaisesti ravintolasalin puolelle. Kävi sangen selväksi, että keittiössä kenelläkään ei ollut aavistustakaan siitä, että onko annoksessa käytetyt ainekset gluteenittomia vai ei. Hieman myöhemmin kuulimme jatkokeskustelun keittiöstä jossa todettiin, että paahdettu sipulirouhe sisältää vehnäjauhoa! Jos en olisi ollut skeptinen tuon paahdetun sipulirouheen suhteen, minun ilta olisi päättynyt ruoan jälkeen pahimmillaan sairaalaan. Pisteenä iin päälle kokin välinpitämätön asenne asiaa kohtaan oli uskomaton, hänen kommenttinsa joka kuului salin puolelle erittäin selkeästi oli, että eipä hänelle ollut tullut mieleenkään että tuote ei ehkä olisikaan gluteeniton. Jos annos luvataan listalla pyydettäessä gluteenittomana ja asiasta on tarjoilijan kanssa selkeästi keskusteltu niin kyllä silloin kokin tulee olla selvillä jokaisesta annoksen komponentista, että asiakas saa ruokaa jota voi syödä turvallisesti.

Alkupaloista selvittyämme odotimme kuitenkin avoimin ja odottavin mielin pääruokaa. Tilasimme kumpikin listan 'lippulaiva-annoksen' joka kantaa ravintolan omaa nimeä, Grillssonin Härkää. Uskoimme, että loistavana pihvipaikkana itseään mainostava ravintola pystyy tällä saralla tarjoamaan huippuhyvän kokemuksen; annoksen hintakin, lähes 40€ antaa luvan odottaa jo hyvää kokemusta. Ikävä kyllä tässäkin mentiin metsään ja railakkaasti. Pyysimme pihvien paistoasteeksi medium, mutta kokin mielestä härän sisäfileepihvit oli hyvä paistaa läpikypsiksi. Mainitsimme asiasta tarjoilijalle joka kyllä meni keittiöön huutamaan kokille asiasta, samalla antaen palautetta joidenkin toistenkin asiakkaiden pihveistä jotka oli paistettu myös ylikypsiksi, ja kokki jatkoi samalla jo hyväksi todetulla asenteella ruoan laitosta; hyvin selkein sanoin hän ilmoitti aina paistaneensa pihvit samalla tavalla ja tekevänsä näin myös jatkossakin. Annoksen punaviinikastike - joka onneksi oli omassa kipossa eikä lautasella - ansaitsee myös erikoismaininnan, lähinnä sen suhteen että kastikkeesta ei kyllä osannut sanoa onko se punaviini- vai bbq- vai joku mikä ihan tahansa kastike, niin uskomattoman pahaa se oli että jäi kulhon täytteeksi.

Pääruoan aikana saimme myös todistaa keskustelua toisen pöytäryhmän ja tarjoilijan välillä, tämä pöytäseurue oli odottanut pääruokiaan kaksi tuntia. En tiedä miten tämä episodi päättyi, mutta kovin vahvaa kuvaa ravintolan toiminnasta ei tämäkään antanut.

Meidän kohdalla tarjoilija yritti vielä pelastaa tilannetta tarjoamalla jälkiruoat talon piikkiin. Sinällään vähintä mitä tässä vaiheessa voi odottaakin. Tilasimme Suklaabrownien ja Creme Brulee trion. Suklaabrownie oli seuralaiseni mukaan läpikuiva, maistui pakastetulta ja mikrossa lämmitetyltä. Creme brulee trio puolestaan muistutti kolmea jugurtti-annosta joiden päällä oli poltettua sokeria.

Laskun maksu sentään sujui ilman kommelluksia.

Kokonaisuutena tuo ilta oli surkuhupaisa katastrofi joka sisälsi ainekset vakavampaankin terveydelliseen riskiin. Kokemukseen perustuen en voi suositella kyseistä ravintolaa kenellekään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 40€ Lisätty: 26.09.2016
Arvosana: 10
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 10.06.2016
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Pienet ja suppeat annokset lounaalla. Kotonakin tekisin parempaa. Kokilla ei ilmeisesti mitään intohimoa työhönsä, kaikki vaikuttaa vain lämmitetyltä. Ruoka maistuu vain rasvalle, suolakin puuttuu... Lounaslista on todella mielikuvitukseton; kanaa, lihapullia ja hamppari (aina!). Huonompi kuin perusketjuravintolat yleisesti. Miljöö sinänsä ihan kiva, olisi mahdollisuus paljon parempaan. Palvelu on aina ystävällistä. Tänne vain pakon edessä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 29.02.2016
Arvosana: 3

Pläääh. Alkupalaksi tilattu suppilovahverokeitto oli tölkkikamaa, varmaan kastiketta. Esillepano oli kiva. Toinen lihaisa alkuruoka oli illan ainut onnistunut annos. Tosin siinä oli valtavasti suolaa. Pihvi oli haalea, mikä oli sinänsä hyvä että päälle mäiskösty vuori maustevoita ei ehtinyt sulaaa, vaan sen pystyi riitämään sivuun. Burgeri oli peruskamaa, kympin arvoinen. Kahdellakympillä burgerissa pitää olla jo jotain extraa, tässä ei ollut. Kalja yli 7 euroa, vedestä laskutettiin. Emme mene uudelleen. Käsittämätöntä, että tällaiselle kalliille ABC-tasoiselle paikalle riittää asiakkaita, kun Kallio-Sörkkä on pullollaan edullisia ja hemmetin hyviä paikkoja! Tämä oli vain surullinen yritys Restel-maailmasta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 09.02.2016
Arvosana: 5

Kiva paikka, mukavasti sisustettu. Ruoka on joka kerta ollut hyvää tai tosi hyvää. Sörnäisten Grillssonia voi kyllä lämpimästi suositella. Yksi harvoista paikoista, joihin tullaan aina uudestaan ja uudestaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 18€ Lisätty: 05.02.2016
Arvosana: -2

Odotusarvo ei ollut korkealla paikkaan suorittaessa. Ympäristö osoittautui kuitenkin laadukkaaksi ja palvelijat erityisen moitteettimaksi. A la carte listan ylikypsä porsas kruunasi kuitenkin kaiken. Sitä voisi suositella jopa muslimeille jotka haluavat rikkoa ennakkoluuloja kyseistä lihatuotetta kohtaan. Myös alkupaloina vedetyt ravut olivat ravuiksi harvinaisen maukkaita. Myöhemmin lounaalla samassa paikassa totesin myös lounaan laadukkaaksi ja normaalihintaiseksi. Valtava miinus on a la carten suunnaton ylihinnoittelu joka lienee kalliossa oltaessa näkyy asiakasmäärissä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 16.01.2016
Arvosana: -2

Piti käydä pikaisella lounaalla täällä, tilasin hampurilaisen. Salaattipöytä oli kuin karjalauman jäljiltä eli kaikki oli loppu ja sotku oli aivan mahdoton. Salaattini syötyäni odottelin hampurilaistani, ensin 10 minuuttia, sitten toiset 10 minuuttia ja reilun puolen tunnin päästä oli pakko jättää leikki kesken ja mennä tiskille ilmoittamaan, että valitettavasti en ehdi odottamaan lounastani puolta tuntia pidempään sillä minulla oli kiire. Sain rahat takaisin, en pahoittelua. Selitykseksi tarjottiin sitä, että joku oli erehtynyt tilaamaan a la carte listalta lounasaikaan ja ilmeisesti kokilla (jotka muutenkin muuten tekevät syömäkelvotonta höttöä tässä paikassa) oli mennyt pasmat täysin sekaisin ja jäänyt sitten lounaat hoitamatta. Ei koskaan enää, ei edes kun on kiire sillä täältä ei saa ruokaa lounaallakaan kohtuullisessa ajassa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 11€ Lisätty: 11.01.2016 Näytä aiemmat arvostelut (4)
Arvosana: 3

Söin jonkun burgereista. Hampurilainen oli surkea, pienen pieni ja sämpylä oli täyttä pullaa. Hampurilaisessa ollut juusto maistui todella voimakkaasti halvalle pahalle juustolle, pihvi ei maistunut miltään, välissä jotain epämääräistä salaattia ja kastiketta, joissa ei myöskään mitään makua. Mäkistäkin saa parempia hampurilaisia. Lisäksi ranskalaiseni olivat TÄYSIN raakoja. Kerroin tarjoilijalle mielipiteeni hampurilaisesta ja mainitsin syömättä jättämäni ranskalaisten olevan raakoja enkä saanut pahoitteluja puhumattakaan hyvityksestä. Todella surkea paikka ja täysin ala-arvoista ruokaa varsinkin hintaan suhteutettuna. En todella suosittele paikkaa kenellekään!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 28€ Lisätty: 02.01.2016
Arvosana: 3

Yhteisö

Kuvat

Fanit (0)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.


Sijainti

Hämeentie 19, 00500 Helsinki - Reitti
0207994032
http://www.ravintolamaailma.fi/grillsson

Vaihtoehtoisia ravintoloita