Avautuu 10:00

Roots Helsinki

Joogaa, kakkua ja elämää
Arvosana 4.8 / 5

Vegaaninen kahvila ja joogastudio Kalliossa. Aamiainen arkisin klo 8-10.30 ja viikonloppuisin klo 10-13. Lounas arkisin klo 11-15.


Arvostelut (2)

Roots Helsinki on yhdistelmä vegaanista kahvilaa ja joogastudiota. Erikoiselta kuulostava kombinaatio aukesi Vaasankadun ja Kustaankadun kulmaan kesällä 2016. Kahvilasta ja joogastudiosta vastaavat kuitenkin eri toimijat, vaikka operoivatkin saman nimen alla.

En koe olevani Roots Helsingin kohderyhmää, vaikka tykkäänkin haistella ravintolakentän uusia tuulia. En ole suuri kasvisruoka/vege-entusiasti. Olen joka tapauksessa käynyt kahdesti Rootsissa, ja molemmilla kerroilla on käynyt mielessä, että pitäisikö sitä sittenkin mennä risteyksen toisella puolella sijaitsevaan King Kebabiin, jonne veri vetää luontevammin. No, en ole hairahtanut.

Roots Helsinki tarjoaa arkisin keittolounasta, joka sisältää myös lisukehärpäkkeet ja leivän (10 €). Keiton lisäksi tarjolla on salaattibowl (10 €) sekä talon burgeri (12,50 €). Kaupan päälle saa kahvin, joka muuten Rootsissa onkin erinomaista. Ensimmäisellä käyntikerralla otin keittolounaan. Keittoa sai höystää kivasti kikherneillä ja tofulla. Herkullisen leivän päälle sai valita kahden tahnan välillä. Vaikka olin vähän skeptinen lopputuloksen suhteen, yllätyin positiivisesti. Sekä keitto lisukkeiden kera että leipä ja levite toimivat oikein mallikkaasti. Jälkiruoaksi vielä tuoretta ananasta ja mangoa, ennen sitä herkullista kahvia. Lounaan jälkeen oli terveellinen olo ja puhdas omatunto!

Toisella kerralla halusin vaihtelua, vaikka keittovaihtoehto olikin todettu oivalliseksi. Päädyin näin ollen nyhtöherneburgeriin. Kahden terveellisen oloisen sämpylän välistä löytyi ainakin nyhtöhernettä, salaattia, sipulia, tomaattia ja ituja, ehkä jotain muutakin. Keskityin kuitenkin enemmän kokonaisuuteen kuin yksityiskohtiin, joten en kurkkinut kansisämpylän alle. Eihän tuollainen vegeburgeri tietenkään vedä vertoja ”aidolle asialle”, mutta kyllä sen ihan mielellään söi. Kokonaisuus oli joka tapauksessa balanssissa ja maut raikkaita. Annoksen velmuin, mutta toisaalta myös surkuhupaisin partikkeli oli ”ranskalaiset” eli Rootsin tapauksessa kurkku- ja porkkanasuikaleet, joita pystyi dippaamaan johonkin vegetahnaan.

Jälkimmäisellä kerralla halusin myös kokea elämäni toisen raakakakkukokemuksen. Lounasdiiliin kuului 2,5 euron hintaan jokin kakkupala, mutta asiaa tarkemmin kysyttyäni, totesin sen turhan vaatimattoman kokoiseksi, joten päädyin hieman isompaan versioon (6 €). Tarjoilija kertoi sen olevan suklaa-basilikakakkua. Kyllähän senkin söi, mutta ei tuo raakakakkuskene oikein ole meikäläisen juttu. Kuuden euron hinta muutamasta suupalasta tuntui kaiken lisäksi turhan kovalta hinnalta. Jälkikäteen tsekkasin muuten nettisivuilta, että mitä nuo raakakakut oikein sisältävät. Vastaus oli kirjattu negatiiviseen muotoon: ”kakut ovat gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia, eivätkä ne sisällä valkoista sokeria.” Joku voisi tuon perusteella kysyä, että miten ne voisivatkaan maistua hyviltä.

Roots Helsinki on miljööltään miellyttävän rauhallinen. Betoni tuo raffiutta, viherkasvit ja ikkunapöytien tyynyt kotoisuutta, lamput tyylikkyyttä. Luova luokka tykkää näppäillä Applen kannettavia samalla kun siemailevat herkullista kahvia.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 28.11.2017
Arvosana: 0

Rootsin aamupalasetti on varsin hyvä ja sopivan kokoinen, vaikka kyllä täältäkin lopulta aika täydellä vatsalla lähtee. Ihanan terveellinen ja raikas setti erikoiskahvilla. Siemenleipä on todella hyvää. Rootsin tunnelma sopii hämärään arkiaamuun ihanasti.

     
     
     
Kokemus: Aamiainen / brunssi Hinta: 13€ Lisätty: 19.10.2017
Arvosana: 0

Yhteisö

Kuvat

Fanit (0)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet (0)


Sijainti

Vaasankatu 14, 00500 Helsinki - Reitti
+358503007989
https://www.rootshelsinki.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita