Villa Skogman
Tunsit meidän Vanhankaupungin Ravintolana, olemme nyt Villa Skogman! Herkullista ruokaa ja juomaa tunnelmallisissa tiloissa Kokkolan vanhassa kaupungissa, Neristanissa. Kokous- ja juhlatilat, A la Carte ravintola, majoitushuoneet, kesäterassilla sisäpihalla Cupla- samppanjakioski.
Asiakaskokemus
Arvostelut (11)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Allergisten ei kannata majoittua eikä ruokailla tässä paikassa, koska ravintoloitsija ei salli keittiön
valmistaa ruokia asiakkaan toiveiden mukaisesti ja allergiselle sopivista aineista.
Very good if you like something extra and not the usual Finnish fare.
You pay for the experience and quality of food, but it is a different, positive, non-chain quality restaurant experience.
Drink/wine selection could be better but it is not bad. The food is what you go for...
Syömäni pihvi oli kallein listalta. Syön harvoin lihaa, joten olen kranttu ja tiedän jos saan hyvää. Valitettavasti pihvi oli mauton ja annos tylsän näköinen. Ei missään nimessä hintansa arvoinen. Palvelu kuitenkin ystävällistä ja alkuun sai pienen "kokin tervehdyksen" eli suolapalan :)
Kaunis miljöö, erinomainen ruoka, hyvä ja ystävällinen palvelu.
Ohikulkumatkalla poikkesimme hotellin respan suosituksesta.
Otimme vain "pikkupurtavaa", ne olivat erinomaiset. Sopiva juoma löytyi yhdessä tarjoiljan kanssa
Jälkiruokakin otettiin kun viihdyimme hienossa miljöössä.
Palaamme ruokailemaan oikeesti!
hipoo täydelisyyttä, ruuat eivät koskaan tuota pettymystä. Elämäni parhaimpia ravintolakokemuksia.
Raaka-aineita kunnioittava ja kunnianhimoinen mutta ei hifistelevä ravintola. Ei pönötystä, mutta arvokas miljöö ja erinomainen asiakaspalvelu. Ruoka uskomattoman hyvää. Yksi parhaista ravintolakokemuksista ikinä!
Ehdottomasti Kokkolan helmi.
Muutaman kerran on tullut käytyä sekä lounaalla että päivällisellä. Tällä kertaa päivällinen 5 ruokalajin maistelumenun muodossa. Myös annoksiin sovitetut viinit tuli tilattua.
Menu koostui normaalilla listalla olleista annoksista, mutta oli menun muodossa tilattuna selkeästi edullisempi kokonaisuus. Ennen varsinaisia annoksia keittiö tervehti meitä oikein maukkaalla palalla marinoitua silakkaa.
Ensimmäinen alkuruoka oli hanhenkoipirilletteä ja omenaa. Annos oli hyvän näköinen ja koostumukseltaan mainio. Maut sopivat hyvin yhteen tarjotun Gewürztraminerin kanssa. Seuraava alkuruoka oli klassikkoannos bouillabaisse. En ole mikään kyseisen annoksen erityisasiantuntija, mutta pidin siitä kovasti. Viininä toiminut Rose oli kivan raikas pari tuhdihkolle keitolle. Pisteet ennen kaikkea siitä, etttä viini oli jotain muuta kuin valkoista tai punaista.
Pääruokana oli paahdettua hanhenrintaa. Vaikka ensimmäisenä alkuruokana oli myös hanhea, ei tullut sellaista oloa, että tässä ei muuta syödäkään. Annos oli kaikin puolin hyvin valmistettu, mutta ehkä kokonaisuuden vähiten mieleenpainuva. Shiraz toimi pääruoan kanssa moitteettomasti, joskaan ei tarjonnut erityistä positiivista yllätystä. Pääruoan jälkeen oli vuorossa välijuusto. Annos ajoi asiansa ja viiniparina ollut Château Carsin jälkiruokaviini oli paikallaan.
Varsinaisena jälkruokana saimme nauttia suklaafondantin ja mustikka-jogurttijäätelöä. Fondant oli paistettu juuri oikeaan kypsyyteen. Jäätelön lisäksi annoksessa oli mukana valkosuklaakreemiä, joka teki siitä varsin makean. Annoksen paras osuus oli mustikka-jugurttijäätelö. Viinänä oli erittäin makeaa cherryä, joka oli omalle kohdalle ensimmäinen laatuaan. Maku oli todella siirappinen ja siinä oli voimakas luumun aromi. Vaikka jälkiruoassa oli paljon makeutta valkosuklaan vuoksi, ei viini jäänyt sen paitsioon.
Tarjoilu toimi erittäin hyvin ja meidän kaikki tarpeet huomioitiin vaivoja säästelemättä. Miljöö Kokkolan vanhassakaupungissa on rauhallinen, tunnelmallinen ja omalla tavallaan arvokas.
Vanhankaupungin ravintolalla on Kokkolassa vaativa tehtävä. Se pitää yllä korkeaa tasoa. Mikään muu paikka ei yllä lähellekään samaa, mutta pitää muut hieman varpaillaan, jotta taso ei lähde romahtamaan. Jos pitäisi valita paikka mihin viedä Kokkolassa työn puolesta asiakkaita, niin vaihtoehtoja olisi vain yksi.
Etanat kaupungin parhaat :-).
Siika ja metsäsienipiiras pääruaksi , erittäin hyvä ja maukas yhdistelmä. Jälkiruokana Viherpippurimansikoita ja vanhanajan vaniljajäätelöä mahdottoman hyvää. Viini suositus osui nappiin. Ympäristö siisti ja lämminhenkinen, vanhan talon miljöö ihana sekä romanttinen. Henkilökunta erittäin kohteliasta ja ammattitaitoista. Yllätyksenä kuulin Heiltä että mahdollisuus majoittautumiseen myös. Meillä oli mahdollisuus tavata ravintolan omistaja ja kertoa onnistumisesta myös Hänelle.
Jos haluat yllättää Rakkaasi hyvällä rualla romanttisessa ympäristössä, täällä se onnistuu. :-)
Elämäni parhaimpia ravintolakokemuksia Suomessa.
Suosittelen todella lämpimästi!
Omaan annokseeni kuuluivat etanat alkuroaksi ja paistettu siika pääruoaksi. Jälkkäriä ei yksinkertaisesti jaksanut. Loistava palvelu!!
Yhteisö
Kuvat
Fanit (0)
Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.