Keittiö auki

Nomu

japanilaista
Arvosana 3.7 / 5

Hei, olen NOMU, viihtyisä izakaya-ravintola. Japanissa olen kovin suosittu ja päätin tulla hakemaan ystäviä myös Tampereelta.

Izakayassa tavataan kavereita ja liikekumppaneita. Voit rentoutua pitkään, sillä juomavalikoimassani on tasokasta viinejä, laaja olutvalikoima sekä drinkkejä. En ole fine dining -paikka, vaan tarjoan tuoreista raaka-aineista valmistettuja raikkaita pieniä annoksia ja grillattuja makupaloja moneen makuun. Voit tilata niitä illan mittaan useampia, kuten tapaksia, ja vaikka jakaa pöytäpoppoosi kesken.

Astu sisään ja tule viettämään mukava ilta. Tervetuola toivottaa NOMU.


Asiakaskokemus

Kasvisruokaa

Arvostelut (37)

Ruoka yllätti positiivisesti, maut olivat aidot ja monipuoliset. Illan huippuja olivat kampasimpukat, edamame-pavut ja kimchi-tofu.

Itse ravintola oli viihtyisä ja avoimesta tilasta huolimatta rauhallinenkin. Tarjoilu oli ystävällistä ja annokset tulivat nopeasti.

Otimme yhteensä kuusi annosta kahdestaan. Sillä vatsat täyttyivät sopivasti, vaikka yhdet annokset olisivat varmaan vielä mahtuneetkin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 28€ Lisätty: 23.03.2017
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Nomussa parasta ovat sushi lohinigirit, niitä tulee pikkuannoksena 3 kpl, joten joskus tilasin itselleni kaksikin annosta. Pikkulihavarras skewer on aika raakaa, mutta hyvin pehmeää. Ruokajuomana pidän savannah dry siideristä. Ranskalaiset merilevämaustettuina ovat hyviä, mutta ne toiset kierteiset perunasipsit maistuivat mielestäni kitkerälle oliiviöljylle ja uivat rasvassa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 29.10.2016
Arvosana: 0

Tampereen reissun ykkösravintolaksi eli lauantai-illan kohokohdaksi valikoitui Nomu – tuo sushin jälkeisen sukupolven uljas edustaja. Ravintolatyyppinähän izakayat edustavat japanilaista seurusteluravintolaa. Tarjolla on pieniä ja edullisia jaettavaksi tarkoitettuja annoksia. Varsinaisia alku- ja pääruokia ei ole, ja ruoat tuodaan pöytään sitä mukaan, kun ne keittiöstä valmistuvat. Meillä oli suuret odotukset Nomua kohtaan, sillä Runeberginkadulla Helsingissä operoiva Izakaya on ollut todellinen suksee!

Koska olimme juhlatuulella, päätimme investoida osan säästöistämme pullolliseen herkullista saksalaista valkoviiniä (Philipp Kuhn riesling, 41 €). Tämä helpotti myös muiden juomien valitsemista, koska nyt sitä ei tarvinnut tehdä. Ruokien valitsemisen suhteen olikin sitten vaikeampaa, sillä koko ruokalista oli täytetty toinen toistaan herkullisemman kuuloisista pikkuannoksista. Meille vinkattiin, että annoksia kannattaisi tilata 5–8 kappaletta kahdelle henkilölle. Pitkällisten tupo-neuvotteluvääntöjen lopputuloksena päädyimme kahteen Beef Tataki Bruschettaan (á 3,90 €), edamame-papuihin (5,90 €), viiteen California Maki -sushipalaseen (7,90 €), Nori Shio -ranskalaisiin (5,90 €), Tori No Teriyaki Burgeriin (10,90 €), Shake To Kinoko Foiru Yakiin eli haudutettuun loheen ja sieniin folionyytissä (10,90 €) sekä Shimofuri Gyu No Kushiyakiin eli naudanliha-paprikavartaisiin (12,90 €). Huh, kahden jälkimmäisen kohdalla menikin sitten jo kieli ja sormet lopullisesti solmuun.

Edellä mainitun kielellisen sekamelskan parasta antia edustivat sushit, vartaat ja ranut! Kaikki esimerkillistä laatutyötä. Pelkästään herkullisia vartaita olisi voinut syödä koko illan putkeen. Merileväranskalaiset ja majoneesidippi (jota pyydettiin toinenkin kuppi) olivat makuhermoja hivelevä ja kivasti kutitteleva kokonaisuus. Yllättäen pieneksi pettymykseksi muodostuivat paljon odotetut pavut, sillä niiden ulkomuoto ja makumaailma eivät vastanneet totuttua. Niitä on nimittäin tottunut riipimään hampailla kokonaisista suolalla ja voilla maustetuista paloista, nyt ne olivat helpommin syötävässä, mutta myös tylsemmässä muodossa irtonaisina jonkinlaisessa tomaattikastikkeessa. Myös makumaailma poikkesi totutusta, mutta ihan kelvollisia ne nytkin olivat. Folionyytissä lymyilleiden lohen ja sienten pohjalla oli niin maukasta lientä, että sitä varten piti pyytää erikseen tarjoilijalta lusikka. Nomun pikkuburgereita on kehuttu taajaan, mutta omani edusti ”vain” hyvää keskitasoa.

Nomun miljöö on riisuttu, jopa karu, mutta toisaalta kuitenkin kivan ja tyylikkään oloinen. Vaalea ja tumma lyövät onnistuneesti kättä. Ravintola on käytännössä yhtä pitkää tilaa. Baaritiski ja pieni keittiöpiste, jossa osa ruoista valmistuu, hallitsee tilaa toisella reunustalla. Tiskillä pystyy myös syömään, joten siinä on helppo tsekkailla kokkien edesottamuksia ja lohen liekitystä. Ulkoapäin ravintola ei sen sijaan houkuttele yhtään sisään. Tarjoilu oli harvinaisen ystävällistä ja aidon sydämellistä koko pitkän illan ajan.

Nomu oli täydellinen valinta lauantai-illalle. Lähes täydessä ravintolassa oli mukavasti letkeää menoa ja meininkiä. Hinnat eivät olleet liian korkealla, sillä maksoimme pari euroa päälle satasen kaikista ruoista ja pullollisesta laatuviiniä. Vahva suositus! Lounastakin on kehuttu, mutta sitä kokeilemaan on turhan pitkä matka omalta deskiltä. Domo arigato!

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 31€ Lisätty: 11.10.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 13€ Lisätty: 11.05.2016
Arvosana: -3

Erinomaisen viihtyisä paikka, jossa ystävällinen ja mutkaton palvelu. Hauskasti tehty ruokalista, josta löytyy sopivasti erikoisuuksia ja tutunoloista valittavaksi. Ruoka on valmistettu taidolla ja tuodaan pöytään sitä mukaa kun osakokonaisuudet valmistuvat. Hyvä kokonaisuus kaikenkaikkiaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 23.03.2016
Arvosana: 0

Miellyttävä paikka istua iltaa. Drinkit ovat olleet ainakin omalla kohdalla poikkeuksetta täysiä kymppejä. Palvelu on meillä pelannut aina hyvin, toisinaan tosin vähän hidasta, mutta se selittynee väenpaljoudella. Omasta näkökulmasta miljöökään ei ole kolkko, vaan enemmänkin tyylikäs. Naisten wc on ainakin kokemus jo itsessään!

Ruoka sen sijaan on ollut joko älyttömän hyvää tai keskinkertaista. Friteeratut lohipallerot mauttomia ja sushit ihan ok. Tampereelta saa kyllä parempaakin sushia, mutta ei Nomun vastaava mitenkään huonolaatuistakaan ole. Ribsit todella onnistuneita, samoin burgerit ja perunaosasto. Jotain makeaa ollaan kyllä jääty lähes joka kerta kaipaamaan, eli joku japskityylinen jälkkäri olisi mukava lisä listalle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 20.03.2016
Arvosana: 2

Nyt ollaan oikeasti hyvän äärellä! Ensivaikutelma ovesta sisään astuessani: Wau! Japanilaissyntyinen tarjoilija toivottaa minut tervetulleeksi ja kertaa konseptin. Hämeenkyröläismanselainen duo esittää livenä J. Karjalaista ja Johnny Cashia melko omintakeisesti sovitettuna. Sali on suht' vilkas, mikä ei kuitenkaan haittaa minua lainkaan — päinvastoin.

"Se on sitten nieriäburgeri", opastaa neiti tehtyäni tilauksen. Hei, tunnen kyllä lohikalat. Melko monta kertaa olen paistanut rautua ruisleivän päälle, joten onhan se kokeiltava, miltä Salvelinus alpinus maistuu sämpylän välissä marinoidun punasipulin kera. Pöytään ehtivät kuitenkin ensin grillatut lohinigirit, jotka ovat aivan saakelin hyviä. Nam! Soija on perustavaraa ja ehkä juuri siksi raikkaan tuoretta.

Entäs se nieriäburgeri? Taivaallisen hyvää. Juuri oikein paistettu kala! Ja voin sanoa, että perhomiehenä olen erittäin kranttu erityisesti lohikalojen valmistuksen suhteen. Raikas, makeahko creme fraiche ja punasipuli silaavat herkullisen paketin.

Odotin perushyvää parempaa, sellaista vahvaa kolmosta, jopa nelosta. Sain kuitenkin loistavaa. Tämä nousi kertaheitolla suosikikseni Mansessa. Olisi upeaa olla nuori opiskelija ja tulla tänne kavereiden kanssa viettämään kiireetöntä sunnuntaipäivää — tai mitä tahansa päivää.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 18€ Lisätty: 19.03.2016
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 08.01.2016
Arvosana: 0

Kiva ruokapaikka ja on ruoka, mutta valitettavasti pilattu jähmeän huonolla palvelulla. Kaksi kertaa käyty ja sama lopputulos. Tarjoilijat vaihtoon. Harkitsin jopa yritysasiakkaiden tuomista, mutta ei riitä paikalla paukut.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 14.11.2015
Arvosana: 0

Todella hyvää fine dining ruokaa ja hyvä palvelu. Ruoka oli aika arvokasta ja annokset pieniä maistelu annoksia, mutta kokemuksena hyvä. Tarjoilijat alkuun kertoivat hyvin kuinka heillä toimitaan, ruuat tulivat pian ja maistuivat todella hyviltä. Etenkin jos haluaa sushia, niin valikoimaa löytyy.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.11.2015
Arvosana: -1

Yhteisö

Kuvat

Fanit (3)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.


Sijainti

Kyttälänkatu 11, 33100 Tampere - Reitti
045 3124965
http://www.nomu.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita