Avautuu 11:00

Wistub Alsace

ranskalainen bistro
Arvosana 3.4 / 5

Ranskalais-suomalaista ruokaa sekä laadukkaita viinejä, joista osa omaa maahantuontia. Lämminhenkistä viinituvan tunnelmaa Laukontorin laidalla - Tampereen sydämessä.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen

Arvostelut (60)

Otimme listalta flamme kuechet isossa koossa, kyseessä oli rieskan näköinen lätty, jossa oli ranskankermaa ja muutama kylmäsavustettu lohen pala. Oli ihan ok makuista mutta suuri koko oli sellainen minkä pienen olettaisi olevan ja seurueestamme useimmat totesivatkin että nälkä jäi ja olisi voinut syödä toisenkin. Hieman ylihinnoiteltu paikka meidän makuun, ehkä sitten olisi pitänyt ymmärtää aterian gourmet-arvo mutta valitsisimme kyllä seuraavan kerran mielummin vaikka pizzerian, ainakin hinta-laatu suhde kohtaisi paremmin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 03.04.2017
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 22.03.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Joululounas - Aamulehden vinkkaus. Kolmen ruokalajin menu taipui myös vaihtoehtoon 2 alkuruokaa + pääruoka. Graavi siika + mäti ja lisukkeet hieno kokonaisuus, linnunmaksamousse + punasipulihilloke maistuva ja inkiväärilohi myös hyvä annos. Kumppanin syömä kurpitsakeitto sai kehuja ja erityisesti "flammekueche de Noël", jossa täytteenä oli savustettua ankanrintaa, roquefortia ja walnutseja oli huippu! Jälkkäreitä ei siis testattu. Riesling, gewurztraminer (Hengst?)- loistavia viinejä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 31€ Lisätty: 04.12.2015
Arvosana: 0

Flammkuchen oli ihan ok mutta ylihintainen kuiva lätty. Jälkiruuaksi kurpitsakakun kastike oli mauton ja paahtovanukkaat maistuivat kaikki samalta vaikka niiden piti olla erimakuiset. Tarjoilijan kommentti oli lähinnä että vika oli meissä, ei ruuassa. En mene uudestaan. Kahvia ei juotu mutta se näytti tulevan kapselikeittimestä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 42€ Lisätty: 01.10.2015
Arvosana: -1
     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 04.06.2015
Arvosana: 0

Erittäin miellyttävä paikka! Sisään astuessa tuli hymy naamalle ja mukavs tunnelma jatkui koko vierailun ajan. Alkuruokana vihreä parsa, ilmakuivattua kinkkua, parmesanilla. Annoksessa käytetty öljy antoi erittäin hyvän maun ja mukana tullut vaalea leipä maistui erinomaiselta. Pääruokana söin lohta ja katkarapuja peruna-sipuli lisukkeella. Ruoka oli maustettu juuri sopivasti ja annoskoko oli sopiva. Jälkiruokana söin creme bruleen, joka myöskin oli maku nautinto.
Tarjoilu pelasi erittäin hyvin ja tarjoilija oli todella mukava ja asiallinen. Alsacen alueen riesling toimi todella hyvin ruokajuomana.
Suosittelen vierailemaan ja nauttimaan parsalistasta!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 40€ Lisätty: 08.04.2015
Arvosana: 0

Valitettavasti illallinen oli pettymys, jota ihan hyvät alkuruokana tarjoillut etanat tai jälkiruokana nautittu Crème brûlée ei pelastanut. Pääruoka ei toiminut. Söin päivän kala-annoksen, joka oli sama kuin 10-vuotismenussa oleva nieriä lisukkeineen. Ruoka tuotiin aluksi pöytään kylmänä. Vaihto lämpimään annokseen sujui hyvin, joskin uusi annos oli puolet pienempi kuin ensimmäinen versio. Tämä sinänsä ei sitten enää haitannut, sillä ruoan lisukkeena oleva savustettu fenkoli oli joko pilaantunutta tai muuten täysin syömäkelvotonta. Fenkolista lähtevä voimakas epämiellyttävä tuoksu ja sen maku hallitsivat koko aterian ja jättivät muut maut alleen. Seuralaiseni söi karitsaa, joka tilaushetkellä paljastui myös karitsan sisäelimiä sisältäväksi ”maalaisannokseksi”. Tämä ei varsinaisesti ollut mikään makuelämys. Ruokiin sovitettu viinipaketti oli hyvä, mutta ylihintainen. Ravintola sinänsä on viihtyisä ja tarjoilu ystävällistä. En kuitenkaan toista kertaa valitse tätä ravintolaa illallispaikaksi enkä myöskään suosittele sitä muille.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 40€ Lisätty: 22.12.2014
Arvosana: 1

Loistava juhlamenu. Menin ystäväni kanssa nauttimaan juhlamenun, jota ravintola tarjoaa 10-vuotisjuhlansa kunniaksi. Alkupalalautasella oli ankanmaksaa, kylmäsavulohta ja pekonipiirasta. Todella herkullinen ja kaunis annos. Pääruoaksi valitsimme kumpikin paistettua nieriää ja kampasimpukkaa. Savustettu fenkoli antoi nieriälle todella hienon maun. Jälkiruokana alsacelainen omenapiiras, sekin erittäin hyvää. Suositusviinit, joita pelkästään alkupalalautasen kanssa oli kolmea eri laatua, olivat erittäin maukkaita ja sopivat loistavasti ruokien makuun. Upea elämys kaikkiaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 44€ Lisätty: 16.12.2014
Arvosana: 1

Iso pettymys viihtyisässä ympäristössä. A la carte-listan antama kuvaus annoksista ei vastannut todellisuutta, esim. listan "karitsa"-annoksessa ei karitsaa oikeastaan nimeksikään, vaikka tarjoilija aluksi kyllä ilmoittikin annoksen sisältävän myös muita sisäelimiä. Possunposkiannoskaan ei järin erikoinen, vastasi tosin enemmän listan kuvausta. Onneksi jätimme alku- ja jälkiruuat väliin. Kaiken kaikkiaan ylihintaiset annokset, samoin viinit. Kokemuksen perusteella en voi suositella. Seuraavalla Tampere-visiitillämme viemme rahamme toisaalle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 28€ Lisätty: 17.11.2014
Arvosana: 0

Todella huono kokemus, en suosittele. Valitsimme ravintolan Eat.fi:n arvostelujen perusteella, aiemmin tuntematon paikka meille kummallekin. Koko vierailua vaivasi ihmeellinen kömpelyys. Meidän lisäksemme paikassa oli yksi kahden hengen seurue, joten kiireestä ei varmasti ollut kyse. Tilasimme ensin pelkät pääruoat, jonka jälkeen tarjoilija palasi vielä kysymään toiselta meistä, että mitäs lisukkeita halutaan. Toiselta tämä oli kysytty tilauksen yhteydessä, ilmeisesti paikan tapa. Alkudrinkkini oli hädintuskin tullut pöytään, kun viinitkin kaadettiin, enkä itseasiassa ehtinyt sitä kuin maistaa, kun ruokakin oli jo pöydässä. Siinä se siis aterian aikana väljähtyi. Viinit esiteltiin kyllä huolellisesti, mutta kun huomasin pullosta, että punaviini on luomua, väitti tarjoilija, ettei ole ja vasta etiketistä hänellekin asia selvisi. Viinit olivat kyllä hyviä ja sopivat ruoille (pyysimme tarjoilijaa valitsemaan sopivat), mutta pääruoat (eri annokset) olivat maultaan enintään keskinkertaisia ja annokset varsin pieniä, onneksi pöydässä oli leipää. Jälkiruoka oli molemmilla lähes syömäkelvoton (eri annokset), mainitsimme tästä tarjoilijalle, joka vaikutti pöyristyneeltä ja pyyteli kyllä anteeksi. Mitään kompensaatiota ei tarjottu, päinvastoin, laskun kanssa tullut toinen tarjoilija tuntui olevan jopa ihmeissään, kun laskin käteistä tasarahan enkä tipannutkaan. Tämän hintaluokan ravintolalta odotimme kyllä huomattavasti enemmän. Koko vierailusta jäi todella huono maku, enkä voi suositella tätä ravintolaa kenellekään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 29.10.2014
Arvosana: 0


Sijainti

Laukontori 6 B, 33200 Tampere - Reitti
(03) 2120260
http://www.wistubalsace.com/