Avautuu 12:00

Ravintola Krapihovi

suomalaista
Arvosana 2.3 / 5

Aito suomalainen... viiden vuodenajan kattaus.

Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä.
Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi.

Komea huvilatyylinen rakennus vanhan puiston keskellä edustaa hienosti aikakautensa puuarkkitehtuuria. Vanhan rakennuksen kamarit ja salit kahdessa kerroksessa luovat puitteet jopa 190 henkilön tunnelmallisiin tilaisuuksiin.

Krapihovi on lounas-, illallis- ja juhlaravintola. Kauden parhaita makuja maistellaan vuodenaikojen mukaan vaihtuvassa, suomalaisia herkkuja notkuvassa noutopöydässä ja à la carte -listalta.

Vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä rakentuu Krapin keittiön tarina. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua. Krapihovin ruokasaliin katetaan vuodenajan aito suomalainen, käsin valmistettu kattaus… herkullinen tarina Suomesta.


Arvostelut (16)

Kolmannen kerran tulin nyt nauttimaan kausimenunä tarjottavan lounasblinipöydän. Aikaisempien kertojen perusteella tiesin odottaa yhtä monipuolisimmista ja maistuvimmista blinikattauksista. Hinta tosin 28€, joten kerta kaudessa riittänee. Kokemuksesta muistin, että lounastarjoilu alkaa klo 11 ja olin sopinut tapaamisen tänne siksi ystäväni kanssa, joka tuli varta vasten Helsingistä. Samoin aikaisemmilla kerroilla, kuten nytkin, ei saapuessamme ollut paikalla ketään muuta näin ajoissa. Siksi en ollut nyt(kään) älynnyt tehdä pöytävarausta. Tämän seikan perusteella tarjoilijat kyllä pitivät kovaäänisesti huolen alleviivata, kuinka tökeröä käytökseni asiakkaana oli. Mitään ongelmaa mahtumisen suhteen meillä sivussa sijaitsevan kahden hengen pöydässä ollut, olimme lähes valmiit kun isompi ryhmä saapui. Toisen kerran meille osoitettiin tylysti moukkamaisuutemme, kun erehdyimme menemään n 2-3min yli klo 11:a lounaspöytään, joka ei kuulema ollut valmis ja meidät kuulema tullaan kyllä noutamaan. Mistähän sekin olisi pitänyt tietää? Jos maksan tuollaisenkin hinnan lounaasta haluan poistua ravintolasta kaikin puolin tyytyväisenä enkä kurinpalautuksen saaneena.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 18.01.2018
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Talvipöytä (50 e/hlö) on ihan syötävä. Blinit ovat hyviä ja lisukkeita (hunaja, smetana, suolakurkut sekä mädit, erilaiset kalat ja sipulilisukkeet runsaita. Pääruokana on kylmää savupaahtopaistia, riistamakkaraa ja hirveä. Jälkiruokana karpalokiisseliä ja tummasuklaakakkua. Lisäksi leipiä, linssisalaattia ja jotain vihertävää hedelmäsalaattia, jonka ainesosia en saanut selville. Borssikeittoa. Valikoima on ihan kattava, vaikkakaan ei hirveän ihmeellinen. Söimme kymmenen hengen kammarissa (kabinetissa) lauantaina klo 12 - 14 kattauksessa (myös myöhempi kattaus järjestetään).

Sitten se huono. Ruoka oli haaleaa, blinit jopa kylmiä. Hirvenliha maistui niin voimakkaasti munuaisille, että syömättä jäi. Pistävä ja paha maku, sitkeä liha. Henkilökunta ei automaattisesti täytä loppuneita ruokia tai tarkasta niiden riittävyyttä ainakaan kovin pätevästi, vaan lihan tai lisukkeiden loppuessa lähdetään etsimään tarjoilijaa jostain päin kerrosta, tämä lähtee keittiöön, ja uudet tavarat tulevat sitten joskus. Yksi blini hajosi pieniksi taikinanmuruiksi, mutta muut olivat ihan hyviä, vaikka juuri ja juuri haaleita. Borssikeitto oli kädenlämpöä kylmempää, vaikka kattilaa lämmensi, ja syömäkelvottoman hapanta, Kahden tunnin buffet-ajan saa käytettyä näinkin. Ihmiset poukkoilevat seisovassa pöydässä miten sattuu - eikö tässä henkilökunta osaisi opastaa, että kiertosuunta myötäpäivään tai vastapäivään, niin tulisi jotain järkeä? Piha-alue parkkipaikalta ravintolaan hiekoittamatonta peilijäätä.

Pöydille kuuluisi esittely siitä, mitä ylipäätään on tarjolla. Meidän kymmenen henkeä sivuutettiin tästä täysin, joten päättelimme sitten itse, mitä,tarjolla on ja mistä aterimia mahtaisi löytyä. Järjestystä on muutettu edellisvuosista; leivät ovat vaihtaneet paikkaa lämpimien ruokien kanssa. Pöytiä ei siivottu, vaan jälkiruokien kanssa pöytä oli kukkuroillaan pääruoka- ja ruoan jämiä. Tuolla hinnalla ja miljööllä pitäisi olla ihan muuta kuin tämä kauttaaltaan innoton ja aneeminen, välttävä palvelu. Läpi aterian kuului henkilökunnan todella äänekäs ajanvarauskännykän elektroninen Grande Valse. Siihen ei vastailtu, vaan poikkeuksellisen kovaääninen mökä kuului kahden tunnin ateriasta useita minuutteja.

Ateriaa sävytti henkilökunnan kovaääniset riidat heti buffet-tilan viereisestä keittiöstä ("Mä sanoin, et mä oon tulossa. TURPA KIINNI!" kovalla miehen äänellä), jatkuva asioiden selvittely asiakkaiden pöytien luona (asiakkaiden kuullen kommentoidaan eri pöytien toivomuksia) ja henkilökunnan keskinäinen kälätys, joka valitettavasti ei muuntunut minkäänlaiseksi työtehoksi, että niitä pöytiä olisi voitu siistiä tai varmistaa, että jälkiruoalla edes saisi sitä kahvia..

En voi suositella. Ei hintansa arvoinen, ja sen verran tylsä maku jäi koko käynnistä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 30.01.2016
Arvosana: 0

Olin ensimmäistä kertaa. 40 Euron hintaan nähden illallispöydän antimet olivat pettymys. Tarjolla oli lähinnä kylmää alkuruokatyyppistä ja salaattia. Erityisesti lämmin ruoka valikoima oli pettymys. Lämpimiä ruokia oli tasan kolme: keitetyt perunat, lämmin keitto ja villisikamakkaraa. Kokonaisuutena jäi ylihinnoiteltu kokemus ruokineen ja palveluineen.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 3950€ Lisätty: 08.11.2015
Arvosana: 1

Ei voi kehua. Mankelissa ruuan odotus venyi kohtuuttoman pitkäksi. Taas oli kuulemma keittiössä ruuhkaa, vaikka sali oli tyhjänä. Ruoka, kun se lopulta tuli, oli todellinen pettymys.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 30.08.2015
Arvosana: 0

Kesäpöytä Krapihovissa 25. 7. oli loistava! Kotimaisista laadukkaista kauden raaka-aineista koottu noutopöytä oli juuri sitä mitä suomalainen ravintola kesällä on parhaimmillaan! Myös asiakaspalvelusta plussaa! Kiitos!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 39€ Lisätty: 27.07.2015
Arvosana: 0

Erittäin hyvää ja hyvin tehtyä ruokaa. Viihdyttävä paikka. Hintansa väärti

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 18€ Lisätty: 18.07.2015
Arvosana: 0

Bouillabaisse-keitto oli erinomaista, leipä oli tuoretta ja hyvää ja jälkiruoka (mustikkapiirakka vaniljakastikkeella) oli ok. Söimme kesälounaan (keitto, salaatti, jälkiruoka) lauantaina 4.7. Mankelissa. Salaatti oli sen sijaan aliarvoista! Majoneesipohjainen raastesalaatti kinkkusuikaleilla, pennepastaa muutamalla sattumalla, valkoista riisiä + jotain isoja lihapaloja, kesäkurpitsaa etikkaliemessä, salaatinlehtiä. Tähän vuodenaikaan olisi pitänyt tarjota kotimaisia kauden vihanneksia!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 07.07.2015
Arvosana: 0

Huono kokemus, 8. 1.15, suuret odotukset uudesta maistelumenuusta eivät täyttyneet. Olin todella pettynyt: blinit palaneita ja kylmiä, salaatit ym sottaisen näköisiä, hirvimakkarat kylmiä jne.. Ainoat joita ei oltu osattu pilata olivat mädit. Menuu selostukset eri ruokalajeista eivät olleet oikeilla kohdillaan. Kysyessäni asiaa miestarjoilijalta, hän vastasi: no ne nyt on vähän silleen.... Samainen tarjoilija ei tullessamme huomannut (?) kysyä meiltä syömmekö ala Carte listalta vai seisosvasta pöydästä. jne.
Taitaa mennä pitkä aika ennenkuin palaan Krapin "herkkujen" äärelle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 09.01.2015
Arvosana: 0

Syyspöytä Krapihovissa oli maukas ja oman palvaamon lihat laadukkaita. Kartanotunnelma oli vaalea ja kodikas.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 41€ Lisätty: 02.11.2014
Arvosana: 0

Kävimme Krapin pihapiirin ravintola Mankelissa. Aiemmilla kerroilla ruoan laatu ja tarjoilu on ollut kohdillaan. Tällä kertaa jouduimme kuitenkin pettymään.

Odottelimme ruokia noin 40 minuuttia, keittiössä kuulemma oli ruuhkaa. Kun saimme annoksemme, hampurilaisen pihvi ja pekoni olivat ylikypsiä ja salaatin valmissekoituspohja parhaat päivänsä nähnyttä. Jälkiruoat sinällään maistuivat. Hinta-laatusuhde ei riittänyt vakuuttamaan, tai paikkaamaan pääruoan pettymystä. Jälkiruoan seuraksi tilatut kahvit unohtuivat jonnekin matkalle.

Liekö kesäaika vaikuttanut vai miten, mutta hetkeen ei tee mieli käydä uudestaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 10.07.2014
Arvosana: 0

Yhteisö

Fanit (3)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet (1)


Sijainti

Rantatie 2, 04310 Tuusula - Reitti
09-27484249
http://www.krapihovi.fi/new/index.php?areaid=ravintolat&subid=ravintolakrapihovi

Vaihtoehtoisia ravintoloita