lilyputti
13 arvosteluaAnsiomitalit
Blogi
Arvostelut (12)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Went to Ravintola Wellamo with a large group and so our dinner was prebooked. I understand that large groups are a challenge to restaurants but that's no excuse for serving terrible food. Our starter consisted of a few lettuce leaves, slices of tomato and and cucumber, one sundried tomato and a slice of water melon. Main course was bland chicken breast in a even more bland sauce served with tasteless yellow rice and half of an oven tomato. The vegetarian main course was even worse: vinegary artichoke hearts (straight from the jar!) covered with ready made hollandaise sauce and served with boiled carrots, broccoli and greasy garlic potatoes. Oh dear.
Tämä ravintola sijaitsee keskellä ei mitään ainakin näin helsinkiläisen näkökulmasta.
No, ravintola ei tarjoile alkoholia, joten autoilu on vaan plussaa.
Olen käynyt aikaisemmin persialaisissa ravintolassa (mm. Lontoossa) ja Vihreä ravintola jäi valitettavasti täydellisesti niiden varjoon. Alkupalat olivat toki kohtuuhintaisia, mutta tylsiä. Missä olivat tuoreet raaka-aineet ja yrtit? Pääruuissa jatkui sama tylsä linja ja kasvisruuat (sekä kasvisten & linssien puute muissa ruuissa) olivat iso pettymys. Kasvikset olivat ylikypsiä, liharuuat mitäänsanomattomia ja ruokia ei oltu juurikaan maustettu. No, tulihan kebabien kanssa sentään pikkurasia Keiju-margariinia ;) Missä olivat tuoreet yrtit, granaattiomena, kvitteni, aprikoosi, kuivattu lime... Tänä ravintola antaa huonon kuvan persialaisesta ruuasta, eikä todellakaan tee sille oikeutta. Valitettavasti.
Skiffer ei vakuuttanut. Kun huomautin tilaamani viinin mausta, kertoi tarjoilija sen olleen avattuna (ilmaamattomana ja huoneenlämmössä) kaksi päivää. Vaihdoin viinin toiseen ja olisin valittanut siitäkin jos olisin kehdannut. Listalta valitsemani tomaatti & mozzarella & artisokkapizza (16 €) oli vaatimaton ja varsin mauton esitys (olisinpa lukenut toisten arviot mm. näiltä sivuilta ennen tilauksen tekemistä). Pizzasta puuttui suola, tomaattikastike oli pliisu, juuston kanssa oli skimppailtu ja päälle lätkittyjä tomaatin puolikkaita ja artisokkia ei oltu maustettu mitenkään. Illan kruunasi virhe laskussa.
OK lounas, mutta ylihinnoiteltu. Monissa ravintoloissa on erikseen edullisempi "kotiruokalounas" ja kalliimpi a la carte tyyppinen vaihtoehto. Lähiössä sellaista ei ollut. Päivän kotiruokalounastason pastat maksoivat 14-16 euroa, pääruokakokoiset salaatit ja hampurilainen saman verran (Entrecote olisi maksanut jo 28 €). Olisin maksanut pastastani mielelläni 10 €, mutta nyt tuntui kalliilta ottaen huomioon ettei lounaaseen kuulunut edes kahvia. Seuralaiseni hampurilainen oli OK, muttei vastannut 16,50 euron hintaa. Pienet lasilliset viiniä maksoivat 7 ja 9 euroa, joten kallista oli. Ristiriitainen kokemus siis: lounasruuaksi hyvää, mutta hinnoissa 30-50 % ilmaa.
Picture tells a thousand words. Kuva kertoo enemmän. Arvosteluja lukiessa tulee mieleen, onko keittiössä eri kokit lounaalla ja illallisella. Eri kokit tai eri standardit. Seuralaiseni valittivat omista annoksistaan ja minä omastani, joka näkyy kuvassa. Puolet lounaslautasesta koostui huonoista nachoista, 1/4 salaatinlehdistä ja 1/4 paikoitellen pilaantuneen makuisesta avokadosta. Salaattikin voi olla ruokaisa (proteiinia juuston, papujen tms. muodossa) ja lounassalaatin PITÄÄ olla ruokaisa. Tätä lautasellista ei voi sen sijaan salaatiksi kutsua, vaikka siltä muutama salaatinlehti löytyikin. Todella iso pettymys.
Sunnuntaibrunssi maaliskuussa 2014: alkupalapöydän antimet olivat OK, mutta seurueemme kala-/kasvissyöjälle ei lämpimistä ruuista löytynyt juuri mitään syömistä. Pääruuaksi tilattu ankanrinta oli läpikypsä ja väriltään siten harmahtavan ruskea. Listalla olleen seitiannoksen savoijinkaalilisukkeessa piili kala-/kasvissyöjällemme yllätys: kaalin sekaan oli muhennettu pekonia. Kerta se on ensimmäinenkin! Nälkä lähti, mutta ei toista kertaa.
Alkuruuat sekä lisukkeet olivat selkeästi ylihinnoiteltuja laatuunsa ja kokoonsa nähden.
Ruoka oli hyvää, muttei mitenkään erityistä. Mutta sitä en voi antaa anteeksi, että "parmesania" oli ripoteltu annoksiini (salaatti ja carpaccio) raasteena eikä lastuina. Tällaisessa paikassa se kertoo laiskuudesta ja piittamattomuudesta!
Plussaa kiva sisustus ja tunnelma.
Lounasvisiitillämme tarjolla oli pastaa keittokinkulla ja salaattia keittokinkulla. Lukemieni arvioiden perusteella olin odottanut paikalta enemmän. Päädyin tilaamaan salaatin ilman keittokinkkua ja tarjoilija lupasi korvata kinkun extrajuustolla. Juustoa sai kuitenkin annoksesta hakemalla hakea, kastike oli etikaista ja osa tomaateista oli mennyt pilalle. Leipä oli kuivaa. Ilmeisesti Tocalla on eri nuotit illalliselle, mutta lounaspaikaksi en Tocaa suosittelisi.
What a gem! Wonderful service, adorable dog (Kiko from Madrid), wines selected with care, food prepared with love and charming owners. You can come for a glass of wine or have a taps platter to go with it. There's no menu but you'll be asked if you are hungry or if you'd just like something to nibble. Meat lovers, fish eaters, vegetarians and vegans are all catered for.
Luettuani aikaisempia arvioita, en odottanut Patronalta paljoakaan.
Yllätyin onneksi kuitenkin iloisesti. Alkupalaksi söin cevicheä ja pääruuaksi chile rellenoa. Cevice oli raikas ja sen kanssa tarjottava salsa sopivan tulista. Ystäväni, joka on asunut Meksikossa, antoi guacamole alkupalalle arvosanaksi 9,5. Pääruuassani oli hieman toivomisen varaa: mausteita olisi saanut käyttää enemmän ja ruuan kanssa olisi voinut tarjota salsaa/guacamolea tms.
Kaipasin annoksiin myös enemmän kasviksia ja kasvisvaihtoehtoja/ruokaisia salaatteja.
Ruoka ei ollut piperrystä, vaan reilua, tuoreista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Sen enempää tai vähempää en ruualta Patronan tyyppisessä ravintolassa odotakaan (useimmiten sen tyyppisissä ravintoloissa saa paljon vähemmän). Fine dining ravintola tämä ei ole, mutta ei tarvitsekaan. Palvelu oli rentoa, viinilista hyvä ja lisäpisteet raikkaasta sisustuksesta.
Ps. Kommentteja ruoka-annosten pienuudesta en ymmärrä. No, varmaan Pizza Raxin buffetpöytään verrattuna ;)