Closed now

El Fant Coffee & Wine

Betyg 3.8 / 5

Kunderfarenhet

Barnvänlig
Vegetarisk

Recensioner (8)

El Fant sijaitsee Torikortteleissa, Helsingin kaupunginmuseon naapurissa. Vaikka El Fant tarjoaa niin aamiaista, brunssia, lounasta kuin illallistakin, niin erityisesti El Fantin brunssi on kutkutellut mielessä pitkään. Pöytävaraus on muuten hyvä tehdä, ja sekin hyvissä ajoin. Porukkaa riittää.

El Fant ei ole perinteinen brunssipaikka siinä mielessä, että siellä ei törmää notkuviin buffapöytiin tai ihmiskunnan alennustilaa kuvaaviin lähmäisiin astioihin ja ottimiin. Homma toimii tyylikkäästi pöytiintarjoilu-periaatteella, mikä miellyttää meikäläistä. Maksu (28 €) hoidetaan alkajaisiksi kassalle. Samalla kysytään allergiat sun muut epämääräiset hedonistisen elämän rajoitteet. Good Life Coffeen kahvia saa hakea tiskiltä niin paljon kuin kahvihampaan kolotuksen poistamiseen tarvitaan.

Päivän smörrebröd oli tehty marinoidusta munakoisosta, tomaatista ja vihreästä. Erilainen, mutta houkutteleva avaus. Joku kölvi voisi kysyä, että missä liha, mutta antaa kysyä. Nyt mennään tämä kerta vain kasvisten ja kalan voimalla. Leivän kanssa alkupalaksi tuotiin myös mustikkatuorepuuroa, jossa oli marjoja, mantelia ja chia-siemeniä. Nyt jouduin hieman pettymään. Lopputulos oli ihan mallikas, mutta jotenkin sitä odotti vielä täyteläisempiä ja voimakkaampia makuja. Vaimo tekee parempaa.

Seuraavaksi ystävällinen tarjoilija vuorasi pienen pöytämme pääruoilla. Niitä nimittäin tuotiin kerralla useampi kippo jaettavaksi. Savustettu lohi kera fenkolin ja marinoitujen kantarellien oli todella herkullista, kuten myös uudet perunat kapristen kanssa. Brunssin tähdeksi nousi kuitenkin yllättäjä kärkiryhmän takaa: paistetut maa-artisokat! Niissä oli hurmaava makumaailma. Pääruoan muut partikkelit – pestomarinoidut tomaatit, munakokkeli kevätsipulilla sekä vihreä salaatti – pelasivat roolinsa niihin kohdistuvien odotusten mukaisesti.

Brita-kakku musti- ja mansikoilla päätti hienostuneen brunssin jättäen mieleenpainuvimmat hetket pääruoan kontolle. Jälkiruoka oli hyvä, mutta ei erityinen. Kakun marenki oli jätetty paikka paikoin hieman turhan raa’aksi omaan makuuni.

Palvelu oli poikkeuksellisen huolehtivaista, ystävällistä ja iloista. El Fantin sisustus on pelkistetyn vaalea. Se tuntuu luovan tilaan seesteistä harmoniaa.

Jos kaipaat erilaisen tyylikästä brunssia etkä jaksa ainaista ähkyn tuomaa morkkista, valitse El Fant! Ja muista se varaus.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Priset: 28€ Tillagt: 15.08.2017
Betyg: 0
Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 14.06.2017
Betyg: 0

Istuimme hetken museokierroksen päätteeksi. Tilasimme teetä, lattea ja pari smörreä, toinen lohi-, toinen katkaraputäyttellä. Leipä oli saaristolaisleipää, mutta aivan liian paksu viipale vei kummastakin leivästä suurimman nautinnon, vaikka täyte sinänsä oli ok. No, menipä ainakin nälkä.Tee oli todella hyvää, samoin latte. Tunnelma oli ainakin perjantai-iltapäivänä ihanan rauhallinen, museoon sopiva,

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 21.03.2017
Betyg: 0

Erilainen brunssi!
mielestäni paikan brunssi erottuu edukseen. Brunssi tulee tarjolle pienissä kipoissa ja kupoissa joka oli varsin jännää. Suodatin kahvi joka oli itse otossa ei ollut suinkaan halvinta mahdollista vaan oikeasti aika hyvää.
Tarjoilia mainitsi myös että kaikki erikoisruokavaliot pyritään toteuttamaan joka on kyllä tätä päivää :)

kirjoitin blogiini jutun El Fantista
http://aitoaarkiruokaa.fi/el-fant-brunssi-hiukan-erillaisella-tavalla/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 28€ Tillagt: 16.01.2017
Betyg: 0

Kaupungin paras latte! Viimeksi kokeilimme viinimenuta ja olimme todella positiivisesti yllättyneitä hinta-laatusuhteesta. Sommelier osasi todella asiansa, vaikken saanutkaan hänen puheestaan ihan kaikkea selvää. Viinin kanssa saa lisäksi iltaisin syötävää, mm. lammastartar oli älyttömän hyvää. Rentoa ja tyylikästä viinibaarimeininkiä vihdoinkin myös Helsingissä!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 26.07.2016
Betyg: 0

Sateisen sunnuntain pelasti oivallinen brunssi El Fantissa. Ja mikä parasta, brunssi tarjoiltiin pöytään. Brunssi oli monipuolinen ja kasvisruokailijaa suosiva, myös raakapuuroa tarjolla eli maukas mustikkaraakapuuro mansikoiden kera.
Kahvia oli tarjolla monenmoista, eettinen viljely korostui. Myös teen juojia hemmoteltiin ja sai tietysti myös viiniä niin halutessaan. Myös mehu kuului asiaan. Runsas ja monipuolinen salaatti, ihana kuohkea munakas, uudet perunat vaikkapa lohen kanssa, marinoituja herkkusieniä - kyllä olisi luettelemista! Niin ja vielä täytyy mainita iso pala porkkanakakkua jälkiruoaksi. Jokaisella antimen osalla oli oma tarinansa, jota oli mielenkiintoista kuulla. Tarjoilu sujui hyvin, vaikka "tupa oli täysi". Kannattaa siis varata pöytä. Suosittelen itse kokemaan. Hintansa väärtti.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 24€ Tillagt: 28.06.2016
Betyg: 2

Olin brunssilla ja paikka ihan täynnä. Ainoastaan kaksi työntekijää ja heillä tuntui olevan tosi kiire, eikä ehtinyt selittää miten kaikki toimi. Palvelu ei ollut mielestäni hyvä.

Ruoka kuitenkin oli laadukasta ja hyvää, menisin kyllä uudestaan.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 26€ Tillagt: 26.05.2016
Betyg: -1
     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 08.05.2016
Betyg: 0

Gemenskap

Bilder

Fans (1)

Dessa användare har markerat restaurangen som favorit

De som är intresserade (1)


Läge

Katariinankatu 3, 00170 Helsingfors - Route
0442369953
http://www.elfant.fi

Options