Opens at 11:00

Mashiro

Betyg 4 / 5

Recensioner (14)

Valitettavan huono ramen, jopa Suomen mittakaavassa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 05.05.2017
Betyg: 0

Ei nouse hypen tasolle, mutta annan kiitosta japanilaisesta ei-sushista. Tunnelmaltaan melko viihtyisä paikka. Asukkaiden kannalta on mukavaa, että myös täällä puolen kurvia on ravintoloita.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 04.09.2016
Betyg: 0

Todella hyvä paikka. Suosittelen! Maukas, tuoreet raaka-aineet, isot annokset.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 22.04.2016
Betyg: 0

Monet meistä assosioivat japanilaisen ruoan sushiin. Se on sääli, mutta toisaalta ihan ymmärrettävää. Sitä on tarjolla, välillä vähän liiaksikin. En aio heittäytyä japanilaisen ruoan asiantuntijaksi, koska siihen eivät rahkeet riitä, mutta tiedostan toki, että maa tarjoaa rikkaalla ruokakulttuurillaan paljon muutakin kuin lohinigireitä. Tämä mielessämme otimme sporan alle ja suuntasimme kohti Vallilaa.

Olimme saaneet vinkin ravintolasta suoraan Mashiron omistusportaasta, joten pakkohan mesta oli käydä kokeilemassa, vaikka Vallilan kulmat eivät ihan normaaliin elinpiiriin kuuluneetkaan. Paikka on ollut taifuunituulten riepottelemana viime vuodet, sillä tiloissa on toiminut niin Hoshito kuin Beniya. Niissä en kuunaan käynyt.

Sushien sijaan Mashirossa keskitytään donbureihin. Ei se mitään, minäkään en ollut aiemmin niistä kuullut. Se tarkoittaa kulhoista tarjottavaa ruokaa, jossa täytteet on aseteltu riisikeon päälle. Päädyin Toku-Aburidoniin. Sillä saa liekitettyä lohta, katkarapuja ja – tietysti riisiä (12,50 €). Seuralaiseni skippasi ravut, muuten annos vastasi omaani (Lohi-Aburidon; 9,90 €). Annoksia odotellessa pystyi skannaamaan nopeasti pienen tilan: 6 pöytää, noin 15 asiakaspaikkaa. Tiivistä varmasti on, kun on täyttä. Nyt perjantaina alkuillasta ei ollut. Miljöö oli kovin kolho, mutta kuitenkin kivan valoisa suuren ikkunan vuoksi.

Annoksiamme tehtiin koko ajan silmiemme edessä avokeittiössä. Lopulta ne ojennettiin pöytään. Ulkonäkö ja tuoksu: ruokahalua kiihottava. Makumaailma ja purutuntuma: säväyttävä. Lopputulos: voittaa sushit – vähintään vaihtelun vuoksi! Pääroolissa ollut liekitetty lohi oli saatu suussa sulavaksi ja rapujakin oli ilo syödä. Kokonaisuus oli erittäin onnistunut. Jopa pöydässä ollut soija tuntui tavallista paremmalta!

Annos oli juuri sopivan kokoinen: ei liian täyttävä, ei liian köykäinen, parahultainen. Hinta-laatusuhde nousi positiiviseksi kohtuullisilla hinnoilla.

Mashiro tuntuu löytäneen niche-segmentin Helsingin ravintolatarjonnassa. Toivottavasti mangaintoilijat ja muut herkkusuut löytävät tiensä Vallilaan ja sitä kautta pidentävät ravintolan ikää lähemmäs japanilaisten keski-ikää.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 13€ Tillagt: 09.04.2016 View previous reviews (2)
Betyg: 0

Wakame oli lähinnä kokoelma erilaisia salaattilajikkeita ilman kaivattua potkua. Toku-zukedonin lohi oli OK, mutta katkaravut marinoitu possun makuiseksi ja loppuannos pelkästään mautonta riisiä. Ei mitään suurempaa vikaa, mutta eipä tarvitse tulla uudestaan.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 12€ Tillagt: 21.12.2015
Betyg: 0

Hyvää safkaa! Annos (graavilohta, katkarapuja ja riisiä) oli oikein kaunis, ja maistui hyvältä. Koko ei ollut ihan hirveän iso, mutta ei lounaalla jäänyt varsinaisesti nälkäkään. Palvelu oli ystävällistä ja englanniksi. Paikka on vähän pieni, ja pientä käryä oli ilmassa avokeittiöstä, mutta kuitenkin ihan viihtyisä miljöö taustamusiikkeineen. Mesta vaikutti suositulta, ansaitusti.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 09.12.2015
Betyg: 0

Paikka on aika pieni ja hieman hälyinen. Toisaalta ruoka on jotain aivan uskomatonta, esimerkiksi Toku-Zukedon sulaa suussa.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 11€ Tillagt: 29.11.2015
Betyg: 0
     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 01.11.2015
Betyg: 0
Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Erittäiin maukas ruoka ja mainio meininki, Eikä ruoka ole hinnan kiroissa. Mukava pistäytyä myös alkuillasta.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 10.10.2015
Betyg: 0

Excellent food, super fresh ingredients, served beautifully arranged in a bowl, at very fair prices.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 9€ Tillagt: 01.10.2015
Betyg: 0

Gemenskap

Fans

Dessa användare har markerat restaurangen som favorit


Läge

Mäkelänkatu 22, 00510 Helsingfors - Route
0406616864
http://www.mashiro.fi