Closed now

Cafe Stoa Cultural Kitchen

Betyg 2.8 / 5

Recensioner (15)

Olimme viettämässä ystäväni polttaripäivää ja päivän oli tarkoitus alkaa brunssilla. Olimme varanneet pöydän 14 hengelle klo11:00. Odottelimme ravintolan ulkopuolella ja ihmettelimme miksi valot kiinni, ruokaa eikä henkilökuntaa näy missään.
Sitten aloitimme googlaamisen ja soittelun. Löysimme ravintolan Facebook sivulta ilmoituksen että paikka tänään poikkeuksellisesti kiinni. Mitään ilmoitusta ei ollut meille tullut tästä varauksen vahvistamisen jälkeen. Todella ala-arvoista käytöstä ravintolan puolelta. Menee varmasti boikottiin koko meidän porukalta!

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Tillagt: 29.04.2018
Betyg: 0
Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Viikonlopun lounasajan buffetti oli melko selvästi itä-helsingin parasta ruokaa. Muistutti paljon fredrikinkadulla olevaa Istanbul Grilliä, tosin ehkä hieman pienempi valikoima salaattipöydässä ja peruskebabbien tilalla oli loistavia mausteisia lihapullia ja kanaa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 18€ Tillagt: 02.03.2017
Betyg: 0

Olen käynyt brunssilla muutamia kertoja 2014-2015, erinomainen hintalaatusuhde. Toisinaan jos tulee brunssille myöhään niin lämpimien ruokien laatikot ovat tyhjänpuoleiset tai jotain ei ole enää tarjolla. Jälkiruokapuolella kattaus on aika vaihtuva; toisinaan on todella paljon kaikkea ja joskus tuntuu että valikoimaa on selkeästi vähemmän. Jälkiruokakakut yms. ovat varmaan pakastetavaraa, tai eivät ainakaan kovin kummoisia. Toisaalta niiden suolaisten ruokien takia tänne kai tullaan, ja ne ovatkin tuoreita, hyviä ja autenttisia - hummus esim. aivan ihanaa. Suosittelen. Kiva ympäristö, ihan kuin New Yorkissa olisi.

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Priset: 20€ Tillagt: 29.02.2016
Betyg: 0

Brunssi oli mahtava.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 19.01.2015
Betyg: 1

Kulttuurikeittiön A B C .
Pari vuotta jälleen vierähtänyt, ravintola on aavistuksen muokannut nimeään. Katsotaanpa, näkyykö se myös toiminnassa.

Samaa jengiä ainakin tiskin takana, nämä kaverit eivät unohdu. Hyvä meininki ja palvelu. Koko buffet kustantaa 10,90€, ilman kiinteitä päitä euron vähemmän. Tänään listalla on hyvin mielekäs set up, otan siis koko buffan.

Leipä omatekoista ja HITON hyvää. Linssikasvissoppa samaten oikein maukasta ja kuumaa. Ah. Arvostan. Salaattipöytä monipuolinen, hyvin sekoiteltuja ja valmisteltuja asioita, kovin suolaista tosin.

Lämpimissä tarjoillaan kanaa jonkinlaisessa tomaattipohjaisessa asiassa, olen kanattomalla tammikuulla, jätän väliin. Muut syövätkin kaikki kananpaloja, minulle riittää kasvissotkuja. Papuvetoinen papu-soijasuikale-curry on maukas, mutta pavut ovat jopa aavistuksen liian kovia tähän settiin. Toisaalta parempi näin ehkä kuin mössönä. Toinen lämmin vege, chili sin carne on oikein onnistunut. Papujen ja linssien määrä on tosin tänään kohonnut aikamoisiin sfääreihin. Hyvät riisit.

Kahvi kuuluu hintaan ja on parempaa tasoa.

* * *

Pakollinen tarkistuskäynti.
Koska edelle jäänyt arvioni oli julma, ja alkoi aiheuttaa pahaa mieltä jo kirjoittajalleenkin, oli aika päivittää kokemus jälleen parin vuoden tauon jälkeen.

Tällä kertaa menemme paikalle ajoissa. Kaikkea on tarjolla. Pääruoat noukitaan linjastolta. Kanaa korianterissa sekä kasvislasagnea. Lisäkkeeksi linssimuhennosta. Mausteperunat tai couscous salaattipöydästä. Päivän keitto on munakoisovetoinen.

Salaattia on monenmoista. Talon leipä edelleen erinomainen. Levitteet samoin. Keitossa on maustetta, kuumuuttakin. Kasvislasse jää taka-alalle, vähän lötkö koostumus. Kana on mureaa, soosi mieletön. Linssisose maustettu persoonallisesti. Juomapuolella kahvi tai vihreä tee. Hyvää kamaa nekin tällä kertaa.

Palvelupuoli toimii superystävällisesti. Moneen kertaan moikkaillaan ja esitellään safkat. Onneksi tuli päivitettyä tämäkin. (25.12.2012)

* * *

Ei edes sinne päin.
Tiedän, että kellon tulkinnassa on kulttuurisia eroja, mutta että kaupungin omistamassa kulttuurikeskuksessa. Lounasajan päättymiseksi on ilmoitettu 15.00 monessakin yhteydessä. Useampaan kertaan paikkaan kahden aikaan saavuttuani, olen saanut huomata osan ruuista loppuneen ja rääppiäiskamankin olevan kärsineen näköistä. Lounaan alkupuolella syödessä, hommassa ei ole ollut sen kummempaa valittamista.

Tuoreimpien kokemuksien, ja keittiön ilmeisen osittaisuudistuksen jälkeen, on kuitenkin toimittava kirjallisella rintamalla - ja painavalla sanalla.

Itämaista flavouria painottava lounasrafla on viihtyisä ja valoisa. Siisti kulttuuriravintola, jossa etnisyys on osana kaikessa. Palvelu on ihmistasolla kiitettävää, mutta muuten ajetaankin ojaan isosti. Kolmella peräkkäisellä vierailukerralla, yhtä kahdesta pääruuasta ei ole saatavilla lounasajan loppupuolella. Viimeisimmällä kerralla päätimme silti nauttia buffetin - vaikka vajaalta näyttikin. Salaattipöytää tyhjennettiin aggressiivisesti välittömästi kun olimme ensimmäiset lautaset saaneet sieltä kalastettua. Pöytä itsessään oli heikentynyt huomattavasti sitten männävuosien. Samoin lisukkeet olivat kehnot: kylmiä lohkoperunoita ja tahmaista couscousia - kylmää toki sekin. Päivän kala oli lillunut soosissaan varmasti tuntikausia. Kasvisjengille suunnattu sekoitus oli freesimmän oloinen, mausteisuus pelasti kalan mauttomuuden. Mmmmutta... hakiessani lisää, oli henkilökunta nähnyt parhaaksi tyhjentää pääruokapöydän antimetkin, eihän paikassa ollut enää lisäksemme kuin yksi lounastaja. Mitäs ihmettä? Aikaa oli vielä lähes puoli tuntia jäljellä. Lounaspöydän paras anti oli leipä. Se on harmillinen fakta.

Miksi myöhäisiä lounastajia rangaistaan? Hintaa pitäisi hilata suhteessa alas tarjonnan vähentyessä.

(Lisäfaktoja halukkaille: kolmen ja viiden välillä on ilmeisesti tarjolla salaatti- ja keittobuffet hintaan 5,50€. Eläkeläisille ja koululaisille lounas oli reilun euron edukkaampi. Mitä väliä?) (11.2.2011)

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 11€ Tillagt: 15.01.2015
Betyg: -2

Taso on laskenut kesästä huimasti. Taisin olla ystäväni kanssa samalla brunssilla, kuin edellinen kommentoija. Itse ehdin saamaan lammasta, joka kyllä oli älyttömän kuivaa, mutta tsatsikin kanssa ihan ok. Falafelia ei tosiaan ollut, mikä oli suuri pettymys. Kävin alkukesästä viimeksi, silloin leipä oli lämmintä ja tuoretta, tällä kertaa sekin ol mielestäni kuivaa. Ennen tahnoja ja salaatteja täytettiin jatkuvasti, nyt kupin pohjalla saattoi olla vain lusikallinen jotain tahnaa, ja leipä tuntui olevan lopussa jatkuvasti. Lämmintä minttuteetä en löytänyt, ainoastaan jotain jäätee -yritelmää. Jälkkäripöytä oli edelleen hyvä, siitä kiitosta.

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Priset: 20€ Tillagt: 07.10.2014
Betyg: 0

Menimme sunnuntain brunssille klo 13 kattaukseen. Jo tullessa miesystäväni huomasi, että lämpimien ruokien astiat ovat vajaita, eli niitä ei siis ilmeisesti olla vaihdettu uusiin toisen kattauksen aikana. Haimme ensin alkupaloja, jotka olivat ihan hyviä, mutta mikäään ei oikein maistunut millekään. Sitten mietimme, että miksiköhän lämpimien ruokien puolella ei ole menussa mainittua falafelia ja lammasta (niitä joiden takia oikeastaan tulimme). Kysyin tarjoilijalta falafeleista ja hän sanoi, että tänään ei valitettavasti ole falafelia, mutta tilalla oli jotakin muna-kasvispaistosta. Ja ruuat eivät kuulemma olleet seisseet siinä koko päivää, vaan niitä on "koko ajan vaihdettu".
Kerroin tämän miesystävälleni, joka oli hieman tuohtunut siitä, että maksaisimme 20e salaatinlehdistä, tahnoista, oliiveista, kuivasta gluteenittomasta leivästä ja kanakastikkeesta. Hän meni sitten vielä tiskille kysymään, että eikö tosiaan lammastakaan ole, kun emme sitä nähneet esillä. Sitäkään ei kuulemma ole, kun "emme voineet arvata, että liha loppuisi kesken". Kyllä tarjoilija varmasti tiesi klo 13 kun maksoimme, että kaksi listalla mainittua lämmintä ruokaa puuttuu. Tästä olisi mielestäni voinut informoida joko laittamalla listan viereen erillisen lapun tai sanomalla sen ääneen. Lista kuitenkin komeili pöydällä, eikä mitään mainintaa puuttuneista herkuista ollut. Saimme rahamme takaisin, emmekä varmastikaan mene uudelleen tänne brunssille.

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Priset: 20€ Tillagt: 28.09.2014
Betyg: 1

Kokki pakkasi todella reilun take away annoksen pyyynnöstä lounasajan jo päätyttyä! Erittäin maukasta oli!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 24.08.2014
Betyg: 1

Olen käynyt täällä sekä lasten kanssa että ilman. Täytyy sanoa, että tarjoilu on enemmän aikuiseen makuun. Itse pidän ruuan mausteisuudesta, mutta lapsiini mausteystävällisyys ei ole vielä tarttunut. Cafe Stoassa kuitenkin on lounasaikaan myös kotiäitejä pikkulapsineen, joten ehkä toisten lapset eivät ole yhtä kranttuja kuin omani?

Viimeksi kun kävin täällä ilman jälkikasvua, sain todella hyvää lohta. Viimeksi lasten kanssa käydessäni valitsimme kanapadan, joka oli hieman liian mausteista ja suolaista. Muina vaihtoehtoina oli falafelpullia (joita lapsoseni hiukan nakersivat) sekä jokin pinaattiruoka, jota en edes yrittänyt ehdottaa rakkaille kupeitteni hedelmille. Pinaatti kun vain ei uppoa heihin, yritetty on.

Salaattipöytä on joka kerralla ollut monipuolinen, joten siitä ehdoton plussa. Jälkkäriksi voi kahvia vieroksuva valita oikein makeaa teetä, jonka kanssa voi terveellisesti syödä hedelmiä ja kuivattuja taateleita.

Ympäristöltään Stoa on Itistä leppoisampi ja Cafe Stoassa on vähemmän hälinää kuin kauppakeskuksen puolella olevissa ravintoloissa.

Ilmaisen Stadinetin pitäisi toimia myös ravintolan puolella, mutten ole itse sitä kokeillut.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 9€ Tillagt: 26.03.2014
Betyg: 4

Oli tosi miellyttävä yllätys. Maukasta ruokaa ja taatusti jokaiselle jotain mieluisaa. Melko maustettua mutta silti ei liikaa. Mitään ei tarvinnut lisätä. Suolaa olisi ehkä voinut olla hiukan vähemmän kanaruoassa.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Tillagt: 03.03.2014
Betyg: 1

Gemenskap

Bilder

Fans (0)

Dessa användare har markerat restaurangen som favorit


Läge

Turunlinnantie 1, 00900 Helsingfors - Route
(09) 310 88424
http://www.facebook.com/stoakitchen

Options