Küche geöffnet

Trattoria Romana

Note 3.5 / 5

Kundenerfahrung

Child friendly
Vegetarian

Bewertungen (39)

Bewertungen älter als 2 Jahre
Diese Bewertungen haben keinen Einfluss auf den Durchschnitt

Edelleen yksi Turun parhaista ravintoloista. Olimme syömässä perjantai-iltana mieheni kanssa. Alkuun otimme carpaccion ja antipasto miston, pääruuaksi pasta ala vongolen ja pasta Romanan, jälkiruuaksi espressot ja Mirtilloliköörin. Hinnat ovat erittäin halvat, sillä litran viinikarahvin kanssa koko ruokailu maksoi alle 100€ (siksi ihmettelen täällä kalliiden hintojen arvostelijoita). Antipasto misto oli iso lautanen täynnä erilaisia ihania italialaisia alkupaloja ja carpaccio oli ehkä paras mitä olen koskaan saanut. Molempien pääruuat olivat maukkaita ja ainakin Romana pastassa pasta oli selvästi itse tehtyä. Tunnelma kuten italaialaisessa trattoriassa pitääkin, palvelu nopeaa ja asiantuntevaa. Säilyy edelleen suosikkipaikkanani.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 25€ Hinzugefügt: 15.11.2011
Note 0

Ihmettelin suuresti edellisten kirjoittajien kokemuksia, sillä itse olen aina saanut ravintolassa hyvää ja suorastaan sopivan mutkatonta palvelua. Jos joku on ollut pielessä, on asian voinut ilmaista suoraan ja olenpa kerran liian suolaisen kastikkeen takia saanut uuden annoksenkin.
Käyn tässä ravintolassa usein ja tiedän siis, mistä puhun. Yleensä kysynkin omistajalta tai tarjoilijalta suosituksia. Trattoriassa nimittäin kannattaa tietää, mitä tilaa: jotkut herkuista ovat sellaisia, joita ei saa mistään muualta. Suosittelen mm. talon antipastoannosta, pihvi- tai kalaruokia ja jälkiruuista esim. tiramisua.

Jos on niin tiukkapipoinen, ettei aitoa italiaista tunnelmaa ja ajoittaista kaaosta, menkööt sitten vaikka jonnekin muualle! Minä menen Trattoriaan uudelleen vielä tällä viikolla!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 25€ Hinzugefügt: 31.10.2011
Note -2

En todellakaan voi suositella! Olen pieniruokainen ja olisimme ottaneet pitsan puoliksi, varsinkin kun oli jo melko myöhäinen ilta. Pitsan puolitus maksoi 5 euroa! Sitä ei mainittu missään. Lisäksi vesi maksoi 1 euron per ruokailija! Aivan törkeetä. Ei ole kovin ekologista ja kestävää kehitystä jos pitää maksaa siitä että syö vähemmän.. Olin alunperin suunnitellut ottavani espresson jälkkäriksi, mutta enpä ottanut, eikä seuralainenkaan. Emme kyllä ikinä mene sinne enää, kiskurihinnat ja vilpillistä tarjoilua kun hintoja ei kerrota missään. En tiedä oliko naamataulussa jotain vikaa vai mistä se 5 euron pitsan puolitusmaksu tuli, tuskin yhden lisälautasen pesun ja veitsenheilautuksen aiheutamista kuluista sentään. Muuten, pitsan (Romano) täyte oli hyvä, mutta pohja valmispohja, mikä ei kyllä tehnyt kokemusta yhtään paremmaksi...

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 11€ Hinzugefügt: 25.10.2011
Note -2

Pasta Al Salmone (lohipasta) = makaronia ja valmiskastiketta, ei juurikaan lohta.

Kävimme ensimmäistä kertaa mieheni kanssa ko. ravintolassa, sillä joen rannassa oleva Sergios oli sunnuntaina kiinni. Tilasin lohipastan ja mieheni Spaghetti Al Frutti di Maren. Mieheni annos näytti ja maistui hyvältä, mereneläviä oli reilusti. Minun lohipastassani oli muutama "hiutale" lohta, muuten pelkkää vaaleaa ohuehkoa kastiketta ja suuria makaroneja. Annos oli pieni, olisi käynyt alkupalasta.

Pyysimme tarjoilijan paikalle ja sanoimme, että annoksessani on todella vähän lohta, johon hän tokaisi puolitympeästi että kastike tulee heille valmiina eivätkä voi vaikuttaa siihen, paljonko siinä on lohta. Eli käytännössä söin valmiskastiketta ja makaronia, jota voisin kotona syödä max. muutaman euron hintaan. Eikä tarjoilijaa näyttänyt edes hävettävän myöntää surkean halvanoloisen valmiskastikkeen käyttöä!

Kun hän myöhemmin haki lautasemme pois ja kysyi 'maistuiko', vastasimme suoraan että toinen annos oli hyvä ja toinen ei, johon hän kysyi 'miksi?'. Vastasimme jälleen samalla tavalla, että lohta ei ollut nimeksikään, johon saimme samat selitykset valmiskastikkeesta. Totesimme pettymyksemme ja tarjoilijan loppukommentti oli 'Voi, voi.'

Todella huonoa palvelua. Jos tämä on valittu jotenkin hyväksi italialaiseksi ravintolaksi niin huhhuh!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 12€ Hinzugefügt: 24.10.2011
Note 1

Erittäin viihtyisä tunnelma, voi unohtaa olevansa Suomessa. Palvelu on erittin ystävällinen ja joustava, erikoistoivomuksiakin otetaan huomioon. Ruoka maistuu erinomaisesti, aitoa italialaista laatua ja useimmiten enemmän kuin jaksa syödä. Jos haluaa todella hyvää kohtuulliseen hintaan niin Turussa ei juuri ole vaihtoehtoja.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 07.07.2011
Note 0

Ulkokuori kadulta hämäsi alkuun, mutta hyvin pian huomasin, että on aivan loistava ja viihtyisä pieni ravintola. Kaikkein tärkein > uskomattoman hyvä ruoka. Suosittelen lämpimästi kaikille!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 22.03.2011
Note 1

Pasta munakoiso-mozzarella-kastikkeella, muilla seurueen jäsenillä pasta kanttarellikastikkeella ja pizza. Munakoiso-mozzarella-kastike oli aivan loistavaa! Maku suorastaan suli suussa :) Kanttarellikastike oli syöjänsä mukaan hyvää, mutta ehkä hieman suolaista, ja pizzakin maistui. Ruuat oli talon tapaan valmistettu tuoreista aineksista ja palvelu oli hyvää. Yksi vakiopaikoista, ja sellaisena säilyy. Suosittelen!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 14€ Hinzugefügt: 11.03.2011
Note 1

Menut täytyy hakea itse, en tiedä, tämä kai on italialainen tapa. Päätin tilata päivälliseksi tomaattikeiton. Tilatessani kysyin minkälainen leipä menun listassa on. Onko se vaaleaa leipää ja kuinka isoja leivät on. Tarjoilija kertoi leipien olevan tummia ja rapeita jonkun verran 2euron kolikkoa suurempia ja niitä saisi kolme kappaletta 3 eurolla. Päätin että en ota niitä.

Tilauksen tehtyäni katsellessani ympärilleni huomasin että seinillä on liitutauluja joihin on kirjoitettu erilaisia italialaisia ruokia ja joiden perässä on hinnat. Näitä ruokia ei löydy menusta. Eikä kukaan myöskään mainitse että voiko niitä myös tilata vai ei.

Tomaattikeittoni saapui pienien rapeiden leipien kera. Leivät olivat hieman kuvittelemaani suurempia joten päätin olla mukisematta. Tomaattikeitto ei ollut mitenkään merkittävä makukokemus. Ruoka oli mielestäni ylihinnoiteltua.

Tilatessani laskun tarjoilija vaikutti tympääntyneeltä/ärtyneeltä ja korotti ääntään koska istui hieman kauempana kuin minä ja huusi "TAAS" en tiedä mitä tämä tarkoitti mutta pian sainkin laskun toisen tarjoilijan toimesta. Maksoin ja poistuin.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 25.02.2011
Note 0

Pasta-annoksesta, jossa ei lihatäytelupauksesta huolimatta ollut lihaa kuin nimeksi, 16 euroa on kiskurihinta.
Kastikettakin oli säästelty eli sitä oli varsin kitsaasti, joka johti siihen, että annos oli varsin kuiva.
Annos ei makuhermoja kutkutellut muttei myöskään ollut huono. Pieni se oli, joten kotiin joutui menemään "nakkarin kautta".
Asiakaspalvelu oli tavanomaista eli hyvinkin riittävää.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 16€ Hinzugefügt: 15.02.2011
Note 1

Ravintolassa on aivan erityinen tunnelma, joka eroaa täysin kaikista muista Turun italialaisista ravintoloista. Ruoka on erittäin maittavaa ja vaihtoehtoja on paljon saatavilla myös menun ulkopuolelta seinillä olevista tauluista. Alkupalaksi kannattaa valita antipastolajitelma josta riittää myös kahdelle alkupalaksi. Siinä on "vähän" kaikkea joka makuun. Pastat ovat aivan omaa luokkaansa. Palvelu on erinomaista ja hintataso kohtuullinen.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 15€ Hinzugefügt: 17.12.2010
Note 3

Community

Fans (6)

Diese Leute haben dieses Restaurant als Favorit markiert..

Leute, die sich für dieses Restaurant interessieren (3)


Standort

Hämeenkatu 9, 20500 Turku - Route
(02) 251 9554

Options