Juustonaksu_

12 Bewertungen

Abzeichen

Blog link

Bewertungen (12)

Bewertungen älter als 2 Jahre
Diese Bewertungen haben keinen Einfluss auf den Durchschnitt
Restaurant: Kuja Bar & Bistro

Päivitetty kokemus Kujalta. Arki-iltana (ei viikonloppu eikä pikkulauantai) paikka on tupaten täynnä kovin itsestään numeroa tekeviä hipstereitä. Varmaan heidän porukoissaan paikka on viihtyisä, mutta näin satunnaisen ihmettelijän näkökulmasta tunnelma on vähintäänkin elitistinen "me ollaan parempia" -kupla. Viimeksi testattu Kuja-burger on edelleen pätevä eine, joskin vieläkin syön sen liian hitaasti ja koko komeus kerkeää jäähtyä nopeasti.

Edellisessä arvostelussa mainitut puutteet ovat edelleen voimissaan eli tarjoilijoiden puute on suorastaan huutava. Pöydät notkuvat täynnään tyhjiä juomalaseja, likaisia lautasia on pinottu kerroksiin ikkunalaudoille. Ruokatuotteissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mitä nyt odotusaika on ilmeisesti (?) ruuhkaisena n. tunti.

Kokonaisuuskuva ei ainakaan tästä käynnistä tullut positiivisemmaksi. Ruokatuote on edelleen jees, bistromaisuuden ymmärrän kyllä, mutta palvelun puute on edelleen iso miinus. Kalliota mainostetaan ainakin ulkomailla Helsingin New Yorkina, ei kyllä päde palveluun.

Olen toiveikas, että tästä pittoreskista kulmabistrosta voisi tulla vielä hintansa väärti olohuone. Vuoden kuluttua uudestaan.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 26€ Hinzugefügt: 08.10.2016
Note -1

Restaurant: Ocean Dragon

Ravintolan tarjontaa ja osaamista on nyt parin vuoden ajan koeteltu. Hinnat lupaavat paljon, mutta tuote ei vastaa odotuksia. Kiinalaiset ruuat ovat hyvin kuvaustaan vastaavia ja niiitä olen myös kotiin ostanut. Valitettavasti kuitenkin ruokalista on aivan jäjettömän laaja ei iso osa ruuista tulee pakasteesta pöytään. Huomasin tämän, kun ostin ankkaa sechuanilaisittain, ankanliha oli edelleen sisältä kohmeessa, vaikka muutoin kastike oli identtinen muiden lihojen kanssa tarjottaviin.

Kasvikset on päällisin puolin itse pilkottu, mutta silloin tällöin annoksiin eksyy homehtuneita parsakaaleja tai muita vihanneksia. Kana on pääasiassa kuivaa ja possu-fritti -pallot ovat pieniä ja puisen makuisia.

Ilmeisesti omistajat ovat enemmän thai-ruokaan orientoituneita, mitä en ole päässyt kokemaan. Paikkakunnan ainoaa kiinalaista tarjoava ravintola on kuitenkin pettymys etenkin hintojensa puolesta. Seuraavalla käynnillä kokeilen thai-ruokaa ja katsotaan sitten uudelleen arvostelut.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 18€ Hinzugefügt: 08.10.2016
Note -2

Kolmen-neljän vuoden aikana on tullut käytyä työmatkoilla Kurikan muutamassa pizzapaikassa syömässä. Vakituiseksi on muodostunut tämä pikkuruinen Halpa-Hallin kainalossa oleva paikka.

Palvelu on aina erittäin ystävällistä. Omistaja on Iranilainen harmaantuva herrasmies, joka haluaa palvella viimeisen päälle. Eniten mieltäni lämmittää Elintarvike- ja turvallisuusministeriön (Evira) myöntämä täyden kympin suoritus, jota yrittäjä on jo pitkään jahdannut seinälleen. Täällä siis uskaltaa oikeasti syödä!

Annokset ovat reilun kokoisia ja makuisia. Paikallislehdessä oli vertailu alueen pizzoista 2014, jolloin tämä Kurikan Pizza Kebab oli ylivoimaisesti paras niin laadun kuin hinnan ja määränkin mukaan.

Pizzat ovat reilun kokoisia ja niillä kyllä lähtee nälkä isommaltakin mieheltä. Täytteet maistuvat tuoreilta ja asiallisilta ja niitä tulee pizzan päälle sopivassa suhteessa. Pizzat eivät siis ui täytteissä, vaan ovat keskeltäkin kypsiä ja maukkaita, täytteitä on yleensä juuri sopivan paljon.

Kebab-tuotteita olen täältä myös ostanut. Lihat toimittaa Ceylan Kebab Nurmijärveltä eli lihat ovat hygieenisiä ja tasalatuisia, ei toki karitsaa kuten oikeassa kebabissa yleensä on. Lisukkeita kebabiin on tarjolla niukasti. Ranskalaiset ovat perusversiot ranskanperunamausteella, mikä toimii kyllä hyvin. Kebab-liha lämmitetään mikrossa tai isommalla tilauksella liedellä.

Kokonaisuudessaan tästä paikasta saa Kurikan tarjonnan suhteen parasta pikaruokaa. Hygienian taso on erinomaisesti otettu huomioon, toisin kuin kilpailijoilla. Täällä olen uskaltanut syödä ja ottaa mukaankin. Pienyrittäjän palveluasenne on todella arvostettava ja iloisen hymyn kera olen aina poistunut ravintelista. Hinnat pizzoissa liikkuvat 7-10 euron välillä riippuen täytteistä. Perus-kebab lähtee mukaan 8 euron hintaan. Kaipaamaan jää lähinnä hyvää pitaleipää sekä jalopenoja.

Näin ulkopaikkakuntalaisena antaisin miltei täyden kympin tälle paikalle. Tarjontaan suhteessa ravintola on ehdottomasti paras pikaruokala Kurikan alueella. Kebabeihin jäin kaipaamaan tulisuutta ja potkua hieman enemmän. Hinnat ovat kohtuulliset, mutta tuoreet raaka-aineet sekä hygienian hyvä taso näkyy hinnassa.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 9€ Hinzugefügt: 28.10.2016
Note 1

Restaurant: Kuja Bar & Bistro

Kävimme perheen voimin syömässä lauantaina iltapäivästä ennen varsinaista illan ruuhkapiikkiä. Myöhäisen lounaan tarkoituksena oli nauttia täyttävät ja tuoreet burgerit, joita olen kovasti puskaradion välityksellä kuullut kehutuiksi.

Kolmesta annoksesta miespuolisella tarjoilijalla/baarimikolla oli todella suuria hankaluuksia ymmärtää ensimmäistäkään tilausta. Sain toistaa pöytäseurueen tilaukset pari-kolme kertaa, ennenkuin ne tulivat kuitille asianmukaisesti. Lisäksi kun kohtuulliselta tuntuneen n. 25 min ajan jälkeen burgerit kannettiin pöytiin, oli kahdessa annoksessa lisukkeet menneet täysin väärin. Yleensä se ei haittaa, mutta paikka oli puoliksi tyhjillään, muutamaa kanta-asiakas oluenkittaajaa lukuunottamatta, joten olettaisi edes ruokien tulevan ajallaan ja oikein, kun tilausta on tavattu kyllästymiseen asti tiskillä. Yksi annos palautettiin väärien lisukkeiden kera keittiöön ja n. 10 min kuluttua eteeni saapui sama, jo kylmäksi ennättänyt burgeri, tulikuumilla tikkuperunoilla. Ei säväyttänyt. Olisivat voineet tehdä koko annoksen uudelleen.

Annokset itsessään olivat oikein hyviä ja reilun kokoisia, Burgereissa oli lähileipomon tuore sämpylä sekä paksu n. 200-250 g jauhelihapihvi sopivasti mediumina keskeltä. Tuoreet raaka-aineet ja ihan ok lisukkeet täyttivät vatsan varsin hyvin.

Plussaa siitä, että paikan musiikki soi alkuiltapäivästä kohtalaisella volyymilla ja juttelu pöytäseurueen kanssa onnistui hyvin. Miinuksena naapuripöydän känniörveltäjät kovalla äänellä juttelemassa ties mistä säädyttömyyksistä. Mutta toisaalta nehän ovat näissä ns. "oikeissa" bistroissa se juttu. Vettä ei saanut tilattua pöytään kannussa vaan se piti noutaa kenttäruokalahengessä isosta laarista lasi kerrallaan. Juomat ja ruoat maksettiin _etu_käteen baaritiskillä.

Ravintolan brunssia on myös kehuttu, mutta tällä kertaa emme siihen ehtineet vaan jäimme kuolaamaan hyvältä kuulostanutta brunssilistaa, joka oli seinälle unohtunut.

Kokemuksena aika peruskauraa. Tunnelma ihan ok, Kalliolaiseksi paikaksi jopa ehkä hieman jäykkä? Burgerit olivat ok, mutta 15€ hinta ei todellakaan tullut palvelussa vastaan ollenkaan.

Kävisin uudelleen, jos olisin suuntaamassa juhlimaan Kallion/Hagiksen suuntaan koko illaksi ja kaipaisin isoja ja täyttäviä ruokia mahanpohjalle ennen iltaa. Muuten aika mitätön kokemus.

Edit: Mainittakoon vielä, että olut-lista paikassa tuntui olevan varsin mittava, eli kenties oluen ystäville tämä olisi ihanteellinen paikka kokeilla eri aiheita. Itse kuskina en valitettavasti päässyt kokeilemaan ravintolan valikoimaa.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 18€ Hinzugefügt: 06.11.2014
Note 0

Restaurant: Ravintola Gurans

Lounasravintola, jota on todella odotettu alueelle. Lista on laaja (löytyy vege ja äyriäis/kala-annokset joka päivä) sekä yleensä erilainen kana/lammas lihavaihtoehto.

Palvelu on aina ollut ystävällistä ja henkilökunta tunnistaa kanta-asiakkaat. Annokset ovat reilun kokoisia ja lounastaja tulee varmasti kylläiseksi. Jo kotiin tuomisina yksi lounasannos on enemmän kuin riittävä yhdelle hengelle.

Maut ovat taattua Intian-Aasiaa. Tulisuusaste on varsin mieto, mutta pyydettäessä saa medium ja tulisen annoksen, joista ainakin näin tuliseen ruokaan tykästyneenä jo medium polttelee mukavasti vielä aterian jälkeenkin.

Lihat ovat pääsääntöisesti tuoreita ja mureita, joitain yksittäisiä kertoja on sattunut sitkeitä lampaanlihoja pataan, mutta niistä on aina selvitty. Erityismainintana mintulla maustettu kylmä vihertävä kastike, jota en ole saanut enää vuoteen, vaikka olen yrittänyt henkilökunnalta sitä tivata. Sikäli harmi, että ko. soosi oli mitä parhainta tulisen lammaspadan kylkiäisenä.

Tälle ravintolalle vahva suositus lounaspaikkana sekä suositus myös lounaan ulkopuolella. A'la Carte annokset ovat 2x lounasruokiin verrattuna eli pariskuntakin helposti täyttyy yhdestä lista-annoksesta.

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 9€ Hinzugefügt: 06.11.2014
Note 1

Restaurant: Ravintola Pub Daire

Hiljaisessa ja seesteisessä Ruskeasuon "kaupunginosassa" pienehkö ja kanta-asiakkaiden paikoittama pubi, jossa päätuotteet ovat nestemäisiä. Omistaja on ilmeisesti aasialaissyntyinen eikä omaa mitään kokkailutaitoja eli kulinarismia tästä paikasta ei kannata hakea.

Muutaman kerran koitetut aasialaiset ateriat sekä pizzat ja makkaraperunat ovat kaikki olleet todella pakasteelta maistuvia, ettei toista kertaa tee edes mieli kokeilla. Oluennälkään hinta on ihan ok 4.50€ isolta tuopilta. Kaupanpäällisiksi saa kuunnella nuokkuvien kanta-asiakkaiden häijyilyä sivupöydistä, jos siis ovat hereillä.

Ruuan vuoksi en tänne menisi. Juomaan, ehkä joo.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 8€ Hinzugefügt: 06.11.2014
Note 0

Restaurant: Ravintola Gurans

Melko tuore tuttavuus hyvällä paikalla Pikku-Huopalahden kainalossa, jossa hyvistä ruokapaikoista todella on pulaa. Alusta asti Gurans on ollut lounaspaikkana suosittu ja useimmiten kiireisimpään aikaan (klo 11-12:30) myös likipitäen täynnä.

Päivittäin vaihtuva lounaslista tarjoaa monenlaiseen makuun eri vaihtoehtoja. Kala-annoksia en ole kokeillut, mutta muuten käytännössä jokainen viikkolistalla oleva annos on tullut kokeiltua. Laatu on erittäin hyvä, jokainen annos on virkistävän erilainen ja kasvisruoka on poikkeuksellisen maukasta. Jokaisen annoksen voi tilata myös tulisena, minkä kehotan tekemäänkin sillä intialaiseen/nepalilaiseen ruokaan tottuneena keskivahvakin annos on varsin kesy.

Annoskoko on erinomainen myös lounaalla, harvoin tulee syötyä koko tarjotinta tyhjäksi varsinkaan, jos ottaa salaattia alkupalaksi. Lisukkeina vaihtelee papujen kanssa minttukastike sekä jokin punainen kylmä soosi. Raikasta minttukastiketta voin varauksetta suositella, sen saa papujen tilalle myös lounasaikaan kysymällä.

Ainoa kenties miinukseksi laskettava asia on naan-leivän epätasainen laatu. Maku sinänsä on aina ollut erittäin hyvä, mutta muutaman kerran pöytäseureestani valiteltiin, että heidän leipänsä jäi joko hieman raa'aksi tai pohja maistui palaneelta. Itse en ole tätä kokenut ongelmaksi.

À la carte -lista on pitkä kuin nälkävuosi, mutta harmikseni en ole vielä ehtinyt kokeilemaan ruokia sieltä.

Palvelu on ystävällistä ja tarjoilijat hymyilevät minkä ehtivät. Satunnaisia kielimuuriongelmia on tullut, muttei mitään mistä ei selviäisi sinnikkyydellä. Paikka on varsin suuri ja avoin, mutta neljän hengen looshit tarjoavat kyllä riittävästi privasiteettiä sitä kaipaaville. Miellyttävä paikka kerrassaan.

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 9€ Hinzugefügt: 19.03.2013
Note 0

Restaurant: Ravintola Loiste

Perinteikkäitä ja selkeitä makuja tarjoava ravintola hyvällä paikalla Helsingin keskustassa. Pariin kertaan on erilaisia menu-vaihtoehtoja kokeiltu. Toisella kertaa pihvimenu (tarkka sisältö vaihtelee muutaman kuukauden välein), joka oli erinomaisen tasapainoinen kokemus, pihvin kypsyys oli täydellinen ja jälkiruoka creme brulee kruunasi paletin.

Tuhtia ja maukasta -menu oli myös menestys: alkupalaksi oli suussasulavan herkullinen ja kermainen tattikeitto, joka oli ehdottomasti yksi parhaista lajityyppinsä edustajista. Pääruuan paistettu nieriä uunijuureksilla oli myös hyvä. Kala oli sopivan kypsää, mutta lisukkeissa naurista ja lanttua oli liikaa (porkkanaa, perunaa, bataattia ym. jäi kaipaamaan). Jälkiruuan panna cotta oli perusvarma esitys.

Viinisuositukset ovat yleensä osuneet hyvin kohdalleen. Palvelu on ollut asiallista, mutta varsin välttelevää. Tilana ravintola on upea ja etenkin kabineteista on miellyttävä näkymä Helsingin rautatientorille. Miljöö ei voisi olla hienompi ydinkeskustassa.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 35€ Hinzugefügt: 19.03.2013
Note -4

Restaurant: Don Angelo

Olen käynyt syömässä sekä À la carte -annoksia että lounasta, ruuan laatu on hyvin tasaista eikä eroja kalliimpien annosten ja lounaslistan tarjonnan välillä ole. Lounaslistan hinnat ovat hyvin maltilliset alkaen n. 8,40€ eikä À la carte myöskään ole hinnalla pilattu, annokset vaihtelevat pääsääntöisesti 9-16€ välillä. Hinta-laatusuhteeltaan ehdottomasti yksi parhaita italialaisia lounaspaikkoja Helsingissä sekä kova kilpailija perinteisille italialaisille kuten Villetta tai Zio Pepe.

Talon lasagne on erinomaisen hyvää, mutta myös julmetun täyttävää. Kerroksia kippoon on ladottu toistakymmentä ja isokokoisempikin kaveri hyytyy puolivälin jälkeen. Annokset ovat muutenkin valtavia, pastakulho on aina kukkuroillaan täynnä ja pizzat tuskin mahtuvat lautaselle kokonaan. Nälkä ei siis taatusti jää. À la carte -annoksiin sisältyy vielä uunissa paistettu bruschetta, johon perinteikkään tapaan tulee päälle tuoreista tomaateista, sipulista sekä yrteistä valmistettua valkosipulissa ja oliiviöljyssä marinoitua täytettä. Erittäin herkullista, joskin valkosipulin määrä voi säikäyttää tottumattomia. Lounaaseen sisältyvä salaattipöytä ei valikoimallaan loista, mutta perustarpeet löytyvät, toisaalta valtaisat annoskoot kompensoivat salaatin puutteen.

Lounasaikaan kannattaa tulla mahdollisimman ajoissa. Useamman kerran osa ruuista on myyty loppuun suuren kysynnän vuoksi. Tänäänkin paistettua maksaa ei saanut enää klo 14 jälkeen, mistä Don oli kovin pahoillaan. Pizza, pasta ja herkullinen kesäkurpitsarisotto eivät kuitenkaan lopu kesken. Pastoissa kannattaa erikseen mainita, jos tykkää al dentestä, ainakin kerran pasta oli päässyt hieman ylikypsäksi, toisaalta kova kiire saattoi aiheuttaa lipsahduksen.

Kerran olimme suuremmalla (8 hlö) seurueella illallistamassa, ja kehuja keräsi erityisesti Spaghetti Taormina, josta eivät simpukat loppuneet kesken. Tomaattikastikepohja on eri pastoissa ja pizzassa ilmeisesti sama, vivahde-eroja saadaan lisätyillä yrteillä ja valkosipulilla. Pizzat saivat myös vuolaasti kehuja, voittaa kyllä tusina pizza-kebab -kioskien ilmestykset helposti. Salaatit ovat varsinkin kanalisukkeella varsin tyyriitä, mutta pöytään kannetaan niin iso vati ruokaa, että kaksikin ihmistä siitä helposti syö. Viinivalikoima on suppeahko, mutta kaikki tarjolla olevat tuotteet ovat Sisiliasta ja ainakin valkoviinit olivat hyvin raikkaita ja ruokien kanssa sopivia.

Palvelu on aina ollut erittäin hyvää. Tuntuu kuin astuisi omistajan kotiin syömään. Keittiössä usein avustavat Donin ilmeisesti sukulaiset ja italiaa höpistäänkin välimeren tunnelmassa. Paikka tarjoaa rehellistä italialaista kotiruokaa avokätisin annoskoin. Mitään suurempaa valittamisen aihetta en ole löytänyt ja paikka alkaakin vakiintua omaksi suosikki-italialaiseksi edellämainittujen kanssa.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 13€ Hinzugefügt: 03.05.2013
Note 0

Vuosien testailun jälkeen Munkkiniemen Pizzeria-kebab on vakiintunut omaksi vakipaikaksi, josta darrapizzat tulee tilattua kotiin. Laatu on tasaisen hyvää, pizzat ovat valtaisan kokoisia ja täytettä on runsaasti. Erityismaininta pizzan taikinasta sekä pohjasta, joka on todella maukasta ja erottaa paikan selvästi ketjupizzerioista. Valikoimaa ja täytevaihtoehtoja pizzoihin on todella paljon ja varsin villejäkin täytekombinaatioita löytyy (esim. smetanapizza).

Lounastarjous on myös varsin reilu: mikä tahansa pizza listalta (myös fantasia) sekä 0,33l limu kustantaa 6,90€, mikä tekee hintalaatusuhteesta verrattoman.

Ruokapaikkana tila on varsin samankaltainen kuin muutkin vastaavat pizzakebab-syöttölät. Palvelu on kuitenkin ystävällistä ja varsinkin tuttu asiakas tuntee aina olonsa tervetulleeksi ja myös kotiintoimituksissa pieni small talk hymyn kera piristää päivää.

Kebabeja en ole koskaan kokeillut, mutta tietäen lihan olevan pakastetavaraa en myöskään aio kokeilla. Keskustasta löytyy tasokkaita kebab-ravintoloita, joissa liha leikataan tuoreeltaan vartaasta ja kiikutetaan lämpimänä pöytään ilman mikrolämmitystä.

Mättöpizzapaikaksi ehdottomasti Helsingin kermaa!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 9€ Hinzugefügt: 19.03.2013
Note 0


Followers