Kitchen is open

Ravintola Astor

restaurant/brasserie
Rating 3.3 / 5

Reviews (40)

Astor on ollut paikallaan Keskustorin laidalla ties kuinka kauan ja kieltäytyy kaikin tavoin uudistumasta. Tämä koskee niin sisustusta kuin ruokalistaakin. Sen vuoksi olen viime vuodet vältellyt paikkaa, koska sama karitsan paahtopaisti ei ikuisesti sytytä. Tiesin kuitenkin paikan pippuripihvin oivalliseksi, joten osasin suositella sitä pihvinhimoiselle seuralaiselle. Astorin suhteen saisi taatusti olla varma siitä, ettei ruuassa olisi turhia kikkailuja. Eikä ollut.

Asiakkaita ravintolassa oli vain kourallinen. Palvelu oli ystävällistä ja huomioivaa. Seuralainen otti alkupalaksi etanoita Roquefort-juustolla, minä tapaslajitelman. Lajitelma oli valikoima leikkeleitä ja juustoja sekä oliiveja, ne olivat oikein hyviä mutta kieltämättä sellainen ’’suoraan pakkauksesta’’ -olo siitä jäi. Lisäksi annoksen päälle oli jostain syystä lisätty kourallinen suolapähkinöitä, jotka eivät makunsa eivätkä syötävyytensä puolesta sopineet annokseen ollenkaan. Seuralaisen etanat olivat hyviä.

Pääruuaksi seuralainen otti valkosipulihärkää, joka oli naudan sisäfileetä kermaisten valkosipuliperunoiden kera. Minä otin pippuripihvin. Perinteistä, konstailematonta, hyvää, ja pihvini kypsyysaste rare oli täydellinen. Pihvin lisukkeena oli tuorejuustotäytteinen uunipottu.

Jälkkäriksi sitten minulle creme brülé ja seuralaiselle suklaakakkua. Oivallisia molemmat.

Tasaista, perinteistä, muuttumatonta,varmaa, ja niin....en tiedä... niin viime vuosisataa? Mutta hyvää, ja hinta-laatusuhde erinomainen. Enää kuitenkaan tuskin tulee mentyä, kyllä tuo on nyt nähty. Ravintola on jymähtänyt tanakasti kasari-ysäriin ja on nyt tehnyt selvääkin selvemmäksi, että siellä se aikoo myös pysyä.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 11.01.2019
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Olimme kutsuttuna 10-hengen ryhmänä lounaalla lounasaikaan Astorissa.

Paikka oli mukavan rauhallinen, koska se oli melkein tyhjä parhaaseen lounasaikaan. Tästä huolimatta hovimestari tuli kysymään puheenjohtajalta kesken hänen tervetuliaispuheensa, että voiko tarjoilun aloittaa.
Se oli todella kummallinen kokemus ja puheenjohtajan pasmat menivät hetkeksi sekaisin.

Alkuruokana oli mauton sienikeitto ja leipäpala.

Pääruokana oli paistettu kampela. Pieni kampelafilee oli kuivunut korpuksi paiston jäljiltä ja vastaavasti kalan maku oli saatu siitä pois.

Mukana oli kaksi perunaa, jotka tuntuivat vedellä täytetyiltä kumipalloilta, ja niiden maku oli todella paha.

Jälkiruokana oli seisonut kahvi.

Tätä lounasta ei voi pitää kokonaisuudessaan edes junatarjoilun veroisena.

Vielä pari vuotta sitten Astorissa oli melko hyvät ruoka-annokset, mutta halpoja ne eivät olleet silloinkaan. Kyllä tämä ravintola on mennyt rajusti alaspäin.

Paljon parempi valinta olisi ollut toisena vaihtoehtonamme ollut kebab-ravintola Hallituskadun ja Näsilinnankadun kulmassa. Kävimme siellä toukokuussa ja siellä oli todella hyvä ruoka ja erinomainen palvelu. Sinne oli saatu edellisen kerran jälkeen viilennysilmastointilaite, joka teki tilasta miellyttävän. Ennen paikka oli tosi kuuma kesäisin.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 25.06.2015
Rating: -1

Erinoimainen tunnelma! Erinomainen ruoka!Palvelusta plussaa!Palvelu rentoa ja ystävällistä.Ruoka tuli ripeästi ja pippuri pihvi oli mainiota

     
     
     
Experience: À la carte Price: 25€ Added: 01.03.2015
Rating: -1

Palvelu ok mutta 300e maksun jälkeen ulos! ,,, tulee muita täytyy saada vaihtuvuutta!!!!!!!! 2tunnin jälkeen ja jatkuvan ruuan ja juoman tilausten jälkeen ulos!!!!!!!!! Uskomatonta! Ikinä ei tarvi mennä tähän paikkaan. Meitä oli 4naista jotka käyttäydyimme asiallisesti ja kiltisti maksoimme 300e kahden tunnin ruokailusta. Miettikää tekeekö mieli mennä tälläisen paikkaan uudestaan ???? Ei todellakaan. Ei voi suositella. Tämä tapaus oli 14.2.2015klo17.00. Lähdimme pois klo 19.30. Kun ajettiin 300e maksun jälkeen. ???? Paikkoja on onneksi tarjolla paljon muitakin. Tiedoksi ravintolapäällikölle jonka kanssa asiasta keskustelin ja tiedoksi omistajille kuinka heidän henkilökunta toimii. Terveisin todella 4 tyytymätöntä naisasiakasta

     
     
     
Experience: À la carte Added: 15.02.2015
Rating: -1

Kävimme syömässä valmistujaisteni kunniaksi Astorissa vilkkaana perjantai-alkuiltana keskellä pikkujoulusesonkia. Saavuimme ravintolaan hieman ajoissa pöytävaraukseen nähden, mutta meidät saatiin kuitenkin ohjattua heti pöytään.

Ruoka oli mainiota. Pippuripihviin kuuluu kastikkeita kerrankin ravintolaruoalle riittävä määrä (monasti saa muualla kokea kuinka pihviä/lisukkeita olisi vielä jäljellä, mutta kastikkeita ei enää ole lautasella) ja ne ovat hyviä. Pihviliha oli hyvää ja kypsyysasteessa onnistuttiin täysin.

Tarjoilijan asenne jäi hieman kysymysmerkiksi. Periaatteessa tarjoilijia teki kaiken juuri kuten kuuluu (tosin juomia hän kantoi käsin eikä tarjottimella), mutta joistain käyttämistään ilmauksista jäi outo maku suuhun. Paha päivä kenties?

Suosittelisin, ja tulen toiste, kuitenkin ehdottomasti. Itselle varmaankin Top5:ssä pihviravintolana Tampereella yhä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 35€ Added: 29.11.2014
Rating: 0

Illallinen Astorissa. Perinteinen ravintola sijaitsee Keskustorin lounaiskulmassa, julkisivu miellyttävä. Sisustus vanhahtavan neutraali, valaistus onnistunut. Pöydissä liinat, henkilökunta pukeutunut asiallisesti. Pöytiinohjaus voisi olla aktiivisempaakin. Pianonsoittoa livenä, tästä plussaa.

Jätin alkuruoan syömättä ja tilasin pääruoaksi paistettua kampelaa. Annoksessa kalaa melko runsaasti, kastike ja perunasose aavistuksen mauttomat. Jälkiruokalistalta lautaselleni valikoituneet lämpimät konjakkimansikat jäätelöllä koostui näkemykseni mukaan sulamismehuineen lämmitetyistä mansikoista (joista ei konjakkia maistanut) ja köntistä tavallista jäätelöä. Ihan hyvää sinällään mutta esillepanoltaan melko epäonnistunut yritelmä. Talon chileläinen punaviini meni seurustelujuomana mukavasti, samoin pääruoan oheen tilattu nimeämätön valkoviini.

Palvelu huomioivaa, rentoa ja asiantuntevaakin. Riskitön, jopa jämähtänyt ruokapolitiikka, sopinee hyvin rohkeampaan keittiöön tottumattomille, varttuneille vierailijoille. Liikelounaille varteenotettava vaihtoehto, kabinettiresurssiakin löytyy.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 34€ Added: 10.11.2014
Rating: 0

Vietimme helmikuussa 2014 10 hengen porukassa syntymäpäiväjuhlaa katutason Astor-kabinetissa.
Tarjoilu oli erittäin ystävällistä ja joustavaa ja sekä lämminruoka että jälkiruoka oli kaikkien mielestä tosi hyvää. Itse söin karitsaa, joka oli pehmeää ja maukasta, vierustoveri söi poroa ja kehui sitä. Gluteeniton annoskin löytyi helposti. Laskun kirjoittaminen erikseen jokaiselle kävi kivuttomasti.
Kaiken kaikkiaan Astorin henkilökunta loi meille maukkaan ja viihtyisän tilaisuuden!
Lämmin kiitos!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 35€ Added: 25.02.2014
Rating: 2

En kykene ymmärtämään miten kyseinen ravintola on edelleenkin pystyssä! Olimme neljäntoista hengen seurueella liikkeellä. Pääruokien saapuessa pöytään totesin, että jokaikisessä annoksessa, oli sitten mikä tahansa, lisukkeet olivat samat; vihreitä pakastepapuja, ihmeellistä sipulisilppua ja vihannessuikale mössöä. Annoksien perunapuoli oli selvästi suoraan pakastimesta, samoja perunakroketteja ja röstiperunoita voin ostaa myös lähikaupaustani!
Itse tilasin paistettua kampelaa rapukastikkeella ja tilli-perunapyreellä. Ravut nitisivät ja natisivat (kenties raakoja tai pilaantuneita?), ja "tilli"-perunapyreen tilli oli yksi tillinoksa perunamuusikökön kyljessä. Alkusalaatissa piti menun mukaan olla krutonkeja ja parmesan-lastuja, mutta kumpiakaan ei annoksesta löytynyt.
Ainoa plussa tulee hyvästä palvelusta sillä tarjoilija osasi työnsä loistavasti.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 36€ Added: 26.01.2014
Rating: 2

Sujuva tarjoilu, maukasta ruokaa!

     
     
     
Experience: À la carte Added: 31.07.2013
Rating: -1
     
     
     
Experience: À la carte Added: 21.06.2013
Rating: 0

Community

Images

Fans (3)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (2)


Location

Aleksis Kiven katu 26, 33200 Tampere - Route
(010) 321 1600
http://www.ravintola-astor.fi

Options